PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Adsense reklamı koymalımı koymamalımı?

hlmgnz
21/02/2008, 16:52
Arkadalar 3 aylık bir forum var baya backlink aldık aramalarda sıralaması iyi kullanıcı sayısı hergün artıyor hiti yeni bir site için çok iyi ve ilk pr güncellemesinde iyi bir pr değeri bekliyoruz.Buraya kadar her şey iyi:)
şimdi bu siteye adsense reklamı eklemek pr güncellemesinde gelecek pr değerini etkilermi yani reklamı pr güncellemsinden sonramı öncemi koyalım bir fikri bilgisi olan varsa paylaşsın.

w3root
21/02/2008, 18:10
pr güncellemesiyle adsense arasında nasıl bir ilişki kurdunuz merak ettim :)

hlmgnz
22/02/2008, 12:45
Şöyle bir bağlantı kurudum
google sitelerin pr değerini her nekadar kullanıcı sayısı hit backlink gibi öncelikli koşullara bağlı belirlesede sitenin içeriği amacı gibi önemli konularıda dikkate alıyor.
Bu bağlamda şu ana için sitemiz hizmet amaçlı kullanılıyor ancak adsense reklamı koyduğumuzda ticari amaç güdüldüğü düşünülebilir.
Tabi bu benim düşüncem böyledir demiyorum ama mantık bunu hükmediyor.

Örnek olarak arkadaşımın bir sitesi vardı açar açmaz reklam koydu daha sonra backlink alamaya başladı sanırım biraz abartmış olacakki banlandı.Sebebi backlin olmayabilir ama bir açıklamam yapılmamış kendi reklamlarınada tıklamadı ben biliyorum.

Google buna dikkat edermi pr4 gelecekken reklam yüzünden pr3 e düşermi gibi bir düşünce oluştu daha önce test eden başına gelen veya bir rivayettir ki söyle olmuş diye söze başlayacak herkesi dinlemeye hazırım.

w3root
22/02/2008, 21:31
Pr ile ilgili okuduğum makalelerde adsensenin pr'ye olan etkisi hakkında hiçbir şeye rastlamadım. Arkadaşınızın banlanmasının bir sürü nedeni olabilir. Ama yeni açtığı siteye reklam koydu diye banlanması imkansız.Mutlaka kurallara aykırı birşeyler yapmıştır.

ben etkilemez diyorum. başka fikri olan?

sevgi146
22/02/2008, 21:32
bence kesinlikle etkilemez zaten google ın kendi reklamı.etkilemez.

hlmgnz
23/02/2008, 09:18
Yorumlarınız ve paylaştığınız düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.