PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Değişik bir mbr sorunu

Sahin
10/09/2003, 18:55
Daha önce Linux kurup kaldırdığımda da başıma gelmişti, açılışta hala hangi sistem ile başlatmak istersiniz seçenekleri geliyordu bir başlangıç disketi ile fdisk/mbr yaptığımda sorun çözülmüştü.

Şimdi de ikinci hdd'e yani Longhorn yüklü olana Partition magic8 ile format attım Red hat 9 kurmak için ama açılışta aynı sorun oldu tabi disket hazır hemen fdisk/mbr ve değişen bir şey yok, olsun nasılsa pm8 disketim var fix yazarım çözer, çözmedi :)

Başka yolu var mı mbr temizlemenin?

HunTER
10/09/2003, 19:05
Bu acılıs ekranı longhornamı aıt abı? Oyleyse aktıf bolume bı goz at (C: gıbı) belkı "ntldr" turu bı dosya hala vardır.. Ve o ekranla buyuzden karsılasıyorsundur..

Algorismus
10/09/2003, 19:13
http://www.computing.net/unix/wwwboard/forum/558.html
adresinde de ayni problemle karsilasmis insanlar ve önerilen çözümler var. orda bahsedilen bazi öneriler var. bunlardan biri "ON Track " isimli program ile format atma. bu bana iyi bir çözüm gibi geldi ama digerlerini de oku istersen.

Sahin
10/09/2003, 19:31
This is what WORKED for me (without data loss).
Symptoms: Linux HAD been booting fine witn System Commander 2000 but I booted from a floppy and it installed LILO on it. Now Linux could see 2 of my 4 partitions and Windows 98 was rendered GONE!
Fix:
1) Booted from a Win98 Startup disk. Used fdisk /mbr.
2) Used the TWO rescue disks created during Partition Magic's install (I have version 5) to boot with.
3) Used Partition Magic (running from the 2nd floppy) to see and manipulate my partitions.
4) Used the UNHIDE partition to unhide my C and E drives.
5) Voila! Windows can boot just fine.
Hope this helps. Again, no data loss!

Bu iyi bir çözüm gibi geldi ama bunu deneyeceğime her açılışta seçerim daha iyi :) Ama Linuxu kurduktan sonra seçenekler üçe çıkar mı onu bilmiyorum.

Sahin
28/09/2003, 23:17
Kursad'ın windowsta dosya silme sorunu konusunda yazdığı cevap benim bu soırunumu çözdü belki başkasınada lazım olur Kursad'ın cevaı şu;

Ek A: başlat>çalıştır>msconfig programını çalıştır. Burada "boot" adında bir sekme göreceksin muhtemelen. Default OS için 0 ya da 1 partition seçilidir. Win 98'in kurulu olduğu partitionu seçersen win98 açılışta default olur. Ayrıca buradan boot bekleme süresini de ayarlayabilirsin.

PsyX
29/09/2003, 00:00
Yav kesin bende bir körlük var. Doktora gitmeliyim galiba..

Bakınız: http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5834

kursad
29/09/2003, 00:34
ne faydalı isnanım ben, okumadığım soulara bile cevap yazıyorum, :D