PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : c öğrenmek istiyorum

hasanyaman
08/03/2008, 16:52
Hepinize iyi günler abilerim;
Mesajı yazmaya başlamadan önce size php web programcısı olduğumu ve 2 senedir bunla uğraştığımı söyleyeyim.Konuyla ne alakası var derseniz php ile uğraşıyorum buda beni doğal olarak linux tabanlı işletim sistemlerine yönlendiriyor.Henüz yeni bir debian kullanıcısıyım(2 ay) ve kullanamaya başladığım işletim sisteminde artık bir şeyler yapmak istiyorum.Yani artık kullandığım şeyin ne olduğunu bırakıp ona katkıda bulunarak üzerine 3 -5 bişey ekleyerek kendimi geliştirmek istiyorum(sakın yanlış anlamayın öyle yeni bir işletim sistemi yazıcam saçmalıkları bana ne olur yardım edin gibi bişeyler demiyorum).
Asıl amacım linux üzerinde onun çekirdeği olsun temel yazılımları olsun bir şeyler katmak geliştirmek program yazabilecek ayriyeten ağ ve konsola hakim biri olmak istiyorum ve bu işe bir yerinden tutup başlamak gerektiğini düşünüyorum.
Şimdi sizden istediğim şey nereden başlamam gerektiği c mi c++ mı veya hangi programlama dili lazımsa neyi öğrenmem gerekiyorsa hangi kitapları almamda fayda olacağı veya internet sitesi olarak sürekli yardım alabileceğim ingilizce türkçe farketmez bana kaynaklar söylemenizdir..

acehreli
09/03/2008, 00:02
Hosgeldin!

Cekirdek ve acik kaynakli programlara katkida bulunmak icin C bilmen gerekecektir. Bu konuda cok kitap var. Turkce olarak yakin zamanda Kaan Aslan'in kitabinin sozu geciyordu...

C'nin yaninda, Linux'la gelen bir suru programi da bilmekte yarar var: grep, find, awk, gcc, gdb, vs. Ama bunlari zaten ihtiyacin oldukca ogrenirsin.

Bence ilk adim olarak C'yi ogren. Ondan sonra baska nelerin gerektigi daha iyi anlasilir.

Ali

hasanyaman
10/03/2008, 15:30
cevap için teşekkürler ben c için o zaman kitap araştırmaya başlayayım

sigmund
27/03/2008, 10:22
Kitaba para verme e-book araştır.

samil
27/03/2008, 15:33
Arkadaşlar, eğer birşeyi öğrenmek istiyorsanız ve onun da kitabı varsa, acımadan kitaba para verin. Para ve emek birlikte gider.

İster aynı kitabın ebook'unu da edinirsiniz bir şekilde ama sadece kitabı bitirip de içerisinden hatırlamadığın birşeye bakmak için...
Kitabın sayfalarını karıştırarak öğrenmek gerekir derim. Bu kişisel bir fikrimdir, tenkit değil, yanlış anlaşılmasın lütfen.
Yani aynen böyle http://acehreli.org/software_books_i_own.html

Kolay gelsin.
Şamil...

acehreli
27/03/2008, 21:34
O listenin sonunda bir kitap eksikmis; ekledim... (Ama o kitabin hepsini okumadim. :D )

Kitap edinmek cok iyi bir sey ama ekonomik farkliliklar cok etkiliyor. Amerikada 50USD olan bir kitap, calisan muhendis icin o kadar onemli bir para degil. (Amerika'da bile bayagi aslinda.)

O para, bazi ulkelerde aylik maas duzeyinde olabiliyor. Buyuk haksiklik! Yazar ve kitabevi para yapmak istiyor tabii ama tuketici esit olarak yararlanamiyor. (Kitabin luks bir tuketim urunu olmadigina inanarak soyluyorum.)

Bazi ulkelerde kitaplarin ogrenci surumleri oluyor. Ornegin Hindistan'da ve Amerika'da oldugunu biliyorum. Daha ince kagida filan basilmis, tamamen yasal, ama o ulkedeki bir ogrencinin alabilecegi kadar ucuz.

Biraz vicdanlari rahatlatmak icin soyledim sanirim... :)

Ornegin o listedeki ilk kitap olan "The C Programming Language"i 1988 yilinde fotokopi kitap olarak almistim. Belki de onu alip ogrendigim icin oteki butun kitaplari da alacak duzeye gelmisimdir.

Ve o acidan bakinca, belki de o kitabi kopyalamis olmam, sonucta yazar ve basimcilarin daha cok kitap satmalarini saglamistir. :)

Ali

AlminA
25/04/2008, 17:57
üniversiteye başlayıp yufus hocayı (c+ hocamız :D) tanıyana kadar bende öğrenmek istiodum :D