PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Aptal Tablolar & Seo

selmand
20/02/2008, 21:00
Sizce Tablosuz tasarımlar 'ın Seoya uygunlupu nedir?

Yada Tablosuz tasarımlarla yapılan web siteleri tablolu sitelere göre daha mı üst sıralarda çıkarlar?

Bu konudaki görüşleriniz nelerdir.

selmand
20/02/2008, 21:16
Google kördür

Erişilebilirlikten söz açılmışken, işaretlemenizi en aza indirmeniz ve başlık etiketlerini (header taglarını) uygun bir şekilde kullanmanız arama motorlarındaki sıralamalarınızı da geliştirecektir.
Kodun içeriğe oranını düşürmek, başlık etiketlerinde anahtar kelimeler kullanmak, ve başlık GIFlerini gerçek metinlerle değiştirmek sitelerinizin daha iyi arama motoru sonuçlarına sahip olmasında yardımcı olacaktır.

Bu konuda bir yazı buldum ve hemen ekleyeyim dedim.

c0der
13/03/2008, 12:11
Keşke etki etse malesef ki etki etmiyor sadece bilgidiğim <li> ve <h1> taglerine bazı arama motorlarının farklı yaklaştığı..

asker
13/03/2008, 18:20
Bende ediyor diye biliyorum, en nihayetinden css ile google siteyi daha iyi süzecek ve en iyi sonuç ile size dönecektir. h1 ve title uyumluluğu , menüleri li ler ile kullanım avantajınadır.

nothing__
13/03/2008, 22:11
Kaynak kodun sitedeki metine oranı google açısında önemli. Bu oranı en iyi cssle azaltabilirsin.

uggur
05/04/2008, 17:12
Konu açılalı aylar olmuş fakat nacizane görüşlerimi belirtmek isterim. Tablolu bir tasarım yaparsanız tasarımınızdaki bölümler,bölmeler için sürekli tablo kodları açıp kapatacaksınız fakat css ile ile yaparsanız tasarımınız çok hafif olur ve kullanıcının tarayıcısında yüklenme süresi hissedilir şekilde düşerki buda çok iyi bir durum. Google'ın bu durumu kriter olarak edindiğini düşünüyorum. Yani bir sitenin browserda yüklenme süresi. web2.0ın çıkmasıyla cssin öneminin arttığını, sitelerin ufak ufak css destekli yeni tasarımlara geçtiğini görebiliriz. Ek olarak tablolu tasarımınız var ve css'ye dönüştürmeyecekseniz kaynak kodlarınızı sıkıştırmak size biraz kazanç sağlayabilir.
İyi çalışmalar.

don_kishot
05/04/2008, 21:54
... kaynak kodlarınızı sıkıştırmak size biraz kazanç sağlayabilir...
Kaynak kodları sıkıştırmak nedir, biraz açabilirseniz sevinirim..

uggur
06/04/2008, 00:11
Kaynak kodları sıkıştırmak nedir, biraz açabilirseniz sevinirim..
Bir mynet.comun kaynak kodlarına bakın birde digg.comun kaynak koduna bakın, aradaki farkı göreceksiniz. Demek istediğim sitenizi oluşturan kodları sıkıştırmanız.

don_kishot
06/04/2008, 17:45
Tasarımın hafif olmasından benim anladığım javascript, flash, img gibi dosyaların mümkün olduğunca az kullanılması veya dosya boyutlarının küçük tutulması ve css tasarım ile kod oranının içeriğe oranına göre mümkün olduğunca küçük olmasıdır. Kodları o şekilde sıkıştırmak sadece bant genişliği açısından küçük bir tasarruf sağlar, başka bir işe yaramaz. O şekilde sıkıştırsanız bile eğer kodlama hatası varsa browserın kodları yorumlaması zaman alır.

uggur
06/04/2008, 18:19
Zaten java,flash kullanımı olabildiğince indirgemeniz gerekli. Şöyle söyliyim banttan tasarruf sağlar dediniz evet 100kblık site 200kblık siteye göre hızlı açılır benimde demek istediğim bu. Tarayıcınızda sitenin load süresi önemli ve bu süreyi googleın kriter olarak benimsediğini düşünüyorum. Kodlama hatası başka bir konu; tablo ve cssi bu konuya göre odaklamaya çalışmıştım.

c0der
08/04/2008, 10:55
temel mantık olarak şunu değerlendirmek lazım arama motorları için yapılan optimizasyon, sitemizin iyi bir site olduğunu belirtmek için yapılıyor.

Kaynak kodları "sıkıştırılmış" olan yada tablosuz yada CSS2 kullananan site "iyi site" anlamına gelmez yada kendini daha iyi ifade etmez.

şöyle düşünün siz arama motorları için algoritma kodlayan kişi olsanız böyle bişeyi algoritmanıza dahil edermisiniz...

bu arada yazdıklarımdan yanlış sonuç çıkmasın 3-4 sene oldu <table> tagını litaretürlerimden çıkartalı. fakat çıkartma nedenim seo değildi bw kullanımı cross browser desteği kodlama kolaylığı gibi sebeplerdi..

iyi çalışmalar

tasdemir
28/04/2008, 11:19
uggur hocama aynen katılıyorum