Tam Sürümünü Görmek İçin : algoritma
Merhaba program için nasıl sağlıklı algoritma oluşturulabileceğini öğrenmek istiyorum bu konuda yardım edebilir misiniz?
Volkan Uzun
06/09/2003, 14:03
anlamadımneyi sorduğnu biraz açabilirmisin
* Bircok is icin uzun yillar uzerinde dusunulup/calisilip gelistirilmis algoritmalar var. Uygun isler icin bunlari kullanirsin
* Tecrubeli programcilarin, yapacagin ise benzer isler icin yazdigi kodlara bakarak ogrenebilirsin.
* Kod yazdikca tecrube kazanir, daha iyi algoritmalar tasarlayabilirsin.
Bir program yazmaya ba$lamadan once, eline kagit kalem alip, gorunu$unden fonksiyonlarina kadar kafana gore bir algoritma yaz.
Her yazdigin program algoritmasinda, programi kodlarken kar$ila$tigin $eylere gore, bir sonraki programin algoritmasini daha saglam ve rahat yazacagini goreceksin.
Yani anahtar kelime tecrube.
:cool:
Algoritmayı araştırırken akış diagramları buldum.Biraz kafam karıştı galiba...Akış diagramı tam olarak nedir ne değildir?
Sedat Atif
06/09/2003, 19:43
What is a Data Flow Diagram?
A data flow diagram (DFD) is a graphical representation of the flow of data between processes.
In other words, it shows:
What goes in
How it is changed
What comes out
http://www.sil.org/lingualinks/literacy/ReferenceMaterials/GlossaryOfLiteracyTerms/WhatIsAFlowDiagram.htm
http://www.sil.org/lingualinks/literacy/ReferenceMaterials/GlossaryOfLiteracyTerms/flowchrtBmp.htm
http://www.thekjs.essex.sch.uk/yates/data_flow_diagram_(dfd).htm
falan filan...
Diğer bir yol, algoritma yazmakla uğraşmazsın. Saati 50$ dan Ansugo'yu kiralarsın. O senin için istediğin algoritmayı yazar.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Diğer bir yol, algoritma yazmakla uğraşmazsın. Saati 50$ dan Ansugo'yu kiralarsın. O senin için istediğin algoritmayı yazar.
Peki programlama sınavlarına girecek misin? :D
Algoritma geliştirmek için çok basitten program algoritmaları çözmeye başlayarak bol bol problem çözebilirsin?
Mesela asal sayıları bulan bir programın algoritmasından başlayabilirsin?
Sakın bu kadar basit bir program algoritması sorduğum için gülmeyin. Bu programın algoritmasını çözemeyecek arkadaşlar var.
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
Algoritma geliştirmek için çok basitten program algoritmaları çözmeye başlayarak bol bol problem çözebilirsin?
Sakın bu kadar basit bir program algoritması sorduğum için gülmeyin. Bu programın algoritmasını çözemeyecek arkadaşlar var.
Hıh, birileri benden mi bahsediyor.. :P
Ben saat ücretimi yazdı isem boşuna yazmam. Örneğin bir md5 türü algoritma için toplam 10 bin $ alırım vesaire...
Sınav mınav hikâye... :)
Programlama sınavından kastım: PLUG'un ünide alacağı programlama sınavına da ücretle girip girmeyeceğiniz. Malum Plug dersleri ve programalamayı öğrenmek için algoritmaları soruyor. nys umarım anlatabilmişimdir.
Ben saat ücretimi yazdı isem boşuna yazmam. Örneğin bir md5 türü algoritma için toplam 10 bin $ alırım vesaire...
10.000/50 = 200 saat bana fazla ıyımser geldı :)
Orjinal mesajı gönderen HunTER
10.000/50 = 200 saat bana fazla ıyımser geldı :)
Çaktırma sen HunTER. Daha kısa sürer. Ama iş büyük falan gibi pazarlamacı ağzı yapıp saat hesabını bir kenara bırakıp hemen toplam bir fiyat söylüyorum.
Eğer md6'yı istiyorum derse o zaman 1 milyonu gözden çıkarır. Çünkü o zaman icat yapmış olacağız :)
Programlama sınavından kastım: PLUG'un ünide alacağı programlama sınavına da ücretle girip girmeyeceğiniz. Malum Plug dersleri ve programalamayı öğrenmek için algoritmaları soruyor. nys umarım anlatabilmişimdir.
Sınava da gireriz tabii. Fekat mesuliyet kabul etmem, estetikte olmam. Sınavlar için extra stres dolayısı ile saat başı 35$ ek yıpranma payı alıyoruz :D
benim bildiğim kadarıyla plug bayan bir üye idi. dolayısı ile bence sen yıpranma payını 1350$ yap.
Volkan Uzun
08/09/2003, 13:35
konu geyiğe gitmesin lütfen
@plug elimde basit programların algoritması vardı bulunca maillerim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.