PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Fiil Tool Efekt Printer Çıktı Sorunu.

G-Ö-L-G-E
17/01/2008, 16:49
Merhaba arkadaşlar. x3 de yaşadığım Fiil Tool da verdiğim efektler printer çıktısında kırık çizgiler halinde oluyor. Bunu programın alt versiyonlarında yaşamıyordum. Bu sorunu düzeltebilmem için nesneyi bitmap a convertlemem gerekiyor. Bunun başka çözümü varmıdır acaba. Yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
http://www.resimdir.com/images/698753Forum-Sorusu.jpg (http://www.resimdir.com/698753Forum-Sorusu.jpg.html)

kursad
21/02/2008, 10:48
Fill tool ile hangi efekt veriyorsun?

G-Ö-L-G-E
22/02/2008, 11:02
Farketmiyor. Radial, liner vs... Bu sayfa tasarım halindeyken bir sorun göstermiyor ... fakat iş yazıcıya yolladığımda (HP 1300 Lazer) Bu efetkli alanlar kırık uzun çizgili halde çıkıyor ... bunun önüne geçebilmem için Bitmap 'a convertlemem gerekiyor ... oluşan beyaz arka zemini ise Bitmap mask ile kaldırmak zorunda kalıyorum ... Yada Convet aşamasında Transparan backround yapıyorum vs ... Bu gibi işlemlerde devamlı uğraşmak zorunda kalıyorum ... Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ... İlgilendiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.

kursad
22/02/2008, 13:50
Fountain Fill'den bahsediyorsan (ki bu efekt olarak geçmiyor) yazdırma seçeneklerinde Fountain Steps sayısını düşürmüş olabilirsin. Bu değeri 256 yaparsan sorununun çözülmesi lazım.

G-Ö-L-G-E
25/02/2008, 11:27
Step sayısını 5 ila 10 arası denedim ... fakat karşılaştığım şey buna benzemiyor. Bu düşük rakamlarda düzenli aralıklarla kare şeklinde geçiş sağlıyor ... gördüğüm kırık kırık geçişlerin üzerindeki beyaz çizgiler gibi değil. Şu aralar aydıngeç çıktılarında ya düzgün oluyor ya da kırık kırık çıkıyor. Sorunu bulmaya çalışıyorum ama olmuyor. ... İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

kursad
25/02/2008, 12:02
Alt versiyonlarda böyle bir sorun yaşamıyorsan sorun pek yazıcıyla ya da yazıcı sürücüleriyle ilgili gelmiyor bana. Aslında çıkış aldığın belgeyi tarayıp bir resmini göndersen üzerinde yorum yapabiliriz. Ayrıca X3 servis paketlerini yükledin mi? Son sürüm 13.0.0.739

G-Ö-L-G-E
26/02/2008, 12:08
Konuyu ilk yayınladığımda bir örnekle sunum yapmıştım, fakat resmin ömrü dolduğundan silinmiş. Şimdi ise bu aksiliğe denk gelmiyorum. Denemelerimde bi olumsuzluk göremedim. Bunun hiç olmayacak gibi bir anlam doğurmasını istemiyorum. Ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Tabi şimdilik bir numuneyle gelememem üzücü bir durum. ...
Ayrıca son sürümü yüklemedim.
Teşekkür ederim.