PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : turkiye.com bu siteyi kınıyorum

yukku
04/03/2008, 14:09
turkiye.com gibi bir domaini sadece türkiye haritası yayınlamak için ipotek altına alan zihniyeti şiddetle kınıyorum. devlet bence bu olaya el atmalı.

yine aynı şekilde izmir.com ve ankara.com u garip siyasi anketlerle işgal eden şimdilerde ise dandik içerikler barındıran kötü tasarımlı siteler oldukları için kınıyorum.

ne dersiniz haksızmıyım? var mı aklınıza gelen böyle heba olan ve dışarı karşı olumsuz izlenime yol açan sayfalar.

Eretna
04/03/2008, 22:10
evet haklısın özellikle türkiye.com bize hiç yakışmamış.
adeta utanç verici. o kadar siteyi mahkeme kararı ile kapatacaklarına alsınlar şu domaini ülkemizi güzelce tanıtsınlar..
rezillik resmen.

TechEngineer
05/03/2008, 18:53
Eğer Alan adı sahibi bu yazıyı okursa. Alan adına Nets Bilişim ve İnternet Hizmetleri A.Ş. olarak talibiz. Bize aktarırlarsa Türkiye'yi tanıtan tüm illeri ile ayrıntılı olacak. Her ile özel sayfaları olacak şekilde bir portal kurmayı düşünüyoruz.

Umarım bu yazıyı okur ve iletişime geçersiniz. Böylece bir alan adı da domain pazarcılığından kurtarılmış olur.

Saygılar,
Nets Informatic And Internet Services

Else
11/03/2008, 12:11
ben bir ara görüşmüştüm. satmaya niyeti yok.

anov
11/03/2008, 12:31
Niye arkadaşlar, adam sitesini ne yapacağını başkalarına danışarak mı karar verecek? (Örneğin bize)

Gayet de güzel bir şekilde kullanılmış, art niyetli birinin elinde olsaydı bu domain başka başka "harita" lar yayınlanırdı Allah korusun.

Ulaşın adama, yapın cazip teklifinizi, belli ki şahıs domainin yanlış amaçlarla kullanılmasından korktuğu için satmaya yanaşmıyor. Gerekirse o adamın sahipliğinde de düzgün, temiz niyet taşıdığınızı ispat edebilirsiniz.

TechEngineer in önerisi bence gayet makul. Kişinin buna itiraz edeceğini de sanmıyorum. Kimse artık bu kişi? :)

yukku
11/03/2008, 12:45
anov saçmalamışsın bence. bize danışsın demedi burada kimse. gönüllü olarak bu işi yapacak karşılığında hiç bir gelir talep etmeyecek onlarca firma, kişi bulunurken şuanki durumu rezalet, konu buydu.

"Gayet de güzel bir şekilde kullanılmış" diyebiliyorsan bu sayfa için git kendini at bence :D

Sakıncalı birşey yayınlanacağına böyle kalsın çok basit bir çözüm. Sakıncalı birşey yayınlanırsa alır cevabını, bu ülkenin bunu engelleyecek kurumları var.

TechEngineer önerisinde domaini aktarmak olduğu için bana pek uygulanabilir gelmedi. Teknik olarak mümkün olsada pratikte değil. Kimse bu domaini karşılıksız birine aktarmak için almaz sonuçta. Ama eğer domain sahibi kişi ve Nets Bilişim herhangi birşekilde ortaklık kurup bir iş ortaya konursa bu daha uygulanabilir olacaktır.

anov
11/03/2008, 12:59
Doğrusu, .com uzantılı domainlerin herhangi bir ülkeye hakaret ve benzeri durumlarda kullanılması durumunda, ülke çapında harekete geçilip, gerekli baskı yapılsa bile durumun değiştirilip-değiştirilemeyeceğini bilmiyorum. Bu konuda biri beni aydınlatırsa mutlu olacağım.

"Dışa karşı olumsuz izlenim" ifadesini kullanmışsın örneğin, düşünelim, herhangi bir kişi turkiye.com yazdı tarayıcısına ve karşısına Türkiye haritası çıktı. Bunun neresi olumsuz? Ya ne olmalıydı?

Ne olması gerektiğine kim karar verebilir? Biz mi?

Ne hakla?

Eretna
11/03/2008, 13:04
Bu dışardan siteye giren biri için şu izlenimi bırakır.
İnternette daha m.ö. 10.000 lerde
Dünya google kullanıyor diye bir mantıkta kuramayız ve bu nedenle bir ülkeyi tanımak için adres satırına ismini yazıp çağırdımızda çok güzel bir tanıtım olur.
sonuçta bir yabancı türkiye haritasını görmek için bu siteye girmek istemez.
üstelik çok geç açılıyor :D

bari bir kaç tanede atlas koysamış.
beşeri
fiziki...

anov
11/03/2008, 13:10
Peki o zaman şöyle düşünelim. Emsalleriyle karşılaştıralım.

england.com, usa.com, germany.com, gibi bunlara baktığımda hiçbirinin bilgi vermek amaçlı değil, hepsinin turizm firmaları tarafından alınıp, ticari amaçlarla kullanıldığını görürsünüz.

Böyle bir domainin ticari amaçlarla kullanılmasındansa, bu tip bir kullanımı bence kat kat iyidir.

turkey.com da parka alınmış sanırım.

101
11/03/2008, 13:14
Yurtdışından giren birinin turkiye.com yerine turkey.com a girmesi daha büyük ihtimaldir.

yukku
11/03/2008, 14:01
gönül isterki ticari bir amaç uğruna kullanılmasın, ülke yararına kullanılsın. durduk yere gündeme getirmemde bu amaçla.

kötünün iyisi turizm firmaları tarafından alınsa yine iyi turizm firmasının kazancı ülke kazancıdır sonuçta. hatta daha ileri gidersek domainin parkta olması, veya hiç host edilmemesi sadece domainin alınmış olması da şu an ki halinden iyi bence.

ama bu nedir yani? türkiye karayolları haritası nedir, türkiye hakkındaki bilgilerden biridir bunada itiramız yok mutlaka bu sayfada olmalıdır. ama bu şekilde değil. türkiye denince akla gelen ilk ve tek şey türkiye karayolları haritası değildir. türkiye bundan ibaret değil.

eğerki doğru sayfa yapılırsa zaten google da bugün türkiye yazınca bu sayfa çıktığı gibi turkey yazıncada bu sayfa ilk sıralarda çıkacaktır.

NetBoard
11/03/2008, 15:32
Evet banada çok tuhaf geldi bu şekilde siteyi ısraf etmesi. Kimsenin domainine karışamayız fakat buradaki domain adı özel bizim için o yüzden tepki veriyoruz. Oysaki bu domain sahibi arkadaşımız basit birkaç taktikle bile ülkemizin tanıtımına yardımcı olur.

Mesela hiçbirşey yapamıyorsan bile domain satın alabildiğine göre az çok html web bilgisi vardır. Turizm bakanlığının sitesinde ve benzeri sitelerde ülkemizle ilgili birçok değerli bilgi var. Oralardan kopyalayarak kendi sitesine ekleyebilir turizm bakanlığı ülke tanıtımı için buna izin veriyor. Hatta dağa ileri gidersek böyle bir domain için gidip kültür bakanlığına proje önerseniz hemen destek çıkacaklardır. Hiçbirşeymi bilmiyorsun domaini barındırdığın hostinge şöyle söyleyebilirsin 'ben webten anlamıyorum elimde çok değerli bir domain var bu domaini yazdıklarında site Turizm bakanlığının sistesine yönlensin ülkemizi tanıtmakta bizimde katkımız olsun' sanırım arkadaşımızın bunları yapmak gibi yani ülke tanıtımı yapmak gibi bir niyeti isteği yok olsaydı bunları düşünür yapardı sanırım.

Fakat başkasının domainine ne yapacağına karışmak hakkımız olmadığından ancak buraya kendi fikirlerimizi yazarak bu şekilde kendi kendimize üzülürüz. Bu zamana kadar birşey yapmamışsa bu zamandan sonra bence hiçbirşey yapmaz ve bizde uzun süre kendi ilimizden başka bir ile gideceğimiz zaman hangi yoldan gidecez diye turkiye.com açar bakarız.

yukku
11/03/2008, 16:13
ben taktım bu domaine araştırdıkça altından birşeyler çıkıyor :) domain Mehmet Akbaygil adına kayıtlı. Nette biraz araştırınca bu isimde biri hakkında şu bilgiler çıkıyor:

1972 Istanbul doğumlu Mehmet Akbaygil, İngiltere ve ABD’de Ekonomi ve pazarlama üzerine tahsi görmüştür. Özel sektörde ABD ve Türkiye’de farkli görevler aldıktan sonra 1995 yılından beri Iznik vakfı yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

Iznik Vakfı ve Iznik Çini ve Seramik İşletmesi bünyesinde görevleri Uluslararası pazarlama ve araştırma ve perakende satış koordinatörlüğüdür.

Yani bu kişi o kişiyse eğitim düzeyide yüksek birisi. İsim benzerliğide olabilir tabi.

Daha ilginç bir şey daha buldum. Şu 2001 deki gönderiye bir anlam verebilen var mı?

http://www.bildirgec.org/yazi/turkiye-com-has-been (Burada da İznik geçiyor)

Konunun burda tartışıldığını bildiricem şimdi kendisine cevap gelirse aktarırım yine, dedektifçilik oynamaya devam :D

TechEngineer
11/03/2008, 16:27
Bizim teklifimiz tek taraflı ya kendi isteğiyle verir ya da ücret karşılığında. Bunun dışında Alan adı ona ait olmak kaidesiyle hiç bir şey yapmayız. Çünkü insan oğlu paraya hayatında ki bir çok şeyden daha çok önem veriyor. 4/5 sıfırlı bir rakam teklif edildiğinde hiç düşünmeden DNS'lerini değiştirebilir ve bizim oraya yatırdığımız vakit+nakit+emek olduğu gibi çöpe gider. Bu yüzden ancak alan adı bize geçerse bu tür bir proje gerçekleştirebiliriz.

Olmazsada canı sağolsun. Kendi bilir. Kendi alan adı ama YAHOO!'dan ön alan adı kaydı açtık ve parasını ödeyerek aktif yaptık. eğer alan adı düşerse Yahoo! bizim adımıza otomatik kayıt edecek.

Artık şans ödemeyi 1 gün geciktirmesi yeter ana sayfaya yapım aşamasında yazısını koymamız için :D

masterbg
12/03/2008, 12:38
kesinlikle daha orginal birsey olmasi gerek !!!

Casus
12/03/2008, 14:31
81 ilimizin .com alan adlarini bir gezin bakalim.

Mehmet Akbaygil
14/03/2008, 14:04
Herkese Merhaba;

Öncelikle, kınama da bir ilgidir ve ilginizden dolayı teşekkürler. Konuya olabildiğince dürüst bir şekilde açıklık getirmek isterim. Umarım öfke ve yargı ile değil de, anlayışla paylaşabiliriz. Endişe edenler için de, bu sitenin art niyetli bir kullanımı söz konusu değildir içiniz rahat olsun.

Turkiye.com seneler içinde arama motorundan turizm tanıtımına, bedava e-posta servisine kadar limitli imkanlar ile değişik projeler gördü. Hepsinin de çeşitli sebeplerden dolayı (çoğunlukla maliyet) ömürleri sınırlı oldu. Şu anda da tasarım aşamasında olan yeni bir projemiz mevcut.

Enteresandır ki bu değerli alan adı'nın en büyük zorluğu ismin kendisidir. Yani Turkiye ismi o kadar geniş ki, yapılacak her projenin de sezgisel olarak dev boyutlarda olması gerektiği mevcuttur, ki haksız bir mantık değil. Örneğin sirkeci.com alan adına yerleştirilebilecek içeriğin ne kadar geniş olabilecegini düşünün, sonra bunu Türkiye ile çarpın. Projeye tasarım ve kod da ekleyince ortaya mükemmel yapılması (en azından ilk bakışta) neredeyse imkansız bir iskelet ortaya çıkmakta.

Aşılması gereken zorluklardan sadece bir tanesini dile getirmek istedim. Umarım biraz yardımcı olmuştur.

yukku
14/03/2008, 14:20
Mehmet bey başta şahsi çağrımı, sonra buradaki arkadaşların görüşlerini kaale alıp cevapladığınız için teşekkürler. bu alan adını araştırırken eski reklamlarından zaman zaman bahsettiğiniz amaçlarla kullanılmaya çalışıldığını tahmin etmiştim.

Önceki başarısızlıklar, çıkarılan dersler bunlar şüphesiz sizi başarıya yaklaştıracaktır. Ama başarısızlığın kaynağı ya takım liderinde ise? Herkes her işi yapabilecek diye bir şey yok, her işi profosyonellerine bırakmak en doğrusu.

Umarım alan adına yakışan turizme, ülkenin tanıtımına hitap eden bir proje olur, arama motoru gibi, e-posta servisi gibi konuyla çokta alakalı olmayan bir proje olmaz.

turkiye.com un takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Not: İşinize karışmak gibi olmasın ama yeni projeniz tamamlanıncaya kadar siteyi turizm bakanlığının sitesine yönlendirirseniz turizme şu saniyeden itibaren bir katkınız olmuş olur :)

orumcek
16/03/2008, 02:13
yanlış yapmış mehmet bey kendisi de okuyor.. Siz bu domaini alıp sedoya yönlendirecektiniz oturdugunuz yerden para kazanacaktınız..Ne gerek var ki harita felan koydunuz işte adamın bir tanesi çıkıp istediğini yazar..

iyide bize ne adam domain onun istediğini koyar bunada kimse karışamaz..iyilik edip Türkiye haritamızı koymuş adama bir yakaladığımız yerde dövmediğimiz kalmış..

Birkere hiç bir yabancı Türkiye.com diye yazıp siteye girmez. 2.cisi Türkler girer burada birşeyler arar bulamazsa googlde aramaya devam eder.. O sayfada sedoda çıkan bilgilerin olmasınımı isterdiniz.

yada turkiye.com kendini tatmin etmek isteyenlerin yeri
yada arkadaş arama yeri
yada evli olup ama genede birilerini arayanların yeri
yada milyon dolarlara satılmak için teklif gönder başlıklı yazılar
yada tasarım aşamasında 10 yıl yazılı bir site..

Bu adam belki bu domain satmak istemiyor değerlendirmek istiyor.paraya ihtiyacı yok yatırımı bu yada olmadı bakanlığın sitesinede yönlendirmek istemiyor benim kullanıcım benim sitemde dursun belki zamanı gelince yapacam..

yada sen istersen sadece şu siteyi gez..

http://www.ataturk.com/ sonra incele en uc kısımlarına kadar sonra konusmalarını bekliyorum..

Mehmet bey bizleri sayarak cevap verdiğiniz içinde teşekkürler..

yukku
15/04/2008, 11:21
bir ay geçmiş mesajların üzerinden o deve gibi (kusura bakmayın daha kibar bi kelime bulamadım) karayolları haritası hala anasayfada duruyor. bu kadar zor mu ya onu kaldırıp, bi türkiye logosu koymak veya yakında yazmak??

anov
15/04/2008, 11:46
ne dersiniz haksızmıyım?

Haksızsın.

yanlış yapmış mehmet bey kendisi de okuyor.. Siz bu domaini alıp sedoya yönlendirecektiniz oturdugunuz yerden para kazanacaktınız..Ne gerek var ki harita felan koydunuz işte adamın bir tanesi çıkıp istediğini yazar..

iyide bize ne adam domain onun istediğini koyar bunada kimse karışamaz..iyilik edip Türkiye haritamızı koymuş adama bir yakaladığımız yerde dövmediğimiz kalmış..

Birkere hiç bir yabancı Türkiye.com diye yazıp siteye girmez. 2.cisi Türkler girer burada birşeyler arar bulamazsa googlde aramaya devam eder.. O sayfada sedoda çıkan bilgilerin olmasınımı isterdiniz.

yada turkiye.com kendini tatmin etmek isteyenlerin yeri
yada arkadaş arama yeri
yada evli olup ama genede birilerini arayanların yeri
yada milyon dolarlara satılmak için teklif gönder başlıklı yazılar
yada tasarım aşamasında 10 yıl yazılı bir site..

orumcek ile aynı paralelde düşünüyorum.

Caylaq
18/04/2008, 19:52
@Yukku kardeşimi sonuna kadar destekliyorum :super:

yukku
18/04/2008, 20:36
bana benzer kötü kullanımları göstermeyin veya şöyle olsa daha kötü olurdu o yüzden buna razı olalım gibi saçma bir mantıkda yürütmeye kalkmayın.

hiç bir menfaat olmadan daha iyisi olsun diye bir girişim yapıyoruz, tek bildiğiniz taş koymak. neden, çünkü en basiti bu.