PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : JDBC-MySQL bağlantısı

LEthaL
02/09/2003, 19:37
Windows Xp kullanıyorum
komut satırında set yazınca çıkan değişkenler arasında "path" in değeri şöyle:

Path=C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\Sys tem32\Wbem;C:\j2sdk1.4.2\bin;C:\j2sdk1.4.2\mysql-connector-java-2.0.14;C:\PROGRA~1\COMMON~1\MGISHA~1\Video

Java'dan MySQL'e bağlanmak içim mysql.com'dan mysql-connector-java-2.0.14.zip dosyasını indirdim.

c:\j2sdk1.4.2 klasörüne dosyaları açtım. hatta mysql-connector-java-2.0.14-bin.jar dosyasının içindekileri de c:\j2sdk1.4.2 klasörüne açtım.

Bilgisayarı yeniden başlatım.

Vt.java

import java.sql.Driver;

public class Vt {
public static void main(String args[]) {
try {
// Class.forName("org.gjt.mm.mysql.Driver").newInstance();
Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver").newInstance();
System.out.println("Bağlandık. :)");
} catch (Exception e){
System.err.println("Olmadı. :(");
e.printStackTrace();
}
}
}

Adındaki dosyayı derleyip çalıştırdıktan sonra;

Olmad². :(
java.lang.ClassNotFoundException: com.mysql.jdbc.Driver
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java: 199)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.j ava:187)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:2 89)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launche r.java:274)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:2 35)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoade r.java:302)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:141)
at Vt.main(Vt.java:7)

Gibi bir hata alıyorum. Classpath değişkenim doğru atanmamış mı? Bu hatayı nasıl giderebilirim.

LEthaL
02/09/2003, 21:15
Tam path, classpath i yanlış mı biliyorum derken ortam değişkenleride "CLASSPATH" tanıtıp (path'ten ayrı olarak) bilgisayarı yeniden başlattım.
Komut satırında java Vt yazınca Bağlandık :) diye cevap aldım.

JCreator'ı açıp, çalıştırdığım da ise yine hata ile karşılaştım.
Sorun JCreator'ın path ayarlarından kaynaklanıyormuş.
Kolay gelsin.

darky_dark
03/09/2003, 08:07
Lethal,

evet gayet guzel..
java da i$ classpath ayarlarinda biter her zaman icin..

kolay gelsin..

sevgi, saygi..

_DD_

redial
04/09/2003, 11:06
indirdiginiz dosyayi jbuilder/lib dizinine kopyalarak da sorunu cozebilirsiniz...

//tabii bu cozum jbuilder kullaniyorsaniz gecerli demeyi unutmusum :) acemiligime verin...

programcimusti
19/07/2005, 09:17
indirdiginiz dosyayi jbuilder/lib dizinine kopyalarak da sorunu cozebilirsiniz...

//tabii bu cozum jbuilder kullaniyorsaniz gecerli demeyi unutmusum :) acemiligime verin...

yazdığınız şekilde mysql-connector ' ü jbuilder\lib dosyasının altında açtırdım ve CLASSPATH e ekledim...ama ben jbuilderdan bağlantıyı başaramadım Administration Tools dan mysql database için driver gerekli ama oluşturamadım.
mysql databasemle jbuilderdaki programımı nasıl bağlayabilirim....?

yardımcı olursanız çok sevinirim. Acilen lazım....

saygılar......

yildizib
19/07/2005, 10:32
JBuilderden bağlantı diye bişey yok.Herhangi bir editörde kodlarınızı derlemek için kullanılan jar'ı classpath e eklerseniz derler ve erişirsiniz.

JBuilderde project properties'e gelin projenin üstüna sağtıklayın.Sonra Required Libraries'se jar ı ekleyip çalışmanıza devam edin, bu kadar.

programcimusti
19/07/2005, 12:03
JBuilderden bağlantı diye bişey yok.Herhangi bir editörde kodlarınızı derlemek için kullanılan jar'ı classpath e eklerseniz derler ve erişirsiniz.

JBuilderde project properties'e gelin projenin üstüna sağtıklayın.Sonra Required Libraries'se jar ı ekleyip çalışmanıza devam edin, bu kadar.

Dostum olmadıya..kafam karıştı..bu mysql ve jbuilder dan herhangi bir bağlantı örnegi yada bağlantıyı anlatan herhangi bir kaynak var mı?...lütfen bekliyom cevabınızı.............
saygılar.

yildizib
19/07/2005, 12:37
Nesi olmadı?Bana daha spesifik bir şey söylersen yardım ederim.Ama "olmadı" olmaz.
Bu buşekilde yapılıyor ve zor bir tarafıda yok.Requiredlibrary'e jar'ı göstereceksin olacak bitecek.

Belki connection kurarken hata alıyorsun ben nerden bileyim?

programcimusti
19/07/2005, 13:22
Nesi olmadı?Bana daha spesifik bir şey söylersen yardım ederim.Ama "olmadı" olmaz.
Bu buşekilde yapılıyor ve zor bir tarafıda yok.Requiredlibrary'e jar'ı göstereceksin olacak bitecek.

Belki connection kurarken hata alıyorsun ben nerden bileyim?

sende adım adım database bağlantısı anlatan herhangi doc var mı? yada bana tavsiye edeceğin başka bir alternatif var mı? Çünkü benim mutlaka mysql i jbuilder e bağlamam gerekiyor............

saygılar....

yildizib
19/07/2005, 13:58
yahu mysql'i jbuilder'e bağlamak diye bişey yok.

Bak adım adım gidelim istersen mysql'in sitesinden mysql connector'ü indirdiğinde.onu projenin içinde bir klasöre aç.Açtınmı? sonra geç jbuildere projenin üztüne sağ tıkla project propertiesden Required Libraryden indirdiğin jarları göster.

Hepsi bu.

Sonra şurada benim bir arkadaşa cevabım vardı ona bak.

http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=20372

Nasıl bağlanıyor bir testini yap.

Daha ben ne yapayım yahu.Herşeyi devletten beklemeyin artık...

yildizib
21/07/2005, 15:35
"Olmadı."

Zaten türkler bir programlama dili üretseydi ahada böyle bir exception ve hata mimarisi olurdu.

Bir tane Exception ,bir adet hata tipi : Ekranda kocaman bir "olmadı".

Hata:Olmadı...

programcimusti
21/07/2005, 23:39
"Olmadı."

Zaten türkler bir programlama dili üretseydi ahada böyle bir exception ve hata mimarisi olurdu.

Bir tane Exception ,bir adet hata tipi : Ekranda kocaman bir "olmadı".

Hata:Olmadı...

dostum sonunda bağlantıyı kurdum....2 gündür kfayı yedim ama değdi....
yinede yorumların içn teşekkür ederim...tekrar görüşmek üzere....
saygılar..

programcimusti
25/07/2005, 09:52
dostum sonunda bağlantıyı kurdum....2 gündür kfayı yedim ama değdi....
yinede yorumların içn teşekkür ederim...tekrar görüşmek üzere....
saygılar..

başıma gelenleri bir bilsen..PC çöktü ve çogu verilerimi kaybettim..Dolayısıyla şu mysql ve java bağlantısınıda kaybettim tekrar başta herşeyi kurdum. "mysql connector java" jar dosyasınıda dediğin şekilde yaptım yalnız java da şöyle bir hata çıkıyor...

C:\>javac SurucuDogrula.java
C:\>java SurucuDogrula
Hata :Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: SurucuDogrula

Bu hata neyden kaynaklanıyor herhangi bir bilginiz var mı acaba?

Saygılar....

typhoon
25/07/2005, 10:38
zannedersem mysql-conenctörü classpathe almamışsın.
javac SurucuDogrula.java -classpath="mysql conectörün tam adresi" (c:\my...jar) gibi
büyük ihtimalle bundan dolayı hatan.

programcimusti
25/07/2005, 11:01
zannedersem mysql-conenctörü classpathe almamışsın.
javac SurucuDogrula.java -classpath="mysql conectörün tam adresi" (c:\my...jar) gibi
büyük ihtimalle bundan dolayı hatan.

Evet ondan çalışmıyormuş. Peki CLASSPATH için doğru olan mysql connector java jar uzantılı dosyayı nasıl CLASSPATH e yerleştirebilirim..bende "mysql-connector-java-1.3.10" var bu doğru connector mu sizce? Yada bana lazım olanı nasıl bulabilirim....

Saygılar...

typhoon
25/07/2005, 13:10
galiba doğru.ama Classpthe mysql connec...jar dosyasını yerleştirmekten kastın nedir ?
ben şöyle anladım sürekli bu dosyayı classpathe eklememek için ne yapmak gerekir mi demek istiyorsun.

programcimusti
26/07/2005, 15:20
galiba doğru.ama Classpthe mysql connec...jar dosyasını yerleştirmekten kastın nedir ?
ben şöyle anladım sürekli bu dosyayı classpathe eklememek için ne yapmak gerekir mi demek istiyorsun.

merhabalar..jbuilderdan mysql databaselerini nasıl görebilirim. Bu konuda herhangi bir fikriniz var mı?

Aslında java ile bağlantıyı kurdum ama jbuilder ile bir türlü bağlantıyı tam kuramadım. Databaselere ulaşıyorum ama, sadece db isimlerine ulaşıyorum, yani içeriğine falan ulaşamıyorum.Sql kodlarıyla bazı filtreleme işlemleri yapmaya çalışıyom ama buna izin vermiyor...Halbuki daha önce aynı şekilde yapabiliyordum....

Herhangi bir fikriniz var mı acaba?

Saygılar.................

mr1yh1
26/07/2005, 16:32
Evet ondan çalışmıyormuş. Peki CLASSPATH için doğru olan mysql connector java jar uzantılı dosyayı nasıl CLASSPATH e yerleştirebilirim.
....

Saygılar...
JBuilder için .. menu den,
project / projectProperties / requiredLibraries den projen için classPath e ekleme yapabilirsin...
paketler için dizini, jar dosyaları için ise direkt dosyanın kendisini seçmen lazım ( o jar aslında sıkıştırılmış bir dizi klasör.. )

Euclides
27/07/2005, 16:41
walla bende beceremedim bu mysql-db modulünü yüklemeyi
fakat onun yerine başka bir çözüm buldum
java ile odbc üzerinden mysql'e bağlanmak...

yildizib
28/07/2005, 09:34
odbc'de sanırım mysql driver'i yok.odbc ile nasıl bağlandığını anlatırmısın?

Euclides
28/07/2005, 13:07
http://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/3.51.html
ODBC sürücünu buradan indirip kurabilirsiniz. Installer olduğu için kurulumda problem yaşamazsınız