PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ilk uydumuz yola cikiyor...

redial
05/09/2003, 09:41
Tamami turk muhendislerinin urunu olan ilk uydumuz BILSAT-1 26 eylulde firlatiliyor..
2001 yilinda 20 kisilik bir ekip tarafindan baslatilan proje 14 milyon $ a mal olmus...
Coban (Cok Bantli Kamera) ve Gezgin (Gercek Zamanda Goruntu Isleyen) adinda iki module sahip uydumuz, Dunyanin herhangi bir yerini 24 saatte en az bir kere goruntuleyebiliyor, Cobanin kaydettigi goruntuler Gezgin tarafindan depolaniyor, ve yer istasyonu tarafindan alinabiliyor. Tarim, sehircilik ve askeri alanlarda oncelikli kullanilacagi anlasilin uydu ayni zamanda sigortalanmis. Yorungeye firlatildiktan sonraki bir aylik deneme suresince sigortali durumda...

xXx
05/09/2003, 09:56
En sonunda:super:

HunTER
05/09/2003, 11:42
http://www.bilten.metu.edu.tr/Web_2002_v1/tr/sayfa_ortak.asp?sayalim=sayfa_ortak_0_bilsat
http://www.bilten.metu.edu.tr/Web_2002_v1/tr/sayfa_ortak.asp?sayalim=sayfa_ortak_0_medyadaBilte n

Ne guzel :)

MEHMET
05/09/2003, 11:51
129 kg ağırlığındaki BİLSAT uydusunun maliyetinin 14 milyon dolar olması fazla değil mi? bu para ile yaklaşık 1,2 ton 24 ayar altın alınır ya?

LEthaL
05/09/2003, 11:58
Hadi hayırlısı.
Durumu için başlıca ifadeler
:bravo: :super: :hiohahoha:

omerosmanoglu
05/09/2003, 12:07
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
129 kg ağırlığındaki BİLSAT uydusunun maliyetinin 14 milyon dolar olması fazla değil mi? bu para ile yaklaşık 1,2 ton 24 ayar altın alınır ya?

Kilo hesabı mı yapıyorsun.? :)

Çok başarılı bir proje gerçekten inşallah 3 sene bu projenin üzerine yatmazlar da sürekli çalışırlar.

MEHMET
05/09/2003, 12:09
birkaç ton külçe altına sahibim. :D

ASA
05/09/2003, 12:28

Istihbaratin degeri altinla bile olculemez...

:cool:

EAN
05/09/2003, 12:46
Bu 14 milyon dolara ruslara ödediğimz para da dahil.

Bir rampa yapamadıktan sonra bin uydu yapsak neye yarar anlamıyorum.

xXx
05/09/2003, 15:03
O da olur inşallah:rolleyes:

CrazyCat
05/09/2003, 15:51
Buna da şükür :)

radiometric çözünürlüğü Landsat gibiymiş

keşke 5-6 ay önce fırlatsalardı da görüntü dilenmek zorunda kalmasaydık. :confused:

Gurhan
05/09/2003, 16:32
daha gönderilmemiş bakalim bi sorun çıkmaz inşallah.

Zerzevat Adam
05/09/2003, 16:32
Bende gerçekten şunu merak ediyorum;

Acaba global güçler bizim böyle bir tekniği ilerletmemize ne kadar göz yumacaklar, yada izin verecekler?

Ayrıca: diyelim altın tarama aletini yapacak olan adam şöyle düşünseydi sizce iyi mi olurdu:

"Yaw bırak Allahını seversen bir alet yapacağıma bu parayla 5 tane altın alırım"

gibi...

Tamamıyla Teknoloji ve ilim için harcanan para boşa değildir, fakat eğer geleceği varsa... (Global güçler eğer bu aletin iyi bir seviyeye geldiğini görürlerse ileride bir türlü bu aletin kaynağı kesilir...)

MEHMET
05/09/2003, 16:49
laf bana mıydı bilmiyorum ama ben üzerime alacağım.
Evet doğru ilim yolunda harcanan paralar boşa değildir.
Benim cümlelerimden herhalde böyle bir şey anladınız neyse.
Sadece benim şaşırdığım 129 kiloluk bir cihazın tamamı nasıl 14 milyon dolar olduğuydu. Neyse bu para bazıları için değer gözüyle baktığı için bana fazla yorum yapmak kalmıyor.

Mingitau
05/09/2003, 18:52
Adım adım ilerliyoruz :yildiz:
Rampa Konusu:
Sorun değil Kazakistan' ın yeterince fazla üssü var. + Zaman ne gösterir bilinmez. Akif' in yazdığı gibi belki yarın belki yarından da yakın ;)

Zerzevat Adam
05/09/2003, 19:00
Hocam gelsene msn'e yahu eğer orada yoksa messenger.msn.com yada go.icq.com dan konuşalım ;)

bir haberim var ;)

Kögüdey Meygen
05/09/2003, 19:23
Önemli olan o teknolojiye ve o teknolojiyi üretebilecek insanlara sahip olmak.
Başkaları izin vermesede en sonunda bir şeyler yapılabilir.
Sadece gerekli olan teknolojiyi kendimiz üretebilirsek başkası istediği kadar engel olmak
istesin hiç bir halt yiyemezler.
Bakın Pakistan nasıl nükleer bomba üretiyorsa bizde üretebiliriz,hiç kimseyi takıyor mu Pakistan?
Silahları tamamen yok edilmiş Irak'a bile saldırmak için o kadar bahane aradılar. Bir sürü müttefik aradılar.
Ama Pakistan'a karşı herhangi bir şey söyleyebiliyorlar mı,Pakistan'ın nükleer silahı olduğu halde?
Yılanın başını küçükken ezmek gerek deyip Irak'ı ezdiler.
Ama Pakistan için geç kaldılar.
İran'ı da ezmek için çaba sarfedecekler gibi ama İran da kolay lokma değil.
Türkiye'ye ise bir bahane bulamıyorlar,şuan.
Ve bu tür gelişmeleri önlemek için yönetimi Iraktaki gibi ele geçirmeleri lazım.
Bu da şu an mümkün değil.

---------------------------------------------
Bir defa yaptıktan sonra asla unutmayız.

Ansugo
05/09/2003, 21:33

1.2 ton altın yastık altında beklerken, o uydu tepende 120 bin tonluk bilgi toplarda kimsenin ruhu duymaz.

EAN
06/09/2003, 10:10
Herşey yolunda gitsin diye dua edelim. 14 milyon dolar yük daha binmesin sırtımıza..

İnşallah rampanın yapımında bende olurum da sürüngen nasıl yapılırmış göstereceğim amerikalılara.

ASA
06/09/2003, 17:07
<Konu di$i>
Rampaci EAN :D
</Konu di$i>

EAN
06/09/2003, 23:22
Orjinal mesajı gönderen ASA
<Konu di$i>
Rampaci EAN :D
</Konu di$i>

<Konu di$i>
Rampaların ustasıyım, gözlerinin hastasıyım :D (Kamyoncunun Kitabı Sahife:57)
</Konu di$i>

Ben ciddiyim arkadaşlar. Küçükken çok uğraştım bu işlerle. Kibrit kutusunu 4 katlı apartman yüksekliğine fırlattım. :D

Ansugo
07/09/2003, 01:22
Ben plastik araba düzeneğim ile, fitili ateşlediğimde en az 60KM hıza çıkmıştım. Plastik arabanın bir süre havalandığıda doğrudur. Ama biz denemelerimizi nevada çöllerinde değil, evin bahçesinde yapmıştık. Ama ben o zaman farkettim ki katı yakıt ile olacak iş değil. Sonra geçen belgesel izliyordum, birkaç amcamız katı yakıt ile bu işlerin olmayacağını 100 sene evvel keşfetmişte bayağ kişinin maskarası olmuş.

Mingitau
07/09/2003, 14:46
:D