PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows 2003 Mail ve Web server

curunai
27/01/2008, 18:07
Merhaba arkadaşlar
bilen birileri windows server kurulumunu a dan z ye ayrıntılı bir şekilde anlatabilirmi acaba. Şöyle diyelim ben Türkiyede bir Datacenterde server kiralayacağım veya kendi severimı koyacağım. Windows 2003 kurdum, IIS kurdum buraya kadar tamam. Ama diğer şeyler nasıl olacak?

LÜTFEN NET OLARAK

ASP sayfalarını ful çalıştıracak (ASP ve ASP.NET için gerekli bütün yazılımlar, bileşenler) , sınırsız domain hakkı olan, her domainin bağımsız yönetildiği, pop3 ve webmail özellikleri olan datacentere konulacak ve konulmuş olan bir server nasıl yapılandırılır ve hizmet verecek hale getirilir? Kurulumu, yazılımların yüklenişini sırasıyla ve maliyetleriyle ve en sonunda toplam maliyetiyle yazarsanız birçok kişi istifade etmiş olur. Yüklenen özellik ve yazılımlarda alternatif veya farklı seçenek olanlar varsa farklarını, bunlardan tavsiye ettiklerinizide yazınız.

Bu serverda ortalama 10 site barınacak ve mail hizmetleride buradan verilecek, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımdan isteğim burada bu konuyu aydınlatmanız.

İlginize şimdiden teşekkürler.

ALYhsan
04/02/2008, 02:34
windows 2003 server * edition kurman yeterli. DC'ye götürüp bırak sunucuyu plesk panel ücretide alacaklardır zaten geri kalanı onlar kurarlar. Ama senin kurman gereken bi kaç program daha olacak. Mesela antivirüs nod32 tavsiye ederim, bileşende kurman gerekecek onlarıda persits.com'dan temin edebilirsin ama lisanslı hepsinin deneme süreleri bulunmakta işine bunlar yaramazsa asprehberi.net'e girip bileşenler kısmına gir orada detaylı şekilde ücretli/ücretsiz bileşenler bulunmakta. iyi çalışmalar dilerim. herhangi bir sorun olursa yardımcı olabilirim.

GoLLge
07/02/2008, 11:12
windows 2003 server * edition kurman yeterli. DC'ye götürüp bırak sunucuyu plesk panel ücretide alacaklardır zaten geri kalanı onlar kurarlar. Ama senin kurman gereken bi kaç program daha olacak. Mesela antivirüs nod32 tavsiye ederim, bileşende kurman gerekecek onlarıda persits.com'dan temin edebilirsin ama lisanslı hepsinin deneme süreleri bulunmakta işine bunlar yaramazsa asprehberi.net'e girip bileşenler kısmına gir orada detaylı şekilde ücretli/ücretsiz bileşenler bulunmakta. iyi çalışmalar dilerim. herhangi bir sorun olursa yardımcı olabilirim.

Bende ALYhsan Arkadaşımızın dediğinin aynısını yaptım, sunucu gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyordu, sonrasında sunucuya virüs bulaştı dediler, bende güvendiğim bir spybot programı kurdum sunucuya sonrasındaki bulaşan tüm spyware yazılımlarını sildi, tekrar kaldırdım bu işlemden sonra spybotu, ayriyetten şu sorunlar meydana geldi

PHP Warning: Unknown(): Unable to load dynamic library 'C:\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\Php\extensions\php_c url.dll' - The specified module could not be found. in Unknown on line 0 »

aradım tarafım interneti php.ini de ki extensions\php_curl.dll yazan yerdeki ; Noktalı Virgülü yoktu ; Noktalı virgül koydum bu hatayı ortadan kaldırdı ama mevcut sitelerde sorun olmaya başladı sürekli hatalar alıyorum, yaklaşık 50 site felan barındırıyorum, pleske erişemiyorum webmaillerde çalışmıyor hakeza windows2003 server standart kullanıyorum. plesk yüklü ıss yüklü Bu Curl u nasıl yüklerim bu sorunu nasıl çözerim, yeniden curl kurulumu mevcut sitelere ve mysql veritabanına zarar verirmi? Arkadaşlar lütfen çok acil yardıma ihtiyacım var. Allah Razı olsun Cevaplarınızı Bekliyorum.

cankaya07
17/02/2008, 06:06
arkadasım php.ini de o unload olamama hatası sen extension klasörü içindeki php_curl.dll dosyasını php ini göremiyor okuyamıyor işte haşir neşir olamıyo o dosyadan şimdi ben sana o dosyayı veririm de pleskin hangi sürüm bilemiyorum

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=php_curl.dll+download&meta= bunu yazınca bir sürü site var sen sürümüne uygun dll i bul indir :\Program Files\SWsoft\Plesk\Additional\Php\extensions\ içinea at sorunun halllolacaktır..

GoLLge
17/02/2008, 17:53
cankaya07 Teşekkür Ederim, 6 gün çaresiz kaldım inanırmısınız, sonrasında makineye format atmak zorunda kaldım.