Tam Sürümünü Görmek İçin : Üniversiteye Hazırlık
Kardeşim için Üniversiteye hazırlık Soru Bankaları ve Kaynak kitapları almak istiyorum. Online kitaplara ulaşmama rağmen içerikleri hakkında bilgi sahibi olamadığımdan sipariş vermedim.
Bu sene Üniversiteyi kazanmış veya hazırlanmakta olan kardeşlerim kitap tavsiyesinde bulunurlarsa sevinirim. Kitapların site adresleri bile olsa yardımcı olacaktır, eminim.
Şimdiden teşekkürler
Kardeşin hangi bölümden mezun olacak?Sayısalcı mı, sözelci mi yoksa eşit ağırlık mı?
eğer sayısalcı ise yani biyoloji çalışmayı düşünüyorsa, ZAFER yayınlarına ait ÖSS-ÖYS için biyoloji tavsiye ederim.
çok basit ve anlaşılır bir dille anlatılmış.
Ve mümkünse vitamin eğitim setini bulmaya çalışın. Ben bir türlü ikinci el bulamadım. yenileri de çok pahalı. Bu arada vitamin öss eğitim seti satmak isteyen varsa alabilirim.
bende alabilirim. Online alabileceğim bulabileceğim "GÜVENİLİR" bi yer varmıdır acep?
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
eğer sayısalcı ise yani biyoloji çalışmayı düşünüyorsa, ZAFER yayınlarına ait ÖSS-ÖYS için biyoloji tavsiye ederim.
çok basit ve anlaşılır bir dille anlatılmış.
Ben de onu tavsiye edecektim. Ayrıca online yerleri bilmiyorum ama zafer dersanesi varsa yakınlarda biryerlerde geometri, matematik1-2, fizik ve biyoloji kitaplarını kaçırma:super: :super:
Adrenalin
03/09/2003, 20:17
FEM Matematik :) 35net Çıkarmıştım sayesinde...
Matematik 2001'in sınavında 30 daha öncekilerde 28 soru değil miydi?
Yoksa yoksa; OYS girişi gibi bir şey mi var?
hayır 2000de 44 soru
2001-2002-2003 te ise 45 soru.
Onların 15'er tanesi geometri sorusuydu.
hocam geometri matematikten sayılıyor. Yanlış ama böyle..
Mingitau
04/09/2003, 10:33
Tümay, Geometri, Zafer Fizik, Zafer Matematik, Zafer Biyoloji, Sürat Biyoloji 1,2,3, Sürat Fizik, Pi Fizik, Bulursa Güvender Deneme Sınavları(Zaman Gazetesi tekrar verebilir.), Sanırım Pi Matematik. Bir de Pi Fizik ayarında güzel bir kitap vardı ama tam olarak aklımda değil adı, bi arşive bakayım :D
çok thanx. google'da sitelerini bulamıyorum, adres biliyormusunuz?
Mingitau
04/09/2003, 10:46
/*Ayrıntı*/
Sürat ve Pi Yayınları herhangi bir GüvenDer Dershanesinde bulunabilir.
Ben de hiç rastlamadım daha önce.
Kitap adresleri yayın evine göre daha rahat bulabilirsin ama yayın evleri neydi :confused:
Ekleme: Saysınlar bakalım :p
2.el Vitamin CD seti satan yokmu?Vitamin bence kitaplardan daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
Mingitau
04/09/2003, 10:49
www.surat.com.tr
www.zaferyayinlari.com.tr // emin deilim
Mingitau
04/09/2003, 10:51
Vitamin o kadar faydalı deel. Test edildi onaylandı.
Faydası öğrenci durumuna göre değişmekle birlikte, orta seviyeli fiziksel durumlu öğrenciyi ancak orta üstüne çıkarıyor. Seviye arttıkça yukarı ötelem katsayısı azalıyor.
Vitaminin kendi sitesinde(https://www.sbs.com.tr/sebit/index.htm) cd setinin fiyatına baktım ve şok oldum.
Edebiyat cd seti dışında kalan tüm cdlerin toplam fiyatı 394,000,000 TL.
Benim amacım şuan okumakta olan kardeşimin bu cdlerle hazırlanmasını sağlamak. Yani üniversiteye hazırlıktan çok okul için.
Orjinal mesajı gönderen Axion
Faydası öğrenci durumuna göre değişmekle birlikte, ...
Bu cümle üniversiteye hazırlık için her konuda geçerli. İsterseniz en iyi dershaneye gidin, en iyi hocalardan ders alın, en iyi kaynakları elinizin altında bulundurun; her şey sizin elinizde. Her şey size bağlı.
Önemli olan verimli çalışabilmek. Konuyu anlar, yeterli sayıda soru çözersen ve verimi yüksek tutarsan kazanılmayacak bölüm yok.
Çok çalışmak da önemli değil. Önemli olan çalıştığını anlamak, çalıştığın zamanı en iyi şekilde değerlendirmeyi bilmek.
başarının anahtarlarında çalışmak ama doğru çalışmak.
buarada ben vitaminin setini nette buldum. 51 cdden oluştuğunu söyleyen kişi bunların bir kopyasını 75.000.000 TL.'e sattığını söyledi. Almayı düşünüyorum sizce fiyatı iyi mi?
Tek sette anlaşma, Bende alırım, alacak diğerleride olursa fiyatı düşürtelim. Nedersin? Bak ben varım...
Ben bu yıl ÖSSye girdim.Ben de sayısalcıyım ve fen lisesi mezunuyum.Bizim okuldan ilk 35de 2 kişi var.Onlar da aşağğı yukarı aynı fikirde.Herhalde bir dershaneye gidiyordur?Öncelikle eksiği olan dersleri belirlemesi gerekiyor.Yani mesela artık hızlı okuma çok önemli çünkü sözel sorular çoook uzun paragraflar halinde.bio da aynı şekilde ve bilgi ile yorumu birlikte kullanmayı gerektiriyor.
Ben bir çok kaynağı kullandım ama arkadaşlarla da genel kanaatimiz Sınav dergisi var ya,set halinde de satılıyor.Ona benzer tipte bir sınav olduğu şeklinde.Yani mümkünse Sınav alıp dergileri kullanması zamanında bitirip soru bankalarından da tararsa sorun yaşamaz.
Pi matematik bizim dershanelere bağlı bir yayın olduğu halde önerilmiyor.Yani hobi olarak çözecekse uygun ama sınav için gereksiz.Matematikte Tümay set i taramıştır heralde?Çözmediyse onu çözsün.Temel bir kitap çünkü.yani herkesin anlayabileceği türden ve konunun özünü anlatıyor.
Geometride FEM geometri var çok kalın bir kitap ama iyi.
Fizikte de hangi kitaptan olursa olsun konuları yorumlamayı iyi öğrenmeli.Çok süpriz sorular çıkıyor çünkü.En son aylarda onu da FEM fizik çözümlü soru bankasını bulursa ondan tekrar eder.
Arkadaşlar Zaferleri önermiş ama bugünkü ÖSS sisteminde özellikle biyolojisi çok uzak ve gereksiz bir kitap olarak kalıyor.Çünkü daha çok ÖYSye dönük kitaplar.
Kitap tavsiye etmek cidden zor aslında.Yani eksiklerini iyi bilip o konulara eğilmesi ve zamanında çalışması gerekiyor.Konunun özünü iyi bilen ve iyi yorum yapan öğrenci iyi bir derece yapıyor.
Onu için üzüldüm çünkü önünde stresli,uzuuun bir dönem var...
Orjinal mesajı gönderen plug
hızlı okuma çok önemli çünkü sözel sorular çoook uzun paragraflar halinde.bio da aynı şekilde ve bilgi ile yorumu birlikte kullanmayı gerektiriyor.
Hızlı okumak bence en öncelikli olay olmalı. Ben 20 dakikada 45 Türkçe sorularını bitirip 40 a yakın net bırakan arkadaşları tanıyorum.
Hızlı okuma nasıl geliştirilir bunun üzerine piyasada çok güzel bir kaç kitap var. bence onlara biraz göz atmalı. Unutmayalım ki zaman burada çok önemli ve hızlı okuyarak neredeyse 30dakika kadar bir zaman kendimize oluşturabiliriz.
Orjinal mesajı gönderen hmustak
Tek sette anlaşma, Bende alırım, alacak diğerleride olursa fiyatı düşürtelim. Nedersin? Bak ben varım...
Ben bu konu hakkında size özel mesaj atacaktım ama galiba hesabınız dolu.
mail attım ama galiba o da ulaşmadı. Eğer ulaşmadıysa haberdar edin tekrar atayım.
Saygılarımla.
maili aldım vede cevapladım. Katılımcı arıyoruz (Panik halinde değiliz, fakat olursa iyi olur :D )
Mingitau
05/09/2003, 19:33
Aklıma geçen yılın üçüncüsü olan Onur geldi. :) Devamlı benden bi halt olmaz diyordu :p Bunu demek dede fayda var :D
Bu arada çalışacak olan kardeşimiz şimdiden kendine bir hedef belirlesin ve o hedef için sonuna kadar çalışmaya hazırlansın.Bu hedef bir puan ya da girmeyi istediği bir bölüm olabilir.Örneğin biz girmek istediğimiz bölümleri bir kağıda yazıp hem kendi çalışma masamıza hem de okuldaki rehberlik bürosunun panosuna asmıştık.Bu her görüşünde sorumluluğunu hatırlatıp çalışma azmi veriyor.
Orjinal mesajı gönderen hmustak
maili aldım vede cevapladım. Katılımcı arıyoruz (Panik halinde değiliz, fakat olursa iyi olur :D )
Ama ben mailinizi almadım.
bence siz özel mesaj atın daha iyi olur. Kolay gelsin..
@sessiz...
topik altlara düşünce gözden kaçmış, aklımdan da çıkmış sevgili "KARDEŞİM" hatırlatınca baktım. Mail gönderememe gibi bi problemim vardı, 1-2 gün inbaxda bekledi, sonra sildim heralde, kusuruma bakma
Eee naapıyoruz?
@hmustak, ben ayın eylul 19unda seti alıyorum. Kargo için adresinizi mesajlarsınız bende arkadaşım ile size yollatırım. banim acelem yok. Siz işinizi hallettikten sonra bana kargo ile seti iletirsiniz. kolay gelsin
oley ozaman,
teşekkürler arkadaşım
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.