PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yeni Photoshop...

kursad
26/08/2003, 17:16
Photoshop'un yeni sürümü çıkıyormuş. Birçok yenilik varmış... Betasını ele geçirebilen var mı?

roviss
26/08/2003, 17:55
7'yi de mi hallettiler. Ben 7'yi bilgisayarcılardan koparana kadar canım çıkmıştı ; gezmediğim fotoğrafçı kalmadı, bi daha mı...? eline geçiren olursa yeni versiyonu Karşı Ödemeli Kargoyla CD'de isterim...!

Sahin
26/08/2003, 17:59
Duydum ama Adobe'un sitesine şöyle bir baktım haberini göremedim. Yeni sürümler sinir ediyor beni, beklemek bir dert, nokta bir versiyonuna kadar çıkan buglar bir dert ama inşallah biraz daha kararlı bir yapıya kavuşmuştur. Çok sevmeme ramen çok büyük eksikliklerin bulundugu bir program oldugunu düşünüyorum. Autocad'in yarısı kadar komplike olsa yeter.

kursad
26/08/2003, 18:30
:) @sahin, mecburen ilk yamasını beklemek zorunda kalıyoruz. Fakat PS zaten pek bug içermiyor, öyle değil mi? Yani ben hemen hiç sorun yaşamadım....

Yeni versiyonda Adjustment layer ları gibi Filter layerları varmış. Eğer öyle ise müthiş bir esnekliğe sahip olacak bu bakımdan. Birkaç sitede screenshotları vardı fakat adobenin isteğiyle kaldırılmış. Kaçırdık, göremedik...

xXx
26/08/2003, 19:25
yaşasın PaintShop !;)

Zerzevat Adam
26/08/2003, 19:56
Faydalı Notlar diye bir arkadaşımız var...

İstanbul'da Grafiker o ya screenshotları yada betasını bulmuş..

forum.zoque.net te var konu PS8 diye...

Evet süper bir özellik "Filter Layer" ve bu yeni bir pencerede açılıyor tıpkı BLENDİNG OPTIONS gibi...

yandan gözükmesini gözükmemesini seçebiliyoruz her filtrenin üstüne gidince üstünde ayarları gözüküyor...

Bu sayede filtreleri istediğimizde ekleyip çıkartabiliyoruz...

Bir layer'ın filtre ayarlarını kopyalayıp başka bir layer'a yapıştırabiliyoruz...

Nasıl ama :)

Zerzevat Adam
26/08/2003, 20:02
Ayrıca paintshop yaşıyor mu hala ? :p

DesigneR
26/08/2003, 21:36
onun tam olarak hatasız piyasaya çıkması 2-3 ay alır.. hataya düşüp cdcilerden almayın boşuna... mutlaka beta görünümdür adamı kanser eder:)

ayrıca yapan adam 5tede yapar yapacağını 6 dada 7 dede:)

ben heyecanlanmayın fazla derim..

Zerzevat Adam
26/08/2003, 23:00
Ben heyecanlanmıyorum çünkü zaten 5.5 tan sonra 6 ve 7 ile yeterince gelişti 5 yılda geçse 7.0 lisansı olsa bana yeter...

Ama yeni özelliklerde olsun hani ;)

//Ayrıca ilerde firma olunca PS'yi lisanslı alacağım haliyle pekii mesela bende PS 9 olacak o gün sonra 3-4 yıl sonra ps 11 çıktı yada ps 12 ee o zaman upgrade aynı fiyatmı yoksa önce ps9dan ps 10a sonra ps10dan 11'e mi terfi etmem gerekecek?

Ansugo
27/08/2003, 02:08
Orjinal mesajı gönderen omerbalyali
Ayrıca paintshop yaşıyor mu hala ? :p

PaintShopPro ile ne mükemmel çalışmalar yapılıyor ah bir bilsen.

JakaBo
27/08/2003, 10:18
İnsanların önyargısı işte

Zerzevat Adam
27/08/2003, 12:33
Yok yok kullandım ben psp ama bence psde çalışan biri için biraz daha karışık gibi geliyor "Bana"

Mingitau
27/08/2003, 13:49
Hey gidi GIMP hey... :p

Nerdeyse her gün bir sürümü çıkıyor :D
yılda bir sürüm değiştirmişler adamlara zor geliyo :p

Dikkat buyurun bu mesajda cin bulunmakta....

kursad
27/08/2003, 14:02
Gimp ve PSP ile rahatlıkla web grafikleri hazırlayabilirsiniz, daha profesyonel işler için PS şart... Öreneğin PSP (gimp'i hatırlamıyorum) CMYK renk uzayını desteklemiyor...

Boozer
28/08/2003, 03:04
PS8 cikacak. yine birkac bug olacak. onlar duzeltilecek. duzeltildikten biraz sonra PS7 tarih olacak. orasi kesin :D

perfect blue
01/09/2003, 17:27
bence paintshop daha kullanışlı ama sizin tercihiniz bana karışmak düşmez genede 60 günlük demosunu deneyin inanamayacaksınız

ArizaHerif
02/09/2003, 09:09
Photoshop ile PShop arasında 2 hint okyanusu, 25 ışık yılı, 1 milyon insan ve 8 katrilyar pixel kadar fark var. PShop; Photoshop'a rakip olmayı bırak, onun bulunduğu ortamların yakınından bile geçemez.

Zerzevat Adam
02/09/2003, 12:38
Ben karşılaştırmasını yapmasamda tek birşeyi söylüyorum...

Photoshop hakkında bir sürü tut. tips. gallery varken en güzel şeyler ps ile yapılıyorken PSP'yi daha iyi demek için ya aklınızı yitirmeniz yada PSPnin programcısı yada sırf bunları söylemek için para almış olmanız lazım :D

Herneyse bu konuyu lütfen dağıtmayalım bence :)

Ayrıca Nasıl Milkshape3D ile 3DsMax karşılaştırılamaz ise aynı şekilde PS ve PSP karşılaştırılamaz

Mr.Zibidi
28/02/2004, 16:00
bence 2'side adobe'nın programları olduğuna göre adamlar 2'sinde de çok farklı farklı ve kullanışlı özellikler koymuşlardır.. öyle olmasaydı PS varken neden bide PSP çıkartsınlarki?

HiperAktif®
28/02/2004, 16:12
Jasc firmasının o

ArkHe
28/02/2004, 22:03
Paint Shop Pro (http://www.jasc.com) benim kullandigim ilk ciddi grafik yazilimi. Ve uzun bir suredir de kullanmiyorum, ancak o zamanki deneyimimden yararlanarak bile eminim ki, cok guclu bir yazilim. Altta kalir bir tarafi yok, kendine has ustunlukleri vardi o donemde misal.

Ve sunu da inatla soylemekteyim, bir yazilimi baska bir yazilim ile karsilastirirken, birini kotulemek ya da digerini yuceltmek icin ikisini de biliyor olmak, kullanmis olmak gerekir.

Kolay Gelsin...

Sedat Atif
28/02/2004, 23:17
Ve sunu da inatla soylemekteyim, bir yazilimi baska bir yazilim ile karsilastirirken, birini kotulemek ya da digerini yuceltmek icin ikisini de biliyor olmak, kullanmis olmak gerekir.

+1

Ayrıca Paint Shop Pro daha ucuz.