PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bayan sürücülere müjde

Algorismus
02/09/2003, 00:36
Japon otomotiv sirketi Toyota, sürücünün müdahalesine gerek olmadan kendi
kendine park edebilen otomobil üretti.
Toyota'nin yeni üretimi Prius sedan modeli, park mesafesini ayarlayan
elektronik algilayicilar sayesinde sürücüyü park etme manevralarindan
kurtariyor.

Yeni otomobilin tanitimini üstlenen Toyota Baskani Fujio Ço,
gazetecilere yaptigi gösteride park yerine yanastirdigi otomobilin
direksiyonundan ellerini çekti. Otomobilin son derece çabuk bir biçimde
kendi kendine park ettigi görüldü.
bu habere bir okuyucu soyle yorum yapmis:
Neden Bayan suruculer mujde? bence "suruculere mujde" olmaliydi bu baslik...

Bu basligi atan arkadasla (sayet erkek ise), "Park Etme Yarisi" yapmak
istiyorum... :))

Hem de saniye hesabi ile, hem de en olmadik yerlere, hem de en daracik
yerlere, hem de karda, buzda, saganak yagmurda, camurda, cakilda, yokus
yukari, yokusasagi, hem de karanlikta, hem de gunisiginda, hem de en islek
caddede, hem de em kalabali yaya tarfigi olan yerlerde...

Isterlerse baska erkek arkadaslarla da bu yarisi yapabilirim... :))

Araba modelini ben degil, benimle yarisacak arkadaslar sececek...

Var mi yarisan?

kaynak : internethaber.com

(internethaberdeki haberin basligi "bayan sürücülere müjde" idi :) )

Ali Sarı
02/09/2003, 00:47
Erkeklerin park edememe sorunu yok mu? Bende var :P

turker
02/09/2003, 01:45
bildigim kadarıyla park edebilmesi icin arabnın uzunlugunun 2 katı yere ihtiyacı var.

Algorismus
02/09/2003, 02:06
Orjinal mesajı gönderen turker
bildigim kadarıyla park edebilmesi icin arabnın uzunlugunun 2 katı yere ihtiyacı var.

o zaman hiç bir avantajı kalmaz arabanın ya :)

EAN
02/09/2003, 02:58
Ben yarışa varım. :)

Geçen gün arabanın boyunda bir yere park ettim.

Mingitau
02/09/2003, 07:59
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
Erkeklerin park edememe sorunu yok mu? Bende var :P

AliCan teyze bunu üçüncü hatta 4. bir "kişi" nin duyması sorun yaratmaz mı?:p

:cool:

redial
02/09/2003, 09:07
El freninin bu robottan daha kullanisli oldugu muhakkak...
Zira Arabanizin arka tarafini park edeceginiz noktaya iyice yanastirdiktan sonra tam sag ya da sol yapip, elfrenini cekerek, soyle biraz abanirsaniz zaten EAN'inda belirttigi gibi, aracinizin boyu kadar yerin size fazla fazla yettigini goreceksiniz...
(Not: El freniniz kaciriyorsa kesinlikle denemeyin...)

Bozo
02/09/2003, 15:33
Orjinal mesajı gönderen EAN

Geçen gün arabanın boyunda bir yere park ettim.

hiç cm. boşluk yokmuydu ? yani minimum 50 cm olmalı. oda 10 dk sürer (sadece erkekler için)

acemi
02/09/2003, 16:23
...
...
Not: El freniniz kaciriyorsa kesinlikle denemeyin...

Not2: araba arkadan cekisliyse de denemeyin.

redial
02/09/2003, 16:27
Aaa, evet bu da onemli bir ayrinti ;)

EAN
02/09/2003, 17:27
Orjinal mesajı gönderen Bozo
hiç cm. boşluk yokmuydu ? yani minimum 50 cm olmalı. oda 10 dk sürer (sadece erkekler için)

Yukarıdaki mesajımda biraz abartı var tabii. :)

Ama 50 cm'den daha az olduğunu sanıyorum.

Ansugo
02/09/2003, 23:02
Siz Ansugo 'nun el freni ile 180 derecelik bir dönüşten sonra milimetrik park edişini görmediğiniz için böyle bol keseden atıyorsunuz sanırım.

Bence ToToYo otomatik park eden araç üreteceğine, tüm dünya olarak yeni alternatifler üretelim ve seminer olarak bayan sürücülerimize verelim. Madde başlıkları :

+ Arkadan gelen araba korkmayın, sizi ısırmaz.
+ Korkarak araba sürülmez.
+ O topuklar dikkatsiz kişilerin ayağında bir cinayet silahı olabilir, ama bir araba sürerken anca intihar silahıdır.
+ Zaten erkeklere göre reflekslerinizin zayıflığı bilimsel olarak ispatlanmış, lütfen ben çok biliyorum diye önünüzdeki arabaya şov yapmayınız.
+ Dikiz aynasına sadece saçınız, rujunuz için değil; arasıra da arkadan gelen giden var mı, kıçıma yapışmış ve yarım saattir sellektör yapan var mı diye bakınız.
+ Sola girerken sol aynaya en az bir kere, paranoyak durumlarda en az 3 kere bakılır. O aynanın içerden otomatik ayarlanması ya da buğu çözücülü ya da buzlanmayı önleyici ekipmanla donatılması sizin can güvenliğinizi tek başına sağlamaz.
+ Para biriktirip aldığınız arabanızda ABS denen bir olay vardır, lütfen frene rahatça abanınız ki öndekinin arkasının fiyakasını bozmayınız.
+ Direksiyonu yeni çıktığınız sevgilinizin elini tutar gibi ürkek tutmayınız. Direksiyon tutulmak ve herşeye hâkim olabilmek için icat edilmiştir.
+ Herşeye sinyal verip milletin kafasını karıştırmayın.
+ Acemiliğimi göstereyim de millet benden uzak dursun deyü, frene basınca dörtlülerin otomatik yanmasını sağlayan saçma sapan ekipmanlardan vazgeçin.
+ Araba sizin evinizin içi değildir. Bir miktar pislenmesini tabiat olaylarındandır. Lütfen hergün dip-köşe temizlemeyin.
+ Debriyaj vites değiştirmek amacı ile kullanılır, lütfen sol ayağınızı arasıra debriyajdan çekin. Zaten havalar sıcak, debriyajda biraz rahat etsin. Ondan sonra baskı balatam eskidi, debriyaj balatam çürüdü diye her 10 bin de bir sanayiye kazık yemeye gitmezsiniz.
+ Listeyi sabaha kadar uzatayım mı?...

Ali Sarı
02/09/2003, 23:44
Orjinal mesajı gönderen Axion
AliCan teyze bunu üçüncü hatta 4. bir "kişi" nin duyması sorun yaratmaz mı?:p

:cool:

O, onların sorunudur Axion bacım :)

Algorismus
02/09/2003, 23:50
bi kere gidiyom arabayla orta seritte. önde sagimda da bi kadin. önüne biraz su birikintisi geldi. direk hiç soldan araba mı geliyor demeyip benim seride gecti ,güya su birikintisinden kurtuldu. dikkatli olmasam carpardim. basimdan bi kaza olayi daha gecti ;onda da hiç yola bakmadan direk tali yoldan ana yola cikti gene direksiyon kırıp yırttım. ne zaman böyle saçma ve tehlikeli araba kullanan gorsem genelde kadın oluyor.

mustafa
03/09/2003, 00:13
atalarımıza bakarsak:

at - avrat - silâh

üçlüsü er kişinin işidir. ve bu üçünün birbiriyle irtibâtının olması hoş değildir.

Sahin
03/09/2003, 00:58
Yanlista israra gerek yok Mustafa atalar yanlis yapti diye devam ettirmemiz gerekmez degil mi?