Tam Sürümünü Görmek İçin : ssl nedir? nasıl kullanılır?
Merhaba arkadaşlar,
Bu sanal pos'lar için sitemizde SSL ile güvenliği sağlamamız gerekiyor.. Ancak SSL serftikalı bir barındırma hizmeti - linkleri https:// şeklinde verme dışında SSL için kodlama olarak yapmamız gereken ekstra birşey var mı? (Özellikle PHP)
Sanal POS diye belirtip kısaca geçmişsiniz, projenizin yazılımsal özellikleri hakkında bilgi iletmemişsiniz, o yüzden ssl ile ilgili ayar gerekecek mi gerekmeyecek mi bunu belirtmek biraz zor, ancak genelde yazılım tarafında pek gerekmiyor...
Hmm ben biraz araştırdım bunu.. Sormak istediğim güvenlik açısından yazılımda bizim yapmamız gereken neler var? Veri alışverişlerinde bir şifreleme ve çözücü algoritma kullanılıyor.. Bu algoritma sanırım bizi ilgilendirmiyor.. Aslında sormak istediğim buydu.. Şifreleme işini biz mi yapıyoruz yoksa ssl mi? Çok karıştı sanırım söyle özetliyeyim en son:
Biz gerekli veriyi normal alıyoruz SSL bunu şifreli alıyor arkaplanda.. Bize geldiğinde şifresini çözüp veriyor.. Doğru mu anladım? Yoksa diğer bir ihtimal şifrlemeyi kendimiz yapıp kendimiz çözüyoruz SSL bunu güvenli şekilde transfer ediyor.. Sanırım birincisi olsa gerek..
SSL kullanmalı ve md5 ile yapmamız bence daha mantıklı diyorum
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.