PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : "C" nedir? nasıl kullanılır? nerede kullanılır?

bozo13
18/01/2008, 00:07
arkadaslar ben yazılım olayına yeni giriş yapacağım ve C den başlamak istiyorum. Rica etsem şu C olayını bi anlatabilirmisiniz.

SHOPEN
18/01/2008, 01:04
C gelişmiş programlama dillerinden biridir.

Bugün Php, Perl, Java gibi en popüler diller C tabanlıdır. Daha doğrusu C kodlaması referans kabul edilerek şekillendirilmiştir. C öğrenirsen kolaylıkla bu dilleride öğrenebilirsin.

Evet biraz zordur, en azından VisualBasic vs. gibi dillere göre. Ancak performans, adaptasyon ve kütüphane (componentde diyebiliriz) desteği oldukça geniştir.

9 Yıllık programcıyım. Asp ile başladım Vbasic ile devam ettim. Bir programcı için üzerinde yoğunlaştığı dili değiştirmesi pek olası değildir. C ve PHP ile tanıştıktan sonra diğerlerinden tereddütsüz vazgeçtim.

Şuda bir gerçek, popülasyon önemli. Bugün piyasa .Net, ASP, Windows hakimiyeti altında. Ticari açıdan yaklaşacaksan konuya Windows dilleri üzerinde yoğunlaşabilirsin. Eğer popülite kaygın yoksa C den PHP den şaşma derim.

cshell
23/01/2008, 02:07
C yi masaüstü programlamasından ziyade, mikroişlemcilerde, gömülü sistemlerde de kullanabilirsin.Kullanım alanı geniş.Bence ilk olarak C'ye başlaman gayet güzel.Diğer dilleri öğrenirken pek zorluk çekmezsin.

salvooo
28/01/2008, 12:41
kaan aslan in a dan z ye c dili klavuzunu almıstım.teoriler hos guzel ama yavas yavas pratıge gectigi zaman kafam iyice allak bullak olmustu.tavsiyem http://www.muhendisforum.net/index.php?topic=320.0burdaki vidyolari ilk once hatim et:D daha sonra kitaptan git.bende henuz cok yeniyim ama on bilgi edindikten sonra tum karmasiklar dugum sokugu gibi sokuluyor ve cok faydali oluyor:D basarilar

kcetinkaya
29/01/2008, 17:25
C programlama dili; Java, PHP, C# gibi dillerin integralidir. :)

Bir yerde okumuştum hoşuma gitmişti, yazayım dedim.
Ben Visual Basic ile başladım çok ilerlemeden bırakıp Pascal öğrendim. (Ne işime yarıcaksa, ama parantezsiz programlama dili oldukça hoş) Pascalda algoritma kurmayı falan iyice öğrendikten sonra C ye geçtim şimdi Kaan Aslan'ın kitabından çalışıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim.