Tam Sürümünü Görmek İçin : Anneler üzerine...
Annemle kendimi bildim bileli anlaşamayız. Ben ak derken o siyahta ısrar ederdi. Yani genelde yapmak istediklerime karşı çıkar ve doğru olmadığını söylerdi. Ve her kadın gibi başladı mı konuşmaya susmayı bilmezdi. Dün kavga ettik. Ben haksızdım. Tabi bu sabah özür diledim.
Bu tartışmalardan çıkardığım en büyük dersi dün gece çıkardım. Anneler hiç bir zaman çocukları kötülüğünü düşün(e)mez.
Anneden söz bahsi geçince Cüneyt Suavi'nin "hayatın İçinden" adlı eserinde "Bir Hatıra" adlı hikayesi aklıma gelir. Cüneyt Suavi iyi tespit etmiş.
BİR HATIRA
Çocukken yatağımdan her kalkışımda, yerdeki yastık ve minderleri görüp, annemin dağınıklığından dolayı söylenip dururdum.
Büyüdüm, evlendim ve nurtopu gibi bir erkek çocuk sahibi oldum.
Oğlum da bana benzemiş olmalı ki, geceleri kıpır kıpır dönüp, ikide birde yataktan düşüyor.
Ve şimdi ben, rahmetli anacığıma fâtihalar okuyarak, yavrumun düşebileceği yerlere minderler seriyorum.
Cüneyt SUAVİ
Cennet anaların ayakları altındadır.
Bu hadisi unutmayın, o zaman sorun kalmaz.
Mingitau
05/09/2003, 18:44
Sorun olmayan yerden duman çıkmaz :)
İnsanlar küçükken benim babam/annem seninkinden çok şey biliyor havasında olur, İlk gençlik ve gençliklerinde hiç birşey bilmiyorlar havasına girer, evelnip çoluk çocuğa karıştığında ise çok şey biliyorlarmış, keşke bende o kadar bilebilsem moduna girerler. :D
Suâvî'nin konuyla ilgili bir hikâyesi daha var. Yeri gelmişken:
http://iktibas.net/metin.php?seri=201
Tıpkı benimki gibi herkesin annesi bir tane:rolleyes:
Mingitau
06/09/2003, 11:06
Öyle tabii...
Orjinal mesajı gönderen Rapsodi
alinti cok hos:super:
Umarım alıntı da hoşunuza gider.(Ya bu Cüneyt Suavi Modern Hikayeceliğin en iyi yazarlarından ya):
ANNE KALBİ
Delikanlı,katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti.Ancak kız,korkunç bir şart ileri sürerek:
-Senin sevgini ölçmek istiyorum,dedi.Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin.
Delikanlı,tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti.Annesi,belki de durumu farkettiği için oğluna fazla direnmedi.Ve çocuk,annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu.Delikanlı,kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken,ayağı bir taşa takıldı.Kendisi bir tarafa,mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı.Canının acısından,ağzından ister istemez"Ah anacığım!"sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:
-Canım yavrum,bir yerin acıdı mı?
*CÜNEYD SUAVİ*
Bu hikayenin kendisi ve devamı ürpertici...
Devamı var mı?
Merak ettim şimdi.
Mümkünse yazarmısınız? Bu arada hoş geldiniz?
Bunu duyan çocuk gider sevdiği kızı öldürür, sonra intihar eder.
Fin
Bu kadar mı? Peki bunu yazan Cüneyt Suavi mi? yani devamı yazan. bu arada avatarınız ilginç anlamı var mı? yoksa C++ mı çalışıyorsunuz?:D
Avatarda tamgalar ile nickim yazıyor.
Cüneyt Suavi değil annemin çok küçükken beni göz yaşları içinde bırakan hikayesi. :aglama:
C++:iih:
Orjinal mesajı gönderen Ong OK
Avatarda tamgalar ile nickim yazıyor.
Cüneyt Suavi değil annemin çok küçükken beni göz yaşları içinde bırakan hikayesi. :aglama:
Tamga ne bilmiyorum ama neyse.
Bu arada annen sevgini kazanmak için mi acaba böyle bir hikaye anlatmış. Nys şaka bir yana hoş geldiniz ve kolay gelsin.
suâvî'nin hikâyesinin orijinal hâli buraya taşıdığınız kadar.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.