PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Kıbrıs üniversiteleri günah keçisimi ....

Fobus
27/08/2003, 01:11
Kime sorarsanız hep aynı şeyi söylüyolar kıbrısdaki üniversiteler bi yıl seni okutur sonra seni sınıfta bırakır bursunu iptal eder para isterler. bende diyorumki sınav sonucuna itiraz edersin heyet tarafından okunur.sende bursunu tekrar kazanırsın. ama onada kılıf var işin içine mafya girer seni kıbrısta yaşatmazlar diyolar. şimdi gerçekten kıbrıstaki üniversiteler burslu öğrencilerin burslarını kesmeyi amaçlıyo. yani bunların hiçmi başarılı öğrenciye ihtiyacı yok. niçin kıbrıstaki üniversitelerin burslu bölümleri çok düşük. hiç aramızda böyle durumlardan madur kalan birilerini tanıyan varmı?

Mingitau
27/08/2003, 01:24
Sanmam böyle bişiler olduğunu...

Ansugo
27/08/2003, 02:01
Vakıf üniversiteleri burs konusunda biraz acımasızdır. Başarısız olduğun anda bursunu kesiverirler.

Ancak başarılı isen bursta verirler, bundan da çekinmezler.

Sınavlara itiraz işi karışık. Heyet okuyacak diye bir garantisi yok. Kimi üniversitelerde sınav notuna itiraz sadece "puan toplama hatası" esası üzerine olabiliyor. Yâni puanın yanlış toplanmış ya da yansımış ise ona bakılıyor, tekrar okunmuyor.

Bunlar da okuluna göre değişen birşey.

İşin içine mafya karışırsa bana haber verirsin, silahlarını hacklerim. :)

Bu arada çok bilindiği üzere Kıbrıs'ta üniversite okumak zor. Öğrenciler sıkıntıdan geberiyor deniyor.

Algorismus
27/08/2003, 02:11
genelde kibrisa giden öğrenciler daha çok fazla başarılı olamayan öğrenciler oluyor. ve sinifta kalmalar bu yüzden çok oluyordur bence.

turker
27/08/2003, 02:12
Ayrıca her sınıfta mevcudun belli bir yüzdesi (sanırım %5 yada %10) kadar burslu öğrenci olmak zorunda. Zorunda diyorum çünkü devlet böyle buyurmuş.

Ayrıca her önüne geleenin bursunu kesersen bir daha o üniversiteye öğrenci gidermi?

Sen hangi başarılı öğrencinle reklam yapacaksın?

Önce kazanda seni kazakistana yollayacam ben. Murat abinin yanına. Sana rusçada öğretir. ........

Mingitau
27/08/2003, 02:16
Kazakistan yerine Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi tavsiye olunur özellikle Bt eğitimi için ;)

acelya
27/08/2003, 09:45
Kıbrıs`taki üniversitelerdeki burs sorununu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var o da yatay geçişin çok zor olması. Türkiye`deki çoğu üniversite Kıbrıs`taki öğrencilerin yatay geçişini kabul etmiyor. Bunun sebebi de sanırım çok düşük puanlarla yerleşmeleri.

MEHMET
27/08/2003, 10:19
Orjinal mesajı gönderen acelya
Kıbrıs`taki üniversitelerdeki burs sorununu bilmiyorum ama bildiğim bir şey var o da yatay geçişin çok zor olması. Türkiye`deki çoğu üniversite Kıbrıs`taki öğrencilerin yatay geçişini kabul etmiyor. Bunun sebebi de sanırım çok düşük puanlarla yerleşmeleri.
Ama kabul edilme gibi bir ihtimal war değil mi?
buna sevindim..(eğer öyleyse)

acelya
27/08/2003, 10:44
Kıbrıs`ta okuyan bir tanıdık Bu yıl yatay geçiş için çok uğraştı. Çünkü Kıbrıs`tan o kadar bezmişti ki... "Tek Türkiye`de bir yer olsun da, istersen doğu olsun. Her yere giderim demişti."

Orta Anadolu`nun çeşitleri illerinde yaptığımız denemeler bir fayda vermedi. Hatta Ankara`daki özel üniversitelerden bile olumlu yanıt gelmedi. En son ne oldu tam olarak bilmiyorum ama olumlu cevap aldığı bir üniversite de ancak en fazla iki kişilik kontenjan olduğunu söylemişti sanırım. Yani notlarınız çok iyi olsa bile işiniz zor.

MEHMET
27/08/2003, 10:52
ben o olayı hallederim.
yani mümkünse bana yeter.

acelya
27/08/2003, 11:12
Kesin bir şey söylemekten çeniyorum çünkü umut verip sonra hayal kırıklığı yaşansın istemem. Az önce de söyledim son durumdan haberim yok. Ama umarım mükündür.

Kıbrıs`ta hayat oldukça pahalı, malûm. Ayrıca Kıbrıs`tan Türkiye`tatile gelmek de hayli pahalıya mâl oluyor. Sanırım gümrükten her geçişte para vermek gerekiyor. uçak parası, gemi parası, otobüs parası derken... Neden bu kadar bezdiklerini çok iyi anlıyorum.

Sen de mi Kıbrıs`ta okuyosun?

MEHMET
27/08/2003, 11:39
hayır ben kıbrısta okumuyorum ben DGS den 4 yıllığa geçmeyi hesaplıyorum. eğer yatay geçiş olma ihtimali warsa kıbrıs yada başka bir özel ünide okuma ihtimalim war. böylece bir dönem okuyup 2.dönem bir devlet üniversitesini geçmeyi planlıyorum.
bu arada kıbrısta 1 yarıyıl ne kadara mal oluyordur(herşey dahil)?

acelya
27/08/2003, 11:48
Arkadaşım şu an ikinci sınıfa geçti. Yani sadece 1 yıl okudu ve bu süre zarfınca 20 milyar lira harcadığını hatırlıyorum. Tabi arkadaş burssuz okuyor. Ayrıca evde kalıyor diyebiliyorum.

MEHMET
27/08/2003, 12:07
hıı..
yapma ya.. :sus: :aglama:
peki diğer üniversitelerdede ölemi acaba?

acelya
27/08/2003, 13:48
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik

peki diğer üniversitelerdede ölemi acaba?

Kıbrıs`taki diğer üniversiteleri soruyorsan hiç bir bilgim yok. Ama şu kesin ki; Türkiye`de bir özel üniversitede okumak daha ucuz.

MEHMET
27/08/2003, 14:17
yo Türkiyedeki üniversiteleri sormuştum. Eğer ucuzsa ben Türkiyeyi şimdiden düşünmeye başlıyayım.

Fobus
28/08/2003, 00:03
--------axion-------
Kazakistan yerine Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi tavsiye olunur özellikle Bt eğitimi için
-------------

hoca ahmet yesevi üniversitesini biliyorum. ama orda okumanın yolu nedirki. onuda bilsem bir gün bile durmam giderim kazakistana... gerçekten.

turker
28/08/2003, 00:08
yer hazır nasıl olsa :) :D