PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : vazgeçemem..

aBSoLuT-BuLL
26/08/2003, 15:37
*Club
*dans
*house
*deep
*trance
*absolut-bull...
*gece
*eğlence
*araba
*para
*hız
*müzik
*kanka(başak)
*kanka(serdar)
*kanka(gökhan)
*aşk(umut)
*yemek
*alışveriş
*burberrys
ve saire ve saire

MEHMET
26/08/2003, 15:45
kendini unutmuşsun..

JakaBo
26/08/2003, 16:31
phuhahah :)
+1

Ansugo
26/08/2003, 16:51
Bu senin vazgeçemediklerinin bizi ilgilendiren kısmı neresi?

Eğer bizi ilgilendiren kısmı yoksa, bâri ayıp olmasın soralım : aBSoLuT-BuLL sen nelerden vazgeçemezsin? Çok merak ettik ailecek.

MEHMET
26/08/2003, 16:52
:D :super:

Junkie
26/08/2003, 17:07
@Ansugo +10 :super: :super: :super:

xXx
26/08/2003, 17:11
HEIL !:D

aBSoLuT-BuLL
26/08/2003, 17:21
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bu senin vazgeçemediklerinin bizi ilgilendiren kısmı neresi?

Eğer bizi ilgilendiren kısmı yoksa, bâri ayıp olmasın soralım : aBSoLuT-BuLL sen nelerden vazgeçemezsin? Çok merak ettik ailecek.

işte forum kültürü buna derim ben. bişeyler paylaşmak için burdasın sanıyorum(!)??

aBSoLuT-BuLL
26/08/2003, 17:29
ne kadar insancıl arkadaşlarsınız siz :D
hayran kaldım!

Sahin
26/08/2003, 17:31
Belki soru eksik kalmıştır arkadaşlar, ben bunlardan vazgeçemiyorum diyordur arkadaş olabilir, hadi bakalım siz nelerden vazgeçemiyorsunuz yazında görelim? Daha geyik konular görmedik mi sanki? :)

xXx
26/08/2003, 17:34
Vazgeçilemeyecek bir çok konu var saymakla bitmez ama hep şunu istemişimdir.

Gün gelipde ihtiyarladığım zaman kimseye muhtaç olmadan aklım fikrim yerinde ölmek isterim.

aBSoLuT-BuLL
26/08/2003, 17:36
budur..

Ansugo
26/08/2003, 19:38
Orjinal mesajı gönderen aBSoLuT-BuLL
işte forum kültürü buna derim ben. bişeyler paylaşmak için burdasın sanıyorum(!)??

Forum paylaşım demek, ama herşeyi de paylaşmak mı gerek?

Hem biz uzmanmıyız da o kadar, senin bu yazdığın şeylerde ki derin mâna ve bilumum soruların ne olduğunu anlamaya çalışalım?

Bırakalım uzmanlığı biz de var mı bakalım o kadar sabır?

Ya da neden o kadar vaktimizi alıyorsun, bir soru cümlesi yazmaktan korkup bize elli tane cümle kurduruyorsun?

İnsancıllık mı? İnsancıllığın esası konuşabilmektir. Anlatmak istediğini karşıdakine anlatabilmektir. Senin yazdığın ilk mesajın neresi insancıl? Bize ne anlattın ki insancıllık beklersin?

xXx
26/08/2003, 19:49
Geeeriilllmeyiinn:)
Bakın buradaki neyi paylaşıyor bizlerle

> yerim ben seniii < (http://eggknee.net/emma_gallery/pages/happy_emma.shtml)

MEHMET
27/08/2003, 10:29
@xXx bunlar senin çocuklar mı? Allah bağışlasın.
:D :D

MEHMET
27/08/2003, 10:30
ne kadar insancıl arkadaşlarsınız siz :D
hayran kaldım!
ya boşwer!!
Bua arada cansıkıntın geçti galiba..
:D :super:

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 10:34
bzzzt.. geçmedi

MEHMET
27/08/2003, 10:39
@xXx tavsiye ettiği sitede dolaş o zaman
http://www.eggknee.net/emma_gallery2/

belki geçer..

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 11:02
ayy :D kim bu velet, süper şirin bişi.
ya arkadaşım benim can sıkıntımı böyle şeyler geçirmez, çünkü somut bi nedeni yok. beynimin kalan %90lık kısmını kullanmak istiyorum, kullanamıyorum e haliyle cnm sıkılıo. anlatabildimmi

xXx
27/08/2003, 11:06
Malesef şu anda böyle bir güzellik benimle değil ama ilerde inşallah:)

Mingitau
27/08/2003, 11:12
Hiç biri bana benzemiyo, malum 4.5 kilo olarak doğmak ayrı bir gurur verici hadise, tabii kuzenimin oğlunu görünce kucağında tutana ne kadar eziyet edici bişi olduğumu anladım :D

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 11:14
kopokbalığım oldu :D

MEHMET
27/08/2003, 11:36
ayy :D kim bu velet, süper şirin bişi.
ya arkadaşım benim can sıkıntımı böyle şeyler geçirmez, çünkü somut bi nedeni yok. beynimin kalan %90lık kısmını kullanmak istiyorum, kullanamıyorum e haliyle cnm sıkılıo. anlatabildimmi
%90 kullanıp ne yapmayı düşünüyon.
Al einstein düşündüde ne oldu. malum atom bombasının yapımında çalıştı. onun için herşeyin fazlası iyi değildir.

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 11:39
%10luk kısım yetmiyo artık. hep aynı şeylere çalışıyo, hep aynı şeyleri düşünüyo. yani daha fazlasını algılayamıyo. ben daha fazlasını algılamak istiyorum çünkü bildiklerim ve öğrendiklerim az gelmeye başladı. bilgi açlığı var bende. düşünsene kalan %90lık kısımda kimbilir neler saklı, ne yeteneklerimiz var.. bize bu kadarı verilmiş bu kadarını kullanıyo herkes, ve kimse de sormuyo niye bu kadar diye. ben soruyorum işte. ama yapabileceğim bişey de yok. %10 yetmiyo bunları da anlamaya of!

MEHMET
27/08/2003, 11:48
bilgi arttıkça endişe ve huzursuzlukta artacaktır. bunu herhalde istemezsin

xXx
27/08/2003, 11:49
O zaman biraz mesnevi oku bence birazda gönül gözü ile bak.

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 12:01
o dediğinle bakmaya çalışıyorum zaten. bi sürü kitap okudum ama yine de aynı yerde sayıyorum. delircem. can sıkıntımın nedeni de bu belirsizlik zaten

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 12:02
endişe de artsın yeterki daha fazlasını anlayabilme yeteneğim olsun

MEHMET
27/08/2003, 12:06
peki kitaplardan neyi okuyorsun?
bence psikanaliz üzerine kitaplar oku yada spinozanın önermelerine bak. Aklını kullanmak etrafı tanımakta geçer. ve bunları okuman lazım.

12357
27/08/2003, 12:10
george batilla (iç deneyim)
herşey orda saklı yüzde on yeter de artar bile
tabuları yıkacak cesaretin varsa

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 12:15
kitaplada olmuo. okuosun okuosun sadece ne olduklarından bahsedio nasıl kullanılcaandan diil

MEHMET
27/08/2003, 12:16
bence spinozayı oku..
insan davranışların nasıl analiz ettiğini anlatıyor..

HunTER
27/08/2003, 12:44
Canını sıkmakla kalan %90'ı kullanamıyacagın kesın.. Dahası cok canın sıkılıyosa gıt avusturalyada aborjınlere katıl.. Beyın gucuyle hastalıkları tedavı edebılıyorlarmıs..

Bıde "kımse sormuyo ıste ben soruyorum neden, neden" de nedemek? Cokmu marjınalsın sen? Ha buarada okumaya devam et sen belkı yavas yavas dımagın acılır..

acelya
27/08/2003, 13:17
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik

insan davranışların nasıl analiz ettiğini anlatıyor..

Böyle bir analizin nasıl yapıldığını öğrenmek gerçekten hoş.

Lisedeyken Peyami Safa`nın "Yalnızız" isimli kitabını okumuştum. Üzerinde hayli zaman geçtiği için ismini hatırlayamadığım roman kahramanı beden dilini çözmede oldukça usta bir insan. Karşısındaki insanın el ve kol hareketlerinden, oturuş tarzından, bakışlarından,...vs. nasıl bir ruh hâli içerisinde olduğunu çok rahat anlıyor. Okuduğumda bundan çok etkilenmiştim ve bu gerçek hayatta ne kadar mümkün diye düşünmüştüm. Gerçekten mümkünmüş.

Bu kitabı okuduktan sonra insanları daha da ayrıntılı incelemeye başladım. Çünkü ben de onların ruh hâllerini hatta mümkünse kişiliklerini çözmek istiyordum. O zamandan bu yana çok yol aldığıma inanıyorum. Şu an istediğim şeye ulaştım. Karşımdaki insana kendini anlatıp "Nasıl anladın böyle biri olduğumu?" diye soran şaşkın gözlerle baktığını görmek hoşuma gidiyor. Bu gerçekten çok keyifli bir şey. :cool:

"İnsan"ı okumaya çalışmak cidden harika bir şey. Kitap okumaya benzemez( Kitap okumak kesinlikle harika bir şey ama bu daha da harika bir şey).

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 13:23
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Canını sıkmakla kalan %90'ı kullanamıyacagın kesın.. Dahası cok canın sıkılıyosa gıt avusturalyada aborjınlere katıl.. Beyın gucuyle hastalıkları tedavı edebılıyorlarmıs..

Bıde "kımse sormuyo ıste ben soruyorum neden, neden" de nedemek? Cokmu marjınalsın sen? Ha buarada okumaya devam et sen belkı yavas yavas dımagın acılır..

ne kadar espritüel bi arkadaşsın sen öyle. aborjinlerin komedyenleri kaybolmuş, gidip yardımcı ol.

Mingitau
27/08/2003, 13:46
Saadeti Kimya kitabını oku. Anla ve devam et...

+ bişey daha cahil insan mutlu insandır, sen okudukça ne kadar az bildiğinin farkında olup rahatsız olma sakın...

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 13:48
Orjinal mesajı gönderen Axion
Saadeti Kimya kitabını oku. Anla ve devam et...

+ bişey daha cahil insan mutlu insandır,
sen okudukça ne kadar az bildiğinin farkında olup rahatsız olma sakın...

budur..

MEHMET
27/08/2003, 13:53
Orjinal mesajı gönderen acelya
Böyle bir analizin nasıl yapıldığını öğrenmek gerçekten hoş.

Lisedeyken Peyami Safa`nın "Yalnızız" isimli kitabını okumuştum. Üzerinde hayli zaman geçtiği için ismini hatırlayamadığım roman kahramanı beden dilini çözmede oldukça usta bir insan. Karşısındaki insanın el ve kol hareketlerinden, oturuş tarzından, bakışlarından,...vs. nasıl bir ruh hâli içerisinde olduğunu çok rahat anlıyor.
sadece el kol ve ya mimiklerden değil hatta bazen kişinin yaptığı resimden, yazdığı şiirden ve hatta yaptığı siteden bile anlaşılabiliyor.hele şu renkler yok mu insanın aynasıdır.

acelya
27/08/2003, 14:04
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
sadece el kol ve ya mimiklerden değil hatta bazen kişinin yaptığı resimden, yazdığı şiirden ve hatta yaptığı siteden bile anlaşılabiliyor.hele şu renkler yok mu insanın aynasıdır.

Bu cümleye kişinin seçtiği resmi (avatar gibi) ve gönderdiği iletileri de ilâve ediyorum müsadenle. :)

Kullanılan kelimeler ve üslûp da kişiyi ele veren özelliklerdir.

Evet renkler konusunda da haklısın.

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:08
bu durumda ben psikopata mı benziorum?

MEHMET
27/08/2003, 14:12
bu durumda ben psikopata mı benziorum?
ya neden hemen alınıyorsun ki.
hem ne war senin avatarında gayet şeker ve cici.
biraz ürkütüyor ama unutmamak lazım köpekbalıkları çok zeki hayvanlardır.
ve yunuslar gibi acıktığında kendi yavrularını yemezler...

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:16
şaka yapıyosun. yunuslar? kendi yavrularını?
alınmadım ya :D ne bileyim köpek balığı filan , pek sevilmez ya hani. katildir canidir filan. o bakımdan

acelya
27/08/2003, 14:23
Hımm... Şimdi anlaşıldı neden "Ben psikopata mı benziyorum?" diye sorduğun. Söylediklerimden kesinlikle öyle bir anlam çıkmaz.

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:31
bende öyle düşünmüştüm :D

redial
27/08/2003, 14:31
ne kadar espritüel bi arkadaşsın sen öyle. aborjinlerin komedyenleri kaybolmuş, gidip yardımcı ol.

seni pek begenmediler galiba?

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:34
Orjinal mesajı gönderen redial
seni pek begenmediler galiba?

yok arkadaş, seni daha çok beğenmişler bekliyolarmış, fazla bekletme.

HunTER
27/08/2003, 14:36

Aslında oldukca cıddıyım.. "Bir Çift Yürek" ısımlı kıtabı okumanı tavsıye ederım.. Ha ama tabı sen bunu daha onceden okumus olabılırsın..

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:37
sölediğiniz kitapların çoğunu okudum ben ya. akla hayale gelmicek kitaplar da okudum. nerde ne kadar kitap bulduysam okudum. sonuc=aynı yerdeyim. koca bir sıfır yani. sorun bende. çok meraklıyım.

redial
27/08/2003, 14:42
yok arkadaş, seni daha çok beğenmişler bekliyolarmış, fazla bekletme.

iyi, ben gidip geleyim, ama sende bu arada insan taklidi yapmaya calis bakalim olacak mi?

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:46
Orjinal mesajı gönderen redial
iyi, ben gidip geleyim, ama sende bu arada insan taklidi yapmaya calis bakalim olacak mi?

bunu söyleyerek insan olduğunu mu sanıyosun?
ben insan taklidi yaparım ama senin önce bunu yapmayı öğrenmen bile gerekiyo sanırım.

MEHMET
27/08/2003, 14:47
Bir çift Yüreği okumuştum. Yazar öyle bir anlatımla olayı ele almışki neredeyse Aborojinler insanüstü warlıklar yüksek seviyede toplumlar diye kanacaktım. ama ben inanmıyorum Aborojinleri harika insan olduklarına.
Kitap okuyan ve bilgi paylaşan toplum her zaman daha yüksek seviyededir.
@aBSoLuT-BuLL, bence sen okuduğun kitapların sayısı çok zannediyorsun. Çok kitap okuyan adam bilgiyi nasıl yakalayacağını bilir gelir forumda sormaz...

redial
27/08/2003, 14:48
aferin

MEHMET
27/08/2003, 14:48
konu kapanmalı bence..

Mingitau
27/08/2003, 14:51
Kutadgu Bilig, Katmandu sanırım ismi onu kesin okumamışsındır(yoksa bu olduğu yerin adı mı idi) Söz ve Yorumlu söz anlamında kitaplar...

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:52
ben çok kitap okuyorum demedim. bulduum kitapları okuorum ama yetmio. anlatamıorum ben problemi

Gurhan
27/08/2003, 14:53
sanırım %10 anlayışlarımız çok farklı aBSoLuT-BuLL

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 14:57
nedir senin %10 anlayışın?

MEHMET
27/08/2003, 14:59
konu gittikçe kırıcı olmaya başladı bence kapanmalı bu konu...

Gurhan
27/08/2003, 15:02
himm şöyle diyim
%10 demek iyi program yazmak iyi tasarım yapmak
yada 57268441 x 747529741 in kaç olduğunu bi çıpıda bilmek değildir

redial
27/08/2003, 15:04
Oncelikle bir kac hatayi duzeltelim, beyninin %8 %9 unu kullanabilenlere dahi deniliyordu bir zamanlar, ortalama insanlarin (izninizle kendimi bu gruba dahil edecegim) kullanim yuzdeleri %5-6 civarinda...

Bu noktada iki seyden bahsedebiliriz.
1- Depolama yetenegi (ki bugune kadr depolama alani doldugu icin iflas eden beyine rastlanmadigina gore, onumuze ilk cikan kutuphaneye dalarak a harfinden baslayabiliriz)
2- islem gucu (sanirim kapasite artirimi ile kastedilen bu)

Mevcut islem gucu, mevcut depolama alanini cekip cevirmeye yetiyor olmaliki, ortada henuz hicbirimizin aksini ortaya koyamadigi (ya da ispatini yapamadigi) teoriler var. (BKZ: rolativite)

Bu noktada, sanirim hesaba katilmasi gereken baska etmenlerde var, ornegin gozun okuma hizi, sonucta beynimiz nekadar hizli ve/veya buyuk kapasitelerle calissin, bu durum kisitlayici olmaya devam edecek. Gozlerimiz ne kadar hizli okursa okusun, kollarimizin sayfa cevirme hizinda calismak zorunda...
Yani bir zincirin en zayif halkasi kadar guclu olmasi durumu sozkonusu...

Sonuc olarak bilim butun bu karmasaya cozum bulana kadar tek yapabilecegimiz, mevcut kapasiteyi kullanmak...

Bu arada dilerseniz birazda okumak ve anlamak uzerinde konusalim?

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 15:07
budur..

MEHMET
27/08/2003, 15:08
yani kapasiteyi %10 olduğuna şükretmek gerek

aBSoLuT-BuLL
27/08/2003, 15:22
açgözlüyüm

HunTER
27/08/2003, 15:50
E pekı bıgun %100'unu kullandıgında bıze haber verırsın.. O gune kadar su mevzuyu kapatalım ıznınle.. Ve redıal'ın bahsettıgı uzere okumak ve okudugunu anlamak arasındakı farkı ortaya koyalım.. Ne dersın?

Hem bos yere 5 sayfa tuketmemıste oluruz...