PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows setup sorunu

elshad
18/03/2008, 19:40
Merhaba,arkadashlar.Ben bir bilgisayara windows formatlamak istediyimde boyle bir sorun cikiyor:
Bilgisayar normal olarak boot oluyor amma secenek geldiginde ki,set up,repair,delete her hangi birini secdigimde mesaj cikiyor ki.There is no disk in computer.
Yani bilgisayar hard diski tanimiyir bilgisayar boot edildiginde.Cdroom deyishdim ayni problem,cd deyishdim ayni problem cikiyor.Normalde hard diskde eski windows xp calishiyor yani hard diskte sorun yok.Yeni hard disk koydugumda ayni sorun cikiyor.Peki neden boyle sorun cikiyor?
Lutfen yardim edin.
Saygilar

Black_Boyss
18/03/2008, 20:50
sistem özellikleri nelerdir once bunlari bir ver
laptop mu desktop pc bilmiyorum ama genel bir yorum yapacagim.
sanirim windows kurulum bölümüne geldiginde diski görmüyor sanirim
senin bios ayarlarından SATA ayarlarni yapman gerekiyor anakartiniz kitapcığına bakız yada
sata sürücüleri kurman gerekli F6 bas sata driverları kur sonra windows kurulum ekrani geldiginde diskleri görecektir yazdiklarin icin bu kadar aciklama yapabilrim sistemi bilmiyorum.

elshad
18/03/2008, 21:37
Bende desktop pc.F6-kullandim olmuyor boyle.Bios ayarlarindan sata nasil yapayim hocam?
Tesekkurler

Predator
19/03/2008, 09:11
Sata sürücülerini yüklemeyle uğraşmadan, bios ayarlarından "Sata Native Mode" özelliğini kapatacaksın, Bu şekilde "There is no disk in computer." hatası almazsın. Klasik şekilde yüklemeni tamamlarsın.

İşletim sistemini yükledikten sonra native mode aktif etmek daha kolay. Tabi bu bilgisayarda raid falanda olabilir bundan bahsetmemişsin.

elshad
19/03/2008, 11:01
teshekkurler arkadash.