PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bilmem ki ne yazsam !

Gurhan
28/08/2003, 22:02
Yıllar önce hastanede çalışırken, ağır hasta bir kız getirdiler. Tek yaşama şansı beş yaşındaki kardeşinden acil kan nakli idi. Küçük oğlan aynı hastalıktan mucizevi şekilde kurtulmuş ve kanında o hastalığın mikroplarını yok eden bağışıklık oluşmuştu. Doktor durumu beş yaşındaki oğlana anlattı ve ablasına kan verip vermeyeceğini sordu. Küçük çocuk bir an duraksadı. Sonra derin bir nefes aldı ve:

-Eğer ablam kurtulacaksa, veririm kanımı, dedi.

Kan nakli olurken, ablasının gözlerinin içine bakıyor ve gülümsüyordu. Kızın yanaklarına yeniden renk gelmeye başlamıştı, ama küçük çocuğun yüzü de giderek soluyordu. Gülümsemesi de yok oldu. Titreyen bir sesle doktora sordu:

-Hemen mi öleceğim?

Küçük, doktoru yanlış anlamış, ablasına vücudundaki bütün kanı verip, öleceğini sanmıştı.

JARGON
28/08/2003, 22:48
Çocuklar yakınlarına daha bağlı olur.

plug
28/08/2003, 22:51
Keşke herkes hep çocukluğundaki gibi saf temiz yaşasaydı...

Zerzevat Adam
28/08/2003, 22:56
Eminim ki o çocuk ablasıyla az didişmemiştir..

Ben kendimden biliyorum...

Ama şu var anneler babalarda bir gün zorunlu bizi bırakacaklar ama eğer ki kardeşiniz varsa size en yakın o dur...

En kötü gününüzde yanınızdadır, en güzel günde de...

Ama yeter ki çocukluk günlerini unutmayalım...

plug
28/08/2003, 23:29
Biz de küçükken çok kavga ettik kardeşimle ama en yakınım o.

Ömer
29/08/2003, 13:21
kan dan bahsedecek olursak kan aramk ne diri iyi bilirim çünk dayım hastanedeyd, ve kan kanseriydi şimdi Allah ın rahmetine kavuştu grub ab- oldugu için tv lrden radyolardan ancak buluyorduk ama Allah ın sevgili kuluymuşki hep bulduk Allah herkeze yardımcı olsun.

MEHMET
29/08/2003, 14:23
Orjinal mesajı gönderen plug
Keşke herkes hep çocukluğundaki gibi saf temiz yaşasaydı...
bence yanılıyorsun. Çocuklar saf ha..
benim gözlemlediğim kadarıyla yaşı 1-6 arası olanlar çok acımasız iktidar olmak isteyen, paylaşmayı bilmeyen mümkün olsa etrafı kıran bir canavar. bence insanın yaşı ilerlkedikce daha temiz ve olgun oluyor. çocuklar ise bela..

Ansugo
29/08/2003, 17:51
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Ama şu var anneler babalarda bir gün zorunlu bizi bırakacaklar ama eğer ki kardeşiniz varsa size en yakın o dur...

Kim kimi daha evvel bırakır, kim bile?

HunTER
29/08/2003, 19:03
Hatun okul oncesı egıtım dersı aldıgı ıcın formasyon dahılınde (ve derste anlatıcagı konuyu herkeslerden once benım uzerımde prova etmesınden dolayı) bu konuda bı kac sey duymustum..

Yanı 3-6 yas arası yanlıs hatırlamıyorsam bı cocuk cıdden "hep bana, hep ben" dıyen bı bencıllıge sahıp.. Yınede yukarda anlatılan hıkayede o cocugun yuzunun aldıgı sekıl gozumde canlandı ve ıcım ezıldı dogrusu...

Bu arada uzun suredır ablamı aramadıgımı da farkettım...