Tam Sürümünü Görmek İçin : Gözlerdeki Korku 'dan taşınmış bir konu
Arkadaşların konusunu yeterince katlettiğimizden dolayı taşınmıştır...
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5194&perpage=15&pagenumber=2
Orjinal mesajı gönderen eslem1
Ben onlarda din olmadığını söylemedim
zira dini olupta fasıklarımızda çok aramızda değil mi ?
yo bende dinsiz olduğunu kastedmedim sadece itikadının ne derecede olduğunu bilemeyiz dedim.
Orjinal mesajı gönderen eslem1
peki her fırsatta islamiyet hakkında konuşan bir kişiyi sonra islamiyet'in bir mübarek gününü tebrik etmesi sizce mesela "Efendim değişik görüşlere saygıdır" mı yoksa ikiyüzlülükmüdür yoksa normal bir hareketmidir.?
ben buna sözde müslümancılık diyorum. hele bir de topsakala karışıp dinden dem vuranlara deli oluyorum bu tür insanla ülkemizde çok olup cehaletin bir meyvesidir. ben bu tür müslümanlara kılık kıyafet müslümanı diyorum.
diğer bir konu dine karşı tutum içinde olanların kandil gibi günlerde 180 derece dönmesinde belki bir çıkarı vardır. Mesela kartel medya. Lafa gelince din hakkında öcü diyor daha sonra ramazan ayında adını kirlettikleri alimlerin kitaplarını yada kutsal kitap dağıtıyor. Bunda çıkar var çıkar. Bunlarda para için müslaman
Mingitau
28/08/2003, 16:50
diğer bölüme yanlışlıkla girildi
Ermeni soykırımı konusunda bir şey diyemiyorum. Çünkü konu araştırma halinde İngiliz İstihbarat Servisinin yayınladığı The Blue Book haricindeki kaynaklara dayanan çalışmaların %90' lara yakını soykırım olayı olmadığını söylüyor, "ben" değil Harvard Tarih bölümünde yapılan çalışmalar. Ayrıca o zaman yayınlana dergi ve gazeteler nedense Ermenilerin Müslüman Katliamını haber veriyor.
Bölgede Ermeni Sorunu çıkması ise yine ilginçtir Rus Çarlığının Kafkasya Güneyine inmesiyle çıkmıştır. Bu da ilginç bir noktadır.
Bence şu an en ilginç olay ise Rus Osmanlı ve Batılı kaynakları açıkken Ermeni kaynakları açıklanmamakta ve türkleri suçlu gösteren tüm çalışmalar atıflarını ya buraya ya da The Blue Book a yapmaktalar. Bu konuda yakında oldukça fazla sağlıklı bilgi verebilecek hale geleceğiz, zira tüm kaynaklar yeniden taranıyor.
Şu 100 lira ve naaş konusunu açsanız, şu an Osmanlı Hanedanından sadece isteyenler Türkiye' ye defnediliyor. İlgili yasanın çıkma nedeni ise malumdur: "Son halifenin kendini saltanat sahibi olarka görmesi"
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
yo bende dinsiz olduğunu kastedmedim sadece itikadının ne derecede olduğunu bilemeyiz dedim.
ben buna sözde müslümancılık diyorum. hele bir de topsakala karışıp dinden dem vranlara deli oluyorum bu tür insanla ülkemizde çok olup cehaletin bir meyvdesidir. ben bu tür müslümanlara kılık kıyafet müslümanı diyorum.
Belki dine karşı tutum içinde olanların bu tür günlerde bir çıkarı vardır. Mesela kartel medya gibi. Lafa gelinci din hakkında öcü diyorlar daha sonra ramazan ayında adını kirlettikleri alimlerin kitaplarını yada kuran dağıtıyorlar.
Bence bunda çıkar var çıkar.
çok güzel tam daha açıklayayım diye bu örneği verecektim
11 ay salya... 1 ay peh peh
kısmen farklı bir konu oluyor ama...
İslamiyette uyarmak vardır
mesela ben küçükken , dedem beni sabah namazına uyandırmak için 3 defa gelirdi
ondan sonrasını bana bırakırdı
Allah dahi böyle yapıyor
bu kendini bilmezlere ne oluyorki .... neyse
ayrıca keçi sakal konusunda da şöyle bir şey aktarabilirim
"ameller niyetlere göredir"
şimdi kimi arkadaşım bu sakal olayını
bir tanıdığı böyle olduğu için
kimisi popüler olduğu için
kimisi ise endülüste alimlerin çok fazla ilimle uğraşa uğraşa sakallarının böyle olduğu için dolayısıyla o mübareklere benzemek adına böyle yapıyor olabilir ?
insanlar sevdikleri şahsiyetlere benzemek isterler
neden küçük bir çocuk en sevdiği futbolcunun formasyıla yaıyor veya başka bir şey...
neden sünnet denilen Peygamberimizin yaptıklarını yapmaya onun gibi yaşamaya çalışıyoruz
zira seven insan belli eder değil mi ?
Geçmişimizden sorumlu olup olmama konusuna gelince şöyle düşünüyorum.
Bizim şuan Musul ve Kerkük üzerinde hatta bir çok tarihi eserde hak olduğumuzu iddia ediyoruz. Ama nedense ermeni soykırımını yada kurtuluş savaşı sonra avrupa tarafından 100 lira (yanlış hatırlıyor olabilirim rakamı) padişahlarımızın naaşlarını kabul etmiyoruz. Eğer sorumluysak ve hak ediyorsak bunu iyisi yada kötüsüyle kabul etmeliyiz.
muhakkak
hatasıyla sevabıyla kabul etmek hakikattir
işte hakikat adına demek sitedğim bu ...
fakat ermeni soykırımı konusunda bilgi olmadan ağız açmamak gerektir
zira derin bir konu
cümle alem bazen siyasi sebeblerden dolayı karşımızda durabiliryorlar
bence o kadar hakkımızı gasp eden bu devletler eğer gerçekten ermenilere soykırım yapmış olsaydık var ya bizi baya bir oyarlardı
değil mi ?
Ermeni Soykırımı hakkında çok değerli olan bir tarih hocamın(kendisi bir dönem Ülkü Ocaklara İl başkanılığı da yapmıştır yani milliyetçi) anısını anlatmak istiyorum. Onun ağzından anlatıyorum:
"Ermeni Soykırımı ile ilgili son zamanlarda çıkan haberler bizi oldukça rahatsız etmeye başladı. Bizde olayın böyle olmadığını açıklamak için bir seminer vermeye karar verdik hatta Ermin soykırımı olduğu zamanlarda soykırımın olduğu iddia edilen yerde 2 tane köylü getirdik epeyde yaşlıydı. Onlara soracağımız sorularla soykırımın olmadığı ispatlayacağımızı zannediyorduk. İşin kötü tarafı getirelen dedelerle hiç sohbet yapma şansı olmadan seminere katıldık. Yerel TVlerin büyük bir kısmı seminerdeydi. Ben açılış konuşmasın çok ateşli bir konuşma yapıp olayı doruğa ulaştırdım. Ve bir soykırımın sözkonusu olmadığını bastıra bastıra haykırdım. Sıra misafir olarak anadoludan gelen ddelerimize söz gelmişti. Onlar geç kaldıkları konuşmamın çoğunu kaçırmışlardı ve gündemden de bayağı uzaklardı. Dedelerden biri başladı soykırımı anlatmaya. Önce mağaraya kapattık sonra yaktık yıktık gibi başlayan konuşmanın dğer dede tarafında gülerek doğrulaması bir ton inciri batırdı. Onlar bunun marifet olduğunu zannederk bir abartarak katliamı anlatıyordu. Biz nasıl yaptıysak konuşmayı kestik toparlamaya çalıştık toparlayamadık ve onlarca soruya maruz kaldık."
diye bir olay anlatmıştı.
Ewet bir soykırım sözkonusu ben soykırımı ermeni soykırımı yaşayan dedelerime de(komşum ve annemin dayısı) sordum ve kabul ettiler ama bunu neden yaptıklarını da anlattılar tabi.
neyse gelelim 100 lira olayına. Bunu yine tarih dersinde duymuş hocalarımın birinden. O zamanlar sürgün olarak yollanan padişah ve ailesinin naaşlarını avrupalılar para karşılığında türkiyeye iade etmek istemiş ama bunu o zaman ki hükümet kabul etmemiş. Ben hocamın yalancısıyım. Bu kkonu hakkında fazla yorum yapamayacağım.
Sizi tenzih ederim ama buna benzer bir hikayeyi bende pek ala uydurabilirim
ama komşunuz ve dayınız konusunda bir şey diyemem
ama takdir edersinizki hemen inanam da
yalnız
"Ewet bir soykırım sözkonusu "
söznünüzle bu konuda tatmin olmuş görünüyorsunuz
herhangi birinin hukukuna geçmek istemem
dolayısıyla böyle hassas konularda hemen yargıya varmakta sakıncalıdır diye düşünüyorum
Mingitau
28/08/2003, 17:37
Afedersin ama soykırım ve muharebe anını karıştırmayalım.
İddialar halis mulis yaşayan karıncayı ezmaya korkan Ermenilerin, barbar bir dudağı yerde bir dudağı gökte Türklerce katledildiği, bazı yerlerde Türklerin Ermeni kavurması yediği vs...
Bir ikincisi merak ettim bu konferans vs ne zaman yapılmış, Bahse konu Ermeni soy kırımından günümüze kalan kimselerin olma imkanı yoktur, zira İstiklal Harbine katılanlardan ve cephe gerisinde bulunanlardan 2000 yılı kayıtlarınca sadece 26 adet kalmıştır.
Şu an bizim köy yakınlarında da iki adet kemik dolu mağara var. İki adet çetenin üyelerine ait içerdeki kemmikler, birisi Yunan ordusuna klavuzluk yapan yerli Rumların oluşturduğu diğeri ise Müslüman olup, köye saldıran yağma yapan bir çete.
Orjinal mesajı gönderen Axion
Afedersin ama soykırım ve muharebe anını karıştırmayalım.
İddialar halis mulis yaşayan karıncayı ezmaya korkan Ermenilerin, barbar bir dudağı yerde bir dudağı gökte Türklerce katledildiği, bazı yerlerde Türklerin Ermeni kavurması yediği vs...
+1
Bir de Şöyle bir şey geldi aklıma
Eğer savaşa sırasında veya değil eğer bir asker rakip düşmanın korunmaya muhtaç olanlarına saldırıyorsa (çocuk kadın yaşlı) vay onun haline
Bizim içimizden böyle bir rezilliği yapan varsa muhakkaki hesabı ağır olacaktır
tabiki karşıdan da
cihatta herşey mubahtır arkadaşlar!!
Ayrıca seminerin tarihini bilmiyorum ve ben hocamın yalancısıyım.ama komşumun anlattığı 1900 yılları başında bitlis civarında olmuştur. komşum yani bana anlatan kişi bu olaylarının olduğu zaman çocuk olduğunu söyledi. olayı kısaca anlatırsam o yıllarda harbe giden bitlis halkının erkekleri harbte döndüğünde bazı köylerin basıldığını talan edildiğini ve hatta tecavüz vakalarının olduğu görmüşler. bu arada ermeniler o yıllarda çoğunlukta olup köyleride vardır. ve harpten gelen bu kişiler ermenilerle çatışarak bir kısmını öldürmüş bir kısmını kovalamış vebir kısmınıda mağaralara doldurup yakmışlardır. Ben bunu inandırıcı buluyorum.
ve eğer doğulu yaşlı bir tanıdığınız varsa muhakkak sorun belki canlı bir şahitle karşılaşabilirsiniz.
Mingitau
28/08/2003, 18:32
Hamidiye Birlikleri o tarihlerde operasyonlar yapmış. Operasyonlar Müslüman köylerini basan çetelere karşı...
cihatta herşey mubahtır arkadaşlar!!
Kim zerre mikatr haddini aşsa mesuldür
korunmasızlara dokunulamaz
cihat dedim hocam, sefer yada akın demedim.
Mingitau
29/08/2003, 15:05
Cihat ile savaş birbirine karıştırılırsa ya da her savaş cihat olarak algılanırsa durum bu olur.
Mesela Timur ile Beyazıd arasında olan savaş Cihad mıdır? Değil midir?...
O aralar yapılan operasyonlar anti-terör operasyonlarıdır. Zira Ruslar' ın zorlaması ve yardımıyla Güney' e inmiş olan Ermeniler bölgede karışıklık çıkarmıştır, öyle ya vaat büyüktü, Mezapotamya ya kadar uzanan eski(!) büyük Ermenistan Devleti kurulacaktı. Sonradan böyle bir devletin olmadığı anlaşılınca Urartular Ermenilerin Atasıdır safsatası ortaya konmuştur. Ki, Urartular üzerine yapılan araştırmalarda 1984 A. Erzen ve Ekibi MÖ 1000 yıllarında Şadigar Mağarasında kazınmış Tamgalar bulmuşlardır, Aynı tamgaların bilinen en eskisi ise üzerindeki boyaya yapılan C14 testi sonucu MÖ 12000 tarihi ile Solgentas Mağarasında olduğu Sovyetler tarfından tespit edilmiştir. (Neyse konu bu değil)
benim birşeye kafam çok takılıyor. belki yazdıklarım konuyu dağıtacak ama bu cevizde olan birşey.
neyse. ben tarih hocalarını ve onun gibi düşünenleri hiç anlamıyorum. Nedir düşündükleri?
Osmanlıyı herzaman baskıcı sömürgeci ve despot bulmuşlar.
ama iyi bir gözlem yaptığımızda osmanlı imparatorluğundaki 600 yıl boyunca hakimiyette hiç bir toplumun kültürü yada geleneği yozlaşmamış ve kendini korumuştur. ve hiç bir zaman Türkleştirme çabası içindede olmamıştır. Buna en güzel örnek balkanlardaki uluslar. 600 yıldan sonra adamlar tekrar devlet kuruyor. yunanistan bulgaristan sırbistan ve diğerleri.. ve hepsinin kültüründe olumsuz olarak hiç bri etkide olunmamış hatta temizlik gibi bazı kavramları Türklerden almıştır.
Oysa şimdi aynı tarihçiler bazı devletleri ideal buluyor ama nedense ideal devlet kültür yozlaşmasına sebeb oluyor hatta oda yetmiyor komşu ve diğerleri etkiliyor(amerikayı kastediyorum)
Ve hala etkilemekte........
Mingitau
29/08/2003, 15:57
He he
Osmanlı Devleti Eskiyi reddeden, yeniyi oluşturmaya çalışan bir yapıya sahipti. Ama oluştururken tuttuğu yol kötü bir yoldu.
Mesela Fenerli Rum Beyleri olarak adlandırılan özel Beyler. Buna karşılık Osmanlı Tarihi vasfını ve kimliğini İslam ile değiştirmişti.(Aslında bu Selçukluların da başını yiyen nokta olmuştu.) Şimdilerde hiç İngiliz-Protestan, İtalyan-Katolik sentezi gibi sentezler duydunuz mu? Hayır ama bol bol Türk-İslam duyarsınız. Yüksek Medeniyetler birbirine girdikleri medeniyetleri yok etmezler, bir kapta erimeye kaynaşmaya bakarlar. Türk medeniyetinden Halk dili ile cümle yapısı kalmıştır.
Tarihçilerin kızdığı nokta burası. Osmanlı başka kültürlerin gelişmesine izin verirken Türk Kültürüne izin vermemiştir. Onu yönetimden uzaklaştırmak için Devşirme yöntemiyle ya da direkt diğer ulusların ögelerine yönetimde yer vermiştir. Bu ilk adımdan sonra Türk sözü bir çok yerde bilgisiz aşağılık insan anlamında kullanılmıştır. Tabii bu Kayı' nın bir politikası değildir. Türk sözünü Kayı Boyu mensupları dışlamazlar. İmparatorluğa başka yönetci adayları olmasın diye yer verdikleri yabancı unsurlar horlar ve dışlar.
Yukarıda ya da diğer konuda bahsettiğim olay, Padişah' ın hiç kimsenin yararına olmayacak olan bir savaş hazırlığına girmesine karşı bir boy beyinin verdiği cevaptır. Ne yazık ki sefer sonra bu boy beyine karşı olmuştur.
Şimdi gelelim Türk Kültürü kendisi erimeye hazır bir kültürken nasıl Osmanlı suçlu olabilir ?
Şöyle ki, Selçuklu yönetiminde tüm Türk Beyleri Yönetimdedir. Eski kurultay geleneği sürmektedir. Osmanlı zamanında ise diğer Boyların görüşleri alınmamaya ve alınan kararlardan haberdar olmamaları için Farsi Arabi dil kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlıca bildiğimiz üzre yapay bir dildir.
"Türk Uygarlığı konusunda Haluk Tarcan 'ın Töre Yayın Gurubu' ndan çıkan Ön Türk Uygarlığı kitabını okuyabilirsiniz."
mükemmel yorum birşey diyemeyeceğim parmaklarına sağlık.
:super: :sus:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.