Tam Sürümünü Görmek İçin : herşeyi ardında bırakıp gitmek
Herşeyi arkamda bırakıp gitmem gerekiyor.Zor ama herkesin iyiliği için yapmak lazım...İyi de nasıl?
nereye, ne zaman, neden, nasil, kiminle gidiyorsun?
Volkan Uzun
01/09/2003, 00:05
forumdaki üyelere bişiler oluyor,
daha önce yazmıştım herşey, sahinin kazası ve predatorun hastalanması ile başladı
sonra marsin yaklasşmasi ile devam etti.
Afrikadan gelen sicak hava dalgalari etkisini yeni yeni gostermeye basladi galiba.
Ekvatordan yükselen hava dünyanın etrafında bir balerin misali parandeler atması sonucu 30 derece enlemlerine düşer. Bu düşme esnasında hava da iyice ısınır, basıncında hoplama ve zıplamalar ve doğal olarak dünyanın en büyük çölleri 30 derecen enlemlerindedir.
Amma fekatin, yaz aylarında bu aşağı doğru düşen sıcaklık her ne kadar etkisini fena derecede 30 derece enlemlerinde gösterse de, etkisi 45 derece enlemlerine kadar çıkar en azından hissedilir.
Çöl sıcakları denilen olay bu olabilir.
Bir de yurdun güneydoğusu pek engebeli olmadığı için şöyle bir kavis çizerek dağların arasında parandeler atan hava iç anadolu boyu üzerinden balkanlara gidebilir. Bu durumda da çöl sıcakları denilen medya manşeti oluşabilir.
Velev ki bu sıcaklar çoka artmaya görsün, bayılmalar, ayılana gazoz bayılana manavdan limon satışları artar. Bu artış enflasyonda tepkimelere neden olur. Aylık baz da Tüfe, ve yıllık bazda tefenin marjinal tepkimesi sonucu enflasyonda meydana gelen maksiumum tepkimeler, Kesk'in iş bu ahval ve şerait dahilinde yapacağı grevlere kadar varabilir.
Böyle durumlarda bir genç-orta yaş arası bir girişimci olaraktan ayar verme ve bilumum metabolizmik sekans ayarlama servisimiz her zaman açıktır. 7/24 parent servis hizmet vermekte olmakta birlikte başka servisimiz yoktur. Bizi yetkili satıcılarımızdan bulabilirsiniz, ancak lütfen taklitlerimizden sakınınız.
Yuri Morgan A.Ş. Proudly presented
Sen herşeyi ardında bırakacaksın tamam, ama herşey seni bırakacakmı?
Toplu bir cinnet olayı mı var Türkiye'de? Son zamanlarda tvlerde şiddet olayları daha mı sık yayınlanmaya başladı? Her şey hatırladığımdan daha mı kötüye gidiyor? Silkelenin arkadaşlar yeter artık ne oluyor size?
Size -son günlerde hayatı bu kadar değersiz gördüğünü belirtenlere- bir ölçek dayak, iki ölçek ilgi ve sevgi, 3 ölçek sorumluluk lazım.
Volkan Uzun
01/09/2003, 08:56
bir ölçekte asanın kızılcık sopası ile gelinliğinden.
bende tam tersini dusunuyordum,bugunlerde hayata daha
baglı hissediyorum kendimi ,kotu mu:rolleyes:
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Toplu bir cinnet olayı mı var Türkiye'de? Son zamanlarda tvlerde şiddet olayları daha mı sık yayınlanmaya başladı? Her şey hatırladığımdan daha mı kötüye gidiyor? Silkelenin arkadaşlar yeter artık ne oluyor size?
Size -son günlerde hayatı bu kadar değersiz gördüğünü belirtenlere- bir ölçek dayak, iki ölçek ilgi ve sevgi, 3 ölçek sorumluluk lazım.
yardım ve şefkat bu olsa gerek. Bende isterim..
Psikolog, sosyolg ya da benzeri birşey değilim ama bu konular beni iyice bunalttığı için bir şeyler yazmak istiyorum.
Biz çok zor şartlar altında yaşayan insanlarız, bizi bu zor şartlara sürükleyen başımızdaki idarecilerimiz dolayısıyle yine biziz. Şartların ağırlığı kişiden kişiye, aileden aileye değişsede çoğunluk bu zor şartların altında ezilmekte. Eğitim sisteminin içi boş olması, yetersiz öğretim elemanlarının gereksiz müfredatlarıyla bir şey verememeleri, imkanların kıt olması ve sonrasında herhangi iyi bir şey olacağına dair bir belirtinin olmaması çoğu kişiyi karamsarlığa itiyor.
Arkadaşım yok, sevgilim yok, param yok, işim yok, evim yok şunum yok bunum yok vs diye düşünerek kendi kendimizi zaten zor olan hayat şartlarında iyice zora sokuyoruz. Ben bir gün hepsinin olacağına garanti veririm herkese yeter ki inanın, yeter ki isteyin. Inanmak ve istemenin yanında çalışmak bunların olabilmesi için en büyük etken. Ama bunların hiçbirini yapmadan şunum yok bunum yok diyen insanın zaten kendinede, milletinede yaşadığı dünyayada faydası yoktur aldığı nefes boşuna oksijen tüketmektir.
Ölmenin en kolay yolunu düşünenler, en kolay yaşamaya çalışanlardır. Çalışmadan, üretmeden hazıra konarak yaşamak isteyenlerdir. İleri sayılan ülkeler bu duruma hazıra konarak mı geldi sanıyorsunuz? Ve bu durumlarını oturarak mı koruyorlar? Sanıyormusunuz ki çektiğiniz sıkıntıları başkası yaşamıyor bütün derler hep sizi buluyor?
İçinizdeki gençlik enerjisini, genç beyinlerinizi en kolay nasıl yaşarım ya da en kolay nasıl ölürüm sorularına harcayacağınıza bir iş için, bir şey üretmek için, bir şeyler yapabilmek için harcarsanız çok daha iyi şartlara kavuşursunuz çok daha iyi, rahat, mutlu ve huzurlu yaşarsınız.
Ölmek isteyen ölür sorgusu suali olmaz bu işin ama gelipte ölmemede yardım edin, nasıl kolaydır falan diye sormayın artık burada, direk mesaj silinecektir. Biz burada yaşamı daha güzel kılmak için bir şeyler yapmanın, bir şeyler üretmenin peşindeyiz, daha insan olmanın.
Zamanı gelince ister istemez herkes ölür.
Ölüm her insan için mutlaktır. Peki Şahin hocam sitem etmek hakkımızda mı yok?
yada şöyle söyliyeyim hayata küsmek yada acı çekmek elimizde olan bir şeymi?
ben mesela ne kadar hayatı ciddiye almayacağım ve hedeflerime kavuşacağım desemde bu olmuyor. Belli bir noktada kendimizi avutamıyorum. Ama ölümü düşünmek yada çekip gitmek gelmedi aklıma ama gelirsede şaşırmam sonuçta bunları düşünecek bir duyguya ve uygulamayak bir akla sahibim. bence bu tür vakaları zamana bırakmalı. Ama tabi yönlendirmekte gerekli..
Şahin abi çok güzel yazmış ekleyecek başka şeyler bulamıyorum fakat şunu söyleyebilirim birilerine iyilik yapmayı deneyim illa gidip bir fakire para vermek değil bu veya gidin bir camii ye alın abdestinizi iki rekat namaz kılın dua edin bol bol dua edin bir kere aklınızdan ölümü silin siz kimse asla kendini öldüremez buna gücü yetmez ne benim ne senin gücün buna asla yetmez biraz uzaklaşın şu iş ortamında gidin dağlara tepelere kaçın bir hafta sonu şu şehir denen cehennemden çıkıp kaçın birde bunu deneyin bence işe yara şu bunaltıcı havadan birazda olsa kurtulun ...
Orjinal mesajı gönderen Ömer
iyilik yapmayı deneyim illa gidip bir fakire para vermek değil bu veya gidin bir camii ye alın abdestinizi iki rekat namaz kılın
iyide namaz kılmak biraz Allah ile kul arasında olan birşey değil mi?
Namazı tavsiye etmek bence doğru değil. Hem burada sadece müslüman olmayanlar belkide Tanrıya inanmayan kişiler vardır.
Böyle şeyleri yazmak doğru değil.
nereye gidersen git bu sehir arkandan gelecek diyor sair...
Sair hakli...
kacamazsin...
şair öbür dünyayı unutmuş hocam. Öbür dünyada şehir değil bütün dünya gelecek :)
sessiz ben onu sadece müslüman olanlar için dedim ve arkasındayım hala hristiyansan kliseye git dua et yahudiysen havraya ben onu sadece rahatlamak için Allah a koş manasında söyledim.
Allah a inanmayanlar için bişey demicem çünkü onlar saten bulmuşlar belalarını.
tekrarlıyorum din olarak ilk başta kastettiğim İslam dır doğru ama senin dinin neyse ona uygun olanını yap manasında söylediğimi hatırlatırım.
/msg sessiztetik konuyu dağıtmayalım bir şey diyeceksen son yazdıklarımla iligli konuyla alakası olmucaksa lütfen özel mesaj at yada ne biliyim tüm bilgilerim forumda var yap bişi işte.
Allah a inanmayanlar için bişey demicem çünkü onlar saten bulmuşlar belalarını.
/msg sessiztetik konuyu dağıtmayalım bir şey diyeceksen son yazdıklarımla iligli konuyla alakası olmucaksa lütfen özel mesaj at yada ne biliyim tüm bilgilerim forumda var yap bişi işte.
hııı.
ben hiç özel mesaj olayına girmeyeceğim sadece şunu söylemek istiyorum.
Allah'a inanmamak suç mu?
Ve bu buldukları belalardan birkaçtane söylermisin?
İnançlara saygı duyuyorsan inanmayanlara da saygı duymalısın.
Çok şükür müslümanım ama benim inanmayan bnirçok arkadaşım var bazı inanlardan daha çok bilgileri(DİN bakımından) var.
Ya kısaca burada lütfen ayırımcılık yapmayalım..
bunu özel mesajlarda tartışalım olayına girerek kapatmaya da çalışmayalım..
Mingitau
01/09/2003, 17:26
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Psikolog, sosyolg ya da benzeri birşey değilim ama bu konular beni iyice bunalttığı için bir şeyler yazmak istiyorum.
Biz çok zor şartlar altında yaşayan insanlarız, bizi bu zor şartlara sürükleyen başımızdaki idarecilerimiz dolayısıyle yine biziz. Şartların ağırlığı kişiden kişiye, aileden aileye değişsede çoğunluk bu zor şartların altında ezilmekte. Eğitim sisteminin içi boş olması, yetersiz öğretim elemanlarının gereksiz müfredatlarıyla bir şey verememeleri, imkanların kıt olması ve sonrasında herhangi iyi bir şey olacağına dair bir belirtinin olmaması çoğu kişiyi karamsarlığa itiyor.
Arkadaşım yok, sevgilim yok, param yok, işim yok, evim yok şunum yok bunum yok vs diye düşünerek kendi kendimizi zaten zor olan hayat şartlarında iyice zora sokuyoruz. Ben bir gün hepsinin olacağına garanti veririm herkese yeter ki inanın, yeter ki isteyin. Inanmak ve istemenin yanında çalışmak bunların olabilmesi için en büyük etken. Ama bunların hiçbirini yapmadan şunum yok bunum yok diyen insanın zaten kendinede, milletinede yaşadığı dünyayada faydası yoktur aldığı nefes boşuna oksijen tüketmektir.
Ölmenin en kolay yolunu düşünenler, en kolay yaşamaya çalışanlardır. Çalışmadan, üretmeden hazıra konarak yaşamak isteyenlerdir. İleri sayılan ülkeler bu duruma hazıra konarak mı geldi sanıyorsunuz? Ve bu durumlarını oturarak mı koruyorlar? Sanıyormusunuz ki çektiğiniz sıkıntıları başkası yaşamıyor bütün derler hep sizi buluyor?
İçinizdeki gençlik enerjisini, genç beyinlerinizi en kolay nasıl yaşarım ya da en kolay nasıl ölürüm sorularına harcayacağınıza bir iş için, bir şey üretmek için, bir şeyler yapabilmek için harcarsanız çok daha iyi şartlara kavuşursunuz çok daha iyi, rahat, mutlu ve huzurlu yaşarsınız.
Ölmek isteyen ölür sorgusu suali olmaz bu işin ama gelipte ölmemede yardım edin, nasıl kolaydır falan diye sormayın artık burada, direk mesaj silinecektir. Biz burada yaşamı daha güzel kılmak için bir şeyler yapmanın, bir şeyler üretmenin peşindeyiz, daha insan olmanın.
Zamanı gelince ister istemez herkes ölür.
Dale Carneige imzasını göremeyince o kitapları yoksa Şahin mi yazdı diye düşündüm.
Tepkinin çeşitli yolları vardır. İnsan her tür sorunu yaşayabilir ama illa dakika da bir cevap vereceği bvir konu açmak zorunda değildir. Forumda bir çok sorunu aynı anda yaşayan en sevdiklerini kaybeden ayrıca da başka nedenlerle ruhsal çöküntüye giren arkadaşlar var. Herkes konu açmış olsaydı ....
Ölün konusu madem ki bu kadar yük size ağır geliyor bağları çözün atın yükü sırtınız dan için yazılmıştı.
Ha bu arada bardak kırıldı mı kırılmadı mı ?
Ehua. Cok derin konulara girmissiniz. Birakin herkesin inanci kendine kalsin. Kimse kimsenin inancina veya inancsizligina karismasin.
Ömer doğru söylemis Sessiz bu konuyu dağıtmayın bu konu burda kapansın, inanç konusunda ise tavsiyem hiç girilmemesi bu tür tartışmalara sonu olmaz.
sahin abi ben bişi demicem yani ne diyim böyle adama neyse konuyu ben dağıtmıcam ve büyüklüğümü gösterip susucam
lütfen bknz : imzam
herşey ondan kaynaklaniyor
Benim yolculuğuma herşey hazırlanıyor.Artık her gün sırayla eski defterleri kapatıyorum.Ve bu çok rahatlatıyor.Başka bir şehire başka bir yaşama gitmek istiyorum artık çünkü gittikçe boğulduğumu hissediyorum...
sahin abi ben bişi demicem yani ne diyim böyle adama neyse konuyu ben dağıtmıcam ve büyüklüğümü gösterip susucam
:(
Adamlığın terâzisi varsa bana ordan bir yüz gram sarsana...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.