Tam Sürümünü Görmek İçin : Dreamturk
asinanyavuz
05/09/2003, 16:25
.................................................. .
Bu konu önemlidir. Ücret ödüyorsun çünkü. Emin olmadan, araştırmadan hemen almamak lazım. Bu işi professionel olarak yapan birçok türk firma var. Belki ucuz olanlardan birkaç $ fazladır. Ama garantidir. Bu nedenle ben birçok referansı olan kaliteli bir hosting firması ile anlaşırım. Birkaç $ da fazla veririm. Gözüm de arkada kalmaz.
Zerzevat Adam
05/09/2003, 17:09
www.ripe.net adresine giriniz ve bir sorgulayınız verdikleri dns nereden ve hostun ip yada domaini nerede diye...
Mesela omerbalyali.com yada zeynepbalyali.com diye bakarsanız Bnet izmir datacenter olduğunu görebilirsiniz...
ve birde şöyle bir araştırma yapılsa iyi olacak kim kimin resellerıdır diye...
Mesela niobeweb.net referanslarını bu güne kadar pek açıklamıyordu bende sadece 4-5 tanesini gördüm
haliç üniversitesi
levent kırcanın sitesi
ve 1-2 tane kişisel-firma sitesi var bunlarda saklancak birşey değil zaten gizlemiyorlar ama çoğu müşterisi reseller...
hatta bana gösterdiklerinde inanamadım bir tane bilindik ama en çok bilinenlerden değilde 2.sırada bilinen türk firmalardan biri niobewebden reseller idi isim veremem + zaten bende unuttum :D
yani demek istediğim birde reseller olanlar oluyor onlarda sorun yaratabilir...
.....
Hosting alma koşulları:
-Datacenter türkiyede locate etmeli
-Multi iss desteği olmalı
mesela bnet'in ttnet ve bnet backbone'u var..
-Fiyatı astronomik olmamalı
-Serverların donanımı güncel olmalı
-Server markalı olmalı (IBM gibi Compaq gibi çünkü mesela progen.com.tr parça toplayarak kendileri oluşturuyor)
-Serverların sistem konfigürasyonu sizin ihtiyacınızı karşılayacak olmalı
-24/7 olursa çok iyi olur ama en azından gece 2'e kadar teknik destek olmalı. (telefon,mail ve olursa msn veya icq)
-Referansları bulunmalı ve o anda serverlarda ikamet eden 1-2 büyük site bulunmalı (referansı olmayan bir firmanın geleceğine şüpheyle bakınız)
-Reseller olmamalı
olsa bile desteği iyi olsun ve türkiye tabanlı bir firmanın resellerı olsun ve fiyatı ucuz olsun
Benim düşüncem bu...
Ben neden niobeweb'i seçtim derseniz türkiyede + bnette + ibm dual ve compaq m720 serverlar + multi iss var + server konfigurasyonları iyi + teknik destek iyi (telefon-mail-msn-yüzyüze :) ) + Bursa'da , izmirde, manisada (ben bursadayım bir sorun oldumu yüzyüze görüşebiliyoruz)
ya bu konun açılması iyi oldu
bende bu aralar almayi düşünüyorum ama
nerden alicam ömer hocam senin dediğin yerin ist.da şubesi yok sanirim yüz yüze görüşememenin çok büyük dezavantajlari varmi?
ve bi ikitanede sorum olucak bu konu ile ilgili
linux paketler ile windows paketler arasinda ne gibi fark oluyor
alıcağım domain nin com uzantılısı var ben net alicam kötü bi fikirmi sizce
elimde 40 Mb döküman var onlarida birakicam siteye 80 Mb alsam yetermi?
teşekkür ederim
Zerzevat Adam
05/09/2003, 18:16
Heh heleşükür şu hazineni bize açıyorsun sağol valla ;)
Şimdi yüzyüze görüşmenin tek faydası PARA - 128bit ssl
Valla yüzyüze görüşünce parayı direk elden alabiliyorsunuz :D
Başka bir faydasını pek görmedim ben yani fazla bir fark yok ve şu var gidip bazen oturuyorum yanlarında bazı site işleri oluyor adam telefonla arayıp siparişi veriyor ve çoğu kişide böyle alıyor...
Bursa telefonu 0 224 224 99 40 - bikesoft.net
İzmi telefonu yakında www.niobeweb.net te olacak
ayrıca tam olarak nedenini bilmesemde bursadaki firma bikesoft.net diye çalışıyor...
Yani aynı firma ve İzmir bürosundaki bey Bursa'daki bey'in kardeşi oluyor neden ayrı 2 domain marka var anlamadım ama sonuçta aynı alan :)
Bu arada .com .net olayına gelince ise...
.com genel domaindir, company, communication vs. anlamları var
.net network demek
.org organisation
Ama şunu söylerim ben her zaman domaine en yakışan hangisi ise o olsun ve .com yada .net aynı düzeyde sayılır fakat .org biraz daha arka planda kalıyor denebilir..
.net veya .com olmasının farkı yoktur bence...
..........................
Gelelim sistem konfigürasyonuna
Genelde Linuxlar daha hızlıdırlar, redhat 7.1 veya redhat 8 üzerine kurulur genelde...
Plesk veya Cpanel kontrol panel bulunur...
Apache server üzerine kurulu mysql ve php vardır...
Ayrıca bir ftp yazılımı ve mail yazılımı bulunmaktadır...
Ftp yazılımı sayesinde ftp ile bağlanılır mail yazılımı ile de pop3 mail serverı ve smtp serverı kurulur (her domain için adres mail.domain.com dur mesela benim mail.omerbalyali.com smtp ve pop3 sunucum fakat web tabanlı mail adresi farklıdır)
php-cgi-perl-shtml çalışmakta
...
Windowslar biraz daha yavaş olabilir eğer niobeweb düşünüyorsan 3-4 aydır yeni serverlarındalar IBM Dual Xeon X Series serverlar
w2k üzerine iis5 + asp + php + msaccess + odbc + ftp yazılımı (genellikle SERV-U ftp) + mail yazılımı (niobewebde türkçe merak mail var)
asp-php-xml -shtml çalışmakta
php çalışır sorunsuz fakat database olarak msaccess kullanılır...
Asp içinde database access dir...
Eskiden her klasöre database koyabiliyordunuz fakat güvenlik nedeniyle underdomain database directory kullanılıyor artık..
-------------------
Benim linux'um var linuxte plesk var + imp mail server var...
Secure directoryler var ama ssl yok (ekstra eklenebilir)
mysql sınırsız pma kurulu...
Daha detaylı bilgi için www.niobeweb.net/linhost.asp adresine bakabilirsin...
Benim ilk hostingim www.yore.net.tr dendir halada devam etmekte ama ben kullanmıyorum çünkü hosting firması değil daha çok arşivleme ve program geliştirme firması gazete arşivleri bu serverlarda tutuluyor....
Benim adam akıllı ilk hostingim ise niobeweb.net değiştirmeyi düşünmedim düşünmüyorum diğer firmalar hakkında yorum yapamam ama özellikleri vs. karşılaştırılabilir
Önemli NOT:
SINIRSIZ ifadesinden kaçın demiyorum fakat Sınırsız = Sinirli :) olabiliyor zaten verdikleri şey sizin hostinginizin biraz büyüğü oluyor siz alana yeni şeyler koydukça onlar alanı büyütüyorlar olay bu kadar...
2.not
170MBIT zart zurt diyen kişi = USA RESELLER buna eminim resellerların çoğunu gezince onu öne çıkarıyorlar....
Zerzevat Adam
05/09/2003, 18:21
Ayrıca şimdi merak ettim acaba bu dreamturk nereden reseller yada dedicated bu fiyat ne böyle yaa bu kadar olamaz dur bir traceroutlayalım :)
Eveett işte dreamturkun asıl sahipleri yani patronları diyelim:
Bakın ne kolaymış :) dreamturk.com = servepath.comun reseller yada dedicatedı
OrgName: ServePath, LLC
OrgID: SERVEP
Address: 650 Townsend Street
Address: Suite 252
City: San Francisco
StateProv: CA
PostalCode: 94103
Country: US
Comment:
RegDate: 2002-08-01
Updated: 2003-03-14
AdminHandle: SN458-ARIN
AdminName: NOC, ServePath, ServePath
AdminPhone: +1-415-252-3600
AdminEmail: noc@servepath.com
TechHandle: SN458-ARIN
TechName: NOC, ServePath, ServePath
TechPhone: +1-415-252-3600
TechEmail: noc@servepath.com
Zerzevat Adam
05/09/2003, 18:25
http://security.symantec.com/ssc/vr_main.asp?langid=ie&venid=symnis&plfid=23&pkj=DVVDCVGZBZTVOGXFSTZ
Bu adresi ben TraceRoute Scanner diye sık kullanılanlarımda bulundururum sizde koyun bir ipnin nerede olduğunu vs. bulabilirsiniz en azından ana iss'e kadar size internetin kaç el değiştirdiğinide öğrenebilirsiniz...
Yada datacenterları
çok sağol ömer bakalim birazda ben araştırıcam
hayırlısı olur inşallah
Sorular ve cevaplar bıraz daha derlı toplu olsa ve okuyan herkes bıseyler anlasa? Cunku bu tıp metınler genelde yenı baslıyanların kafasını dahada karıstırmaktan oteye gecmıyor...
Neyse.. Sadece ıcımden boyle gectı.. Sız devam edın..
Zerzevat Adam
06/09/2003, 15:12
Ya ben şu hostinglerle ilgili bir yazı yazsam iyi olur :) tabi hostingi olan arkadaşlarda yardım edebilir ama ya ana firma olacak yada dedicated...
Resellerlar hostingdir demiyorum ben :)
asinanyavuz
06/09/2003, 15:18
çok yardımcı oldunuz bir çok şirketin kaynağını bulabildim saolun
En iyisi progen zaten adamlar fatura kesiyo. *.com.tr li adreslerden domain alın derim..
Zerzevat Adam
10/09/2003, 14:59
En iyisi olduğuna emin değilim, ayrıca birtek progen mi fatura kesiyor?
Progen'in pcler toplama oluyor diye biliyorum not....
Ayrıca niobeweb'de tabii ki fatura kesiyor...
Hatta niobewebin bilgisayar firmasının sitesi www.sarf.com.tr ille com.tr gerekiyorsa :)
Resmi adı NK Bilgisayar...
ha ayrıca yeni gördüm
www.bilgisayarmarket.com/referans.asp =>Niobeweb'in referansları
Niobeweb siteyi yeniliyormuş ben gördüm tasarımı bakalım o zaman kendi sitelerinde olacak referanslar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.