PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nedir bu türklerin forum sevdası

Eretna
10/03/2008, 23:40
Ne zaman yeni bir site görsem sevincim kursağımda kalıyor.
her şey o kadar basitki.
ne açalım bir ünlü sitesi tamam kur formu.
ne açalım bir hosting tavsiye sitesi tamam kur formu
ne açalım bir hayvan sitesi tamam kur formu

Bence türk interneti bu forumlardan temizlendiği zaman hakettiği yeri bulacaktır.
Artı firma sitelerini bile forum sayfaları ile yapıyorlar saolsun arkadaşlar.

anov
10/03/2008, 23:49
Yabancılarda da hangi büyük projeye baksam wiki arayüzüyle karşılaşıyordum ben bir aralar. Galiba bu bir çeşit evrim :D

HaokaH
10/03/2008, 23:52
En beleş en kestirme yol forum.. Birde sevdalilari vardir.. Nerden kopyalasamda mesaj hitimi fazla göstersem diye.. Hep bos bir caba icerisindedir.. Bende anlam veremem..

PrestijWeb
10/03/2008, 23:52
offf ,off forum başlılarında görüyorum arkadaşlar sitem nasıl olmuş diye
sanki kendisi yapmış kurmuş forumu nasıl olmuş diyor
nerde bir linke tıklasam %80 bir forumla karşılaşıyorum

GeCe_
11/03/2008, 01:04
Orjinallik bitiyor yavaş yavaş. Sağlam forum optimizerleri sayesinde üst sıralarda çıkıp diğer siteleride geride bırakıyorlar.

O değilde benim en sinir olduğum linke tıkladığım zaman sadece kayıtlı üyeler yazısını görmek :)

WhaLberg
11/03/2008, 01:39
Beyler (varsa bayanlar) bunu bir forumda tartıştığınızı biliyorsunuz değil mi?

Ben forum değil ama vBulletin sevdalısıyım açıkçası. Karşılıklı bilgi paylaşımında da en doğru yeri forum olarak görüyorum.

GeCe_
11/03/2008, 07:25
Burası forum değil ceviz :) Bahsedilen zaten bunun gibi siteler değil. Aklına esenin kurduğu kalitesiz siteler

ApexLoader
11/03/2008, 10:02
Burası forum değil ceviz :) Bahsedilen zaten bunun gibi siteler değil. Aklına esenin kurduğu kalitesiz siteler Forumlar dandik kalitesiz mi oluyor?

wwroot
11/03/2008, 10:46
Forumlar dandik kalitesiz mi oluyor?

Çoğu içerik bakımından copy/paste :) zaten özgün içerikli forumlara kimse bir şey demez

forum için, Türkçe dilindeki yaklaşık 5.910.000 sonuç

Eretna
11/03/2008, 10:51
Forumlar dandik kalitesiz mi oluyor?

hayır ama gereksiz kullanıldığında öyle oluyor.
forumun asıl amacı bilgi paylaşımı üzerine kurulu olması.
ve bu saptırıldığında göze kötü görünen sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bir çok firmaya gittiğimde biz sitemizi güzel bulmuyoruz çok sade, diğer iş partnerlerimizin sitesi daha güzel ve bu durumda biz eziliyoruz diyorlar.
oke güzel bir şey yaplım diyorum sitelerine bir bakıyorum.
webmaster arkadaşlar ne hikmetse forum kurmuş.

Düğün davetiyelerimi aldığım yerin bile internet sayfası forum du yaff :)

Artık çoğu internet sitesi hizmeti veren firmalar ve ya şahıslar ne hikmetse şöle bir not düşmüşler.
50 ytl ye forum kurulur.
Zaten o kadar forum varki sonradan gelen harbi forumlar artık ilgi bile görmüyor.

Nedenleri ise
1-) Kopyacı içeriğe sahip olma.
En basit örneği googlede bir arama yapın aynı sonucu onlarca belkide yüzlerce forum sitesinde görebiliyoruz ve başlığı bile değiştirilmemiş şekilde hemde.
2-) güncelleme diye hiç bir şey yok.
Birinde bir link öldümü diğerleri cenezaye gidiyor çünkü o ölü link hepsinde var.
3-) bir çok paylaşım yapıyorlar indirliyor ve hemen mesaj başlığı altına şu mesajlar yağıyor. kardeşim kotaya kıydık indirdik ama şifre istiyor.
bi zahmet şifreyi yaz. (nerden bilsin o upload etmediki)

Kısacası forum dediğin zaman akla ilk önce bir siyaset, bir bilgi, bir disiplin gelmeli.
ama gelin görünkü bizde sadece komedi...

WhaLberg
11/03/2008, 21:39
Benim bir forumum var mesela, millet gelsin, bilgisiyle konuşsun dedik. Ne gelen var ne giden. :D

TechEngineer
12/03/2008, 10:23
Bir çok kişi Web Programlama üzerine bilgisi olmadağından veya eksik olduğundan. Üyeleri ile etkileşime geçmesinin tek yolu olarak bunu görüyor. Bence ASP veya ASP.NET olmasa bile PHP çok basit bir dil. PHP kullanarak veri tabanı içeren gelişmiş iletişim yazılımları oluşturabilirsiniz. Bir forum yazamasanızda en azından kendi açtığınız konulara cevap yazdırabilirsiniz.

MaviAteş
12/03/2008, 10:43
Forumlar doğru bir şekilde kullanıldığında tabi ki çok güzel yazılımlar ve mutlaka olması gereken bri şey. Bakınız : Ceviz.Net

Özellikle liseli genç arkadaşlarımızın site yapma hevesi forumları amacından saptırmıştır.
Bir forum kurarak, 1 saatte sitesi hazır hale geliyor, üstüne üstlük bu kişilerin sınıf arkadaşları bu sitenin ziyaretçi sayısını kısa bir süreliğine de olsa yükselttiği için ortalık forumlarla doluyor.

Forumların hayat bulduğu bu kısa süre genelde, başka forumların içeriğini kopyalamakla geçiyor, kopyalacak şeyler azalınca haliyle site yavaş yavaş ölüyor.

Bu aslında insanların içindeki hiç bir şey yapmadan, herkesin lideri olma isteiğinde geliyor. İnsanlara öncülük, liderlik yapmak, bu kadar kolay olmasa gerek.

masterbg
12/03/2008, 12:33
Ne zaman yeni bir site görsem sevincim kursağımda kalıyor.
her şey o kadar basitki.
ne açalım bir ünlü sitesi tamam kur formu.
ne açalım bir hosting tavsiye sitesi tamam kur formu
ne açalım bir hayvan sitesi tamam kur formu

Bence türk interneti bu forumlardan temizlendiği zaman hakettiği yeri bulacaktır.
Artı firma sitelerini bile forum sayfaları ile yapıyorlar saolsun arkadaşlar.
Seviyorlar taklit etmeyi :)

Casus
12/03/2008, 14:34
forum yazilimlarinin kolay kurululumundan/kullanilmasindan olusan bir durum olabilirmi?
kac forum kuran hemserimizin programlama bilgisi varki?
tabi adsense ve digerlerinden para kazanma hayallerinide unutmamak lazim.

Eretna
12/03/2008, 14:46
zaten bunun önemli etkenlerinden birisi google.
yoksa hayvan sevigisinden değil.
tamamen duygusal.

c0der
13/03/2008, 12:46
Biz teknoloji yüzünden talepleri unuttuğumuz sürece bu süreç akar gider. Orjinal olmak fark yaratmak sadece teknik olarak yazılımın orjinalliği ile sağlanamaz proje yönetimi bilgi mimarisi bunlardaki süreçde bu basit teknikler sadece sürecin küçük bir parçasıdır.