PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yerli bir RapidShare Olsa Ne Dersiniz?

TechEngineer
30/01/2008, 16:33
Merhaba arkadaşlar,

Ben Türkiye'de gördüğüm büyük sıkıntılardan biri yerli bir MegaUpload/RapidShare'in olmamasıdır.
Bir ara HemenPaylas çıkmıştı ama sağolsun ZORTTÜ(ODTU) hemen müdahele etti.
Ben gerekli araştırmaları yaptım ve şu an için bir kapatma haklarının olmadığını öğrendim. Bunun üzerine 1 ay kadar önce UploadMax.us alan adını tescil ederek çalışmalara başladım. İlk zamanlar hani Türkiye Web geliştiricileri olarak ortak bir şey çıkartalım.Kendi geliştirici gurubu olsun. 6./7. versyonlara geldiğinde PHP ile olan v1 versyonun kaynak kodları Developer formundan verilsin. Türkiye el birliği ile yerli bir RapidShare veya MegaUpload çıkartsın diye düşündüm ama pek katılım olmayınca herkes kâr veya proje haklarından bir şeyler kopartmaya çalışınca. Bende ASP.NET'e geçiş yaparak sitenin ana hatlarını Close Source ASP.NET(C#) ile oluşturdum. Az bir kısmı kaldı onuda tamamladım mı sitenin kalıbı bitecek. Upload & Download sisteminide PHP ile oluşturmaya başlamıştım. Şu an çalışmaları halen sürüyor. Facebook'tan bir Uzman ASP.NET geliştiricisi buldum. O da Kurumsal Uplaod&Download uygulama bölümünü geliştiriyor.Üstelik sadece projeye destek olmak amacı ile.

Neyse sanırım böyle yazarak projenin başından geçenleri anlatmak uzun sürecek sizleride uzun bir yazı ile sıkmak istemiyorum.

Şimdi beyin fırtınası yapacak olursak. Yerli bir upload sitesi sizce ne kadar değerli olur. Kullanılıp seçilir mi?
Rapidshare kadar uzun dosya saklama süresi güvenlik v.s. bu tür konulara takılmayın bunları sağlayamayacak olsak bu işlere kalkışmazdım zaten.O konuda bir endişeniz olmasın.Gerekli alt yapı ve yazılım hazırlanıyor. Bu yaza açıyım diyorum.

Sizlerinde saygı değer görüşlerinizi almak istedim. Benim için değerli sizlerin görüşleri.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar,

For Technology Turkiye

darkshadow
30/01/2008, 17:04
Kullanmam derim. Zira bütün dünya rapidshare.com kullandığı için rapidshare.com kullanıyorum. İstediğim bütün dosyaları bu sitede bulabiliyorum. İnanılmaz bir hıza sahip. Türkiyedeki bir site bu hızda hizmet veremez. Bu iş için Türkiye'nin çıkışları yetmez. Ayrıca sizin kurduğunuz sitenin yaygınlaşması yıllar sürer. Sadece Türkiye değil bütün dünyadan kabul görmesi gerekiyor. Sadece Türkiye'deki kullanıcıların yüklediği dosyalar beni cezbetmiyor.

Sitenin yazılımının hangi dilde yazıldığının neler içerdiğinin hiçbir önemi yok. Çünkü bu tarz dosya barındırma siteleri yazılımdan çok donanıma ihtiyaç duyar. Yüksek hız, inanılmaz büyük boyutlarda harddiskler (yüzlerce TB) vs...

Rapidshare sitesine rakip yüzlerce site çıktı. Hiçbiri onun %5'i kadar bile tutulmadı. Sizin bu sitelerden ne gibi bir farklılığınız olabilir ki? Ancak çok çok büyük bir yatırım yaparsanız belki rekabet edebilirsinizde böyle bir işe niye bu kadar büyük paralar yatırasınız ki?

TechEngineer
30/01/2008, 17:15
Kullanmam derim. Zira bütün dünya rapidshare.com kullandığı için rapidshare.com kullanıyorum. İstediğim bütün dosyaları bu sitede bulabiliyorum. İnanılmaz bir hıza sahip. Türkiyedeki bir site bu hızda hizmet veremez. Bu iş için Türkiye'nin çıkışları yetmez. Ayrıca sizin kurduğunuz sitenin yaygınlaşması yıllar sürer. Sadece Türkiye değil bütün dünyadan kabul görmesi gerekiyor. Sadece Türkiye'deki kullanıcıların yüklediği dosyalar beni cezbetmiyor.

Sitenin yazılımının hangi dilde yazıldığının neler içerdiğinin hiçbir önemi yok. Çünkü bu tarz dosya barındırma siteleri yazılımdan çok donanıma ihtiyaç duyar. Yüksek hız, inanılmaz büyük boyutlarda harddiskler (yüzlerce TB) vs...

Rapidshare sitesine rakip yüzlerce site çıktı. Hiçbiri onun %5'i kadar bile tutulmadı. Sizin bu sitelerden ne gibi bir farklılığınız olabilir ki? Ancak çok çok büyük bir yatırım yaparsanız belki rekabet edebilirsinizde böyle bir işe niye bu kadar büyük paralar yatırasınız ki?

Saygı duyuyorum ve yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Bende farkındayım RapidShare'in aylık bant genişliği kullanımı Türkiye'nin komple bant genişliğinden fazla. Petabyte'lar yetmiyor ifade etmeye.Bunun için gerekli erişim noklarını oluşturuyoruz. Dikkat etttiniz mi? bilmiyorum ama site 6 dilde yayına hazırlanıyor. Nedeni şu an 6 ülkede de alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Belki geniş bir server clonisine sahip değiliz ama en azından hizmet verdiğimiz 6 dilde ki her ülkede en az 3 Türkiye'de 7 sunucu bulundurabiliyoruz.Sadece bu site için.

Tabi ilk tercihiniz rapidshare yurt dışında ki Türkler içinde Megaupload veya rapidshare olacaktır. Ama siz daha Far Fast Teknolojisini kullandığımızın farkında değilsiniz.Biraz araştırsaydınız Far Fast 2 teknolojisini uygulayacağımızı öğrenirdiniz.

Zaten bu işe başlamadan önce dandik upload sitelerine kadar inceledim ve halen kararımızda istikrarlıysak demek ki bir bildiğimiz vardır.

Göreceksiniz sizde belirli bir zaman sonra sitemizi seveceksiniz ve yavaş,yavaş RapidShare tek elinden kurtulacaksınız.

Belki 5 senemizi alır tanınmak ve büyümek ama sizlerin desteği olursa dahada çabuk bu süreci aşabiliriz.

Tekrar yorumunuz için teşekkür eder.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

che
30/01/2008, 17:46
Sizin kaçtane serveriniz olacak.Yada depolanması gereken bilgisyar adedi. Bu çok büyük bir iş. Yani dosyaların depolanması için büyük yatırım gerekir. Sizde bu varmı?

ApexLoader
31/01/2008, 00:14
che nin dediklerine katılıyorum. Ve inan turkiyede bole bir sistem ciddi bir boşluktur. Ama üzücü olan birşey var domatesin biri bozuk çıkar diye tüm tarlayi yerde birakirlar :) biraz kötü bir örnek ama idre edein. bir sabah klaktığında siteni kapatilmis goruyorsun.

TechEngineer
01/02/2008, 09:24
Che fazla yok malesef kısıtlı bütçemiz var.

Toplam 25 tane sunucumuz var. 7 'tanesi Türkiye'de geri kalanı 6 ülkede 3'er adet mevcut.Ama HDD'lerimiz yeterli sanırım. Minimum 1 sunucumuzda en az 1TB HDD'miz var. SUN Microsystem ile görüşmelerimiz sürüyor eğer ikna edebilirsek SUN Microsystem bize en gelişmiş sunucularından 10 adet verecek.

Che'nin dediği gibi; GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE!

Ayrietten çok yakında reklamları ve tanıtımları yapılacak bir hosting firması açacağız.Bunun dışında arkamızda 20 senelik geçmişi olan ve dünyaya yayılmış bir Turizm Şirketi var.

ApexLoader:

Kaygılarını anlıyorum ilk zamanlar bende bundan çok çekindim ama gerekli görüşmeleri yaptım. "Kurumsal olursanız,içerik kontrolü yaparsanız kapatılma gibi bir durum söz konusu değildir." dendi. Elimde imzalı,mühürlü onaylı belge var. Eğer bu şekilde kapatırlarsa haklarında 1 milyon€'luk tazminat davası açarım. Otomatikmen büyümüş oluruz. :) İçerik kontrolü derken her upload edilen dosyayı değil. Mesele sitemiz üzerinden internette bir link çok popüler oldu ve bunda örneğin PLESK Warez var. O link'i kullanıcıya sormadan deaktif edeceğiz. Bunun dışında dosyalara erişim veya kontrol etme gibi bir durum yok.

Daha öncede dediğim gibi; Ancak sizlerin desteği ile kalıcı olabiliriz. Hem Internet Hizmetleri verecek firmamızdan Sponsorluk'ta vereceğimizden. Ceviz.NET gibi kaliteli sitelerin kapanma ihtimali ortadan kalkacak çünkü biz sponsor olacağız.

Yorumlarınız için teşekkürler.

wedo1style
01/02/2008, 18:25
ben türk programcılarında bunu yapabilicek kabiliyet görüyorum şayet ve düşüncelerimden biride buydu açıkcası neden bizler başkalarına muhtaç kalalım .. ?
şayet türkçeyi dünyaya yaymak yerine ingilizceyi dünya dili diye kullanmak gibi birşey ..

TechEngineer
01/02/2008, 18:33
ben türk programcılarında bunu yapabilicek kabiliyet görüyorum şayet ve düşüncelerimden biride buydu açıkcası neden bizler başkalarına muhtaç kalalım .. ?
şayet türkçeyi dünyaya yaymak yerine ingilizceyi dünya dili diye kullanmak gibi birşey ..

Desteğinden dolayı teşekkür ederim. Geçen gece hakia.com yönetimi ile de iletişime geçebildik. Zaten CEO'su bir Türk. inş. bize bir kaç güne geri dönecekler.

Proje ile ilgili gelişmeleri buradan duyuracağım.

wedo1style
01/02/2008, 18:35
Desteğinden dolayı teşekkür ederim. Geçen gece hakia.com yönetimi ile de iletişime geçebildik. Zaten CEO'su bir Türk. inş. bize bir kaç güne geri dönecekler.

Proje ile ilgili gelişmeleri buradan duyuracağım.

Allah Yardımcınız Olsun Abicim Ben Elimden Geldiğince Grafik Program Ne Olursa Yaparım Yapamazsamda Başkasına Yaptırırım :)

TechEngineer
01/02/2008, 18:44
Sağolun eksik olmayın. ihtiyaç olursa duyururuz. Şimdilik araya farklı bir portal girdiğinden kısa bir beklemeye girdi proje 1 hafta sonra kaldığı yerden devam edecek.

BoraN
02/02/2008, 03:57
Ha yerli ha yabancı ne farkeder derim. (Kullanıcı olarak)

Bizim kardeşimiz de para kazansın derim. (Vatandaş olarak)

TechEngineer
02/02/2008, 10:18
Ha yerli ha yabancı ne farkeder derim. (Kullanıcı olarak)

Bizim kardeşimiz de para kazansın derim. (Vatandaş olarak)

Yerli olması veya yabancı olması proje tamamen ticari olsa haklısın bir şey fark etmez ama proje gelirleri ile organizasyonlar düzenleyip ücretsiz Türk Web Geliştiricilerine son teknolojiyi tanıtacaksa.Başarılı Türk sitelerine sponsor olacaksa sanırım yerli olmasının biraz daha faydaları var gibi. :super:

Yorumun için teşekkür ederim ve iyi dileklerin içinde...

emynz
02/02/2008, 10:30
Turkiye'de bu konuda bir cok hizmet acildi ama suan cogundan haber alinamiyor :)

Kisisel gorusum:
Boyle bir hizmet olursa kullanmam icin hizi makul olmali; ama onemlisi bana dosyalarimin uzun sure kalacagi garantisini vermeli(herkes boyle dusunur galiba?)

Birde alan adi pek hos gelmedi bana :(

TechEngineer
02/02/2008, 10:55
Turkiye'de bu konuda bir cok hizmet acildi ama suan cogundan haber alinamiyor :)

Kisisel gorusum:
Boyle bir hizmet olursa kullanmam icin hizi makul olmali; ama onemlisi bana dosyalarimin uzun sure kalacagi garantisini vermeli(herkes boyle dusunur galiba?)

Birde alan adi pek hos gelmedi bana :(

Aslında alan adı Türkiye için bu değil bu Birleşik Devletler kısmına hizmet verecek kısmı. Türkiye için olanı'nı çok beğeneceğinizi düşünüyorum. ODTU şu an istediğimiz alan adına idari bir karardan dolayı engellediğinden, görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa zaman içerisinde alan adını tarafımıza tahsise açacaklar ve siz Türkiye'den .com.tr uzantılı beğeneceğiniz bir alan adı üzerinden erişeceksiniz.

Şimdilik kesin bir karar yok fakat 250MB eşit veya büyük dosyalar 40 günde en az 2 kere indirilirse bir 40 gün daha barındırılabiliyor.Dosya boyutu küçüldükçe bu gün sayıda artıyor. 10MB ve altı için 90 güne kadar çıkıyor.

Hız konusunda daha öncede yazdığım gibi Far Fast 2 teknolojisini kullanacağımızdan sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrietten düzenli olarak Bant Genişliği satın alacağız. Eğer 1 hafta Server Monitoring'de Bant genişliği %90 ve üzeri kullanımda ise bir daha ki haftaya biraz daha bant genişliği alarak %50'ye düşürürüz böylece siz hiç bir zaman sıkıntı çekmezsiniz.

Zaten bütün sıkıntımız maksimum 1/2 sene sonrasında ufak bir server clonisi ile sorunu çözmeyi hedefliyoruz.

Yorumun için teşekkürler.

wedo1style
02/02/2008, 22:10
Aslında alan adı Türkiye için bu değil bu Birleşik Devletler kısmına hizmet verecek kısmı. Türkiye için olanı'nı çok beğeneceğinizi düşünüyorum. ODTU şu an istediğimiz alan adına idari bir karardan dolayı engellediğinden, görüşmelerimiz devam ediyor. Çok kısa zaman içerisinde alan adını tarafımıza tahsise açacaklar ve siz Türkiye'den .com.tr uzantılı beğeneceğiniz bir alan adı üzerinden erişeceksiniz.

Şimdilik kesin bir karar yok fakat 250MB eşit veya büyük dosyalar 40 günde en az 2 kere indirilirse bir 40 gün daha barındırılabiliyor.Dosya boyutu küçüldükçe bu gün sayıda artıyor. 10MB ve altı için 90 güne kadar çıkıyor.

Hız konusunda daha öncede yazdığım gibi Far Fast 2 teknolojisini kullanacağımızdan sorun olacağını düşünmüyorum. Ayrietten düzenli olarak Bant Genişliği satın alacağız. Eğer 1 hafta Server Monitoring'de Bant genişliği %90 ve üzeri kullanımda ise bir daha ki haftaya biraz daha bant genişliği alarak %50'ye düşürürüz böylece siz hiç bir zaman sıkıntı çekmezsiniz.

Zaten bütün sıkıntımız maksimum 1/2 sene sonrasında ufak bir server clonisi ile sorunu çözmeyi hedefliyoruz.

Her ne Olursa Olsun Yaşasın Yerli Malı bence başkasının kahrını çekeceğimize ba$kası bizim kahrımızı çeksin :)

orumcek
02/02/2008, 23:52
Tutmaz diye birşey yok zamanımızda elimizden hemenpaylas gecti ve en az 30 sunucu kadar cıkmıstı gercekten kullanılıyordu ve herkez tarafından tutmuştu..

Burada hocam sen şunu merak etme kimseyede güvenme..Yani sen acacan diye ben burda ac hocam kullanırız dersek yalan olur.Şimdi rapidden 200 kb ile cekerken senden 20 kb cekceksem kullanmam acıkcası baskalarıda kullanırım diyen yalan söyler.

ama zaten 200 kb sende yakalıyorsan ozaman senin ne düşünmen lazım nede birilerine sorman zaten millet kendisine iyi olanı kullanır bu yüzden senin projende tutar

sen şuan bir rapid olamazsın ama onlarda 1 serverle basladılar vs yani herkez 600 900 mbitlerle yayın yaparak başlmadı..

site tutar para kazanır ozaman işe gerekli yatırım yapıldıkça büyür bu her işte böyledir.

başarılar şimdiden..

Pwm
03/02/2008, 00:55
Eğer rapidden aldığım verimi yakalarsam elbette yerli olanı kullanırım ama hemenpaylas gibi kapanmayacağınızın garantisini vermeniz lazım.

TechEngineer
03/02/2008, 18:13
Bu kapatılma işlemini biz yapmadığımızdan bir garanti veremem.Tek garanti elimizde imzalı,onaylı,mühürlü bir belge olması. Bunun dışında Engelleme olursa en fazla DNS değiştirirsiniz. Upload ettiğiniz sunucu Türkiye Lokasyonundakilerdense maximum indirme hızınızda 3 ile 7kb arasında düşme olur o kadar. O da çok etkileyeceğini sanmıyorum.

Ama engellenmemesi için elimizden geleni yapacağız.Baştan zaten görüştük anlaştık.Eğer elimizde ki belgede yazanlara uyarsak kapatmayacaklarmış.Eğer kapatılırsada dava açma hakkımız var.Eğer işte bu belgeyi ihlal ederek bizi engellerlerse daha öncede dediğim gibi hiç sıkıntınız kalmaz kısa bir ara sonra çoook büyümüş halde 350/400 sunucu ve onlarca Gigabit hat kapasitelerimiz ile karşınızda oluruz. :) İsterlerse kapatsınlar.Tazminat davası açmak çok zor değil. :D

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederiz.

zodiax
04/02/2008, 14:01
Eğer rapidden aldığım verimi yakalarsam elbette yerli olanı kullanırım ama hemenpaylas gibi kapanmayacağınızın garantisini vermeniz lazım.
aynen katılıyorum. mesela dün akşam photoshop CS3 ü indirdim rapidden yaklaşık 500 MB 5 bölüm halinde 2 saat sürdü. sizinki de 2 saat ya da daha altı bir performans sunarsa tabi sizi tercih ederim. bu arada rapidde ip falan değiştirip seri indirmeler yapabiliyoruz ama siz buna karşı bi önlem alırsanız tercih edilmezsiniz onu da belirteyim :)

overworld
04/02/2008, 16:22
Umarım başarılı bir çıkış ve devam olur. Görünen o ki işe planlı başlanmış, umarım öyle de devam eder.

orumcek
04/02/2008, 17:42
tabiki ücretli üye olmadığı sürece bu kadar uzun süre ayakta duramazsınız diyebileceğim..

TechEngineer
05/02/2008, 09:59
tabiki ücretli üye olmadığı sürece bu kadar uzun süre ayakta duramazsınız diyebileceğim..

Sistemin kurumsal hizmetleri ve dosya hosting hizmetleride olacak oradan gelen gelirler ile FREE kullanıcıların sürekliliği sağlanacak. Fakat sizde tahmin edersiniz ki Ücretli üyeliklere bazı artılar v.s. sunulacak.

Daha önce bir arkadaşımız; "IP'yi değiştirip dosya çekmeye engel konulursa kullanılmaz." demiş.

Gündemde bu da var tabi ama tek dosyada bu geçerli değil. 5 Dosyadan sonra Kayıtlı üyeler sunucuların yoğunluğuna göre 1/2dk malesef bekletilecekler.Gerekli bant genişliği fiber optikler üzerinde sağlandığı zaman bekleyeceği saniyeler hızlanarak daha çabuk indirmesi sağlanacak.

Ama bu aşamalı olarak, sunucuların çoğalmasına paralel daha iyileştirilecektir. İlk zamanlar biraz anlayışlı olmanız yeterli olacaktır.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Proje 1/2 gün sonra kaldığı yerden devam edecek. İlk açılışa özel kampanya yapacağımızdan onun ilede uğraşıyoruz, ondan biraz ağır gidiyor bu aralar.

Saygılar.

john doe
07/02/2008, 13:28
Ne güzel proje yahu.

Umarım rapidshare'in hemen hızına ulaşamasa da onlar kadar iletişimi kullanıcısıyla güçlü ve user friendly bir sistem olur. Kendini sevdirmesi demek, 50mb/ps kadar fedakarlık edebilmem demek benim adıma mesela.

200 ile rapidshare'den indireceğime, böyle bir user friendly ve türk yapımı siteden 100 -150 ile indirmeye razıyım.

ha gereksiz gaz mı? vallahi değil. Yeter ki vadettiğiniz gibi sektöre geri dönsün kazandıklarınız.

TechEngineer
09/02/2008, 11:01
Ne güzel proje yahu.

Umarım rapidshare'in hemen hızına ulaşamasa da onlar kadar iletişimi kullanıcısıyla güçlü ve user friendly bir sistem olur. Kendini sevdirmesi demek, 50mb/ps kadar fedakarlık edebilmem demek benim adıma mesela.

200 ile rapidshare'den indireceğime, böyle bir user friendly ve türk yapımı siteden 100 -150 ile indirmeye razıyım.

ha gereksiz gaz mı? vallahi değil. Yeter ki vadettiğiniz gibi sektöre geri dönsün kazandıklarınız.

Yorumun ve desteğin için teşekkürler.

Sektörü geliştirmemiz hem Türkiye için hemde bizim daha yüksek teknoloji pazarları oluşturabilmemiz için çok faydalı olacak.

Projenin getiri oranına göre ileriye yönelik faydalı farklı projelerde düşünüyoruz.

Teşekkürler.

Skorp
11/02/2008, 18:25
bekliyelim görelim derim
ama acik konusmam gerekse pek ümidim yok fazla dayanamzsiniz gibime geliyor.
ama insallah tutar ve ben yanilirim.
kolay gelsin

rani3l
11/02/2008, 18:54
Türkiye'nin "international bandwidth"'i: 121,.. gigabit ps
Rapidshare'in: 210 gigabit ps

Gerek yok yani.... Eğer Türkiye'nin yurtdışı çıkışı adam gibi olsaydı (örn:400-500gbps) belki (o da belki teorik olarak tüm bağlantılar rapid'e gitse) güzel olurdu ama rapidshare kadar geniş bir ağa alternatif şu an için gerekli değil.

Jehovah
12/02/2008, 10:41
Neden Türkiye'ninde olmasın...
Ancak @TechEngineer şöylede bir sorun var...

che "gerçekçi olun imkansızı gerçekleştirin" derken;
bir emperyalizmi diğerine tercih edin anlamında dememiştir..
sonuçta sende emperyalist tarafa geçip savunduğun çoğu değeri savunmayacak, savunsanda çıkarların için öyle göstereceksin ;)
yani emperyalizm emperyalizmdir... bu türkiyedede olsa emperyalizmdir amerikadada olsa emperyalizmdir... üzgünüm ama emperyalizme bir kişi daha kurban vermek istemem ;)

TechEngineer
12/02/2008, 19:49
Neden Türkiye'ninde olmasın...
Ancak @TechEngineer şöylede bir sorun var...

che "gerçekçi olun imkansızı gerçekleştirin" derken;
bir emperyalizmi diğerine tercih edin anlamında dememiştir..
sonuçta sende emperyalist tarafa geçip savunduğun çoğu değeri savunmayacak, savunsanda çıkarların için öyle göstereceksin ;)
yani emperyalizm emperyalizmdir... bu türkiyedede olsa emperyalizmdir amerikadada olsa emperyalizmdir... üzgünüm ama emperyalizme bir kişi daha kurban vermek istemem ;)

Ben sözün taşıdığı düşünceyi anlatmak değil, sadece işlediği ifadeyi yazmıştım. Yoksa Che'nin görüşleri veya düşünce yapısını aktarmak istememiştim ama sanırım yanlış anlaşıldım. Yanlış anlaşılmışsam özür dilerim.

Bant genişliği olarak sanırım ne kadar yazarsam yazıyım bu tür cevaplar gelecek. Bant genişliği sorunumuz yok. Daha önceki yazıları okusaydın bu soruyu sormazdın. Sunucular sadece Türkiye'de değil. 6 ülke de de sunucular var. Bu yüzden tüm Download ve Upload Bant genişliği tek bir hat clonisine binmeyecek. Eğer Avrupadaysan Almanya üzerinden çekebilirsin mesela dosyanı. Türkiye'den döndürmene gerek yok.

Sistem açılıp Betasını deneyince sanırım bir çok sorunuza yanıt bulmuş olacaksınız.

Yorumunuzdan dolayı teşekkürler.

ibr_dmz
13/02/2008, 02:08
ozellıle bu konu için uye oldum

arkadaşım yaptığım çalışmadan otru senı kutluyorum çalışmanın tutması ve destekçilerini arttırması temennısını taşıyorum

dğer uyelerın de mesaj içeriklerinde olduğu gibi ozelıkle bu knuda dunya devır rapıdshare gıb bır sıteye karşı açtığın savaşta onlar kadar olmanız başlangıçta düşünülemez bıle ama bırı demişti rapıddden 200 le çekıyosam sınızkınden 150 ye de razıyım dıye ben sızden rapıdın yarınsına bıle razıyım bu konuda sana tam destek verıyorum

şunu untmayalım kı rapıddede ılgı ve taelep gormesını sebebı upload dır yanı bı sıteye gırıyorum bişi indirecem rapıd lınkı arıyorum başka bı lınk yok mu dıye yanı benım sıze desteğim sadece mesajla olmıcak sıtenız açın rapıd kadar bı uyelık ucretı alırsanız uyeliğimi 3 6 y aarlığında alırım ve ozeelıkle ttnet ın vdsl teknolojisi çıkıp upload hızım artarsa surekı upload larımı senı sıtenden yaparım

yanı şuanda 1 mpbs de sınırsızım ve 5 ıle uplaod yapıyorum bu durumda upload yapmak işime gelemz ama sırf sızı geliştirmek için kuçuk boyutlu dosyarımı sızden uploadalrım

ve free oalyıda çok onemlı bı konu rapıd free kullanıcısına belk ezıyet çektırıyo ama en azında guzel hizmet verıyo bazı sıteler varkı 1 mb lık dosyayı dahı ındırmek için 500sn sayıyo rapıdde 1 mb yı ındır 1 dk sonra bı daha ıdır sızdede boyle olursa ne kadar ındırdıyzsen o kadar bekle sıstemı free kulanıcıalrdan ılgı gormsıne sebep olur

mesajımı sana tekrar teşekkur ederek bıtırmek ıstıyorum
şimidden çok saol başarılarını tememnıedıyorum artık o senın değil bızım projemı zturk halkını projesı

belkı anlamazlar ama ttent turkıyeden boyle bı sıte olduğunu oğrenınce durumalrınıda ıyıletirmeye çalışacaktır dıyorum

Sam Orpheus
13/02/2008, 09:02
ben alan adını beğenmedim uploadmax.us da neyin nesi :)

Jehovah
13/02/2008, 10:04
yok @TechEngineer seninle alakalı sorun değil ;)
diyorum ya umarım benim insanımda bunu yapar. neden olmasın... yapacak yetenekli insan çok. bunlardan biriside @TechEngineer.
ama proje aşamasındada olsa betasıda olsa sorun şu;
bir çok imageupload ve fileupload sitesi açıldı ama kapandılar.. kaldıramadılar yükü. yani en azından belki okadar tutulacakları bilinmiyordu.
+ olarak şunuda söylemeliyim, bu tür sitelerde warez içerik bol bol bulunur.
yani bu denli bir projede zaten bw sorunu olacağını sanmıyorum. harddisk sorunuda en azından 1 sene kadar olmaz. ancak bu 1 senede yavaş ve hafif yapılandırmalarla güçlendirme yapmak en mantıklısı. yoksa 1 sene sonra yük fazla olunca kapatıp ana sayfaya "yeniden yapılanıyoruz" yazmak müthiş bir kullanıcı kaybı.

örnek vereyim;
hemenpaylas.com vardı. kapanmış. ve ben artık bu sitenin linkini gördüğümde gerek görmüyorum açmaya. çünkü yaklaşık 1000 sefer girdiğimdede site yapılandırmadaydı ve son 3-4 senedir yapılandırması bitemedi. sanmıyorum artık açılsada kullanılacağını. insanlar artık o sitenin çalışmadığını kafalarına kazımışlar.
demem o ki;
umarım dilediğin gibi olur. belki kod anlamında faydam olmasada beta tester ve fikir adamı olarak yardım edebilirim ;) ama bu kapitalizmi sevdiğim anlamına gelmez ;)

umarım olur üstad.
umarım Canım Yurdumun insanı artık adını internete altın harflerle yazdırır..

Edit : Alan adını bende pek beğenmedim. jenerik olsada Türkçe hiç bir çağrışımda bulunmaması kötü

TechEngineer
13/02/2008, 21:31
ben alan adını beğenmedim uploadmax.us da neyin nesi :)

Sevgili Sam,

Yine benzer bir cevap olacak ama öyle. Daha önceki mesajları biraz incelersen bu soruyu ve cevabını bulabilirsin ama senin için bir kez daha yazıyım. Canın sağolsun.

Türkiye kısmı için güzel bir alan adı var. com.tr uzantılı hemde ama şu an onun savaşını veriyoruz. Tescil ettiğimizde açıklayacağız. UploadMax.us yurt dışı için olan ad. Gelişmelerden ve alan adlarımızdan sizleride haberdar edeceğim.

Teşekkürler yorumun için...

Saygılar,sevgiler...

TechEngineer
13/02/2008, 21:34
ozellıle bu konu için uye oldum

arkadaşım yaptığım çalışmadan otru senı kutluyorum çalışmanın tutması ve destekçilerini arttırması temennısını taşıyorum

dğer uyelerın de mesaj içeriklerinde olduğu gibi ozelıkle bu knuda dunya devır rapıdshare gıb bır sıteye karşı açtığın savaşta onlar kadar olmanız başlangıçta düşünülemez bıle ama bırı demişti rapıddden 200 le çekıyosam sınızkınden 150 ye de razıyım dıye ben sızden rapıdın yarınsına bıle razıyım bu konuda sana tam destek verıyorum

şunu untmayalım kı rapıddede ılgı ve taelep gormesını sebebı upload dır yanı bı sıteye gırıyorum bişi indirecem rapıd lınkı arıyorum başka bı lınk yok mu dıye yanı benım sıze desteğim sadece mesajla olmıcak sıtenız açın rapıd kadar bı uyelık ucretı alırsanız uyeliğimi 3 6 y aarlığında alırım ve ozeelıkle ttnet ın vdsl teknolojisi çıkıp upload hızım artarsa surekı upload larımı senı sıtenden yaparım

yanı şuanda 1 mpbs de sınırsızım ve 5 ıle uplaod yapıyorum bu durumda upload yapmak işime gelemz ama sırf sızı geliştirmek için kuçuk boyutlu dosyarımı sızden uploadalrım

ve free oalyıda çok onemlı bı konu rapıd free kullanıcısına belk ezıyet çektırıyo ama en azında guzel hizmet verıyo bazı sıteler varkı 1 mb lık dosyayı dahı ındırmek için 500sn sayıyo rapıdde 1 mb yı ındır 1 dk sonra bı daha ıdır sızdede boyle olursa ne kadar ındırdıyzsen o kadar bekle sıstemı free kulanıcıalrdan ılgı gormsıne sebep olur

mesajımı sana tekrar teşekkur ederek bıtırmek ıstıyorum
şimidden çok saol başarılarını tememnıedıyorum artık o senın değil bızım projemı zturk halkını projesı

belkı anlamazlar ama ttent turkıyeden boyle bı sıte olduğunu oğrenınce durumalrınıda ıyıletirmeye çalışacaktır dıyorum

Söyleyecek laf bulamıyorum. Güzellik ve moral timsalisin valla. Eksik olma. Senin gibi destekçiler sayesinde Allah'ın izni ile kalkınacağız.

Hepimiz,Hepiniz için çalışıyoruz.

Saygılar ve yorum yazmak için zaman ayırdığından dolayı Teşekkürler.

TechEngineer
13/02/2008, 21:36
yok @TechEngineer seninle alakalı sorun değil ;)
diyorum ya umarım benim insanımda bunu yapar. neden olmasın... yapacak yetenekli insan çok. bunlardan biriside @TechEngineer.
ama proje aşamasındada olsa betasıda olsa sorun şu;
bir çok imageupload ve fileupload sitesi açıldı ama kapandılar.. kaldıramadılar yükü. yani en azından belki okadar tutulacakları bilinmiyordu.
+ olarak şunuda söylemeliyim, bu tür sitelerde warez içerik bol bol bulunur.
yani bu denli bir projede zaten bw sorunu olacağını sanmıyorum. harddisk sorunuda en azından 1 sene kadar olmaz. ancak bu 1 senede yavaş ve hafif yapılandırmalarla güçlendirme yapmak en mantıklısı. yoksa 1 sene sonra yük fazla olunca kapatıp ana sayfaya "yeniden yapılanıyoruz" yazmak müthiş bir kullanıcı kaybı.

örnek vereyim;
hemenpaylas.com vardı. kapanmış. ve ben artık bu sitenin linkini gördüğümde gerek görmüyorum açmaya. çünkü yaklaşık 1000 sefer girdiğimdede site yapılandırmadaydı ve son 3-4 senedir yapılandırması bitemedi. sanmıyorum artık açılsada kullanılacağını. insanlar artık o sitenin çalışmadığını kafalarına kazımışlar.
demem o ki;
umarım dilediğin gibi olur. belki kod anlamında faydam olmasada beta tester ve fikir adamı olarak yardım edebilirim ;) ama bu kapitalizmi sevdiğim anlamına gelmez ;)

umarım olur üstad.
umarım Canım Yurdumun insanı artık adını internete altın harflerle yazdırır..

Edit : Alan adını bende pek beğenmedim. jenerik olsada Türkçe hiç bir çağrışımda bulunmaması kötü

Eksik olma her zaman kapımız açık. Beta yayınladığımızda haber veririm sana Tester olarak çalışırsın bizimle.

Sevgiler,Saygılar ve Teşekkürler.

kuaza
17/02/2008, 04:19
arkadaslar burda, arkadasimizin yapmaya calistigi seyi rapid le lutfen karsilastirmayalim.. rapid evrimini gecirmis ve sonuca ulasmis bir alt yapidir,,

herkes bir noktadan baslar bu arkadsimizinda baslamasi gereken bir nokta var. bu nokta kendisi..

yazilarindan anladigim kadariyla kendisine guveniyo, bu baslamasi icin en uygun nokta..
bu guvene bizimde katki saglamamizi istiyor. saglariz..

olmaz yada olmayacak gibi terimleri kullanmayiniz, hicbirseyin olacagi yada olmayacagi baki degildir..

taktir ederim, bu calismaya bende baslamistim ama biraktim. cunku basa cikmasi gercekten zor bir durum..

herseyden once alt yapin cok iyi olmali..

sen yeterki yap kaliteli olsun elin cinlisi bile seni gelir bulur, sitenide kullanir..

TechEngineer
18/02/2008, 10:05
arkadaslar burda, arkadasimizin yapmaya calistigi seyi rapid le lutfen karsilastirmayalim.. rapid evrimini gecirmis ve sonuca ulasmis bir alt yapidir,,

herkes bir noktadan baslar bu arkadsimizinda baslamasi gereken bir nokta var. bu nokta kendisi..

yazilarindan anladigim kadariyla kendisine guveniyo, bu baslamasi icin en uygun nokta..

olmaz yada olmayacak gibi terimleri kullanmayiniz, hicbirseyin olacagi yada olmayacagi baki degildir..

taktir ederim, bu calismaya bende baslamistim ama biraktim. cunku basa cikmasi gercekten zor bir durum..

sen yeterki yap kaliteli olsun elin cinlisi bile seni gelir bulur, sitenide kullanir..

Yorumun için teşekkür ederim kuaza ;

Yazılımdan sonra en çok üzerine düştüğümüz konu Alt yapı çalışmaları fakat Yazılım kadar rahat ilerlemiyor.Türkiye'de ki fiyatlar bizi zorluyor.Bu yüzden yurt dışından gelip,giden arkadaşlar var. Onlar ile her gelişlerinde siparişlerimizide sağolsunlar alıp getiriyorlar.Yoksa alt yapıyı Türkiye'den alıp kurmaya kalksak altından bizim gibi 5 ekip daha gelse kalkamaz.

İlk 17 ayı atlatırsak %97'lik oranla bir daha site uzuun yıllar boyunca kapanmayacak alt yapısını oluşturmuş olacağız.

Hepinize Teşekkürler.

Lkn
19/02/2008, 01:30
İlk önce böyle zor bir projeyi gerçekleştireceğiniz için mutlu, kendinize güvendiğiniz içinde umutlu olduğumu söylemeliyim.

Bu konuda ki tüm mesajlarınızı okudum yalnız neden yurtdışı ayağının domaini uploadmax.us ? Yurtdışı ayağı da com.tr'li domain olamaz mı? :garip:

İnşallah bu güzel projeniz istediğiniz gibi devam eder. Bende rapid tekelinden kurtulmuş olurum.

TechEngineer
19/02/2008, 09:31
İlk önce böyle zor bir projeyi gerçekleştireceğiniz için mutlu, kendinize güvendiğiniz içinde umutlu olduğumu söylemeliyim.

Bu konuda ki tüm mesajlarınızı okudum yalnız neden yurtdışı ayağının domaini uploadmax.us ? Yurtdışı ayağı da com.tr'li domain olamaz mı? :garip:

İnşallah bu güzel projeniz istediğiniz gibi devam eder. Bende rapid tekelinden kurtulmuş olurum.

Malesef Lkn,
Irkçılık tahmin edileninde üzerinde seyrediyor dünyada. Yurt dışından kullanımı sağlamak için onlara yönelikte bir şeyler yapalım dedik.Zaten herkes sitesinin İngilizce versiyonunu yapıyor bizim farkımız olsun bir de onlara özel bir alan adıda verelim dedik. ve .us yani United States uzantılı olan alan adınıda tescil ettik.Siteye IP kontrolüde ekledik. Böylece hangi ülkeden girilirse ya o ülke dili ya da sunduğumuz diller arasında yoksa default olarak İngilizce versiyonun açılmasını sağladık.

İnş. Haziran gelmeden de betasını bitirmiş oluruzda Haziranda sistem kullanılıyor olur.

Saygılar.

BurnOUT
19/02/2008, 20:45
Bence güzel cesaret ve daha da cesaretlendirlimesi gereken bir proje. eğer gerekiyorsa, sistemimde dönmekte olan 40 gb harddiskimi ben böyle güzel bir proje için verebilirim... sonuçta bir çok fikir ilk ortaya atıldığında çok mantıksız gelmiş ama sonradan bir gereklilik halini almış olabilir... kim derdi ki rapidshare ilk çıktığında bu kadar tutacağı veya hosting'in bu kadar pahalı olduğu bir dönemde 100 mb sorgusuz sualsiz verileceği... ama şu an onlar bu işin piri... neden de bizimde böyle işleyen bir sistemimiz olmasın... ayırca arkadaşlar 200 kb varken 100 kb ile indirmem şeklinde yorumda bulunmuşlar... rapidshare de her sunucusundan aynı hızda hizmet veremiyor... güzel reklam kampanyaları ile desteklenirse sonuçta tutmayacak bir iş değil.. hele bu şekilde bir dizi film indirme sezonu varken... neden forum sitelerinde rapidshare yanında bu sitenin de ismi gözükmesin... sonuçta reklam sistemininde güzel işleyen bir yapıda olması gerekiyor bence... insana zorla birşeyi diretmektense kullanıcı dostu reklamlardaha çok işe yarayabilir...

TechEngineer
19/02/2008, 21:12
Bence güzel cesaret ve daha da cesaretlendirlimesi gereken bir proje. eğer gerekiyorsa, sistemimde dönmekte olan 40 gb harddiskimi ben böyle güzel bir proje için verebilirim... sonuçta bir çok fikir ilk ortaya atıldığında çok mantıksız gelmiş ama sonradan bir gereklilik halini almış olabilir... kim derdi ki rapidshare ilk çıktığında bu kadar tutacağı veya hosting'in bu kadar pahalı olduğu bir dönemde 100 mb sorgusuz sualsiz verileceği... ama şu an onlar bu işin piri... neden de bizimde böyle işleyen bir sistemimiz olmasın... ayırca arkadaşlar 200 kb varken 100 kb ile indirmem şeklinde yorumda bulunmuşlar... rapidshare de her sunucusundan aynı hızda hizmet veremiyor... güzel reklam kampanyaları ile desteklenirse sonuçta tutmayacak bir iş değil.. hele bu şekilde bir dizi film indirme sezonu varken... neden forum sitelerinde rapidshare yanında bu sitenin de ismi gözükmesin... sonuçta reklam sistemininde güzel işleyen bir yapıda olması gerekiyor bence... insana zorla birşeyi diretmektense kullanıcı dostu reklamlardaha çok işe yarayabilir...

Teşekkürler yorumunuz için ve projeye katkıda bulunmak için sunduğunuz teklifte çok güzel.Çok iyisiniz. Fakat şimdilik kendi raptor hdd'lerimizi kullanarak isteği karşılayabilir kapasitedeyiz. Yinede sağolun.

Sam Orpheus
20/02/2008, 08:54
Sevgili Sam,

Yine benzer bir cevap olacak ama öyle. Daha önceki mesajları biraz incelersen bu soruyu ve cevabını bulabilirsin ama senin için bir kez daha yazıyım. Canın sağolsun.

Türkiye kısmı için güzel bir alan adı var. com.tr uzantılı hemde ama şu an onun savaşını veriyoruz. Tescil ettiğimizde açıklayacağız. UploadMax.us yurt dışı için olan ad. Gelişmelerden ve alan adlarımızdan sizleride haberdar edeceğim.

Teşekkürler yorumun için...

Saygılar,sevgiler...

Değerli TechEngineer,

Mesajıma verdiğin cevap için teşekkür ediyorum. stop.
Projeni canı gönülden destekliyorum stop.
Güzel bir uygulama çıkartacağından eminim amma velakin bir ünlü sözü hatırlatmak isterim;
"aynı şeyi farklı yollarla yapmak deliliktir." bu sözden yola çıkarak diğer benzer yazılım sitelerinin bir adım önüne geçmek zorunda olduğunu hatırlatmak isterim stop.

Sevgiyle kal. stop.

hyuan
23/02/2008, 19:27
saygı değer abicim bütün mesajları okudum. kendine olan güvenin beni etkiledi.

vede şu bütün forumları saran rapid (gavatı) diye nitelendirdiğim meret sitesinden bizi kurtar da abi nasıl kurtarırsan kurtar. vallaha senin site açılsın sonuna kadar reklamını yaparım türk milletini şu rapid den kurtarırız. inş.
Allah yardımcın olsun.

yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diyorum :) saygılar

TechEngineer
23/02/2008, 21:42
Teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı elimden geldiğince hızlı bir şekilde sistemi açmaya çalışıyorum. İnş. Hazırana kadar Betasını denemiş olacaksınız.

Kurtarıcaz sizleri RapidShare illetinden :)

kontecau
23/02/2008, 22:59
Üstadım Açarsan onu Kullanıcağımdan Hiç Şüphen Olmasın..

Alone
24/02/2008, 01:45
Alan adı konusunda yazmışsın Türkiye'de .com.tr olacak diye ama şöyle de olabilirdi.

Mesela Almanya'dan indirecekler .de üzerine Fransa'dan indirecekler .fr üzerine yönlendirilebilirdi. Yani alan adının tüm uzantıları alınabilirdi. Daha profesyonel bir görüntü oluşurdu.

.us domain olması yabancılara da güven vermeyecektir.

Ha ben kullanırmıyım, arada çok fark olmayacaksa her zaman ;)

mss32dll
25/02/2008, 17:11
Yolunda başarılar dilerim ama türkiyede uzun soluklu olarak bu tarz bir site düşünemiyorum. Hemenpaylaş gibi bir sonun olma ihtimalı cok yüksek.

Saygılar.

Jehovah
04/03/2008, 23:21
aynen katılıyorum. mesela dün akşam photoshop CS3 ü indirdim rapidden yaklaşık 500 MB 5 bölüm halinde 2 saat sürdü. sizinki de 2 saat ya da daha altı bir performans sunarsa tabi sizi tercih ederim. bu arada rapidde ip falan değiştirip seri indirmeler yapabiliyoruz ama siz buna karşı bi önlem alırsanız tercih edilmezsiniz onu da belirteyim :)

yerliye x2 derim... 4 saatte olsa yerliyi kullanırım ayrı konu... rapid gelişmiş gelişeceğikadar... banada hayrı yok.. madem kimsenin hayrı olmayacak ozaman kendi vatandaşım alsın..

------------------------------------------------------
Bu kapatılma işlemini biz yapmadığımızdan bir garanti veremem.Tek garanti elimizde imzalı,onaylı,mühürlü bir belge olması. Bunun dışında Engelleme olursa en fazla DNS değiştirirsiniz. Upload ettiğiniz sunucu Türkiye Lokasyonundakilerdense maximum indirme hızınızda 3 ile 7kb arasında düşme olur o kadar. O da çok etkileyeceğini sanmıyorum.

Ama engellenmemesi için elimizden geleni yapacağız.Baştan zaten görüştük anlaştık.Eğer elimizde ki belgede yazanlara uyarsak kapatmayacaklarmış.Eğer kapatılırsada dava açma hakkımız var.Eğer işte bu belgeyi ihlal ederek bizi engellerlerse daha öncede dediğim gibi hiç sıkıntınız kalmaz kısa bir ara sonra çoook büyümüş halde 350/400 sunucu ve onlarca Gigabit hat kapasitelerimiz ile karşınızda oluruz. :) İsterlerse kapatsınlar.Tazminat davası açmak çok zor değil. :D

Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederiz.

emin ol senin kazanma olasılığın %0 olur. bu davayı kazanırım diyen avukat sadece para sömürmek için yapar..

düşünsene benim lisanslı ürünümü sitenden dağıtımına izin vereceksin ve benden anlayış bekleyeceksin... imkansız olurdu...
ama bunun için şu şekilde bir kanundan sızma yapabilirsin...

rapidde olduğu gibi kontrol edersin dosya isimlerini..

fotoşop 9.0.zip yada vindovs 2008 server.zip yazan dosyaları silersin... upload aşamasında kontrol etmek saçma olur ama lisanslı program dağıtılıyorsa bunun ismiyle dağıtılmasına engel olursan ve üye fotoşopu.zip değilde ahmetin çalışması.zip diye bu lisanslı programı dağıtırsa ozaman davayı kazanma şansın yine yok ama en azından cezadan kurtulma şansın %5 lere çıkar.
dikkat edersen kazanma şansından bahsetmiyorum ;)
eğer sana bu gibi durumda kazanırım diyen bir avukat varsa bence hemen uzaklaş o avukattan.

-------------------------------------------------------

rapidle karşılaştırma yapan moral bozar sadece... tabiiki karşılaştırmamak lazım... biz burda yeni bir şeyden ve onun başarısından bahsediyoruz...dediğin doğru...

---------------------------------------------------------

Malesef Lkn,
Irkçılık tahmin edileninde üzerinde seyrediyor dünyada. Yurt dışından kullanımı sağlamak için onlara yönelikte bir şeyler yapalım dedik.Zaten herkes sitesinin İngilizce versiyonunu yapıyor bizim farkımız olsun bir de onlara özel bir alan adıda verelim dedik. ve .us yani United States uzantılı olan alan adınıda tescil ettik.Siteye IP kontrolüde ekledik. Böylece hangi ülkeden girilirse ya o ülke dili ya da sunduğumuz diller arasında yoksa default olarak İngilizce versiyonun açılmasını sağladık.

İnş. Haziran gelmeden de betasını bitirmiş oluruzda Haziranda sistem kullanılıyor olur.

Saygılar.

ya alan adı okadar büyük problem değil... türkçe alan adıyla ingilize hizmet versen ne anlar?
facebook türkçe olarak çılsaydı tutarmıydı? yada adı anıdefteri olsaydı?

tutunmak istiyorsan önce yurt dışına yönelmek gerekir. çünkü biz ülkemizin gelişimini ve yeniliklerini bile maalesef yurt dışından takip edip öğrenmekteyiz...

alan adı yurt dışı için gayet iyidir... he keşke britanyalılar da anlasa türkçeden;)

-----------------------------------------------------------

dediğim gibi her zaman kullanım açısından türk olması sebebiyle herzaman x2 toleranslı olurum. 2 saat yerine 4 saat beklerim... 1 sene sonunda 3 saat beklerim. 2 sene sonra 2 saat 3 senede 1 saat... rapidden hala 29la indiriyorum yuh diyorum... zaten yurt dışındaki sunucu için türkiyeden 6 ile bağlansanda sana yararı olmuyor. adam ha 10 ile yapmış ha 100 ile. senin indirişte çıkabileceğin sınır belli zaten... bu hız sorununu biz değil yabancılar düşünsün bence :D 1000gp ilede yayın yapsa biz o hızda kullanamayız zaten siteyi o yüzden no problem ;)

Eretna
04/03/2008, 23:42
çalışmalarımnızdan dolayı tebrik ediyorum.
o kadar hevesli gördüm ki sizi kendimi tutamadım.
bence budur demek istiyorum.
cesaret gerektiren aynı zamanda büyük bir çalışma isteyen bir proje.
umarım herşey istediğiniz gibi olur.

not: site açıldığında bir kampanya başlatılmalı ve kendimize ait sitelerde
ücretsiz reklam yapmalıyız.
bir şekilde bu cesareti ödüllendirmeliyiz.
yorumlarla kalmamalı.

Jehovah
05/03/2008, 00:40
@Eretna +1 ... çok doğru söyledin... herhalde düşünülen projeler sırf cevizciler tarafından desteklense yada türk halkı kendi insanını desteklemeyi bilse facebook bizden çıkardı. youtube bizden çıkardı... ve tabii cesur olabilselerdi... bu cesarette ödülsüz kalmamalı...

secret06
05/03/2008, 03:48
eğer yeterli maddi imkan ve altyapıya sahipseniz bunun yaygınlaştırılmasında en azından ceviz.net üyelerinin yardımcı olacağını düşünüyorum.

TechEngineer
05/03/2008, 18:42
1,000 YTL gibi bir meblaya ünlü bir kaç siteyle anlaştı 1 aylık reklam için ama tabi en büyük reklamı kullananlar yapabilir. Çözüm ortaklığı bölümüde hazırlanıyor. API hizmeti de sağlıycaz. Biz bir tane açıcaz ama isteyen kendi sitesine uyarlıyıp kendi Uplaod sistemini kullanabilecek. Örneğin Ceviz.net'e entegre edilirse. Dosyalar Ceviz.net'in sunucusuna değilde Bizim sunucularımıza upload edilecektir. Sadece download'lar bizim sayfamız üzerinden olacaktır. Bunun dışında Upload ve Uplaod işlemini API ile kendi sayfaları üzerinden yaptırabilirler. İlk aşamada ASP.NET , PHP , ASP desteği verilecek ileride Developer team geliştirirse farklı dillerde de olan sitelere destek verilecektir.

Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Yakında Televizyon,Radyo,BillBoard,Otobüslerde reklamlarını göreceğiniz bir portalın bitim aşamasındayız bitirip artık yayına alıcaz. Ondan UploadMax'a gerekli zamanı tam anlamıyla ayıramıyoruz. Bu Portal aktif olduktan sonra UploadMax üzerine daha da yoğunlaşacağız.

VeriSign ile anlaşmaya çalışıyoruz. İlk 10,000 Türk Business müşterilerimize Digital İmza vermeyi planlıyoruz.

Türkiye'de ki kaliteli içerik taşıyan 100 siteye sponsor olucaz ve Çekiliş ile ilk 1,000 Geliştirici müşterimize 128Bit COMODO SSL vereceğiz.

Bir ay kadar önce geçici olarak açtık 27 günde 14,000 hit'e ulaştı Alpha'sı. Bu durumda biz analizlerimizi sürdüremediğimizden durdurma kararı aldık. Çünkü sunucular çalışırken analiz etmek güç oluyor. 14.000 hit'i tek sunucuya kadar kapattık ve başarıyla sorunsuz kaldırdı. Testlerimiz Temmuza kadar sürecek.

Bu projenin hayata geçişi sadece Web kullanıcılarını değil tüm Türkiye adına Dünyada kendinden bahsettirecek.

Projenin farkına varan bazı firmalarda endişe ile ne yapacaklarını şaşırdılar. Örnek vermek gerekirse: C|NET Download.com'un Türkiye bölümü açtı. MyNET aracılığı ile.

RapidShare Game bölümün Türkçe hizmet vererek Türkiye'ye yönelik ilk içeriğini açtı yakında Türkçede olursa şaşırmam. Biz yapıyoruzya Limitlerini zaten yükselttiler.

Bunların hepsini yeni birini daha aralarında istemediklerinden yaptıklarını seziyorum. Ezme politikalarına başlamaları daha 27 günlük Alpha sistemi gördüklerinde bile başladılar. Demek ki bu yaz neler olacak çok merak ediyorum.

Heralde Megaupload tekrar açılıp. RapidShare upload limitini 1GB'a yükselticek. Download.com lisanslı yazılımlarda sitelerinden indirmeleri karşılığında %25'e varan indirimler yapacaklar.

Sizler desteklediğiniz sürece sistem açık kalacaktır. Daha öncede bahsettiğim gibi olası kapatma işlemine karşın İstanbul , Antalya , İzmir , Erzurum lokasyonlu DNS server'larımız hazır. Engelleme gibi bir durumda sitede zaten sürekli açıklama olacak. Anında TTNET'in yavaş ve dandik DNS'lerinden bizimkilere geçerek işlemlerinize kaldığınız yerden hiç hız kırılması olmadan devam edebilirsiniz.

Anlatacak çok şey var ama nereden yazıyım bilemiyorum. Zaman içerisinde yazarım gelişmeleri.

Son gelişme olarak aktarabileceğim sadece bir şey var.

Son aldığımız sunucu DDR3 yapısı üzerinde ve HDD'lerimizde RAPTOR 15.000rpm WD. Zaten Siteyi RAM'ler üzerinden çalıştıracağız. HDD'ler sadece depolama için.Daha önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi ilk 7/7,5 ayı sorunsuz atlatırsak 64bit sistem yapısına yavaş,yavaş geçmeye çalışacağız.

Saygılarımla,

UploadMax Project Manager

Eretna
05/03/2008, 18:54
aksiyon filmi gibi yafff.
tekrar tebrikler.

escape_lea
06/03/2008, 18:54
açın ya net dünyasının balını , parasını her şeyini yabancılar yiyor , google , yahoo , rapid , microsoft vb. niye türkler yemesin , açın benim gibi düşünen kişiler eminimki destek olacaklardır. bir dosya yüklemek bile destek değilmidir ?

Hee bir de rapid gibi sıkıcı indirme süreleri iyi olmuyo :) az bekleyip çok indirmek daha cezbedici geliyo bana. :D

TechEngineer
11/03/2008, 11:32
açın ya net dünyasının balını , parasını her şeyini yabancılar yiyor , google , yahoo , rapid , microsoft vb. niye türkler yemesin , açın benim gibi düşünen kişiler eminimki destek olacaklardır. bir dosya yüklemek bile destek değilmidir ?

Hee bir de rapid gibi sıkıcı indirme süreleri iyi olmuyo :) az bekleyip çok indirmek daha cezbedici geliyo bana. :D

Evet 1 dosya upload etmek bile destektir. Zaten ilk sene sıkıntı olmaz. 17 ay boyunca HDD ve Bant genişliği sorunumuz olmaz. Ama artarak devam ederse. Çok ciddi boyutlarda Sunucu yatırımı yapılması gerekiyor.

Çünkü gelişmiş bile olsa 25 Server'ın kaldırabileceği yük teorik olarak bellidir. Bunu zorlamanın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Sun Microsystem ile görüşmelerimiz olumlu devam ediyor. Eğer bu şekilde devam ederse 10 tanede en gelişmiş Sun sunucularınıda ekledik mi. 64bit mimarı yapılanmasına başlamış olacağız.

TechEngineer
11/03/2008, 11:36
Son Gelişmeler:
Proje ekibine Yurt içinden ve yurt dışından katılım istekleri artarak devam ediyor. Gelen başvuruların %45'ini bile daha inceleyemedik. Ceviz.NET'ten de katılmak isteyen Tasarımcı,PHP veya ASP.NET geliştiriciler olursa ban PM atabilirler veya Web2Technology[.at.]Yahoo[.dot.]com[.dot.]tr adresinden bana ulaşabilirler.

Duyuru: System@UploadMax.us adresinden gelen e-postalar bize ait değildir. Bu e-postalar bizim tarafımızdan gönderilmiş gibi gösterilerek Sitenin Yazılımını verme karşılığında para istediğini öğrendik. UploadMax.us üzerinde böyle bir e-posta adresi bulunmamaktadır. Gelen e-posta adreslerini engelleyerek,SPAM filtrenize tanımlarsanız bu e-postalardan kurtulabilirsiniz. En kısa sürede bu soruna çözüm bulmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız.

Hepinize saygı değer görüşleriniz için teşekkür ederiz.

Proje büyüyerek devam ediyor...

Eretna
11/03/2008, 12:22
bir demo yok mu ?

TechEngineer
11/03/2008, 16:01
bir demo yok mu ?

Alpha'sını ve Demosunu yayınladık fakat sadece işlerimizi zorlaştırıyor sistemin kullanılması. Daha geliştirme aşamasında olduğundan bir takım güvenlik sorunları ortaya çıkabilir. Buradan prim yapmak isteyen Lamer'de piyasada çok. Daha açılmadan her hangi bir saldırı projenin itibarını olumsuz etkilemesin diye demo'yu yayına şimdilik vermiyoruz. Ama PrintScreen istenirse koyabilirim.

Saygılar.

Eretna
11/03/2008, 17:10
çok sevinirim bir kaç tane değişik şekilde Print Screen gönderirsen bizimde merakımız bir nebze giderilmiş olur.

NOT: Sakın biri çıkıpta bir boy birde bikinili resim gibi espiri yapmasın :)

john doe
03/05/2008, 14:30
Ne oldu bu mevzu? Hortlatalım...

pan
04/05/2008, 06:48
tutmayacağı, ve hatta yayın hayatına bile başlayamayacağı kanaatindeyim..

umarım yanılırım da ülkemiz adına güzel bir şey olmuş olur..

ama herşeyin dört dörtlük olduğunu bile düşünürsek, şuan rapidshare'ın öyle bir ağı ve kendini "dosya olarak" yenileyen bir sistemi varki, ne ararsanız bulabiliyosunuz gerçekten.
bir tarafta milyarlarca dosya olan bir ağ, bir tarafta yüz bin dosya olan bir ağ düşünün, işte bu noktada kafadan kaybediyor bu proje. mükemmel olsa, tutulsa bile, rapidshare'ın elindeki pazar payının 1/1000i olamaz diye düşünüyorum.

hakanizm
13/05/2008, 02:44
Bizim insanımız konuşmayı çok iyi beceriyor.. İcraatlerde yetersiz kalıyor.
Madem böyle bir projeye adım atmış başlamışsın.. O zaman soru sormana gerek yok. Bu projeyi hayata geçir ve ben yaptım de çık ortaya.. Ama birşeyler yapmadan şöyle yapıcam böyle yapıcam deyip uzun süre ortadan kaybolursan ortada kocaman bir SIFIR kalır..

İyi birşey yapmak istiyorsanız önce yatağınıza yatın.. Başınızı yastığa koyun.. Sonra düşünün... Şuanda dünyada bir benzeri yapılmamış.. Popüler olmamış bir proje yapmalıyım.. Ama Ne ?? Diye düşünün... Adamın birisi rapidshare yapmış tutturmuş... Sen ne kadar kaliteli yaparsan yap o adamın yanına yaklaşamazsın.. Niye mi ? Çünkü o adam ilklerden.. Sen ise taklit etmeye çalışıyorsun. Kötü manada söylemiyorum.. Sadece bu sistemin tutması için çok fazla reklam yapılması gerektiğini çok yüksek bir bütçe ayrılması gerektiğini söylüyorum. Sen Showtv de bir ay boyunca günde birkaç kez reklam verirsen alt yapın çok sağlam olursa dosyalar silinmezse download hızı maksimum olursa sana Türk siteleri de destek verecektir tanıtımına.. Ama senin baştaki yazılarınla sondaki bazı yazılarını okudum.. Bir başka projen yüzünden uploadmax.us a vakit ayıramıyormuşsunuz vs.vs.

Ölme eşşeğim ölme..

Ben her gün diyorum ki kendi kendime birileri youtube benzeri bir site yapsa da youtube a ihtiyacımız kalmasa temelli kapatıp atsak şu youtube u. Ama pikniktube.com un arkasında beyazshow varken bile youtube konuşuluyor.. Yani internette bir işte ya ilk olacaksın ya da o işte olmayacaksın..

bilgenc
13/05/2008, 11:50
proje gerekli altyapısını sağlar ve sürekliliğini korursa, neden kullanılmasın, tabi ki kullanılır..
ama sonu, hemenpaylas.com gibi olacaksa, hiç girmeyin lütfen, çünkü güvenip dosyalarını upload edenleri de mağdur ediyorsunuz.