PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : attığımız imza

Ömer
30/08/2003, 08:57
merhaba arkadaşlar kağıt üzerine attığımız imzalar bazılarımız hiç hoşuna gitmiyor sanırım en azından benim için bu böyle çok abuk subuk sacma bir imzam var çocukken alışmısım hep onu kullaıyoz ama artık o imzayı kullanmak istemiyorum adım ömer yüce nasıl bir imza kullanacam bilmiyorum şuanki taklit bile edilebilir bu konuyla ilgilenen bir bölüm falan varmı okullarda gidiyim bi hocayada onunla konusuyum bu konuda cittiyim iyi günler.

Algorismus
30/08/2003, 11:11
benim imzam da çok kötü. ben de ayni dertten muzdaribim,ama bence taklit edilebilme konusunda hepsi taklit edilebilir sonuçta.

Mingitau
30/08/2003, 11:12
Ömerin yeni takıntısı Hoca AB standartlarına göre İmzanda en azından Soyismin ve isminin İl harfinin okunması gerekiyor. El yazın ile buna göre güzel bir imza atarsın ;)

İmzanı değiştirmek için ise oturduğun mahalle muhtarına başvuruyorsun, sonra bi dünya prosedür sanırım..

Ansugo
30/08/2003, 11:21
İmzâ bence yanlış kullanıyor.

İmzâ şöyle atılır : El yazın ile ya adını soyadını yazarsın, ya da adının baş harfini yazıp bir nokta koyar ve sonra soyadını yazarsın.

İmzânın güzel olması ise bu durumda el yazının güzelliğine bağlı oluyor.

acelya
30/08/2003, 11:31
Aslında imza; el yazınız ile isim ve soyadınızı yazmanızdır. Ama nedense imza denince çoğumuzun yaptığı şey estetik açıdan hoş görünen bir karalama biçimi bulmaktır.

Benim imzamda da ne adıma dair bir işaret var, ne de soyadıma. Anlaşılan tek şey adımın hangi harfle başladığıdır. Ama az öncede de dediğim gibi güzel bir görünüşü var. Hatta çoğu arkadaş kendi adının baş harfini kullanarak aynı imzayı kendilerine göre uyarlamışlardır.

Okulda yoklama kağıtlarına her gün aynı imzayı atmaktan bıktığım ve çevrede çeşitli taklitlerini gördüğüm için değiştirmek istesem de geri dönüşü yok artık. En azında üniversite bitine kadar aynı imza ile devam etmek zorundayım.

acelya
30/08/2003, 11:34
Benim ifade etmek istediğimi Ansugo zaten benden önce yazmış. Ben biraz geç kalmışım. :)

Ansugo
30/08/2003, 11:37
Orjinal mesajı gönderen Axion
İmzanı değiştirmek için ise oturduğun mahalle muhtarına başvuruyorsun, sonra bi dünya prosedür sanırım..

Yok canım daha neler :P

Mingitau
30/08/2003, 11:41
Bu gerçek valla....
Askeri okula girişte birinin imzasını beğenmemişlerdi, çok fkolay taklid edilebilir diye....
Anlatmaya böyle başlamıştı üstteğmen (komutan) abi :kihkih:

plug
30/08/2003, 12:37
Benim imzam da her yerde farklı.Bir de biz bu yıl sınava giriş için birsürü yere imza atmak zorunda kaldık ama her yere ayrı birşeyler karaladım.Ama bu imza işi çok saçma bir olay.Yani soyadımı yazıp imza atamıyorum evlenince bi daha imza mı değiştireyim?Bu olayı halletmenin bir yolu olmalı...

Mingitau
30/08/2003, 12:43
Soyadı yazıp imza atıyosun Evlenince eşinin soyadı sona ekliyosun...

plug
30/08/2003, 12:59
Hımmm bu olabilir...

Ömer
30/08/2003, 13:07
valla en iyisi parmak basmak nerden çıkmış bu imza olayı ya ahkkat ben buundan kurtulmaya kararlıyım daha fazla ne yapabilirim şöyle kesin bişiy lazım

Gurhan
30/08/2003, 13:32
doktor bi tanidiğin varsa hocam git ona doktorca soyadini yazmayi öğren sonra adinin baş harfinden sonra öğrendiğin gibi soy adini yaz imza olur

ayşenaz
30/08/2003, 13:46
Adını soyadını yaz üstüne 2 çizgi at olsun işte ya ne uğraşıyon:D

Predator
30/08/2003, 15:03
İmza düzgünlüğü ve güzelliği el yazısı kadar önemlidir

İyi şirketler cvleri her zaman el yazısı ile isterler ve imzaya önem verirler.Çünkü imza ve elyazısı insanın kişiliğinin tahlilinde en basit yoldur.

İmzanızın taklit edilebilmesine gelince bu konuda korkunuz olmasın.Düz bir çizgi çekseniz bile size ait olup olmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir.

Mingitau
30/08/2003, 15:23
Benim de başımda bir dert bu benim attığım her imza temelde aynı şekli gösterse de sonuçta aynı değildir.

MEHMET
30/08/2003, 19:45
benim imza güzeldir.
hatta anlamlıdır tabi anlayana. bu arada imzalarda taklit olayı rafa kalktı biliyorum. adamlar hangi imzanın kime ait olduğunu yeni teknoloji ile hemen buluyor.
yani endişelenmesnize gerek yok..

Ansugo
31/08/2003, 13:33
Orjinal mesajı gönderen Ömer
valla en iyisi parmak basmak nerden çıkmış bu imza olayı ya ahkkat ben buundan kurtulmaya kararlıyım daha fazla ne yapabilirim şöyle kesin bişiy lazım

Kendine bir mühür tasarlattır. Bunu zannedersem (noter olabilir) bir yerden onaylatıyorsun. Sonra sadece yanında mührünü ve mürekkebini (ıstapa mı ne deniyordu hatırlamadım) taşıyorsun. Hep aynı imza :)

Orjinal mesajı gönderen Predator
İmzanızın taklit edilebilmesine gelince bu konuda korkunuz olmasın.Düz bir çizgi çekseniz bile size ait olup olmadığı kolay bir şekilde anlaşılabilir.

Bu kesin birşey değil. Çoğu zaman anlaşılır. Ancak bazen işin uzmanı bir taklitçi sizin imzanızı sizden güzel atabiliyor ve polis inceleme yaptıktan sonra "Bu imza sahte değil, sizin imzanız" diyebiliyor. Taklit mesleğini küçümsememek lazım. :)