PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ttnet saçmalıyor mu yine nedir

kbere
23/01/2008, 23:42
böyle bir soru kurallara aykırı mıdır bilemiyorum ama öyleyse silenle papaz olmam aykırıysa silinsin.

neyse dünden beri internet bağlantım berbat. acaba sizinde öyle mi. yoksa ben yeni ubuntu kurdum ayarları yapamadığım için de olabilir tabii

mrcplus
23/01/2008, 23:50
Berbat kısmını biaz daha açıklamanızda yarar var.

kbere
24/01/2008, 00:03
mesala ceviz.net e bir soru yazıyorum yaklaşık 30 saniyede işlem tamamlanıyor. google 6-7 saniyede açılıyor. azureus ile 350 mb lık bir dosya indiriyorum 6 saattir 80% e geldi şimdi de iki saat var diyor. sanırım yeterince berbat

roxane
24/01/2008, 00:21
Bağlantı hızı ?

kbere
24/01/2008, 00:34
4 gb

roxane
24/01/2008, 00:46
1. - Ağ bağlantınızda bir problem olabilir..
2. - Bilgisayarınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz..
3. - Ağ ayarlarını temizleyip yeniden yapılandırmanızı öneririm..
4. - IPV6 seçeneğiyle ilgili gerekli ayarı yapmanızı öneririm..

IPV6 ayarını yapmak için /etc/modprobe.conf veya /etc/modprobe.d/aliases dosyasına

alias net-pf-10 ipv6
install ipv6 /bin/true

satırlarını eklemeniz yeterli..

mrcplus
24/01/2008, 12:23
opendns.com uda deneyebilirsiniz.

roxane
24/01/2008, 12:34
opendns.com uda deneyebilirsiniz.

DNS için iyi bir öneri, sayfanın sağ en alt köşesinde ip adresleri yazıyor, onu kullanabilir ama anlatılanlara göre sorun DNS sorunu gibi görünmüyor, zira web sitesinin ip adresini DNS'den çözüyor, sonrasındaki işlemler için veri akışının yavaşlığından bahsediliyor..

Nedense genelde karşılaşılmayan bir problem ama bu sorunu yaşayanlar azımsanacak veya çokta abartılacak bir boyutta değil..

mesala ceviz.net e bir soru yazıyorum yaklaşık 30 saniyede işlem tamamlanıyor. google 6-7 saniyede açılıyor. azureus ile 350 mb lık bir dosya indiriyorum 6 saattir 80% e geldi şimdi de iki saat var diyor. sanırım yeterince berbat

kbere
25/01/2008, 02:20
bu arada yukarıda 4gb yazmışım ben de görünce oha dedim. ama anlamıştır zaten herkes. probleme tek çözüm açıp kapama oluyor. ama sonra tekrar yavaşlıyor. belki de azureus linuxda daha da fazla ram harcıyordur. idare edeceğiz artık neyse. bu arada sizin de haberiniz olsun kablonet yeni kampanya başlatmış. fiyatlar falan yerlerde. adsl bağlantısı alacak eş dost varsa haber verin kurtarın onları. şu an mesala 1024 kbps limitsiz 39 milyon ki ttnet aynı paraya limitli veriyor. açılış ücreti yok ayrıca kablo tv'de beleş. ben aldıktan sonra haberim oldu kahretsin. -reklamlar bitti.