Tam Sürümünü Görmek İçin : import Text;
import java.io.*;
import Text;
class Hosgeldiniz3 {
public static void main (String args[]) throws IOException
{
Text cin=new Text();
System.out.println("˜sminizi giriniz : ");
String isim=new String(cin.readString());
System.out.println("Java Sinifina Hos Geldiniz! "+isim);
}
}
Bu kodda ikinci satır için (Text) . expected hatası alıyorum.
Ne denersem deneyeyim düzeltemedim.
Sizce sorun ne olabilir?
darky_dark
27/08/2003, 21:50
java da Text interface i var; org.w3c.dom.Text olarak..
ancak sana gereken o degil...
yanlis hatirlamiyorsam bu 1 kitabin ornegi.. O yuzden bu yazdigin java kodu ile ayni dizinde Text.java ya da classpath de Text.class olmasi lazim ki duzgun compile edebilesin..
bu arada mumkun oldugunca import java.io.* gibi ifadelerden kacinalim; paket altinda hangi classlari kullaniyorsak sadece onlari import edelim.. gerci compile edilince bunlar olmasi gerektigi gibi duzeltiliyor ama kodun okunabilirliginin artmasi acisindan.
sevgi, saygi..
_DD_
Teşekkürler. Evet eski bir kitap örneği.
Bir şey daha soracağım.
import java.awt.event.*;
import java.awt.Window;
public class BasicWndMntr extends WindowAdapter {
public void windowClosing(WindowEvent e) {
Window w=e.getWindow();
w.setVisible(false);
w.dispose();
System.exit(0);
}
}
gibi bir kodum var BasicWndMntr.java adında bunu derledim .class ı da mevcut. Bir tane daha kod var bunu çağırıyorum onun içinde fakat ilk sorumda aldığım hatanın aynısını alıyorum.
İkinci kod şöyle:
import javax.swing;
import BasicWndMntr;
public class hgswf {
public static void main(String[] args) {
JLabel etiket = new JLabel("-_- LEthaL");
JFrame cerceve = new JFrame("What Else¿?");
cerceve.addWindowListener(new BasicWndMntr());
cerceve.getContentPane().add(etiket);
cerceve.pack();
cerceve.setVisible(true);
}
}
İkincisini derlerken hatayı alıyorum. .java dosyaları aynı klasörde.
Sorular sıkıcı ve basit gelebilir; yeniyim araştırıyorum kusura bakmayın.
darky_dark
28/08/2003, 08:03
Lethal,
boyle 1 durumda, 2 dosyayi 1den derlemelisin..
yani mesela command prompt uzerinden java dosyalarinin bulundugu dizinden javac *.java demen yeterli.. gerci bunu yapmak icin de gerekli librarylerin (eger varsa) classpath icinde set edilmis olmasi gerekiyor..
yada baska 1 yontem onerebilirim.. oncelikle BasicWndMntr derlersin, olusan BasicWndMntr.class dosyasinin hgswf kodunu derlerken classpath de olmasini saglarsin ve sorun kalmaz..
bu arada hgswf uygun 1 java clas ismi degil; yani sorun yaratmaz ama genel notasyon da class isimleri buyuk harf ile baslar..
sevgi, saygi...
_DD_
Sagol. Deneyeceğim. Onu da hızlı olsun diye öyle isimlendirmiştim.
İkinci yolu kullanarak .class dosyasını "C:\j2sdk1.4.2_01\bin" in içine attım.
Derlemek istediğim dosya (hgswf.java) ise C:\Program Files\Xinox Software\JCreator Pro\MyProjects içinde komut satırında C:\Program Files\Xinox Software\JCreator Pro\MyProjects klasöründeyken javac hgswf.java yaptığım zaman aynı hatayı alıyorum.
.java dosyalarını bin klasörünün içine atıp derlemeyi de o klasörde yaptım ama gene aynı.
İşletim sistemi Windows 98 ikinci sürüm.
darky_dark
28/08/2003, 11:11
en guzeli butun kodlarinin duzenli 1 sekilde duracagi 1 yapi uzerinden herseyi anlatmak..
mesela
c:\projects\pro1\src kaynak kodlarini (*.java dosyalarini)
c:\projects\pro1\classes ise kaynak kodlarin derlenince olusacak *.class dosyalarini barindiracak sekilde ayarlayalim herseyi..
src dizininde BasicWndMntr.java ve hgswf.java olmali.
bu dizinde javac -d c:\projects\pro1\classes *.java dedigin zaman src dizinindeki butun java uzantili dosyalari derleyerek classes dizininde *.class dosyalarini olusturacak.
bir de boyle dene bakalim..
sevgi, saygi..
_DD_
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.