PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bunalımdan nasıl çıkılır.?

e123
29/08/2003, 13:12
Merhaba

Bunalımdayım ve kısır döngüdeyim nasıl çıkılır bunalımdan yada siz ne yapıyorsunuz.?

Bunalımda olma sebeplerim;

1.) İş yerimde istediğim zammı vermediler ve gittikçe üzerime daha fazla iş yıkıyorlar patlama noktasındayım.

2.) Beni seven bir kızla çıkarken başka bir kızdan hoşlandım ve beni seven kızı bıraktım ama hoşlandığım kızda benden hoşlanmadı.

3.) Kendimi çok değersiz hissediyorum.

4.) Sevdiğim saydığım her şeyi paylaştığım yakın arkadaşlarımın benim hakkımda yalan ve asılsız dedikodular ürettiklerini duydum.

5.) Çalıştığım ortamdaki insanlar iki yüzlü olduğunu keşfettim, kimseyle selamlaşmıyorum 100 çalışanı aşan bir şirkette konuştuğum kimse yok.

6.) Gurur,Şeref ve Yeteneğin bende var olduğuna inanıyorum ve her insanda da olması gerektiğini hissediyorum ama insanlarda bu özellikleri görmeyince en yakın kişilerin bile çıkar ilişkisine girdiğini düşününce deli oluyorum. (Çok örneğim var başımdan geçen)

7.) İleriki hayatım belirsiz Askerlikle başım dertte ama eve birisinin bakması gerekiyor.

8.) 3 aydır beni aramayan arkadaşlarımdan kandil günü telefon geliyor ben kandilimi kutlayacaklarını zannederken borç para istiyorlar.

9.) Bütünlemeye kaldım üniversiteyi bitirmem için çok çalışmam gerekiyor ama kendimi çalışmaya veremiyorum ve kitabı açamıyorum.

10.) Hiç yaşayasım yok her şey siyah-beyaz görünüyor gözüme.

11.) İlk defa gerçekten ölmek istiyorum ama onuda yapamıyorum bakmam gereken kişiler var.

12.) Ellerim ayaklarım sinirden titriyor, Ne kadar pislik olmuş dünya insanlar falan diyorum Sinir ve stresten yüzümü sivilce bastı.

13.) Her sabah kalktığımda aynı suratı aynada görmekten aynı caddelerde yürümekten aynı insanlarla muhabber etmekten sıkıldım.

Spor yapıyorum, Müzik dinliyorum insanları tersliyorum daha neler yapıyorum neler ama fayda etmiyor.

Tatil hakkımda yok çalışıyorum ve çalışmak zorundayım.

Fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler.

aBSoLuT-BuLL
29/08/2003, 13:16
bende aynı durumdayım. bunalım yani. imdat!

plug
29/08/2003, 13:22
Valla herkesin ayrı bi derdi var...Ben de bütün insanların pislik olduğunu düşünüp herkesle ilişkimi kestim bir süre ama küçümseyip geçtiğin,hiç ummadığın insanlar aslında aradığın kişiler olabiliyor!etrafına daha dikkatli bak ve herkesi baştan tanımaya çalış.

redial
29/08/2003, 13:35
1) Son 3 yil icinde isyerinden istedigi maasi alan birileri varsa beri gelsin (ki maasini duzenli alamayan ya da hic alamayanlari saymiyorum, is bulamayanlara hicmi hic girmiyorum)

2) Mevcut duruma sebep olan sensin ve olayi geri cevirmek yine senin elinde, ellerinde cicekler, kapilara dayanma vakti gelmis geciyor, bence acele et...

3) Simdi sana garip gelecek ama, ilk kez girdigi bir ortama bukadaraciklikla herseyini dokebilen her insan benim icin degerlidir, (Ceviz ailesine hosgeldin)

4) Dedikodu muessesesi dunya varoldukca yasayacak, hakkinda asilli ya da asilsiz dedikodu uretilen ilk kisi sen degilsin, son da olmayacaksin...

5) Kotu haber, sadece calistigin yerde degil, calismadigin yerlerde de ciddi miktarda ikiyuzlu var, En guzeli bunu solumak zorunda oldugumuz karbonmonoksit acisindan zengin, oksijen acisindan fakir hava gibi dusunmek. Hem bence istisnalar kesinlikle vardir. Etrafina yeterince iyi baktigina eminmisin?

6) Gurur,seref, namus, yetenek gibi kavramlar oldukca gorecelidir. Hemen herkesin kendi dogrulari oldugu bu alanlarda karsindakileri, yine karsindakilerin degerleri ile yargilarsan daha rahat oldugunu hissedeceksin (Sozgelimi bir mail gondermekten aciz kimyaci bir arkadasima yeteneksiz diye cok kiziyorum, o da bana kiziyor; azotla oksijeni tepkimeye sokmayi beceremedigim icin?)

7) Sorunlari dert olarak gormek kimseye birsey kazandirmaz, sadece karamsarlik getirir. Ornegin ben su anda cok rahat goruyorumki, bir kac yil sonra askerlik sorununu cozmus olacaksin, ve dunya hala bugunki hizinda donmeye devam edecek (Kiyamet kopmazsa :) )

8) 3 ay boyunca seni aramayanlara arkadas diyerek hata yapiyor olabirsin dedikten sonra sorayim; sen neden aramadin?

9) Su anda elimde, calismak zorunda oldugum icin bitiremedigim iki adet universite, ve bu seneki sinavda kazanilmis bir yenisi var, rahat ol, bir gun biter...

10) Aslinda denklem cok basit; beklenti=hayal kirikligi... Bol para, seni cok seven bir sevgili, cevrende durust insanlar, cevrente senin olculerine gore serefli gururlu ve yetenekli insanlar, iyi arkadaslar vs gibi bir suru utopya dusledikten sonra sabah kalktiginda siyah beyaz goruyor olman sence de normal degil mi?

11) Bakman gerekn kisiler olmasa bile olmek okadar kolay degil. Kaldiki olunce ne yapacaksin? Yukarida saydigin olumsuzluklarin hangisini cozecek senin olmen?

12) Sinir sanirim bu sicaklarda gayet makul bir ruh hali, sivilceler ise sadece organizmanin tepkisi, hem sinirli olmak neden canini sikiyor ki?

13) Daha cook uzun yillar ayni suratla yasayacagini belirtmekten baska bir sey gelmez eldn :)

Bak simdi,
Yukarida saydigin seylerin bir cogunu donem donem bende yasadim, eminim bu forumdaki herkes yasadi yasayacak, yani sana ozel bir durum yok ortada..

Benim sana tavsiyem, isi isyerinde birak, oradaki herkeside, kendine bir mesgale bul...

Ornegin, sen, php biliyor musun?

MEHMET
29/08/2003, 14:02
Orjinal mesajı gönderen redial
bence UNIX öğrensin..
:D
şaka bir yana yukarıdaki durumunu okudum ama benim kadar sorunlu değilsin.
bende de sorunlu insanların olduğunu biliyorum. herkesin derdi kendisine göre daha büyük.

nys gelelim saadete.(saadet güzel kızdı neyse)
bence sen bir kere aklındaki tüm olumsuzlukları sil herşeye olumlu bak. polianacı falan diyebilirler ama sen yinede herşeye olumlu bak. arkadaş konusunda ise az ama öz arkadaşlara sahip ol. ve mümkün olduğu kadar onlarla buluş ve sohbet et.
İşe gelince etrafındakilerine ihtiyacın yok senin için "sen" yetersin.
Eğer olanakların varsa hafta bir kitap satın al. Bu kitapları almadan önce "ne okumalıyım?" arkadaşlara yada forumda sor.
ve düzenli kitap oku. Sinemaya git.Sinema konusundada kitap seçimindeki gibi seçici ol.
ve eger sahile gitme olasılşığın varsa sahile git.
ve mümkünse karşı cinsten olan biri ile git.
Unutma senden daha kötü durumda olan var ve senin önünde tertemiz günler.

bırak melankolik havaları, bir nergis kokusu gibi etrafına süzül yaşamaya çalış.
ve php öğren işine yaramasa bile bize yardımcı olursun

e1234
29/08/2003, 16:01
1) Son 3 yil icinde isyerinden istedigi maasi alan birileri varsa beri gelsin (ki maasini duzenli alamayan ya da hic alamayanlari saymiyorum, is bulamayanlara hicmi hic girmiyorum)
Benim arkadaşlarım başka şirketlerde benim aldığım ücretin çift katını alıyorlar ve benim kadar üzerlerinde yük yok. Bir de aynı şirket içerisinde hiç haketmeyen insanlar benden fazla ücret alıyorlar yani ücret verebiliyor şirketimiz ama neye göre anlayabilmiş değilim.!

2) Mevcut duruma sebep olan sensin ve olayi geri cevirmek yine senin elinde, ellerinde cicekler, kapilara dayanma vakti gelmis geciyor, bence acele et...
Mevcut durum aslında yukarıda belirtiğim gibi kısa değil kızı bırakmamın bir başka sebebide benimle birlikteyken başkasıyla içli dışlı olmasıydı. Diğer kız ile olan ilişkim ise tamamen bitti sayılır çünkü bir çıktığı varmış.! Bende karşıdaki çocuğu benimle aynı duruma düşürmek istemem.

3) Simdi sana garip gelecek ama, ilk kez girdigi bir ortama bukadaraciklikla herseyini dokebilen her insan benim icin degerlidir, (Ceviz ailesine hosgeldin)
Ben ilk kez girmiyorum ceviz'e sadece gerçek ismimle yazmaya çekindiğim için takma isim kullandım, Ansugo ve Senin kimliğimi açıklamayacağını bildiğim içinde fazla gizlenme gereğini duymadım ama yorumunu tersine çevirirsek eyvah.!

4) Dedikodu muessesesi dunya varoldukca yasayacak, hakkinda asilli ya da asilsiz dedikodu uretilen ilk kisi sen degilsin, son da olmayacaksin...
Katlanacak gibi değil anlatılmaz ki yaşanması lazım.

5) Kotu haber, sadece calistigin yerde degil, calismadigin yerlerde de ciddi miktarda ikiyuzlu var, En guzeli bunu solumak zorunda oldugumuz karbonmonoksit acisindan zengin, oksijen acisindan fakir hava gibi dusunmek. Hem bence istisnalar kesinlikle vardir. Etrafina yeterince iyi baktigina eminmisin?
Aslında etrafıma iyice baktığına eminmisin lafına hayır demek istiyorum ama yalan konuşmuş olacağım ama daha önceden denedim sıkıldım etrafıma bakmadan ve ne bakmak istiyorum ne görmek.

6) Gurur,seref, namus, yetenek gibi kavramlar oldukca gorecelidir. Hemen herkesin kendi dogrulari oldugu bu alanlarda karsindakileri, yine karsindakilerin degerleri ile yargilarsan daha rahat oldugunu hissedeceksin (Sozgelimi bir mail gondermekten aciz kimyaci bir arkadasima yeteneksiz diye cok kiziyorum, o da bana kiziyor; azotla oksijeni tepkimeye sokmayi beceremedigim icin?)
Aslında Gurur,şeref,namus,yetenek yerine Yalancılık,Dolandırıcılık,iki yüzlülük,üzerine iş yıkma şeklinde bir bilinçli yeteneksizlik vs. diye kursaydım cümleyi daha doğru olacakmış. İyi bir insan olmanın gereklilikleri vardır bana göre bir kişiye iyi insan sıfatını vermen için bazı özellikler ararsın işte diyorum onlar bende var ama çevremdeki kimsede yok.

7) Sorunlari dert olarak gormek kimseye birsey kazandirmaz, sadece karamsarlik getirir. Ornegin ben su anda cok rahat goruyorumki, bir kac yil sonra askerlik sorununu cozmus olacaksin, ve dunya hala bugunki hizinda donmeye devam edecek (Kiyamet kopmazsa :) )
İnşallah, Gerçi dönmemesine daha çok sevinirdim ama.

8) 3 ay boyunca seni aramayanlara arkadas diyerek hata yapiyor olabirsin dedikten sonra sorayim; sen neden aramadin?
Arkadaş olduklarından şüphelendiğim için aramadım şüphemde de haklı çıktım.

9) Su anda elimde, calismak zorunda oldugum icin bitiremedigim iki adet universite, ve bu seneki sinavda kazanilmis bir yenisi var, rahat ol, bir gun biter...
Temennim zorlanmadan olması.

10) Aslinda denklem cok basit; beklenti=hayal kirikligi... Bol para, seni cok seven bir sevgili, cevrende durust insanlar, cevrente senin olculerine gore serefli gururlu ve yetenekli insanlar, iyi arkadaslar vs gibi bir suru utopya dusledikten sonra sabah kalktiginda siyah beyaz goruyor olman sence de normal degil mi?
Neden hep hayal kırıklığı beklentim mi fazla.? Bence hayır ama... :(

11) Bakman gerekn kisiler olmasa bile olmek okadar kolay degil. Kaldiki olunce ne yapacaksin? Yukarida saydigin olumsuzluklarin hangisini cozecek senin olmen?
Sorunlarımı çözmeyecek ama sorunlarla uğraşmamı önlemiş olacak diye düşünüyorum.

12) Sinir sanirim bu sicaklarda gayet makul bir ruh hali, sivilceler ise sadece organizmanin tepkisi, hem sinirli olmak neden canini sikiyor ki?
Uzun bir süredir içten gülemiyorum hatta öyleki son mutlu olduğum zamanı hatırlamıyorum gibi.

13) Daha cook uzun yillar ayni suratla yasayacagini belirtmekten baska bir sey gelmez eldn :)
Ne yazık ki.!

Yardımların için çok teşekkürler birilerinin ilgilendiğini görmek bile bir anlık gülümseme yapıyor.
Meşgale bulmak iyi fikir ama php veya başka bir scripting dili ilgimi çekmiyor. Daha doğrusu ilgimi çeken hiç bir şey yok çeşitli kurslara gidiyorum hala devam ediyor meşgale niyetine ama mutlu değilim, ve bu 1 ay gibi çok uzun bir süredir böyle daha uzun süreceğide belli ve bu hiç bitmeyecek dar bir yola girdiğimi ve bu yolun gittikçe daha çok daralacağını düşünüyorum
Zaman ayırdığın için tekrar teşekkürler

// Alıntı olayı için düzenlendi.

Mingitau
29/08/2003, 16:23

Bir metalurji Mühendisi ile genellikle aynı arabada okula giderdim. Adam İşinden de aldığı paradan da memnundu.

Bu durum tartışılır, terkettiği kız ne için terkettiğini biliyor mu?

+1

Hööööö ?????? Bunu nasıl beceremiyon ?

Cık cık PHP bir derde çare değil :kihkih:

Ve e1234 kardeşim hiç ne kadar salak olduğunu düşündün mü? Ben düşününce bana bayağı iyi geliyor. Bunalımdan çıkmaya birebir bi de yeşillik yeşil bir yerde kendini atacaksın yere saatlerce gökyüzüne bakacaksın ;)

MEHMET
29/08/2003, 16:42
:super:

perfect blue
29/08/2003, 17:29
bunalımdan çıkma orada kal veya gs-fb maçında fenerin aleyhine tezahürat yap,koltuk fırkat ,olmadı adam bıçakla hepsi şaka idi en iyisi sen orada kal zaten artık penaltı kaçıran futbolcu bile bunalım da çıkmayalım kardeşim kime ne zararı var bunalımın kız arkadaşınla kafede buluş özür dile vs..:D :hiohahoha :s008: :kihkih: :kihkih: :kuuul: :kuul:

Volkan Uzun
29/08/2003, 17:45
takmayin kafanıza ,
yeni üyelerimizde böyle bir problem var. dmeekki sorun sizde değil yeni üye olmanızda.
hemen bu durumdan kurtulmanız lazım. yani yeni üye değil eski üye olmak lazım
1-)tutorillar yazın, ceviz.nete gönderin
2-)proje.ceviz.nete katılın
3-) forumda geyik olmamak şartıyla daha aktif olun

bu bir çeşit yeni üye arası virüs de olaiblir, o zaman sistem yöneticilerinden databasein tarihi ileri atıp bir çırpıda herkesi eski üye yapmasını rica edelim

Ansugo
29/08/2003, 18:10
Bu kadarcık şey için bunalıma mı girilir yahu? Bunları hergün görüyoruz zaten. Farklı ne var?

Mesela hergün kendini hissettiren ve bu sebeple dört sene içinde kişiliğinizi tümden değiştiren bir hastalığınız falan?

Maşallah taş gibisiniz. Eliniz ayağınız tutuyor. Zehir gibi kafanız çalışıyor.

Allah kimseye çekebileceğinden daha büyük yük vermez deniyor, inanıyorsak...

HunTER
29/08/2003, 18:41
Neydı bı laf vardı en kotusunu gosterıp mevcut kotuye alıstırmak gıbı sımdı hatırlıyamadım ama bızım yapyıgımızda bunun gıbı bısey sanırım :)

Neyse aslında soylemek ıstedıgım boyle zamanlarda soyle bı durup sılkelenmek gerekıyor sanırım, yanı mecazı anlamda degıl tam anlamıyla bunu yapmak gerekıyor..

Ornegın sabah kalktın ve ıse gıdıyorsun, yolda yururken yıne bunları dusunuyorsun.. Tam o anda ıkı uc sanıyelıgıne durup kendını soyle bı sılkeler derın bır nefes alır ve kafanı yerden kaldırıp etrafını kolacan edersen bunun sana ıyı gelıcegınden emınım..

Komık gorunuyor ama gercekten oyle.. Bazı zamanlar ben bunu akısı tersıne cevırmek ıcın yapardım.. Hatta yolumu degıstırıp bı cay ıcer kahvaltı eder hele yolum manzarası guzel bı yere dusmusse oturur dakıkalarca etrafımı seyrederdım.. Ama konu ben degıl etrafımdakıler olurdu.. Nebılıyım, otubus beklıyen bırı ucan bı martı yada yol kenarındakı su bırıkıntısı gıbı..

Bu bı anlık uzaklasmanın bıle sana faydalı olucagını sanıyorum.. Yanı bı gun yada bı kac saat ısı aksatıp kendıne vakıt ayırabılırsın kı sadece kendınle beraber olmak bıle sana ıyı gelebılır..

Ama sorunları bı kenara bırakıp kacırdıgın ayrıntıları yakalamaya gayret ederek.. Ozetle dıkkatle ızlersen herseye ragmen hayat guzel ve akıskan bıseydır.. Ona dırenmek yerıne kendını keyıfle akıntıya bırakabılırsın..

HunTER
29/08/2003, 18:43
Ha bıde aglamak ıyı gelebılır.. Sana hala duyguları olan bı ınsan oldugunu hatırlatır.. Yukun hafıfler..

plug
29/08/2003, 21:00
Evet bir yerde depresyonun en iyi tedavisinin ağlamak olduğu yazıyordu.

e1234
30/08/2003, 02:54
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bu kadarcık şey için bunalıma mı girilir yahu? Bunları hergün görüyoruz zaten. Farklı ne var?

Mesela hergün kendini hissettiren ve bu sebeple dört sene içinde kişiliğinizi tümden değiştiren bir hastalığınız falan?

Maşallah taş gibisiniz. Eliniz ayağınız tutuyor. Zehir gibi kafanız çalışıyor.

Allah kimseye çekebileceğinden daha büyük yük vermez deniyor, inanıyorsak...

Bu kadarcık mı.? Daha kötüsü olabilirmi yani.? Şimdi bunu düşünerek ikinci bir bunalıma girmeyeyim.

Kişiliğimi değiştiren bir hastalığım yok çok şükür ama deli olacağım yakında galiba şu anda zaten bir pisikolag'dan yardım almayı düşünüyorum. Ama pisikolog'dan yardım alırsam kendimi daha kötü hissedebilirim onun için zaten sizlerin böyle olaylara girip girmediğinizi olayların içerisinden çıkıp çıkamadığınızı merak ettim.

Evet Allah'ın denemek için yaptığı bir sınav olabilir hatta bunu bilerek Allah'ın beni bu konularda test etmemesi için yalvardım.

@perfect blue
kız arkadaşınla kafede buluş özür dile

Aslında eski kız arkadaşımdan ayrıldığıma dolaylı yoldan üzüldüm yeni kız arkadaşın kabul etmemesinden dolayı. Aslında olayda kız olayı değil o bir solukta aklıma gelen 13 nedenden sadece bir tanesi.

@plug
...ama küçümseyip geçtiğin,hiç ummadığın insanlar aslında aradığın kişiler olabiliyor

Aslında bunuda yapmayı düşündüm ama ikinci bir hayal kırıklığına uğrarım korkusuna hiç bir şey yapmadım. Ama yapacağım bunu zaten insan sarrafı oldum bu nedenle bu işlemi yapmam pek uzun zamanımıda almaz zaten.

@sessiztetik
Ben senin sorunlarını okudum bence sen benim sorunlarımın %20'sine bile sahip değilsin. Yani benim sorunlarım senin sorunlarını döver. :)
Polyanacılık oynamak kendini kandırmak. Kitap okumak, Sinemaya gitmek ise sadece kültürümü arttırır, bakış tarzımı değiştirir sorunlarımı çözmez ki.! Bir başka sebep de ben kitap okumaktan hoşlanmıyorum.

@sanal_programci
...yeni üyelerimizde böyle bir problem var.

Yeni üye değilim daha önce yazmıştım, geçici aldığım 1.lakap'ın şifresini unuttuğum için 2.lakap ile devam ediyorum bu bunalım halim devam ederse 3.bir lakap alacağım galiba..

@HunTer, plug
...aglamak ıyı gelebılır...
Ben ağlayamam hatta hiç ağladığımı hatırlamıyorum, nasıl ağlanılır onuda bilmiyorum. Ağlamanında iyi geleceğini pek zannetmiyorum.

@HunTer
...Ornegın sabah kalktın ve ıse gıdıyorsun, yolda yururken yıne bunları dusunuyorsun.. Tam o anda ıkı uc sanıyelıgıne durup kendını soyle bı sılkeler derın bır nefes alır ve kafanı yerden kaldırıp etrafını kolacan edersen bunun sana ıyı gelıcegınden emınım.....

Deli demezler değilmi.? :) Neyse bir ara aşağı ki mahalleden işe giderken (Orada beni tanıyan daha az) yaparım dediğini inşallah işe yarar.

Gerçi işe yararsa da sürekli silkelenirim artık , silkelendiğim için bitli falan demezler umarım.

Azer Bülbül'de uzun süredir bunalımda galiba.

Neyse şaka bir yana aklınızdan geçen her şeyi benimle paylaştığınız için teşekkürler , çekinmemden dolayı başka bir lakap ile yazmıştım mesajı ama diğer bir neden de beni tanıyanlar zaten bir şeyler karalar yardımcı olur ama tanımayanlar bakalım ne yapar demiştim.

İş yerinden çıkıp ortamımı değiştirmeye karar verdim, iş bulunca istifamı yazacağım artisliğimide yapıp argocası postamı koyup çıkacağım ne halleri varsa görsünler. Benim yaşadıklarımı birazda onlar yaşasın hem bu yeni hoşlandığım kızdan uzak durmuş olacağım, hem para olayını çözmüş olacağım hem de yeni insanlar tanımış olacağım.

Ansugo
30/08/2003, 11:35
Orjinal mesajı gönderen e1234
Kişiliğimi değiştiren bir hastalığım yok çok şükür ama deli olacağım yakında galiba şu anda zaten bir pisikolag'dan yardım almayı düşünüyorum. Ama pisikolog'dan yardım alırsam kendimi daha kötü hissedebilirim onun için zaten sizlerin böyle olaylara girip girmediğinizi olayların içerisinden çıkıp çıkamadığınızı merak ettim.

Psikologdan yardım almak bir zevk işi. Şöyle ki : Ya psikologtan yardım alıyorsun ya da kendini kendin tedavi etmek için uğraşıyorsun. Kendini telkin ediyorsun, kendinle uğraşıyor kendine çeki düzen veriyorsun. Böylece kendi ruhunu başkasına emanet etmeden, tüm iktidar gene elinde olarak, herşeyinin kiracısı olan sen istediğini yapıyorsun. Eğer birşeyler ters giderse tek sorumlu sen olduğun için "Ah şöyle bir psikolog vardı beni deli etti" demek zorunda kalmıyorsun.

İşin bir de psikiyatrist bölümü var ki çok daha fena. İki tane favori uyuşturu ilaçları var. Yeşil reçete ile satılıyor zannederim. Onlardan veriyorlar. Mal gibi oluyorsun. Yaşıyorsun ama nasıl? belli değil... İşin daha fenâsı bunlar bağımlılık yapan ilaçlar. Bir dönem ruhsal çöküntü yaşayan bir tanıdığıma bu ilaçları bıraktırana kadar bayağ uğraştım. Şu an bile çok az da olsa alıyor. Çünkü bildiğiniz gibi ilaç kullanmanın bir fiziki yönü bir de ruhsal yönü var. Çöküntü zamanlarında kullanılan ilaçlar adam da "Ben bunu içmezsem gene eskisi gibi olurum" türü bir korkuya neden oluyor ve ilacı bırakmak zorlaşıyor.

Çıldırana kadar ilacın kendi içinde olduğuna inanıyorum. Çıldırdıktan sonra zaten iki tarafı da garanti etmişsindir demektir :)

plug
30/08/2003, 12:43
Bi arkadaşım uzun süre ilaç tedavisi gördü.Hatte ben de bir ara kullanmayı düşündüm ama o da bağımlılık yapıyor.Bir işe yaradığı da yok.Ve psikiyatristler hemen ilaç vermeye yöneliyorlar.Ama sana tavsiyem eğer bir gün psikiyatriste gidersen sakın ilaç kullanmaya başlama!!

Mingitau
30/08/2003, 12:47
İlaca çok ihtiyacın olursa, bir aktara git derim. Papatya Çayı gerçekten insanı rahatlatıyor. Tabii şimdi büyücülük filan yaptığımızı düşünen bacilarımız olarbilir, Yok büyücülük yapmıyoruz. :D

plug
30/08/2003, 12:56
Evet papatya çayı cidden işe yarıyor.Tecrübe:))
Ve ağlamak da çok işe yarıyor erkekler de ağlayabilir!yapmayın böyle ya.Biz kızlar ağlayabildiğimiz için bunalımları erkeklerden daha çabuk atlatıyoruz bence...

MEHMET
30/08/2003, 19:01
Orjinal mesajı gönderen e1234
@sessiztetik
Ben senin sorunlarını okudum bence sen benim sorunlarımın %20'sine bile sahip değilsin. Yani benim sorunlarım senin sorunlarını döver. :)
bence emin olma. Bir bardak su ile bir bardak rakı arasında görüntü farkı yoktur ama rakı sudan yamandır.
benim sorunlarım o kadar derinden ki bu foruma yazıp çare aramayacak kadar vahim.
bu arada rakı ben oluyom suda sen..

Mingitau
30/08/2003, 19:32
2 lt rakı içersin bişi olmaz ama iki litre rakının üstüne bir yudum su içmeye gör ;)

MEHMET
30/08/2003, 19:40
rakıyı bilmem ama içenlerin halini bilirim.
adamlar dikiyo kafayı sonra ne dert ne tasa.
neşelenip gidiyor. ayık olup dertlerle boğuşmaktansa ayyaş olurum sorunlar benim derdimi çeksin

Ansugo
31/08/2003, 13:36
Orjinal mesajı gönderen Axion
2 lt rakı içersin bişi olmaz ama iki litre rakının üstüne bir yudum su içmeye gör ;)

Rakı içip kokarca gibi gezeceğinize vodka içip efendi uslu geziniz. :) Rakıyı da yunan'a satalım.

Gurhan
31/08/2003, 13:55
hiç ayilmayacak gibi konusmayiniz :p

Reti
31/08/2003, 16:55
Herkesin başına gelebilecek normal bir vaka. 15 yıl önce benzerini yaşadım. Psikoloğa bile gittim. Uzun süre sanırım 3-4 ay kullanacağım sinir sistemini rahatlatacak bir ilaç yazdı. İlacı aldım 2 gün kullanıp bırakmıştım. Sonra yaşam şeklimde ufak tefek değişiklikler yaparak depresyonu atlatmıştım. ( yeni arkadaşlar edinme, herşeyi ciddiye almamak, cinsel yaşamı renklendirme gibi). Bence tek yapman gereken bu süreci kendine kalıcı bir hasar vermeden atlatmaya çalış. Bedenen hareketli işler yap, yeni bir çevre edin.

xXx
01/09/2003, 04:32
Rakı içsen doğrulamazsın
Vodka içsen ayılamazsın
İlaç içsen bırakamazsın

En iyisi şimdiye kadar yaşattığın insanın biraz tersi biri oluver.
;)

MEHMET
01/09/2003, 08:58
Orjinal mesajı gönderen Reti
yeni arkadaşlar edinme, herşeyi ciddiye almamak,
+1

Rakı içsen doğrulamazsın
Vodka içsen ayılamazsın
İlaç içsen bırakamazsın

e ne yapalım hocam!!

xXx
01/09/2003, 09:43
En iyisi şimdiye kadar yaşattığın insanın biraz tersi biri oluver.

MEHMET
01/09/2003, 09:52
ne yani şimdi sesli tetikmi olayım.?
can çıkar huy çıkmaz..

ayşenaz
01/09/2003, 10:16
Orjinal mesajı gönderen Gurhan
hiç ayilmayacak gibi konusmayiniz :p

Bence de:super: