Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ ile database bağlanmak
Merhaba,
Başlık basit gibi gelebilir ancak forumda bulamadıgım bir konu.
C++ ile host'ta barındırmış oldugum MYsql databese nasıl bağlanabilirim.
(Yeterince açık olması için yazıyorum hostta barındırılmış ile bir hosting firmasından almış oldugum alan içine phpmyadmin ile oluşturmuş oldugum database kast ediyorum)
eminim bu konuda tecrübesini esirgemeyecek biri vardır
acehreli
01/02/2008, 00:27
Galiba ayni soruyu uzun bir sure once yanitlamistik.
mysql ile deneyimim yok ama genel olarak o adamlarin sitesinden C veya C++ kutuphanelerini indirmek gerekir. O kutuphanenin baslik dosyasini kaynak koda ekleriz, ve kutuphane dosyasini programla baglariz. Boylece onlarin baglanmak icin sunduklari fonksiyonlari cagirabiliriz.
Ali
@acehreli ilgin için teşekkurler,
ancak adı geçen dosyayı indirmem gereken yer hosting hizmetini aldıgım yermi oluyor.
ek olarak bir örnek yada daha önce olupta benim bulamadıgım yanıtın yerini falan bildirirmisiniz.
tekrar teşekkurler.
acehreli
01/02/2008, 17:55
Ben forumda aramak icin, yukaridaki Ara menusunun alt kosesindeki 'Ayrintili Ara'ya tikliyorum. Forum olarak da C/C++ forumunu seciyorum. 'mysql' sozcugunu ararsan bir cok konu goreceksin.
MySql'in C arayuzu surada anlatiliyor:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/c.html
Orada soylediklerini gore, bu kutukhane MySql'i indirince geliyormus. Kutuphanenin adi mysqlclient...
Ali
Hangi derleyiciyi kullanıyorsun?
Borland C++ ise (öyle diyilse bile borland ile yapabilirsin) MySQL, MsSQL, Oracle gibi tüm veritabanlarına bağlanabiliyorsun. 6.0 işini görecektir.
BDE Administrator den veritabanı bağlantını oluşturup oluşturacağın bir Query kontrolü ile herhangi bir MySQL sunucusuna bağlanabilirsin.
Tabi şöyle bir husus var, Web Sunucuları MySQL bağlantılarını dışarıya pek açmıyor. Sunucunun MySQL veritabanına bağlantıya müsade ettiğinden emin olmanı tavsiye ederim.
Hangi derleyiciyi kullanıyorsun?
Borland C++ ise (öyle diyilse bile borland ile yapabilirsin) MySQL, MsSQL, Oracle gibi tüm veritabanlarına bağlanabiliyorsun. 6.0 işini görecektir.
BDE Administrator den veritabanı bağlantını oluşturup oluşturacağın bir Query kontrolü ile herhangi bir MySQL sunucusuna bağlanabilirsin.
Tabi şöyle bir husus var, Web Sunucuları MySQL bağlantılarını dışarıya pek açmıyor. Sunucunun MySQL veritabanına bağlantıya müsade ettiğinden emin olmanı tavsiye ederim.
Kullandıgım derleyici borland c++ 6.0 BDE administratorle bu bağlantıyı nasıl gerçeklerştirebilirim. yanlış bilmiyorsam bde administrator ile alias name oluşturuluyor??
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. bununla birlikte yeni bir soru daha çıktı web sunucumun mysql bağlantısına müsade edip etmedigini nasıl ögrenebilirim.
Cevaplar için tesekkurler
Kullandıgım derleyici borland c++ 6.0 BDE administratorle bu bağlantıyı nasıl gerçeklerştirebilirim. yanlış bilmiyorsam bde administrator ile alias name oluşturuluyor??
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. bununla birlikte yeni bir soru daha çıktı web sunucumun mysql bağlantısına müsade edip etmedigini nasıl ögrenebilirim.
Cevaplar için tesekkurler
Sunucunun dışarıdan MySQL'e bağlantısını test etmek için;
Telnet www.sunucu.com 3306
Ulaşmaya çalıştığım sunucu kapalı Bkz.
G♦Host '88.246.198.237' is not allowed to connect to this MySQL server
Ana bilgisayara bağlantı kayboldu.
Benim ulaşmaya çalıştığım sunucu izin vermiyor. Seninkide aynı reaksiyonu gösterirse ki kuvvetle muhtemel gösterecektir, ulaşamazsın.
BDE Administrator'de 5.0 Destekliyormu bilmiyorum ancak BDE'ye MySQL desteği verebileceğin ek bir sys dosyası yüklemen gerekiyor. Çok mühim bişey değil, öncelikle sunucunun MySQL'e açık olduğundan emin ol gerisi hallolur.
Kolay gelsin.
Yardımınız için teşekkurler. tekrar bi sorun olursa tekrar buraya yazarım.
Tekrar teşekkurler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.