Tam Sürümünü Görmek İçin : C editörü ve derleyicisi öneriniz ?
Merhaba Arkadaşlar
Dev-C++ kullanmaya çalışıyorum fakat çalıştır dediğimde hata veriyor. kendi yazdığım basit kodları bile çalıştıramadım. internetten küçük kodlar indirip denedim onlarda çalışmadı.
Mesela
/*tipik merhaba dünya programy*/
#include<stdio.h>
int main()
{
puts("Merhaba Dünya!");
return 0;
}
derle ve çalıştır diyorum. aldığım hatalar
[Linker error] undefined reference to `__cpu_features_init'
ld returned 1 exit status
bu sorunu nasıl çözerim veya mavi ekran olmayan önerebileceğiniz bir editör / derleyici yazarmısınız.
visual studio 2008 bomba gibi editor ama biraz buyuk boyut olarak olmadı sana kargo ile yolllarım beğenirsen
visual studio 2008 bomba gibi editor ama biraz buyuk boyut olarak olmadı sana kargo ile yolllarım beğenirsen
vstudio 2008 beta 2 var şuanda asp.net için kullanıyodum :D
Dev-C++ gibi küçük editör lazım. asp.net ile olan bağımı koparıcam ve sistem canavarı vstudio'yu büyük bir zevkle kaldırcam makinamdan :D
acehreli
09/03/2008, 00:10
wwroot, yazdigin hatayi Google'da aratinca bir kac tane cozum buldum. Bir tanesi, bilgisayarinda "baska bir" MinGW kurulu olmasindan kaynaklandigini soyluyor. Sende de oyle olabilir. Onu kaldirinca duzelmis.
Ali
wwroot, yazdigin hatayi Google'da aratinca bir kac tane cozum buldum. Bir tanesi, bilgisayarinda "baska bir" MinGW kurulu olmasindan kaynaklandigini soyluyor. Sende de oyle olabilir. Onu kaldirinca duzelmis.
Ali
Eclipse'de C kodlarını çalıştırmak için MinGW yüklemiştim.Kaldırınca sorun çözüldü.
Teşekkür Ederim.
muharrem_tac
09/03/2008, 01:59
http://www.codeblocks.org/ ile C derleyicisi seçerek proje başlatabiliyorsunuz. Dev C++ projelerine de destek veriyor. Deneyin isterseniz.
http://www.codeblocks.org/ ile C derleyicisi seçerek proje başlatabiliyorsunuz. Dev C++ projelerine de destek veriyor. Deneyin isterseniz.
Çok hoşuma gitti bunu kullanıcam artık.Teşekkür ederim.
Trinity_SQ
09/03/2008, 17:33
buildera benziyor ama bileşen desteği yok galiba ? bu sadece code editör mü ?
muharrem_tac
09/03/2008, 22:36
buildera benziyor ama bileşen desteği yok galiba ? bu sadece code editör mü ?
Bileşen desteği derken visual development kastediyorsanız, öyle bir desteği yok bildiğim kadarıyla. Ama plugini olabilir belki. Aramadığım için bilmiyorum.
muharrem_tac
09/03/2008, 22:38
Çok hoşuma gitti bunu kullanıcam artık.Teşekkür ederim.
Benim de çok hoşuma gitti. Gerçi Linux'da gcc'yi otomatik bulduğunu söylemesine karşılık çalışmadı ama gcc'nin yerini gösterince Linux'da da çalıştı.
hasanyaman
11/03/2008, 16:41
ya bende c ye yeni başladım bir derleyici arıyorum ama debian(linux) da çalışabilen bana ad olarak bişey söyleyebilirmisiniz
acehreli
11/03/2008, 19:43
Standart derleyici gcc'dir. Komut satirinda soyle kullanilir:
gcc kaynak_dosya.c -o program_ismi
Sonra programi soyle baslatirsin:
./program_ismi
Ali
hasanyaman
12/03/2008, 14:59
mesaj için teşekkürler peki xp ortamında kullandığımız dev c++ gibi bir şey veya aynısını kurabiliyormuyuz
acehreli
12/03/2008, 15:48
Dev-C++ da derleyici olarak gcc'yi kullanir zaten.
Dev-C++ bir "gelistirme ortami" (integrated development environment - IDE) oldugu icin, derlemek icin komut satirini kullanmak gerekmez. Dev-C++'in icinden derlersin; o da gcc'yi arka planda kendisi calistirir.
Ali
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.