PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel'de yazılar tek renk (Çok acil)

JakaBo
28/08/2003, 17:46
Corel Draw'da (v9,10) yazılar tek renk yapılması gerekiyormuş. Bunu nasıl yaparız?

Yani normal bir yazı yazdığım zaman bunu resim olarak algılıyor ve print ettiğim zaman pürüzlü bir şekilde çıkartıyor. Bu fontları tek renk yapmak mümkünmüş Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen acil yardım :(

DesigneR
28/08/2003, 18:35
4 ana renk vardır..
Cyan (mavi)
magenta (Kırmızı)
Yellow (sarı)
Black (siyah..eger sağda renk paletinden bu renkleri bulup verirsen yazıcı sadece o rengi görür onu renk çıkartır...

yada... ctrl+p yapınca seperations tan renklerde 4 ana renkten yandaki çentikleri kaldırarak istediğin rengin çıkıp çıkmamasını sağlayabilirsin... ama ilk maddedekini uygularsan sorun çıkmaz...

fenomen
29/08/2003, 01:37
@JakaBo'nun anlattığı farklı bir şey sanırım. text tool ile yazı yazdığında nasıl resim olarak algılıyor onu anlamadım. yani sonradan üzerinde değişiklik yapamazsın o zaman. yazılar tek renk olacak diyolarsa o zaman hepini siyah yapıp yazdır. (edit/select/text all), bide yazıları yazdırmadan önce convert etmeyi denermisin. kırıklık belki yazıcının sürücü farklılığından olabilir. (yazıyı seçtikten sonra Ctrl+Q)

JakaBo
29/08/2003, 10:00
Yazının altında çok renkli bir resim var. Siyah beyaz işimi görmüyordu malsef.

Bu olay Photoshoptada varmış. Hani yazdırdığımız zaman textler kaliteli çıksın diye. Bu olay benim kafamı çok ağrıttı. Neyse aciliyeti geçti ama çözümü bulmam lazım mutlaka.

kursad
29/08/2003, 11:41
@Jakabo, hangi yazıcıyı kullanıyorsun?

orsa
08/03/2004, 15:52
yazıcının fontları bitmap görmesini öngören seçimi kaldırmalısın jakabo

Disconnecting
15/07/2004, 22:23
Jakabo bazi yazicilar CMYK renklerini bazen tramlı bir şekilde yani soluk çıkarıyo eğer illede CMYK çalışmak zorundaysan yazıları convert yap sonra çıkar sorun olmaz. Bir başka yol CMYK yerine Pantone renk kullan ben Pantone Corel 8 Renk paletinde çalışıyorum ve benim yazıcım normal bir şekilde çıkartıyo CMYK çalıştığım zaman senin yaşadığın sorunu yaşıuyorum.