Tam Sürümünü Görmek İçin : Pascal ve C+ ödevim
luizfigo
11/01/2008, 21:01
Çok aceleye geldiğinden dolayı hemen yazdım,umarım forum kurallarına aykırı değildir.Hem C+ hemde Pascal bölümüne yazıyorum.
3 tane nispeten basit ama yapamadığım soru var yarın sabaha yetiştirmem gereken. Belki bilen biri çıkar diye ben buraya da yazayım soruları.Hem pascal hem de C+ da yazmam lazım.
1) Girilen bir tamsayının hanelerindeki tek sayıların ortalaması bir tam kare sayı mıdır?
2) 10 elemanlı bir sayı dizisindeki çift sayıların ortalamasından bu dizide var mıdır? Varsa dizinin hangi elemanıdır?
3) 5x5 lik bir kare matrisin yedek köşegenin en büyük elemanı tek midir,çift midir?
Belki para karşılığı yapmak isteyen olabilir ama çok bişe çıkmaz yani,öğrenciyiz sonuçta http://forum.darkhardware.com/images/smilies/icon_biggrin.gif
acehreli
11/01/2008, 22:29
luizfigo, odev konusu forumda cok konusuldu; bir arastir istersen. Forum kurallarina aykiri olup olmadigi da kurallar listesinden anlasilir herhalde...
Ali
portalturks
11/01/2008, 22:51
@luizfigo
arkadaşım, bak benm sana önerim nedir.Sonuçta bilgin vardır sorularla ilgili...
Bu sitede kimse sana balığı vermez... ve öyle de olması gerekli.(ülkenin niteliksiz mühendise ihtiyacı yok.Sitede konu hakkında oldukça çok tartışma var)
ÖNERİM
ödeve başla, yapamadığın yerde gel,sitede kodlarını paylaş.Gece yarılarına kadar soruna mutlak sürekli cevap veren insanlar çıkacaktır.
Sahsen söyliyim.
Ali bey ve quasimodo , bana saat 3 te C++ sorularıma cevap vermiş insandır.
Ödevine kendin bi başla.Herkez için çok daha verimli olacaktır.
luizfigo
12/01/2008, 00:47
merhaba arkadaşlar,
c+ için bir arkadaşımdan yardım aldım,pascal kaldı sadece.
ülkenin niteliksiz mühendise ihtiyacı yok demişsiniz,gerçekten katılıyorum bu sözünüze ama benim niteliksiz oldugunu düşünmenizi istemem.programcılık konusunda ne kadar bilgisizsem network konusunda bir o kadar yetenekli sayılırım.gerçi çok büyük bir söz oldu bu ama ne demek istediğimi anladınız umarım. Hernekadar bahane olmasada univ. okuma şansım çok olmadı açıkçası.kısaca iş hayatına erken atılmak zorunda kaldım diyebilirim,gerisini siz tahmin edersiniz.şu anda da newport üniv. de paralı olarak okuyorum ve maaşımın yarısı okul taksidine gidiyor =) ,tek istediğimde diploma.ag güvenliği ve encryption metodları,network mimarisi ve bilgisayar ağları gibi derslerde zaten problem yaşamıyorum.fakat hem çalışıp hemde haftasonlarını okula ayırmak cidden zor bir iş ve açıkçası programcılık konusunda kendimi geliştirmeye fırsat bulamıyorum. Portalturks nickli arkadaşın önerileri ve yazdıklarının gerçekten altına ben de imzamı atarım ama bazen şartlar buna zorluyor.bu diploma bana ne mi kazandıracak?daha iyi bir çalışma ortamı ve daha iyi bir hayat.(en azından öyle umuyorum). şu anda 27 yaşındayım ve çalıştıgım süre boyunca kariyer gelişim kurslarıyla kendimi geliştirmeye çalıştım(mcse,ccnp gibi..).bu sertifikalara sahip olmama rağmen arkadaşın da bahsettiği gibi benden daha niteliksiz müdürlerin altında uzman sıfatında çalışmak gerçekten insana zor geliyor ve haketmediğin bir yerde oldugunuzu hissediyorsunuz. umarım yazdıklarım duygu sömürüsü gibi anlaşılmaz ama almanya IT ekibinden bir arkadaşımla geçen konuşmamda benim ünv. diploması sevdamı anlayamadıgını söylemişti.kendisi lise mezunu ve ayda 4000 euro gibi bir maaş ile çalışıyor.bana söylediği ise çalıştığı şirketin kendisni çekirdekten yetiştirdiği ve istediği tüm kurs ücretlerini karşıladığıydı.kendisi en son geçen sene görüştüğümüzde CCIE sertifikasını almıştı ve ciscolog olma yolunda ilerliyordu =) malesef bizde buna bu kadar önem verilmiyor,insan kaynakları sertifikalarınız ve anlattığınız başardıgınız projelere hiç bakmadan sadece unv. diploması olmadıgı için sizi eleyebiliyor yerinize de arkadaşın bahsettiği niteliksiz kişileri alabiliyor.
herneyse içimde kalmış biraz heralde çok yazdım kusura bakmayın...işim gereği olsa gerçekten programcılığı öğrenirdim,en azından o yönde kendimi geliştirirdim..umarım ileride fırsatım olurda fazladan bunları da öğrenebilirim.
değerli tavsiyeleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
portalturks
12/01/2008, 01:16
@luizfigo
ben seni , bu siteye arada uğrayan temel mühendis arkadaşlardan zannederek "niteliksiz" kelimesini kullanmıştım.(özür dilerim)
Sen üstte anlattıklarını yaparak /okul&iş&taksitler&hırs&müdürler hakkındaki doğru düşünceler:D/ zaten niteliğini çoktan kazanmış bir insansın=)
yanlız pascal konusunda yardımcı olamayacağım :(
luizfigo
12/01/2008, 12:31
selamlar,
Rica ederim özür dilenecek bir durum yok zaten,bu tarz önyargılar genelde doğru yönde oluyor.Forumun içeriğini çok fazla bilmiyorum ama benim gibi bu şekilde atlayan çok kişi vardır muhtemelen =)
dipnot: ödevleri hallettim :) ilgi alaka için çok teşekkürler yinede.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.