PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İsmini cismini bilmediğim bir virus.

Sam Orpheus
13/02/2008, 08:54
Değerli Arkadaşlarım Merhaba,

Windows XP Pro. işletim sistemini kullanmaktayım,işletim sistemine zarar veren bir kötü yazılım ile bir sıkıntı içerisindeyim.

Örneğin; Müzik dosyalarımın olduğu klasöre gidiyorum C:\Shared\ ve burada bir müziği winamp ile açmak istiyorum, dosya açılmadan önce klasöre winamp.exe.exe diye bir dosya gelmektedir, bunu dosyayı çalıştırırken hangi yazılım kullanılacaksa onun .exe 'sini ana klasöründen taşıyıp bulunduğu dizine atmak istiyor.
Hal böyleyken winamp.exe c:\program files\winamp dizininden > c:\shared\winamp.exe.exe olarak bu dizine taşınmaktadır.

Kayıt defterinde Run , Runonce ,
Msconfig'de başlangıç öğeleri ve Windows Haricindeki Hizmetleri incelediğimde ters birşey göremedim.

Bu işlemi sadece winamp'ta yapmıyor,örneğin bir resim dosyasını düzenleyeceğim,
düzenlenecek dosya Masaüstünde ve sağ tıklayıp Birlikte Aç > Adobe Photoshop CS3 dediğimde hemen Photoshop.exe dosyasını masaüstüne taşıyıp utanmadan etmeden isminide değiştirip photoshop.exe.exe yapıyor.

Sıkıntım sanırım, kablonet bağlantıya geçtikten sonra başladı.
Tekrar sanıyorum ki; Kablonet bağlantıda tüm portlar açık geliyor arada bir firewall yok ise.

Benzer problem yaşayan arkadaşlar varmıdır ?

Sam Orpheus
13/02/2008, 10:09
Karşılaştığım problemin çözümünü az önce buldum (http://www.f-secure.com/v-descs/viking_de.shtml)