Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmeni
Herkese merhaba!Yakında bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliğinde okumaya başlicam.Bölüm hakkında detaylı bir fikri olan var mı?Ya da bilgisayar hakkında pek bilgisi olmayan birinin bu bölümde neler yapabileceği hakkında bi fikir?
ilk iki seneni tahmim edebiliyorum. İlk dönemi Türk Dili, fizik, matematik, tarih derslerini muhakkak alacaksın çünkü bunlar türkiyede standart bir hal aldı.
bu derslerle baraber algoritma, veriyapıları, bilgisayar kullanımı hakkındada basit içerik dersler alacaksın. 2. dönem de böyle geçer.
2. sene artık C ile yol almaya bununla beraber istatistik insan hakları, hukuk, psikoliji gibi derslerde seni bekliyor olacak.
yani kısaca bilgisayar kullanmayı biliyorsan ve genel olarak bilgin varsa(matematik ve türk dili için diyorum) rahat rahat okursun.
3. ve 4. yılda ise derslerde formasyon dersleri eklenecek.
yanılmıyorsam böyle bir hayat seni bekliyor.
hayırlı ve uğurlu olsun.
Teşekkür ederim.Düşündükçe içim sıkılıyor zaten hayatımda herşey berbat gidiyor bir de üniversitede problem yaşamayı kaldırabileceğimi sanmıyorum...
Mingitau
26/08/2003, 20:36
Berbat olmaz tabii Üni den üni ye değişen bişi sadece kendini bazı konularda boşlukta hissedebilirsin...
Gideceğim yer Ankara Üniversitesi...Gitmek istediğim bir yer ama daha şimdiden kendimi bi boşlukta düşüyo gibi hissediyorum...
Mingitau
27/08/2003, 01:33
:)
Orjinal mesajı gönderen plug
Teşekkür ederim.Düşündükçe içim sıkılıyor zaten hayatımda herşey berbat gidiyor bir de üniversitede problem yaşamayı kaldırabileceğimi sanmıyorum...
Merak etme birşey olmaz. Eğer üniversite problemi ve üniversiteden doğan sıkıntılar içini çok sıkarsa, bana haber ver, sana bu seneki ders programımı ve kaçbin türlü taklalar açmam gerektiğini anlatayım.
Göreceksin ki bir anda zıpkın gibi olacaksın.
Hem bilgisayar da bilmiyormuşsun. Daha ne? Hem sana bilgisayar öğretecekler hem de öğrendiklerini nasıl öğreteceğini... Bulunmaz fırsat.
bence senin ünide yapman gereken en önemli şey doğru insanlarla arkadaşlık yapman yoksa bu seni üni hayatına mal olabilir. (bir abi tavsiyesi)
Zaten şu andaki bütün sorunlarım arkadaş seçimini hep yanlış yapmamdan kaynaklanıyor...keşke bu konuda da bir ders koysalar..
Siniftaki en sessiz, en silik tipi bul ve onu tanımaya çalış.
Valla lisede fazla hareketliydim üni de sınıfın ineği olmaya kararlıyım.Zaten insanlar fen lisesini bitrip öğretmenlik yazdığım için uzaylı muamelesi yapıyo.Bundan sonra sınıfın en sessizi ve ineği olucam!!
yok canım sende abarttın. Normal öğrenci ol. İnek olmak derslerin başarısı için iyi ama sosyal hayattan da geri kalma. Çok arkadaşın olsun az dostun. Dost daha önemli. Mümkün olduğu kadarda dostlarınla da ilgilen. hem daha yaş 20lerde neden böyle düşünüyorsun ki.
Unutma senden daha kötü durumda olanlar var ve onları düşünmeslisin.
Mingitau
28/08/2003, 13:52
Okulun en öküzü ve ayrıcana da tembeli bendşm, bi de adamlar okul sonuncusu yapmışlar halbuki bende 04 puan daha geride olanlar vardı...
Her neyse artık bişeye takmıyorum kendime taktığım kadar...
Yeşillik bol burda otlamaya devam ...
Bundan sonra bilgisayarımdan başkasına aşık olabileceğimi zannetmiyorum.Ne güzel sakin,anlayışlı,komplexsiz,hem de her zmn yanımda...Gül gibi geçinip gidiyoruz onunla.
sen öyle zennet. aşık olmak senin elinde değil dostum. PC ye olan aşkın değil sadece tutku o da geçicidir.
Evet bugün farkettim...Hiç bi bilgisayar sevdiğin insanın yerini tutmuyo...Biraz önce mail adresine girip maillerini okudum ve şifresini değiştirdim...Çok kötü biriyim ben galiba...Ama ne yapayım onu çok seviyorum ve kimlerle yazıştığını merak ediyodum...Günahını aldım yazık yaaa!Sadece üniversite&reklam mailleri vardı...Ama belki de diğerlerini silmiştir??Paranoyaklaşıyorum galiba...Ben çok kötü biri olmaya başladım.Acaba ben yaptım desem mi ki?Ama yüzüme kızamasa da içinden çok kızabilir....Ne yapsam acaba???oooff off...O bana böyle bişey yapsa çok kızardım heralde...Neden yaptım yaaa...
sen çok kötü bir çocuksun!!
Biliyorum kızlara ztn bozuksun şimdi böyle yaptım die kendi arkadaşlarından şüphe etme bütün kızlar benim gibi kötü olmuyo..Ama napiim onu bu kadar sevdiğimi yeni farkediyorum...
bence sen onu sevmiyorsun, sen kendini seviyorsun ve kendini başkasında arıyorsun.
her insan yanlış yapar hatta benim kızarkadaşım(eski) da maillerime bakardı. ama bu sadece beni klıskandığından değil bir nevi tanımak istediğindendi. Ve bence sen de onu tanımaya çalışıyorsun. şunu unutma kadınlar ilgilenildiği zaman mutlu olur erkekler ise biraz sevmen yeterli mutluluktan havaya uçar. ve mailleri kontrol etmen yada kıskanman erkekleri sevindirir. yani kötülük yaptığını zannediyorsun ama belki o bundan mutluydu..
Orjinal mesajı gönderen Axion
Okulun en öküzü ve ayrıcana da tembeli bendşm, bi de adamlar okul sonuncusu yapmışlar halbuki bende 04 puan daha geride olanlar vardı...
Her neyse artık bişeye takmıyorum kendime taktığım kadar...
Yeşillik bol burda otlamaya devam ...
Başkent'in en tembelinde Ansugo ile kapışırız ben bir boy farkla alırım...!
Mingitau
29/08/2003, 15:17
Ehe ehe....
Abi ben Ansugo ya benziom o zaman. Zira ben oturup astro Fizikle, Bitki fizyolojisi ile ilgilenirdim :p
Ansugo da kitap kitap kanunları ezberleyeceğine Perl ile ilgileniyo :p
ama bu sadece beni klıskandığından değil bir nevi tanımak istediğindendi. Ve bence sen de onu tanımaya çalışıyorsun. diiyosun ama;
ben onu tam 8 senedir tanıyorum ve bunun bir döneminde birbirimizin en yakın arkadaşıydık.Çok önemli kararda benden destek istiyor.Ve ben ona yakın durmakla hata mı yapıyorum bunu bilmek istiyorum...
karar verirken ona yardımcı olmak güzel ama sakın karar verme konusunda onu etkileme yoksa başın hiç ummadığın anda belaya girer ve pişman olursun.
bir tane özlü söz vardı:(hatta hadiste olabilir)
"Kimseyle çok düşman olmayın ve kimseylede çok samimi olmayın." hatırladığım kadarıyla bu gibi bir sözdü.
bunu tam olarak bilen varsa yazarsa sevinirim..
Evet o bir hadis.Ama tam olarak hatırlayamıyorum.Şu anda depremde çöken o binalar gibi hissediyorum...Ama o hikaye bitmek zorunda kaldı.Yani Herşeyi arkamda bırakıp üni ye,yeni bir şehire ve yeni bir ortama gidiyorum...
bence artık depremden çöken binaların enkazını kaldır ve yeni temeli sağlam bir gökdelen inşaa et.
ve bu inşaatta yeni mühendisler(arkladaşlarla) çalış ve mumkunse kendini sev hayatı ciddiye alma.
Aynı O'nun gibi konuşuyorsun...
Bugün o konuyu hallettik bir daha görüşmeyeceğiz..
Aynı O'nun gibi konuşuyorsun...
kimin gibi konuşuyorum.?:D
O işte.yani eski "o" oldu artık...
Sizin ICQ'nuz filan yok mu? Oradan devam etseniz.
Orjinal mesajı gönderen Axion
Ansugo da kitap kitap kanunları ezberleyeceğine Perl ile ilgileniyo :p
Valla bir senedir hiçbirşeyle ilgilenmiyorum. Ekrana bön bön bakıyorum, eğlenceli birşeyler arıyorum; ondan çok konuşuyorum bazı bazı, ona buna takılıp gülmeye çalışıyorum. :)
Orjinal mesajı gönderen RaiST
Başkent'in en tembelinde Ansugo ile kapışırız ben bir boy farkla alırım...!
Yaklaş Raist'im yaklaş. Bana 00 aldığın dersi göstermeden bir boy fark atamazsın, birinciliği vermem.
Elin insafsız oğlunun üşenmeden sınavına gelmişiz, üşenmeden iki sayfa doğru ama yanlış birşeyler yazmışız, bir de çıkarken adama saygılarımızı sunmuşuz. Fakat gek görkü biz bu kadar saygı duyarken (ki sınava girmeyebilirdim, saygısızlık olacağı için girdim) adam 00 verip bizi milletin maskarası yapmayı becerdi.
Bu arada Raistim, senle özel olarakta konuşacağım ama şimdiden aklında olsun, okul çapında büyük bir imza toplama şeysi hazırlıyorum bu sene için. Bize ya bir yaz okulu koyacaklar ya da adam gibi bütünleme! Koymazlarsa ya dekanı ya rektörü dövüp kendimi fedâ etmeye kararlıyım. ( Sinirlenince bilindiği üzere Ansugo en az 30 öküz gücündedir )
Orjinal mesajı gönderen acemi
Sizin ICQ'nuz filan yok mu? Oradan devam etseniz.
ICQ'muzda var, her türlü instant messanging clientimiz hatta serverımız da var, hatta ip to ip konuşma aletimizde var, hatta bunun perl ile üç satırda yazılmış -de hâli de var.
Ama limonumuz eksik.
Neden takıyorsunuz anlamıyorum. Bazen abartıldığı doğrudur da millet böyle tanış oldukları ile ya da tanış olacakları ile forumdan konuşmayı seviyor işte. Bu, bu kadar basit...
Ocal.net'te de böyle idi, burada da böyle, mutasyon da da öyle olacak. Zaten işten güçten içimiz sıkılmış, hergün elli tane işi bir arada hallediyoruz, sıcaktan canımız çıkıyor, taksici gibi bir oraya bir buraya koşturuyoruz. Public, private şurada kardeşimiz ile, arkadaşımız ile, tanışımız ile iki kelâm da ettirmeyecek misiniz yahu?
Evet ben seviyorum. Forum da böyle açık açık konuşmayı, başkalarının okumasını, onların bir diyeceği varsa katılmasını seviyorum.
İçimin ısındığı herhangi bir forumda hayata dair, diğer şeyler gibi bölümler olduğu sürece de en çok gezdiğim, en çok cevap yazdığım yerlerde buralar olacak.
Ama birileri bana Perl öğret, C öğret, PHP öğret, Piton öğret, Html öğret, Css öğret, Java öğret, Delphi öğret, Pascal öğret, Basic öğret, XML öğret diyorsa, ortalama bi ücrete bir ayda experti de yaparım.
Tövbe tövbee.
Sorun limon muydu? Ne kadar istiyorsaniz soyleyin, gondereyim. Siz yine #zurna'da takilin.
Yanında Zurna'cı da göndereceksen olur. :)
Bu arada kusura bakma acemi. Lafımı geri alıyorum. Bazen ağzımızı yaya yaya eşşeklik yapabiliyoruz. E canım insanız nede olsa, değil mi?
Konudan fazla sapmışız hakkaten.Ama insan bir konuyu kafaya taktığı zaman ne olsa o konuyu hatırlatıyo.Doğal sonucu olarak da hep aynı şeyden bahsetmeye başlıyo...
Konu başlığıyla ilgili olarak o bölümün mezunu bi kızla konuştum.Çok memnundu.ilk sene dersleri özellikle kolaymış.ÖSSye giren sayısalcılar hep tıp,diş,ecza,müh ister.Hele de benim gibi fen lisesi mezunuysa ya yüksek puanlı bir müh ya da hacettepe-ankara tıp olmalıdır.Çok nadir olarak da aradan benim gibi biri fırlayıp "bana ne ya ben öğretmen olucam hem de adını bile duymadığınız bi bölüm yazıcam" der.Ama bu kabuğu kırmak lazım artık.Biraz daha açık görüşlü olmak ileriyi görmek lazım.
Özetle bu bölüm ileride sınava giren tanıdık-akraba hatta kardeşlerinizi rahatlıkla yönlendirebileceğiniz bir bölüm.Ve daha öss stresini yaşamamış cevizleri de bekleriz!
harry_potter
30/03/2004, 03:58
yaf biraz geç olcak ama ben ank.üni mezunuyum.bi yardımım dokunurmu deyin bi mesaj geçiyim dedim.Eğer halen bötede okumaya devam ediyorsan şunu söyleyim okulunun kıymetini bil.İyi öğretmenlerin var bazıları gıcık olabilir ama niyetleri kötü değil.şu an bilg.öğretmeniyim.2003 mezunuyum.böte 3 deki nihata 2 deki hamzaya selam .bide 4 lerdeki sarışını kaçırma ben kaçırdım çok üzüldüm.yaşın küçük ama olsun byes :)
html veya jaca öğretiyormusunuz forum daki kişilere..
java yazacaktım kusura bakmayın
Kafes 2. mesajı bilerek yazdıysan mükemmel bir espiri olmuş :) tebrikler (acemi ve ansugo tartışması)
eğer bilmeyerek yazdınsa gene belli etme ozaman espiri konusu sen olabilirsin :)
(buda mükemmel old,)
(buda mükemmel old,)
pardon "," yenine "u" gelecek
:s008:
Isvicre bankalarindaki hesap nolarim ile birlikte irtibata gececegiz kisa zamanda.
Herkese merhaba!Yakında bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliğinde okumaya başlicam.Bölüm hakkında detaylı bir fikri olan var mı?Ya da bilgisayar hakkında pek bilgisi olmayan birinin bu bölümde neler yapabileceği hakkında bi fikir?
Sanırım Bilgisayarı öğreneceksin.
Sanırım Bilgisayarı öğreneceksin.
Cevap biraz erken gelmedi mi?
:D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.