Tam Sürümünü Görmek İçin : F klavye ile dunya ikinciligi
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=197714
F klavye denince nedense aklıma "F klavye kulananlar günü" geliyor.
F klavye 2. olmuş ne olmuş sonuçta çoğu insan q klavye kullanıyor.
bende Q derim, Q-de 10 parmakta yazarim ama F'ler baya hizli yaziyor gercekten
F'e gecmek ısterdım ama, bu saatten sonra zor gıbı :)
Mingitau
28/08/2003, 17:42
Ne ballı adamım ikisinde de dakikada 3 satır yazarım :p
Belki gerçek F klavye kullanmanın gerekliliğidir.
Ancak F klavyem de olmasına rağmen, şu sınırlı zamanımı F klavye de harfleri bulmak ile geçirmek istemediğim için iki senedir kullanmıyorum, uğraşmıyorum. Zaten Q klavyede de çok hızlı yazı yazabildiğimi söyleyemem, dakikada 3 olmaz da 5 olur yani :)
Mingitau
28/08/2003, 18:45
:p
Ali Sarı
29/08/2003, 00:33
Q klayvede iyi yazarım. F klavyede de fena yazmam hani. Daktilografi dersinin finalinden 100 almışımdır da :PPPpp
Ben klavye olmadan yaziyorum.
:cool:
con_simit
29/08/2003, 02:21
Ben bıraktım: Yazmıyorum :cool:
Klavyeyi uzun zamandır kod yazmak dışında bir şey için kullanmadığımdan Q öncelikli tercihim. Ama yılmaz F klavye savaşçılarının da sonuna kadar arkasındayım! Yalnız yakın gelecekte bilgisayar sistemleri sesle kontrole geçecekmiş. Şöyle düşünün : O zaman geldiğinde sadece İngilizce komutları anlayan bilgisayarlar mı kullanmak istersiniz, yoksa siz "Lan komputer, çok efkerlandım bugün, gel senle biraz muhabbet edelim" dediğinizde "Hayırdır Con Simit abi, neyin var, sana şu winamp playlistinden bir Orhan Baba çalayım mı" diye karşılık veren bir bilgisayar mı? Diyeceğim odur ki bu dil meselesi daha çok sürer ve sürmelidir de!
- Şuraya bir for döngüsü atalım mı canım?
For. Ac parantez dalır i esıttır sıfır.. Koma bosluk. Dalır i kucuk ondan. Koma Bosluk. Dalır pılas pılas kapa parantez.. Yenı satır tab. Ekho dalır i coma. Çalıştır...
Bole kod yazılmazkı :)
Mingitau
29/08/2003, 14:09
Yazılır, yazılır,
Lexicon ve gramer dosyanı hazırlarsın şakır şakır konuşursun :)
Orjinal mesajı gönderen Ky
yakın gelecekte bilgisayar sistemleri sesle kontrole geçecekmiş. - Şuraya bir for döngüsü atalım mı canım?
ben bunu var biliyorum hemde 2 yıldır.
tabi dertleşecek kadar değil..
yani sadece sesle verdiğin komutları yerine getiriyor....
Benim 6 nokta körler derneğinden bir arkadaşım var ve pc delisi nasıl kullandığını merak etmiştim o da sesle komut verme programından bahsetmişti hatta monütörde ne görünüyorsa sesle bilgi veriyormuş:super:
Orjinal mesajı gönderen con_simit
Ben bıraktım: Yazmıyorum :cool:
Nereye bıraktın? Söyle de biz alalım :)
Mingitau
29/08/2003, 17:42
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
ben bunu var biliyorum hemde 2 yıldır.
tabi dertleşecek kadar değil..
yani sadece sesle verdiğin komutları yerine getiriyor....
2 yıl....???
MS Speechtechnologies Sphinx 1 projesi üzerinden oluşturuldu. 93-95 Yıllarında MS BSD lisanslı yazılım hazırladı... :D
con_simit
29/08/2003, 19:44
@Ansugo:
Sorma hocam. 10 yıl F'den sonrs Q klavyeye geçtim. Zulum vallahi. Bütün hevesim kaçtı: Messenger da kimse görmesin diye dua ediyorum :)
Mingitau
29/08/2003, 19:57
Ama görenler çıkıyor :p
Ali Sarı
29/08/2003, 23:43
F sakat iş. Bir de F tipi var o da sakat. O yüzden F olan şeyler külliyen sakat diye düz bir mantık yürütebiliriz. (Q kullanmak için bahaneler uydurma merkezi)
F tipi sakat değil aslında. Ama tipi şeklinde yağan kar tehlikeli olabilir.
Mingitau
30/08/2003, 11:38
hımm lapa lapa yağan karı tercih ederiz
Orjinal mesajı gönderen Axion
2 yıl....???
MS Speechtechnologies Sphinx 1 projesi üzerinden oluşturuldu. 93-95 Yıllarında MS BSD lisanslı yazılım hazırladı... :D
teknoloji okadar geniş ki neyin nezaman çıktığını takip edemiyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.