PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : TTNET'in Yalanı Yine Ortaya Çıktı! #Yalan Serisi 5

TechEngineer
30/01/2008, 16:47
Hani TTNET OCAK 2008'de Türkiye'ye VDSL 2 getirecekti Yok deneme yapacaklardı. Yok ilk aşamada 250,000 üye yetermiş.

Ben ortada bir sistem göremiyorum. OCAK ayıda bitti sayılır.

Herşey konuşmak kadar kolay olmuyor. İcraat gerek biraz.
:kuul:

RoCaLL
02/02/2008, 18:21
Tamam haklısında bu kadarda keskin olma belki alt yapıyı kurmuş deneme yapıyorlardır sorunla karşılaşışmassa açıklayacaklardır felan demi olamaz mı ama şuanda bir şey gözükmüyor

Kentucky
02/02/2008, 18:29
TT anca bayramda seyranda bedava(yok ya) 2gb kota hediye etmesini bilir. Laf çok icraat yok.

TechEngineer
02/02/2008, 20:04
Bari sitelerinde ileride olsa bir tarih verir insan. İşte Şubatta Martta diye gecikme oldu deseler okey ama sanki hiç o sözleri söyleyen onlar değilmiş gibi sitelerine VDSL2 ile ilgili hiç bir ibare yok.

Olmadı TTNET en zayıf ISP seçildin. Güle Güle :D

wedo1style
02/02/2008, 22:01
Bari sitelerinde ileride olsa bir tarih verir insan. İşte Şubatta Martta diye gecikme oldu deseler okey ama sanki hiç o sözleri söyleyen onlar değilmiş gibi sitelerine VDSL2 ile ilgili hiç bir ibare yok.

Olmadı TTNET en zayıf ISP seçildin. Güle Güle :D
ele deme abi ya onlar apana kadar en kötüsü bu
onlar çok çalışıyo 24 saat yüzebilen dalgıçları ile sürekli kablo bağlıyorlar

BoraN
03/02/2008, 05:11
VDSL2 mi? Önce yurtdışı bant genişliğini artırsalar daha mantıklı olur. Evimde 12,5 MB/s ağ bağlantısı var ama netten dosyaları 100 küsür KB/s hızla indirebiliyorum. Bunun gibi birşey olur o da... :)

Firmanın kendine uzak gelecekte başarmayı düşündüğü bir hedef belirlemesi mantıklı bir şey. Ancak bu hedefi müşterilerine değil de (uzun vadeli olduğu için) çalışanlarına duyurmalı (motivasyon sağlayabilmek bakımından)...

Tabi TTNet'in hakkını da yememek lazım. En nihayetinde onlar da 'bir enkaz devraldılar!' :)
Ayrıca bugünkü fiyatları sayesinde, internet hizmetini en yüksek ücreti ödeyerek alan insanların ülkesi değiliz çok şükür.

GeCe_
03/02/2008, 06:58
Tabi TTNet'in hakkını da yememek lazım. En nihayetinde onlar da 'bir enkaz devraldılar!'

TT özelleştirmesi Türkiyeye saplanan en büyük kazıktır. İçi para dolu ve para basan TT peşkeş çekilmiştir. TT ihalelerinde dönen yolsuzluğun haddi hesabı yoktur. Orada çalışan üst düzey tanıdıklarınız varsa sorabilirsiniz..

TechEngineer
03/02/2008, 17:51
Okey arkadaşlar işi hemen siyaset meydanına çevirmeyelim. Espiritüel şekilde trajı komik hallerine yorum yapmaya devam edebilirsiniz. Olan olmuş değiştiremeyiz. Konuyu saptırmayalım. :)

PrestijWeb
03/02/2008, 18:19
Arkadaşlar VDSL ne anlama geliyor

TechEngineer
03/02/2008, 18:25
Arkadaşlar VDSL ne anlama geliyor

VDSL nedir?
[/URL] (http://normtelekom.com/mcms/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=37) [URL="http://normtelekom.com/mcms/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=37&itemid=40"] VDSL (Very High-bit-rate Digital Subscriber Line) ADSL e çok benzeyen bu DSL teknolojisi, Telefon ve ISDN servislerinin yanında geliş yönünde 55.2 Mbps, gidiş yönünde 19.2 kbps-2.3 Mbps arası hızlarda çoğul ortam trafiği geçirebilmektedir. VDSL, ADSL'de olduğu gibi frekans bölmeli çoğullama uygulamakta, transmisyon hızları aynı ise simetrik olarak da çalışabilmektedir.
VDSL'in ADSL den en belirgin farkı iletim mesafesinin azlığındadır. 13 Mbps hız için 1.5 km, 55.2 Mbps için 300 m lik mesafelerden daha öteye erişememektedir. VDSL'in temel bir kullanım alanı, FTTN (Fiber to The Neighborhood) uygulamalarında görülmektedir. Santraldan gelen fiber hattının sonlandığı bir optik ağ ünitesi (ONU) ile ev ya da işyerine bağlı olan tek bir bakır hat arasında uygulanan VDSL, binanın yakınlarına kadar gelen fiber hattını, evlere eski ya da yeni döşenen bakır hatlar üzerinden bağlamaktadır. Ya da bir gökdelenin bütün katlarına VDSL ile katlararası kısa mesafeli hatlarla ulaşılabilmektedir.

TTNET ise VDSL2 getireceğini söylemişti. Üstelik ilk aşamada 30Mbit daha sonra aşama, aşama 70Mbit'e kadar seçenek sunacaklarını söylemişlerdi.

GeCe_
03/02/2008, 19:02
Okey arkadaşlar işi hemen siyaset meydanına çevirmeyelim. Espiritüel şekilde trajı komik hallerine yorum yapmaya devam edebilirsiniz. Olan olmuş değiştiremeyiz. Konuyu saptırmayalım. :)

İşte bu noktada ben susamam. Her bulduğum ortamda bildiklerimi söylerim. Bu siyasi bir mesele değil. Siyaset konuşmaya ayıracak zamanımda yok..

TechEngineer
03/02/2008, 19:18
Kimsenin seni susturmaya veya bildiklerini söyletmemeye çalıştığı yok ama sanırım sen kişisel algılayıp olayı kişiselleştirdin.

TTNET daha önce sabancınındı tabi devletin değildi.Ondan siyasi bir mesele değil. Hıhı haklısın.

Jehovah
10/02/2008, 23:38
TT anca bayramda seyranda bedava(yok ya) 2gb kota hediye etmesini bilir. Laf çok icraat yok.

onuda vermiyor merak etme ;)
kotalı iken kotaya akşam baktım 3gb. o 2gb hediye ettiği gün baktım ilk girişimde ki önceki günde hesaplıyorum girişimi ve bir kez girdiğimde. 6gb olmuş harcanan ;) yani direkt eklemiş hediyesini kotaya ;)

Edit :

bunada katılmıyorum @TechEngineer...maalesef işin siyasi boyutlarını düşünmeyip hiç siyaset konuşmadığımız için bu hallere geldik. pappua yeni gineden beter bir internet hattımız var..
işi siyasetçilere bıraktığımızda devlet millet için ne yaptılar?tersine her konuda siyasi düşünüp siyaset yapmalıyızki bilinçlensin insanlar. bir akp gerçeğini ben bilsem yetmiyor... herkes bilmeli... herkes bilmeliki adnan menderes'in pisliklerini bile 45 yılda temizlemişken bilsinlerki tayyip ve tayfasının pisliklerinide bir 45 senede anca temizleriz..
bilsinlerki bunların acısı 50yıl boyunca sürecek...

Kentucky
11/02/2008, 21:09
Arkadaşlar bizim değil asıl siyaset yapması gerekenler sustuğu, iş olup bittikten sonra öttükleri için bu durumlara düştük.

ApexLoader
11/02/2008, 21:50
2008 in sonunda dememişremiydi yahu? ben öyle biliyordum

TechEngineer
12/02/2008, 19:53
Yok Ocak 2008 de dediler. Google'da Search edersen daha önceki yazıtlarına rastlayabilirsin.