PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : onaylanan siteler hangi klasörde

realperest
26/01/2008, 10:34
merhaba, işyerinde çalışanların sadece iş ile ilgili sitelere girmelerini sağlamak için en basit ve pratik çözüm olan explorer ayarlarındaki ONAYLANAN SİTELER ayarını kullanıyoruz.

fakat zaman geçtikçe tek tek her makinaya gidip bu tanımları kişisel olarak yapmak çok uzun bir süreç haline geliyor. nihayetinde birisinin bu site bana iş için lazım dediği siteye başka birisininde girebilmesine izin vermekte problem yok.

o yüzden mutlaka windows bu ONAYLANAN SİTELER i bi klasör altında tutuyordur.eğer o klasörü bulabilirsem, 1 tane makinada bu ayarı yapıp sonra o klösörü kopyalayıp işi daha seri bir şekilde halletmek istiyorum.

windows duayenyeri bana bu konuda yardımcı olursa çok sevineceğim.

teşekkürler.

roksan
26/01/2008, 14:27
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Internet
Settings\ZoneMap\Domains

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Internet Settings\Zones

bölümleri olabilir.. Ayrıca bu sayfayı (http://support.microsoft.com/kb/182569) incelemenizi öneririm..

realperest
27/01/2008, 00:08
teşekkürler

ama ben daha basit olabileceğini düşünmüştüm. bi klasör yok yani öylemi ?

kolay gelsin

roksan
27/01/2008, 00:10
...
ama ben daha basit olabileceğini düşünmüştüm. bi klasör yok yani öylemi ?

Klasörde değilde Registry'de tutuluyor bu bilgiler diye biliyorum, klasördede tutuluyor olabilir ama Registry'de tutuluyorken neden klasöre ihtiyaç duyulsun bilmiyorum ve varsayılan sistem ayarlarıyla bu bilgilerin klasörde bulunacağını sanmıyorum.. Registry bilgilerini taşımak klasör taşımaktan daha kolaydır, Dış'a aktar veya Export gibi bir seçenek olması gerekiyor hatırladığım kadarıyla.. Kayıtları bir registry dosyasına aktarılıp diğer bilgisayarda otomatik olarak çalıştırılıyor, hem bu yol bence klasör taşımaktan daha kolay bir çözüm yolu diye düşünüyorum..

realperest
28/01/2008, 21:54
teşekkürler.