PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Youtube.Com Engellendi Tekrar

xian_Servers
18/01/2008, 23:49
Arkadaşlar Telekom Atatürk Soruşturması Nedeniyle Youtube'a Erişimi Durdurdu..

( bende Açılıyor Fakat Başka Kimse Giremiyor....)

roxane
19/01/2008, 00:02
Türk Telekom ve Ulakbim DNS'lerini kullanarak saat 15:~'den beri bende hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum Youtube'la..

Şu anda yurtdışı lokasyonlu bir DNS yoluyla Youtube'a erişebiliyorum..

hmustak
19/01/2008, 00:54
bu mantıkla doktor olsaydık, başı ağrıyanın kafasını keserdik...

karavanabatu
19/01/2008, 10:51
Dün akşam youtube'a giremeyince şüphelenmiştim ama sorun sadece sitenin yüklenmemesi olunca bu ihtimali biraz uzak görmüştüm. Çünkü eskiden en azından bir haber (Bu siteye erişim engellenmiştir vs) verirlerdi, şimdi kafalarına estiği gibi hareket ediyorlar.

Atatürk ilkelerini pek de sallamayan bir sistemde yaşarken siteye, Atatürk soruşturması adı altında erişim engelleniyorsa ben bunun altında bir bit yeniği ararım. Bu bana "bakın biz de Atatürk'ü önemsiyoruz, onun için siteye erişimi durdurduk" demekle eşdeğerdir. Bilmem, belki de çok geniş düşünüyorumdur.

NOT: Fazlamesai.net'te erişimin durdurulduğunu gösteren bir yazı konulduğunu gördüm. Adresi: http://de.youtube.com/ . Güzel güzel bakın :)

roxane
19/01/2008, 11:05
İlginç..

ApexLoader
19/01/2008, 20:33
Bu durum baydı artık beni yahu :)

hmustak
19/01/2008, 20:41
aman şşşş... sessiz ol
bizide kapatırlar bak sonra

Sam Orpheus
19/01/2008, 21:35
ösym'ye yapılan şarkı acep türk telekoma göre derlenseydi nasıl olurdu acaba* (http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=osym+gotumu+ye)

ApexLoader
19/01/2008, 21:46
rapid de kapanmis galiba acilmiyor :S daha yeni uyelik almistim

Cvizi de kapatsalar bir ilk isim adsl yi iptal etmek ve telefonuda :)

roxane
19/01/2008, 21:51
Az önce girmeye çalıştım, localhost'u da engellemişler..

karavanabatu
19/01/2008, 22:08
Bi kaç aydan beri TTnet'in reklamlarda durmadan böğürdüğü "Güvenli Internet" in bir adımı olmalı bu...

gkbrkbykn
19/01/2008, 22:14
her yerde erişimin yasaklandığı yazıyor fakat ben hala erişebiliyorum?

roxane
19/01/2008, 22:26
her yerde erişimin yasaklandığı yazıyor fakat ben hala erişebiliyorum?

Erişimin yasaklanma türü DNS yönlendirmesi, farklı bir DNS kullanıyorsanız erişiyor olabilirsiniz..

İşte Türk Telekom ve Türkiye Bilişim Hukuku ve Türkiye'nin düştüğü durum.. Ama ben yoruldum artık yorumlamaktan..

gkbrkbykn
19/01/2008, 23:02
Evet laptop'da açılmıyor, pc'de ise linux yüklü olduğu için açılıyor sanırım

roxane
19/01/2008, 23:10
Evet laptop'da açılmıyor, pc'de ise linux yüklü olduğu için açılıyor sanırım

DNS'ler farklıysa doğrudur, olabilir..

-----

DNS değişikliği yoluyla erişim kısıtlaması yapılan internet sitelerine erişimin sağlanabileceğini yazıyoruz ama kanuna muhalefet mi etmiş oluyoruz acaba bilmeden ?.. :)

HaokaH
19/01/2008, 23:49
Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/55 of T.R. Ankara 12th Criminal Court of Peace.

uuuuuuuuv ;) yenilenmiş bizim ki.. çağa ayak uyduruyoruz artik.. her işimiz bitti.. böyle işlerle ugrasiyoruz..

berkay577
20/01/2008, 00:12
açılmassa yandık yaaa:(((

shumaf
20/01/2008, 00:18
benim kafkas videolarını youtubeden çekip yayınladığım narttube sayfamın ne günahı vardı :iih::sus:

shumaf
20/01/2008, 00:22
benim kafkas videolarını youtubeden çekip yayınladığım narttube sayfamın ne günahı vardı :iih::sus:

şimdi veritabanımda videoların kayıtlı olduğu tabloyu klonlayıp klondaki video yollarını türkiyeden bağlananların proxy üzerinden ulaşımlarını sağlayacak şekilde değiştirsem randımanlı olurmu acep :)

yada farklı bir yol önerecek varmı bana :aglama:

roxane
20/01/2008, 01:11
Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/55 of T.R. Ankara 12th Criminal Court of Peace.

uuuuuuuuv ;) yenilenmiş bizim ki.. çağa ayak uyduruyoruz artik.. her işimiz bitti.. böyle işlerle ugrasiyoruz..

Teknoloji böyle birşey olsa gerek.. :)

xian_Servers
20/01/2008, 13:01
zone alarm yüklü ve bütün yasaklı sitelere girebiliyorum.. türk telekom sadece bilmeyen kullanıcılar için engelledi bilenler için bir sorun olcağını sanmıyorum açıkcası

xian_Servers
20/01/2008, 21:19
bu arada antiban dns çözücü kullanmak istemiyorsanız..ağ bağlantılarımdan dns leriniz
DNS 1 : 4.2.2.1
DNS 2: 4.2.2.2
yaparak normali kadar hızlı bağlanabilirsiniz..işiniz bitince kaldırabilirsiniz.

karavanabatu
21/01/2008, 00:16
Benim DNS'ler hep öyle. Bi sıkıntı yok...

ApexLoader
21/01/2008, 00:16
Deniyelim test ederim

hmustak
21/01/2008, 23:19
youtube yönetici ve avukatlarınında en az benim kadar türk bürokrasisi ile ilgili kafaları karışmıştır eminim. Bağlantı kapatılmalı mı kapatılmamalı mı ayrı bir konu, asıl merak ettiğim hangi mahkemenin hangi kararıyla kapatıldığı :)
Üstte de alıntı yapılan ankara bilmemne mahkemesi mi, şu an sitede yazan sivas mahkemesi mi, yoksa gündüz okuduğum istanbul sulh mahkemelerimi?
Yoksa reklam mı yapıyorlar :) nedersiniz?

roxane
21/01/2008, 23:51
Hangi mahkeme olduğuyla ilgili çeşitli espriler üretip yazabilirim..

Reklam yapıp yapmadıklarıyla ilgili çeşitli espriler üretip yazabilirim..

Bürokrasi kıskacında, rayında, çarkında olanların bile başının döndüğüyle ilgili düşüncelerim, yorumlarım olduğunu yazabilirim ama vazgeçtim..

Tam bir trajikomedi..

hmustak
22/01/2008, 08:06
youtube açıldı...
dayanamadılar gene muhalefetime :D

roxane
22/01/2008, 10:15
youtube açıldı...
dayanamadılar gene muhalefetime :D

Korkmuşlardır belki Ceviz.Net'te fişlerler bizi diye.. :p

P.S. : İran Doğalgaz hattı meselesine döndü bu iş.. :)

mekakato
22/01/2008, 11:36
kanunla ilgili bir sorun çıkarmı diye sormuş arkada Dns lerle ilgili Sen o dns lerle sadece o dns in hukuksal haklarına sahip oluyorsun diye belirtiyim...

ve youtube nin kapatıldığından haberim bile yoktu benimde dns ler farklı bir arkadaş söyledi girememiş D:

her neyse dünden beri bende giremiyorum dns otamatik değil ben değiştirdim ama yinede giremiyorum benim gibi dns kullananlarda giremiyor

böyle bir uyarı geliyor

Sayfa yüklenirken sunucuyla bağlantı kesildi.

de.youtube.com demiş arkadaş ama işe yaramadı sizde nasıl açılıyorda bende açılmıyor... :S

roxane
22/01/2008, 12:52
Dün akşamdan beri Youtube sunucularıyla irtibat kuramıyorum, ne de.youtube.com alt alan adından, nede dns değiştirerek denediğimde erişim sağlayamıyorum, sadece proxy denedim ve erişebildim, sanırım Türk Telekom artık donanımsal güvenlik yoluyla erişimi engellemeye başladı yada Youtube Türkiye'den erişimleri yasakladı.. :)

kanunla ilgili bir sorun çıkarmı diye sormuş arkada Dns lerle ilgili Sen o dns lerle sadece o dns in hukuksal haklarına sahip oluyorsun diye belirtiyim...

Her ne kadar savunima mekanizmasının mantıklı olarak düşünüp, ürettiği ve iyi bir fikir olduğu düşünülsede bu fikrin, aslında hukuksal açıdan pekte öyle kurtarıcı sebep olarak sayılmıyor diye biliyorum.. Sizin neyle suçlandığınız önemli, elbette farklı DNS kullanıyorsunuz diye yargılanacak değilsiniz, bu sebep kanuna muhalefet olursa o zaman kendinizi ispatlamanız biraz zor..

anov
22/01/2008, 13:56
Erişimi yasak olan sitelere girmenin suç olmasının, pratik olarak değeri olması için, herhalde eriştiğimiz bütün sitelerin loglarının izlenmesi ve ayıklanması icap edecektir.

Bu tip bir şeyde herhalde evdeki kütüphanelerimizi arayıp, yasak yayın var mı diye de bakmaları lazım. (O arada kaynamasın)

Bütün iletişimi yasaklamak, kısıtlamak maksadıyla izleyince, ülkede hangi düşünce akımının etkisinde kalınmış olunur, yazmayayım da siz tahmin edin (hani herkesi tek tip yapmaya çalışan bir -izm vardı. Bilin bakalım hangisi?)

Özgürlükleri genişletmek lazım, eski (ve bazı yeni) doğu bloku ülkelerine özenmemek lazım.

Bugünlerde yine böyle bir doğu (hatta uzakdoğu) ülkesi var. Demokrasi değil de o ismini yazmadığım -izm ile idare edilen. İşte o akımdan esintilerdir bunlar. Üstüne hangi etiket vurulursa vurulsun.

roxane
22/01/2008, 14:23
Yukarıdaki mesajlarımı okuduysanız orada belirtmiştim neden suç sayılabileceğini, birşeyin önce suç olarak sayılabilmesi için ortada suçu belirtecek bir işaret, bir şikayet olması gerekiyor..

Tabi birileri bu konuda bir şikayette bulunursa o zaman bile değerlendirileceğini sanmıyorum, sadece bu ihtimal üzerinde durmuştum, bunu söylememin sebebiyse ne kadar mantıksız bir ülkede yaşadığımız anlatmak isteyişimdir..

Bu ülkeye hiçbiryerin damgası vurulmak istenmiyor bence, bu ülkenin ne olduğu belli değil..

mekakato
24/01/2008, 01:47
Yine açıldı...

Halimize gülmekmi Ağlamakmı Lazım S:

hmustak
24/01/2008, 09:11
kapanır, kapanır

turkerunutmaz
24/01/2008, 10:37
oyun gibi aç kapa.

roxane
24/01/2008, 10:39
Biri açtırıyor, diğeri kapattırıyor, kimiside Türk Telekom'u devlet şikayet edelim yani dava açalım diyor, oyun mu dersiniz, komedi mi dersiniz, ne derseniz deyin ama hmustak'ın yazdığına kulak veriniz..

kapanır, kapanır

Nokta'yı bile koymamış.. :)

mekakato
24/01/2008, 13:31
aslında ülke içinde böyle kapatılması sizce de yanlış değilmi mağdem kapatacak kadar tepkilisin bu duruma Türkiyede iki mahkeme tarafından karar çıkarttırabiliyorsun...

O zaman bunu ülke içinde değil Dünya çapında yap haysiyetin şerefin varsa yapılır diye düşünüyorum insan hakları mahkemesine Tarihimizi zedeleyici Görüntüler bulunduğuna dağir dava açılamazmı bence açılır... aç youtube engellemesinler ama Çok sıkı kurallar getirilsin Kullanan kelimeler tek tek denetlensin videoların herhangi bir tanesine bir tane kötü içerik mesajı geldiğinde hemen yayından kaldırılıp incelenmeye alınsın Bu ancak böyle çözülür Başka türlü çözülmez....

mekakato
24/01/2008, 13:32
oyun gibi aç kapa.
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: