PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Acİl Yardim Harddİskİmİ UÇurdum Galİba

solitaryman
17/02/2008, 00:41
Merhaba..xp yüklü hardiskim vardı.iki parçaydı hardisk. C ve D.
Ama sonra pardus yükledim d ye olmadı kaldırdım.sonra tekrar c ye yükledim ve fixmrb denen bişe galiba kaldırıldı.şimdi ise sisteme giremiyorum.
xp cd sini takıyorum ama açılmıyor şu hatayı veriyor
error loading operation system

hani cd yi okusa tekrar yükleyeyim diyecem ama..
bu fixmrb denen kısmı tekrar nasıl halledebilirim.yardımınızı bekliyorum
teşekkürler

tam hata şu şekilde
verifying DMI Poll data error loading operating system

birtürlü cd ye geçemiyorum.
bios ayarlarınlada oynamıştım ama sonra hepsini default yaptım..F7 ile.
baygı karıştırdım galiba ama.

Sypro
17/02/2008, 02:13
hdd üzerinde önemli bi veri varmıydı? eğer yoksa pardus cd'sini takıp -tabi önce bios'tan first boot = cd-rom olduğunu var sayıyorum- sistemi kurmadan önceki bölümde hdd bölümlemesine gel tüm var olan partition'ları sil ve Win cd'sinden kurulumunu yap. olmazsa aynı $eyi bi de win cd'si ile dene.. yine olmazsa uzun yolu seç, pardus kur sonra windows kurulumunu dene. ama anla$ılan senin sorunun bios ayarlarında. first boot i$ini halledip win cd'sini takarsan sorun hallolabilir. ya da gecenin 2si benim kafa allak bullak, az önce 4. harddisc'imdeki, yedek olarak tutup sürekli sistem denediğim harddisc bu, pardus 07.3'u biraz kurcaladım sonra cd'den ubuntu çalı$tırıp compiz, cairo dock ve benzeri bi kaç eklenti kurup sistemi fena halde yorup system failure vermesine sebep oldum :)
sanırım evet benim kafa karı$ık. ama sen biosu bi kurcala. first boot HDD ise olmayan i$letim sistemini açamicağından öyle bi hata vermesi normal.
adsfgsd

tekdor
17/02/2008, 16:39
d sürücünde pardus kkurduysan pardus kurulurken sistem açılışiında bir grup oluşturuyor ve pc başlarken sana soruyor sen o pardusla beraber o grubuda kaldırdığın için sistem grubu görmüyor ve hangi işletim istemini açacağına karar weremiyor pardusu tekrar kur sonra windows oturumunda pc yi aç bilgisayarım C:\ de boot dosyasında açılış olarak ilk tercih windowsu seç ve sonra pardusu kadır