PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C editörü ve derleyicisi öneriniz ?

wwroot
08/03/2008, 22:29
Merhaba Arkadaşlar

Dev-C++ kullanmaya çalışıyorum fakat çalıştır dediğimde hata veriyor. kendi yazdığım basit kodları bile çalıştıramadım. internetten küçük kodlar indirip denedim onlarda çalışmadı.

Mesela

/*tipik merhaba dünya programy*/
#include<stdio.h>
int main()
{
puts("Merhaba Dünya!");
return 0;
}

derle ve çalıştır diyorum. aldığım hatalar

[Linker error] undefined reference to `__cpu_features_init'
ld returned 1 exit status

bu sorunu nasıl çözerim veya mavi ekran olmayan önerebileceğiniz bir editör / derleyici yazarmısınız.

Ardas
08/03/2008, 22:58
visual studio 2008 bomba gibi editor ama biraz buyuk boyut olarak olmadı sana kargo ile yolllarım beğenirsen

wwroot
08/03/2008, 23:11
visual studio 2008 bomba gibi editor ama biraz buyuk boyut olarak olmadı sana kargo ile yolllarım beğenirsen

vstudio 2008 beta 2 var şuanda asp.net için kullanıyodum :D

Dev-C++ gibi küçük editör lazım. asp.net ile olan bağımı koparıcam ve sistem canavarı vstudio'yu büyük bir zevkle kaldırcam makinamdan :D

acehreli
09/03/2008, 00:10
wwroot, yazdigin hatayi Google'da aratinca bir kac tane cozum buldum. Bir tanesi, bilgisayarinda "baska bir" MinGW kurulu olmasindan kaynaklandigini soyluyor. Sende de oyle olabilir. Onu kaldirinca duzelmis.

Ali

wwroot
09/03/2008, 01:30
wwroot, yazdigin hatayi Google'da aratinca bir kac tane cozum buldum. Bir tanesi, bilgisayarinda "baska bir" MinGW kurulu olmasindan kaynaklandigini soyluyor. Sende de oyle olabilir. Onu kaldirinca duzelmis.

Ali

Eclipse'de C kodlarını çalıştırmak için MinGW yüklemiştim.Kaldırınca sorun çözüldü.

Teşekkür Ederim.

muharrem_tac
09/03/2008, 01:59
http://www.codeblocks.org/ ile C derleyicisi seçerek proje başlatabiliyorsunuz. Dev C++ projelerine de destek veriyor. Deneyin isterseniz.

wwroot
09/03/2008, 16:44
http://www.codeblocks.org/ ile C derleyicisi seçerek proje başlatabiliyorsunuz. Dev C++ projelerine de destek veriyor. Deneyin isterseniz.

Çok hoşuma gitti bunu kullanıcam artık.Teşekkür ederim.

Trinity_SQ
09/03/2008, 17:33

buildera benziyor ama bileşen desteği yok galiba ? bu sadece code editör mü ?

muharrem_tac
09/03/2008, 22:36
buildera benziyor ama bileşen desteği yok galiba ? bu sadece code editör mü ?

Bileşen desteği derken visual development kastediyorsanız, öyle bir desteği yok bildiğim kadarıyla. Ama plugini olabilir belki. Aramadığım için bilmiyorum.

muharrem_tac
09/03/2008, 22:38
Çok hoşuma gitti bunu kullanıcam artık.Teşekkür ederim.

Benim de çok hoşuma gitti. Gerçi Linux'da gcc'yi otomatik bulduğunu söylemesine karşılık çalışmadı ama gcc'nin yerini gösterince Linux'da da çalıştı.

hasanyaman
11/03/2008, 16:41
ya bende c ye yeni başladım bir derleyici arıyorum ama debian(linux) da çalışabilen bana ad olarak bişey söyleyebilirmisiniz

acehreli
11/03/2008, 19:43
Standart derleyici gcc'dir. Komut satirinda soyle kullanilir:

gcc kaynak_dosya.c -o program_ismi

Sonra programi soyle baslatirsin:

./program_ismi

Ali

hasanyaman
12/03/2008, 14:59
mesaj için teşekkürler peki xp ortamında kullandığımız dev c++ gibi bir şey veya aynısını kurabiliyormuyuz

acehreli
12/03/2008, 15:48
Dev-C++ da derleyici olarak gcc'yi kullanir zaten.

Dev-C++ bir "gelistirme ortami" (integrated development environment - IDE) oldugu icin, derlemek icin komut satirini kullanmak gerekmez. Dev-C++'in icinden derlersin; o da gcc'yi arka planda kendisi calistirir.

Ali