Tam Sürümünü Görmek İçin : depresif cevizler
Slm Depresif Cevizler!
Bu aralar havalardan mıdır bilmiyorum iyice dağıttık.Hatta tartışmalar artmaya başladı.Bu olaya bir dur desek artık?Yani naapabiliriz bilmiyorum ama bu bunalım havasından kurtulmak lazım.Yeni bi kitap okuyup,yeni birileriyle konuşup,sinemeya fln gidip sinir dağıtalım.Başka naapalım fikri olan yok mu?
Ben kitap önererek başlıyorum.
*İtalyanca Aşk Başkadır (oooff offf konusunda yazacak birşeyleri olanlar için...)yazarı Maeve Binchy
ve kaset olarak da...eğer yatmadan önce walkman ini kulağına takıp düşünerek uyuyanlar varsa Hasan Cihat Örter in Reformation kasedi uygun olur.
Secret Tribe ın(Mercan Dedeyi tanıyanlar vardır herhalde aranızda) Nar kasedi de düşünürken ya da dinlenirken dinlemek için güzel.
Zerzevat Adam
04/09/2003, 20:51
Bence nerede olduğumuzu hatırlasak yetecek...
Şunu üzülerek söylüyorum Yeni Başlıklara bakınca hiç konu olmaması beni üzer ciddiyim..
BT ile ilgili daha az hatta hiç olmaması beni yaralar...
Bu aralar yaralarım artıyor söyliyeyim...
Lütfen cevizin amacına biraz uyalım...
Şunu söyliyeceğim gerçekten hayatla ilgilide birşeyler konuşulabilir isterseniz bir öncü sırf o konuları isteyen kişileri toplayıp istediğiniz başlıkta bir forum açın ben olsaydım öyle yapardım yani..
Tam olarak beklentiniz ne?Belki biraz bencilce düşünüyorum ama bu aralar burdaki çoğu insanda olduğu gibi tuhaf bi bunalım hali var bende de.Hatta bu bunalım sırasında bilgisayarımla bile aramı bozdum.Yani tuhaf bi bilgisayarım var ona kızıp bağırdığımda kilitleniyor.
Sormak istediğim şu:depresyon hayatın bir parçası değil mi???Ya da kitap okuyup müzik dinleyerek hayata birşeyler katılmaz mı?
Belki de cevizde yeni olduğum için kurallarınızı+beklentilerinizi+...bilmiyorum?
Umarım hayat hakkında konuşmak istediğiniz ama konuşulmayan konuları siz açarak öncülük edersiniz.
Zerzevat Adam
05/09/2003, 01:15
Benim her zaman arzum şu:
Ceviz.net te herkes yeterince güzel güzel soru sorsun, yaptıklarını göstersin bakıp zevk alalım, soru soralım, cevaplayalım...
İnsanlar zaten kendileri için birşeyler yapıyorlardır..
Mesela ben sevdiğim müzik türünü grupları şarkıcıları burada yazabilirim o topiğe herkeste yazabilir ama bence öncelikle BT'nin hakkını vermeliyiz sonra sıra oraya gelince oraya bende yazarım herkeste yazar...
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Benim her zaman arzum şu:
Ceviz.net te herkes yeterince güzel güzel soru sorsun, yaptıklarını göstersin bakıp zevk alalım, soru soralım, cevaplayalım...
Her zaman insan arzu ettiğini bulamayabiliyor. Ama neden herşeyi BT'ye göre hareket etmesini istiyorsun ki? Unutmayalım ki Bilgisayarcıların tüm hayatları bilgisayar değildir. Bilgisayar olsaydı zaten forumda böyle bir konu olmazdı. Ve buradaki üyelerin çok büyük bir çoğunluğu Bilgisayar alanıyla uğraştığı için bu forum keşfetmiştir.
İnsanlar zaten kendileri için birşeyler yapıyorlardır..
Bence de böyle olmalı ama tabi sedece kendi değilk etrafı içinde birşey yapmalı.
Mesela ben sevdiğim müzik türünü grupları şarkıcıları burada yazabilirim o topiğe herkeste yazabilir ama bence öncelikle BT'nin hakkını vermeliyiz sonra sıra oraya gelince oraya bende yazarım herkeste yazar...
BTnin hakkını vermeliyiz derken herhalde üretmekten bahsediyorsun. Eminim bunu herkes böyle düşünüyordur. Ve herkes paylaşmak isteyecektir. Bu biraz zaman işi.
Orjinal mesajı gönderen Plug
Ben kitap önererek başlıyorum.
*İtalyanca Aşk Başkadır (oooff offf konusunda yazacak birşeyleri olanlar için...)yazarı Maeve Binchy
Benimde kitap tavsiyem olacak. Cezmi ERSÖZ'e ait "Şizofreni Aşka Mektuplar"
Burası hayata dair bölümü yani bt dışında kalan yarımızın bu sitedeki yaşama alanı. Bugünlerde herkesin biraz depresif olduğu bir gerçek ama "denizdir durulur" değilmi.
Bu arada plug : Hasan cihat örter :super:
Sanirim bir suredir bazi seyler birbirine karisiyor arkadaslar...
BT'cinin gunluk hayatinda ne yaptigi sorusu hem bt'cinin kendisini ilgilendirmesi noktasinda, hem de standart bir bt'ci tanimlayamayacagimiz noktasinda bizim konumuzun disina cikiyor.
Evet, bu forumda, bir hayata dair bolumu var, ama bu bolum, sarki, siir, fikra vb. paylasim ortami olarak asla dusunulmedi, bolumun amaci programlamaya, donanima, internet'e ve diger bolumlere sigdiramdigimiz, yakistiramadigimiz konulari konusmakti.
Ama son gunlerde hayata dair bolumu amacinin oldukca disina cikti.
Forumun asil amacinin catisini olusturan diger bolumleri gunleerdir ziyaret etmeden sadece bu bolumu kullanan uyelerimiz var artik, ve bu beni rahatsiz ediyor.
Ceviz'in arkasinda holding, sirket vs. yok. Basta Sahin olmak uzere basariya inanmis insanlarin cabalari ve fedakarliklari ile yoluna devam ediyor. Tek amacimiz ve hedefimiz var; o da ulkemizde bilisim adina bir seyler ortaya koyabilmek, yol alabilmek...
Bu noktada bazi arkadaslardan sapkalarini onlerine koyup dusunmelerini istiyorum...
Birileri gecesini gunduzune katip, evinden, isinden, uykusundan fedakarlik edip bu amac icin caba harciyorken, bu kadar vurdumduymaz olmak mantikli mi?
Uretime, paylasima katkida bulunmak gercekten bu kadar zor mu? Cevizin amaci yolunda kaybettigi her dakika sizce kime zarar yaziliyor? kimin geleceginden caliyor?
Yarinin bugunden ne farki var ki?
Ornegin sessiztetik guzel soylemis, bu forumda olanlar bir sekilde bilgisayara bir yerinden bulasmis kisilerdir diye...
Peki bulasmis olmak tek basina yetiyor mu?
Sizce bir yerlerde eksiklik yok mu?
icimizde ceviri yapabilecek, kullandigi bir program hakkinda oturup iki satir yazabilecek, bildiklerini yaziya dokebilecek, yeni baslayan birilerine yardim edebilecek kac kisi var sizce?
Peki bunlarin kaci bu konuda caba harciyor?
Peki sizce bu caba icindeki arkadaslarimiz yanlis mi yapiyorlar?
Sinirlenmek, birseyler soylemis olmak icin konusmak kolay olandir, uretmek, paylasmak ise zor olan..
Sevgi ve Saygi ile...
Zerzevat Adam
05/09/2003, 13:16
@redial +1milyon ışık yılı
Neden acaba hayata dair hakkında konuşunca SEN İNSAN DEĞİLMİSİN - SİZİN ORADA AŞK VARMI AŞK gibi sözler söylüyorsunuz?
Demek istediğim burası BT biz burada yaratamasakta yaratanlara yaratacaklara yardım ederiz onlara sorular sorarız...
ACABA AVRUPA VE YURTDIŞI KADAR GELİŞTİK Mİ Kİ BT ALANINDA DA GERİYE BİR TEK KENDİMİZDEN KONUŞACAK KONULAR KALDI???
Lütfen biraz çalışalım hem derslere hem Bt'ye lütfen ülkemize yöneticilerede laf atmayı bırakalım biz önce sorumluluklarımızı tam yapalım...
Atatürk'ün çok güzel bir özdeyişi: KAHVEHANE KÖŞELERİNDE DEĞİL LABORATUARLARDA SABAHLAYIN...
biz burada laboratuarda sabahlıyoruz ama PİŞTİ OYNAYARAK
demek istediğimi anladıysanız ne mutlu, redial hocamda demiş diyeceğini güzel demiş...:super:
Hayata Dair
"Hayata dair konuşulacak ne varsa burada konuşalım..."
Sence biz onu gormemisizdir dimi?
Bisey anlatmaya calisiyoruz, ama anlamaya calismayan birileri ile yurutmek zor olacak...
Sadece bt konusunda diil her alanda kendimizi bir adım daha ileriye taşımamız gerekmiyor mu?Ben kendi adıma bu siteyi bilgisayarla ilgili merak ettiğim bir şeyi araştırırken buldum.Sonra merak ettiğim başka teknik sorunların da yanıtlarını burada bulunca girmeye devam ettim.Bilemiyorum yani bilgisayar hayatlarımızda çoook ön planda bir yer alıyor.Ama bu nedenle kişisel olarak kendini geliştirmeyi bir kenara bırakanlarımız da var?
Bu yıldan itibaren bilgisayar+öğretim teknolojileri okumaya başlayacağım ve bu konularda doğal olarak sizin kadar bilgili değilim.O yüzden forumun diğer bölümlerini sadece okumakla yetiniyorum.Sormak istediğim çok şey var ama soracağım sorular sizin için fazla basit kalacak diye düşünüyorum.
Oyle dusunme.. Sadece soruyu sormadan once acaba daha once benzer bı soru sorulmus olabılır dıye merak et ve arastır.. Forumun en tepesındekı "Sıtede Ara" alanı bu ıs ıcın var zaten..
Yok eger yınede bulamıyosan ne kadar basıt olursa olsun soru sormanda hıc bı sakınca yok.. Kı bu forumun varolus nedenı de bu zaten..
Sımdı asıl meseleye gelırsek.. Kendı kanaatım "geyıgınde" bı dereceye kadar bu forumun parcası oldugu yonunde.. Aksı cok sıkıcı olurdu zaten.. Ama bunun da bı dozajı var.. Olcuyu kacırdıgımızda zararlı olmaya, bızı engellemeye baslıyor.. Suan oldugu gıbı.. Sorun da bu zaten.. Olcuyu tutturabılmek..
Burda bız eskı uyeler forumu tanıdıgımız ıcın pek zorluk cekmıyoruz ama henuz cevızle yenı tanısmıs uyelerın bolumde ard arda acılmıs benzer baslıkları gordukce bu durumu forumun genel havası sanmasının onune gecmek te ımkansızlasıyor..
Yanı ıpın ucunu kacırdıgımız anda plug ve benzerı uyelere cokca yardımı dokunacak bı sıtenın, sohbetcı.com dan farksız olucagı kesın.. Ama bızım ıhtıyac duydugumuz sey bu degıl..
Yanı ınternette turkce ıcerıge sahıp kac bılgı teknolojılerı forumu var sızce ve buna karsılık kac "geyık" sıtesı? Rakamları karsılastırdıgınızda benı anlıyacagınızdan emınım..
Anlamadığımı kim söyledi şimdi redial ?
Hayata dair ne varsa konuşalım ifadesini ilk defa nerede görsen herhalde aklına ilk anda bt,internet vs. kategorileri içine girmeyen diğer bilişim konuları gelmez. Tersine bt ile ilgili bu kadar konu başlığı varken bt dışındaki şiir, fıkra, ülkem, kitap, edebiyat, gündelik konular vs. aklına gelir ve gelmesinde de bir gariplik yok bence. Diyorsan ki bu bölümde diğer başlıklara sığdıramadığımız bt konularından başkası olmayacak o zaman "Bilişim dünyasına dair ne varsa konuşalım" dersin olur biter.
Ayrıca,
Sorunun bir kısmı düzeysiz geyik kalabalığı ise bu benide rahatsız etti ve "cevizden belki birşeyler öğrenir diye" üye ol dediğim ancak bilgi yerine sadece düzeysiz geyik yapmayı tercih eden vatandaşlardan birini reel olarak ben buradan banladım.
CLS
input x,sonuc;
print "Burada herkes aynı şeyi söylüyor ama herkes farklı anlıyor. "
$sonuc=x
$sonuc=Boşverin bitirerlim bu mevzuyu derim.
print "sonuc"
END
@PLUG bu programın çıktısı ne olur?
malum sen bilgisayar öğretmenliğini kazandın artık yavaş yavaş programlama çalışmaya başlamalısın.
Ve bunu öğrenmek için doğru bir forumda olduğunu unutma!!
Print:
--------------------------------------------------------
= Herkes Mutlu Olmalı Çünkü En Güzeli Bu:)=
--------------------------------------------------------
End Of Page
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.