Tam Sürümünü Görmek İçin : Gözlerdeki Korku :/
Mingitau
24/08/2003, 16:32
http://recipeletter.f2o.org/K.jpg
"Yer Irak, bir ABD askeri silahını iki karagözlü masum çocuğa doğrultmuş bekliyor. Belki de onları emir geldiği zaman vuracak. İki masum kara gözlü bala, ikiside suçsuz, ikiside ne olduğunu anlamaya çalışıyor. İkisi de daha olanı biteni tam olarak bilmiyor. Yarı büyüdüklerinde (eğer Amerikalılar tarafından öldürülmezlerse) ikiside neler olduğunu tam bilemeyecekler. Onların belki de eziyetlerini hiç görmediği bir diktatörü tarih kitaplarında okuyacaklar ama o diktatörü devirip Irak halkına ÖZGÜRLÜK getirmek gibi hamasi nutuklarla vatanlarını işgal eden Amerikalı işgalcilerin yaptıklarını hiç unutmayacaklar. Hele yaşadıkları korkuyu asla! "
Hadi birde 80 yıl geriye gidelim...
Yer Istanbul, bir İngiliz Subayı bir aracı durdurmuş içindekilere bağırıp çağırıyor. Çevredekilerin bazıları zil takıp oynarken, bazıları sus pus olmuş durumda başları öne eğik...
İnşallah geleceğiniz başlarını öne eğenler gibi olur....
Adrenalin
24/08/2003, 16:40
:aglama: :(
Ali Sarı
25/08/2003, 00:01
Amerika, ben senin parçalanma ihtimalini sevdim!
birde ülkemin parçalanmama ihtamalini...
Mingitau
25/08/2003, 13:21
Bana mail ile geldi.
Ee ama bızım cumhurıyet muhafızlarımız tası taragı toplayıp terketmedı dımı yurdu?
Mingitau
25/08/2003, 13:48
Bizim cumhuriyet muhafızları da terketmişti. Amma velakin muhafızlığın emir komuta ile verilen birşey değil, istek ile alınan bir şey olduğunu bildirdik, dosta(tüm doğu milletlerine) ve düşmana...
İnşallah Irak' ta bildirecek. Önlerinde 3 yılları var.
Insallah.. Ama o gune dek kendılerı ıcın uzulecegımı pek sanmıyorum.. Yanı bılırsınız ınsanlar layık oldukları gıbı yonetılırler..
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Yanı bılırsınız ınsanlar layık oldukları gıbı yonetılırler..
ewet buna en güzel örnek filistin halkı.
osmanlıya yapğmış olduklarının cezasını çekiyorlar.
Umarım en kısa zamanda bu olaylar biter..
hasantahsin1919
25/08/2003, 17:09
arapların hainliği daha da eskiye dayanır.peygamberimizin torunlarını katleden bir toplum ve ona en büyük kötülükleri yapan bir toplum cezasını çekiyor.ki bunlar müslümanlığı saptırıp kendi adi kültürlerini islam diye empoze etmeye çalışmışlardır.bu arada abd güzel birşey yapmıyor ama bu kuraldır dinsizin hakkından imansız gelir.
Şu 2 çocuğa artizlik yapan amariga gelmiş bizden asker istio nerde onların delikanlılık ruhu ?
Mingitau
25/08/2003, 17:50
Şimdi Irak Araplarına(Ki Irak halkının Arap olması mantıksızlığın temelidir, tamam Araplaşmıştır, Bir kısmı Araptır, ancak tamamı değildir.) Peygamberin Torunlarını öldürdüler demek herhalde büyük saygısızlık olacaktır. O zamanlar ne olduğunu bilmek için Kureyş içi çıkar çatışmalarını, haricileri oluşturan temelleri( ki hariciler de biz Ali' den değiliz, Muaviye' den de değiliz şeklinde birden bire ortaya çıktılar dermemiz gerçekten 1. DS Sırp öğrenci yüzünden çıktı dememizi sağlamak zorundadır.) Çevre oluşumları, o zamanın Vatikan, Bizans ve Çin 'ini yakından takip etmemiz gerekecetir. Ki uzun iştir 1 yazda yapılacak iş hiç değildir.(Yok biz denedik ordan biliyoruz :))
Filistin Halkı konusunda ise ilginç bir durum var. İngilizler bölgeye girince Osmanlıdan bir onbaşı emrinde bir birlik el değişimi oluncaya kadar güvenliği sağlasın diye bırakılmış ve unutulmuş, şöyleki geri gel emri gelmemiş Osmanlı' dan, İngilizler' de bu askerlere Kudüs' ün bir kısmının güvenliği ile görevlendirmişler. Son asker 1970' lerde ölünceye kadar ise verilen küçük bölgede değil çatışma bir hırsızlık olayı dahi görülmemiştir. Bu arada not: Kudüs' te eskiden koruma yapan yine bu birliktir. Bu hikaye Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı iken bizzat İsrail Dış işleri bakanı tarafından kendisine anlatılmıştır. (Yıl 1997 olsa gerek)
İnşallah Doğu' dan Batı' ya, Kuzey' den Güney' e herkesin kendini yönettiği tam bağımsız olduğu bir Dünya' da yaşamak bize nasip olur.
Irak' ta olanları görürken Liberya' da De Beers, Dimond Forever gibi bir kaç markaya hammadde sağlayanlar yüzünden insanlar birbirlerini yemekte olduğunu görmemek olmaz. Evet Medeniyet' in gelmesini istiyoruz ama bu Medeniyet Akif' in şiirinde tanımladığı "Tek dişi kalmış canavar" ise boş verin ben mağara adamı olmaya razıyım. En azından sadece yemeğimi avlar ya da toplarım.
[QUOTE]Orjinal mesajı gönderen Axion
İnşallah Doğu' dan Batı' ya, Kuzey' den Güney' e herkesin kendini yönettiği tam bağımsız olduğu bir Dünya' da yaşamak bize nasip olur.
Amiinnnn
Herkes kendini yönetirse ortada bir kaos olur :)
dünyada tek devlet ha..
peki kim kimi nasıl sömürecek yada nasıl işgal edecek.
ben olmayacak duaya amin demem.:confused: :aglama:
Aslında benım kastettıgım onların bızı arkadan vurmaları ve bu nedenle bugun yasadıklarını haketmelerı felan degıl.. Yanı bı halk eger ulkesıne gıren ısgalcı guclere karsı dırenmıyor hatta bu guclerı desteklıyor, ulkesını savunması gereken askerler tek bır kursun sıkmadan ulkeyı terkedebılıyor ve tum lıderlerı mucadele etmek yerıne kacıp saklanmayı tercıh edıyorsa ozaman sımdı sıkayet etmeyede hakları yok..
Yanı kendı ozgurlugu ıcın savasmayan bı halk ıcın gıdıp ben savasacak degılımya.. Aksıne onlar ıcın uzulmek bıle dogru degıl bana kalırsa..
Filistin ce çeçenistan ve arap ülkeleri geçmişte yaptıklarının cezasını çekiyor fakat biz neden çekiyoruz bir türlü annamadım?
Çeçenistan geçmişte ne yapmışta cezasını çekiyor? Ha?
bu soruna şuan cevap vermeyeceğim. Kaynağı bulup o şekilde vermek istiyorum.
ve cümlenizin sonundaki "ha" kelimesi yakışmıyor..
kaynak biraz geçikecek gibi.
herneyse kısaca yanılmıyorsa 1860-1870 li yıllarda İşgal altında bulunan çeçenler direniş gücü olmasına karşı, Çeçen
gençleri Rus ordusu arasına dağıtıldı. ve buna hiç tepki göstermediler bile. hatta birçokları da kuzukuzu ülkenin
dışına çıkmak zorunda kaldı. Anadolu'ya göçler bu tarihte
başladı.
Ayrıca başka bir yazıda okuduğum kadarıyla şuanki çeçen halkı(büyük bir kısmı) dinden uzakki yani içkinin haram olduğunu bilmiyor.
kaynak olarak bir köşeyazısı idi. Ya zaman gazetesindeki bir yazar yada yeni şafak'a ait gazte idi.
Mingitau
26/08/2003, 17:17
Kafkas sorununa 1860-70 lerde bıraktılar olarak bakmamak lazım. Bölgenin yapısını dinlerini( ! üç dinin birleşimi olarak yaşıyorlar) vs yi bilmek lazım. Hatta bölgeden daha fazlasını Türk Devlet yönetimi geleneklerini, Osmanlı' nın buna limon sıkmasını vs de araştırmak gerekiyor. Her neyse...
Kafkaslardan bugünki diasporanın Türkiye' ye gelişi Ruslar' ın Kafkaslarda ilerlemeyişine karşın, Bulgaristan' dan ilerlemeleri ve Osmanlı' dan müslüman Kafkasyalıları geri çekmesi isteği olmuştur.
Zaten daha öncesinde de bir çok kişi Osmanlı vergilerine karşı çıktığı için sürülmüştür. Müslüman Kafkasyalılar çekilince ise geride kalan değişik inançlara sahip guruplar arasında anlaşmazlıklar çıkmıştır. Bunlar da aralarında Müslümanlar olmasına rağmen gurup gurup gerek zorla gerekse kendi istekleriyle Rus Hakimiyetini kabul etmişlerdir. Rusların hakimiyetleri altındaki halklara yaptıklarını burada tartışmanında bir mantığı yok.
Stalin dönemine bu yazarları gönderip yaşatmak isterdim. İnsanlar üzerinde yapılan onca deneyden sonra zaten azınlığın sahip olduğu inancın kalmaması çok normal. Ayrıca da sovyet yönetiminin direkt nefse yönelik uygulamaları ve aile bağlarını koparmaları da bunda etkili olmuştur.
Buna devam edeceğim...
Şu köşe yazsını bir getir de inceleyelim güzelce.
Gerçi kaynak olarak köşe yazılarını kabul etmiyorum ama gene de eğlenceli şeyler çıkabilir.
"Ha" ise bir soru sözcüğü. Çok kullanırım. Ben Ha diyorsam bilesin ki efendim diyorumdur.
Mingitau
26/08/2003, 17:57
Ansugo Dili öğrenmek zaman alıyo(Ref: AliCan Teyze)
Yahu bu Ansugo dili değil aslında. Sıcaklarda her sese "Efendim?" demeye üşenen kişinin kısa yoldan işi kurtarma çabası :)
- Ansugo, şu şey....... ?
- Oldu mu şimdi, ha? Oldu mu?
gibi :P
Mustafa kemal gibi bir deha iyi ki 20. yüzyılda bize nasip olmuş:rolleyes:
Resme bakınca daha iyi anladım.
birincisi kimse babasının annesinin suçu yüzünden cezalandırılmak istemez değil mi? bu yüzden geçmiş üzerine hesap olmaz. dünya düzeni diyelim. ve imtihan. bir kısım insanlar cezalrını burada bir kısmı orada çeker ama adalet vardır. herkes ne yapıyorsa bi şekilde bulur iyliğininde kötülüğünün de karşlığını. önemli olan herkes kendine baksın iyi ve insaflı olsun.
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
Filistin ce çeçenistan ve arap ülkeleri geçmişte yaptıklarının cezasını çekiyor fakat biz neden çekiyoruz bir türlü annamadım?
Bu da eşimin fikri
bu ülkede yemen de geçmişte neden savaştığımızı bir türlü anlayamayan paşalar(çetin doğan gibi) var. sen de bu kategoriye giriyon herhalde..
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Gerçi kaynak olarak köşe yazılarını kabul etmiyorum ama gene de eğlenceli şeyler çıkabilir."Ha" ise bir soru sözcüğü. Çok kullanırım. Ben Ha diyorsam bilesin ki efendim diyorumdur.
ben efendim kelimesi yerine "ha" kullanırsam büyüklerim tarafından ayıplanır küçüklerim tarafından yadırganırım.Yani lütfen bana hitaben "ha" kullanmayınız.
bu forum kuralları içerisinde 4. maddede bulunan kurallarına limiten çok yaklaşıyor(bana göre)
Bu arada köşe yazılarını kabul etmemeni anlayabiliyorum ama bunu belirtmene gerek yoktu keşke belirtmeseydiniz.
Bu arada bahsi geçen köşe yazısını bulamıyorum ama emin ol gazete arşivime tekrar tekrar göz atacağım.
sonuç:
@Ansugo, (yanlış anlamanı istemiyorum) her doğruyu her yerde söylemek doğru değil.
ve senin doğruların bana yanlış benim doğruların sana yanlış gelebilir.
Önemli olan iki kişinin tek doğru üzerinde buluşması. Bunun çabası içinde olmalısın.
Orjinal mesajı gönderen Go
birincisi kimse babasının annesinin suçu yüzünden cezalandırılmak istemez değil mi? bu yüzden geçmiş üzerine hesap olmaz. dünya düzeni diyelim. ve imtihan. bir kısım insanlar cezalrını burada bir kısmı orada çeker ama adalet vardır. herkes ne yapıyorsa bi şekilde bulur iyliğininde kötülüğünün de karşlığını. önemli olan herkes kendine baksın iyi ve insaflı olsun.
Arkadaşım ne yapsam konu din ekseni etrafına gelip dolanıyor.
Nys ben kısa tutacağım.
Bütün dinlerde TANRInın bir adaleti vardır. Biz bunu anlamayabiliriz. Ama mutlaka bir sebebi vardır.
Aşağıda bir olay war. hiç üşenmeden oku(yanılmıyorsam hadis olacak. Ve hadisin ne olduğunu ve önemini anlatamam gerek yok umarım)
Alıntıdır.
Musa Aleyhisselâm Allah-u Teâlâ’dan adaletini göstermesi dileğinde bulunuyor. Allah-u Teâlâ ona bir çeşmenin yanında bulunan ağaca çıkmasını ve olanları seyretmesini vahyediyor.
Ağaca çıkıyor ve bekliyor. Biraz sonra bir süvari geliyor, çeşmenin başında oturuyor, belinden kemerini çıkarıyor, serinliyor, dinleniyor ve kemeri orada unutarak yoluna devam ediyor. Biraz sonra başka bir adam geliyor, bakıyor ki çeşme başında altın dolu bir kemer var, kemeri aldığı gibi oradan uzaklaşıyor.
Derken kör bir adam çıkageliyor. Çeşmenin yanında bulunduğu sırada, az önce oradan ayrılan süvari geri geliyor. “Hani kemerim?” diyor. “Ben almadım, ben zaten körüm.” diyorsa da, o hırsla adamı öldürüyor ve gidiyor.
Allah-u Teâlâ; “Adaletimi gördün mü?” buyuruyor. Musa Aleyhisselâm bu olanlardan hiçbir şey anlamadığını söyleyince şöyle açıklıyor:
“O körün babası vaktiyle bu süvarinin babasını öldürmüştü. O altınlar daha önce, çeşmenin başından altınları alıp giden adamın babasınındı. Bu süvari altınları ondan gasbederek almıştı. Şimdi ise altınlar vârisine geçti. O adam öldürdüğü için, o da onu öldürdü, adalet yerini bulmuş oldu.”
Görünüşte ters. Tek kelime ile; Allahın işine mahlûkun aklı ermez.
Orjinal mesajı gönderen Go
Bu da eşimin fikri
bu ülkede yemen de geçmişte neden savaştığımızı bir türlü anlayamayan paşalar(çetin doğan gibi) var. sen de bu kategoriye giriyon herhalde..
ben neden savaştığımızı biliyorum ama siz neden benim dediğimi anlamak istemiyorsunuz.
](cevabım şahsım ve geneledir)
bizim de hatalarımız olmadı mı?
hangimiz Osmanlı devrindeki (1600'e kadar diyelim hadi ondan sonra da vardır ama artık yerini bizim gibi hakikatsizlere bırakmaya başlamıştır) müslümanlara tam manasıyla benziyoruz?
biz de yavaş yavaş erimedikmi?
biz avrupa sevdası yüzünden atmadığımız takla mı kaldı
Peygamber'imizin (mana itibariyle!) "Öyle bir zaman gelecekki yılan deliğine girmeyi marifet sayacak müslümanlar olacak"
bak piyasaya ...
yılan deliğine girmeyi marifet sayan saçmalıkta eleman bol değil mi ?
mesela: Allah aşkına BBG gibi bir program da ne var?
ne var da millet peşinde ?
bir tane hakikat mi var ?
biz "Hakikat " kelimesini unutmadık mı ?
Hakikat
biz ne kadar alıştık (hakikatsizliğe)
ne kadar bayağılaştık
çıkalım sokağada günlük yalanından dolanından en alalarını seyr edelim
ya bu yazıları yazan
ya sizler?
(nefsi görüyomusun hemen atacak başkasının üstüne hemen birilerini ortak edecek... len varyaaa)
Afganistan bombalanırken neden (galiba) fransız bir yazar çıkıp şunu teklif etti ?
"bomba yerine mini etek atın"
zira bu doğru değil miydi ?
ne diyor ingiliz işgal kuvvetleri komutanı (istanbul işgali sırası) (hatırladığım kadarıyla)
biz bunları yensek bile alt edemeyiz
bunları ancak ellerindeki Kur'an'ı alarak yok edebiliriz
ne dersiniz fransız'ın fikri de bu değil miydi
doğrusu da bu değilmi
yukardaki sözü duyan B.D SN "Kur'an'ın sönmez ve söndürülemez bir nur olduğunu dünyaya ispat edecğim " deyip
artık asr-ı saadetteki gibi insanları tek tek irşad etmeliyiz deyip siyasetten uzak kalmadı mı ?
bu vehameti gören ve bazı başka sebeblerden dolayı M. Akif vatanı terketmek zorunda kalmadı mı?
bu satırları yazan rezil bile (ne bile si ne sandın ki kendini ) bu güne kadar ne kadar yalan attı ne kadar bayağılaştı ne kadar yazıyı "bak bir yazı yazayımda millet vay be desin" diye yazmadı mı ?
Allah aşkına hangimiz Alman imp. kurucusu Bismark gibi "Seninle aynı zamanda yaşayamadığım için üzgünüm "(yaklaşık manasında) sözleri söyleyebiliyoruz peygamberimize
veya kaç tanemiz (gerçi kemiyet keyfiyet meselesi de var )
kısaca ben sen o
hepimiz toptan, bizim oralardaki bir abinin diliyle faraşlaşmadık mı ?
Rabbim bizi affet
muhakkak ki Sen'in Rahmet'in haricinde biz apaçık yanlış yapıcılardanız
.
artık elalemin hatalarını bırakıp kendi hatalarımızı eleştirmenin sırası gelme dimi ?_
lafı ,eleştiriyi ,kılı tüyü kesip icraata geçmemizin zamanı sizce ne zaman gelecek ?
Hz. Azrail 'i gördüğümüzde mi?
Orjinal mesajı gönderen eslem1
(cevabım şahsım ve geneledir)
mesela: Allah aşkına BBG gibi bir program da ne var?
ne var da millet peşinde ?
bir tane hakikat var mı ?
@eslem1, sizin yazmış olduklarınıza katılıyorum.
millet aç ve en kısa yoldan şöhret olup hayatı kurtarma çabasında. Ve ne yazıkki bu hep böyle sürecek.
elalemin hatsı bırakıp kendi hatalarımıza bakmak istyerdik ama unutmayalım ki aynı gezegenin milletleriyiz ve bunlardan ders çıkarmalıyız. Bugün Irakta olanlar yarın bizdede olabilir.
Mingitau
28/08/2003, 15:22
Kur' an ı alıp almam konusunu bilmiyorum ama Osmanlı Ülkesi üzerinde İngilizlerin izledikleri politika genelde Kur' an ı alma değil Kur' an ı verip, değerleri alma şeklinde olmuştur, yokuna geçen on yıllarda Doğu' da boynunda Haç olan Şeyhler şıhlar bulunmamıştır. Ha birde sömürgelerinde İncil' i verip ne var ne yoksa almışlardır.
Her neyse konu onların yokedilişi değil....
"Mehmet Akif vatanını terketti"
???
Şimdi Mehmet Akif 'in uğruna Marş yazdığı vatanını terkedip, "Tek dişi kalmış canavar" olarak adlandırdığı İngiltere' nin sömürgesine gitmesi de ilginçtir. Atlamayın hemen Akif gitmiştir, ama neden gittiği konusunda yorum yapmak sadece Akif' e özgüdür. O da olmadığına göre gereksiz tartışma çıkarmayalım.
Batı Kavramları ile Doğu Kavramlarını karıştırmayalım. Eğer karıştırırsak belli bir sonuca ulaşmayan tartışmalar yapmak zorunda kalırız, iki düşünce tarzıda olayları kendine has yöntemleri ile incelerler. Mesela şefkat kavramı iki düşünce tarzında temelden farklıdır. Yönetim kavramları da öyle...
Bir not daha : 1600 lerdeki Müslümanların ideal hayatı yaşadığına dair izlenimlerinizin kaynağı nedir?
şimdi şurada bir karmaşa var gibi. Neyse ben şunu öğrenmek istiyorum: Geçmişimizden sorumlumu olmalıyız? Yani atalarımızın yaptıklarından sorumlumuyuz?
Mingitau
28/08/2003, 15:39
O zaman şunu soralım ,Babandan kalan miras sadece borç ise reddeder misin? Ya da sadece kalan senin için artı yönde bişeyler var ise mi kabul edersin?
Konuştuğun dili, oynadığın oyunu, sevdiğin yemeği daha sayılabilecek bir çok unsuru da reddeder misin? Bırakıp peyderpey başka biri olur musun?
@eslem1, sizin yazmış olduklarınıza katılıyorum.
millet aç ve en kısa yoldan şöhret olup hayatı kurtarma çabasında. Ve ne yazıkki bu hep böyle sürecek.
İnşallah düzelecek
ben düzeleceğim zira benim imtihanım var
sen düzeleceksin senin de kendince yapman gerekenler (seni tenzih ederim sen manasında çevremi kastederim)(zira çevremin düzelmemesi veya düzelmesinin gecikmesi beni incitmemeli veya şevkimi kırmamalı zira onlar olmasa bile benim verceğim bir sınav var)
ve o düzelecek
inşallah
elalemin hatsı bırakıp kendi hatalarımıza bakmak istyerdik ama unutmayalım ki aynı gezegenin milletleriyiz ve bunlardan ders çıkarmalıyız. Bugün Irakta olanlar yarın bizdede olabilir.
muhakkak
bunda bir beis göremiyorum
benim kastım kendi hatasını görmeyip başkası neden hata yapıyor diye eleştirmek dalga seçmek
kısaca hakikatsizlik
mesela: su doldurma sırasında 2. sıradaki adamın birinci sıradaki gencin yanlışından dem vurup sıra ona gelince arkasındakinin hukukuna geçecek fiil işlemesi gibi
biraz karışık oldu ama daha açık bir tarzda ifade edebilecek Ansugo 'muz var mesela :)
Orjinal mesajı gönderen Axion
Kur' an ı alıp almam konusunu bilmiyorum ama Osmanlı Ülkesi üzerinde İngilizlerin izledikleri politika genelde Kur' an ı alma değil Kur' an ı verip, değerleri alma şeklinde olmuştur,
bunu söylüyorum
"Mehmet Akif vatanını terketti"
???
Şimdi Mehmet Akif 'in uğruna Marş yazdığı vatanını terkedip, "Tek dişi kalmış canavar" olarak adlandırdığı İngiltere' nin sömürgesine gitmesi de ilginçtir. Atlamayın hemen Akif gitmiştir, ama neden gittiği konusunda yorum yapmak sadece Akif' e özgüdür. O da olmadığına göre gereksiz tartışma çıkarmayalım.
"bu vehameti gören ve bazı başka sebeblerden dolayı M. Akif vatanı terketmek zorunda kalmadı mı?"
galiba aynı frekanstayız
Batı Kavramları ile Doğu Kavramlarını karıştırmayalım. Eğer karıştırırsak belli bir sonuca ulaşmayan tartışmalar yapmak zorunda kalırız, iki düşünce tarzıda olayları kendine has yöntemleri ile incelerler. Mesela şefkat kavramı iki düşünce tarzında temelden farklıdır. Yönetim kavramları da öyle...
bu bölümü anlamadım
Bir not daha : 1600 lerdeki Müslümanların ideal hayatı yaşadığına dair izlenimlerinizin kaynağı nedir?
Fatih Sultan Mehmet veya şöyle söyleyim Osmanlı'nın yükselişidir
peki sizin hakikat dediğiniz nedir?(@eslem1)
Mingitau
28/08/2003, 15:57
Siyasal yükseliş her zaman için sorunları getirmiştir. Heleki Osmanlınınki gibi olan bir yükseliş, ve izlenen yöntemlerin çarpıklığı...
Ki bu bir süre sonra "Haber edin padişaha benim zürriyetime güvenip savaş açmasın" şeklindeki başkaldırılara sebep olmuştur.
Demek ki o dönem bir olgunluk devri değildir. Olgunluk devirlerinde herkes mutludur. Huzurludur.
şimdi şurada bir karmaşa var gibi. Neyse ben şunu öğrenmek istiyorum: Geçmişimizden sorumlumu olmalıyız? Yani atalarımızın yaptıklarından sorumlumuyuz?
Bu konuda şöyle düşünüyorum
insanların bozulması veya düzelmesi anlık değilde mesel birkaç yüzyıla yayıldığını düşünüyorum ()
bu açıdan deden'in hakikat derecesi mesela %80 iken bu oğlunda %60 diyelim
işte torununda %40...
tam tersini düşünürsek dolayısıyla dedenin yaptığını torunu çekiyor gibi oluyor (devam edelim)
tabiki Allah muhakkakki adalet sahibidir ve torun dedenin günahını çekmez
ama yukardaki örneğe geri dönecek olursak torun da tam kemale ermemiştir ve ermediği içinde yani ondada bazı hakikatsizlik olduğu için bir miktar ceza çekecektir
bir de şöyle bir ayet varki ne kadar hoş: (mana itibariyle!) "Him zerre miktar iyilik etmişse , kim zere miktar kötülük etmişse karşılığı görecektir"
burada şöyle bir soru akla gelmekte
mesela hitlerin veya ne bileyim başka canilerin dünyada cezza görmemesi veya az ceza görmesi konusu geliyor
o da
neden devlet basit bir hırsızlığı basit bir mahkemede görürken öcalanı dgm'ye gönderiyor? (bilgi yanlışlığı olabilir zira mühim olan anlatılmak istenendir)
büyük cezalar büyük mahkemelerde görülür değil mi ?
peki sizin hakikat dediğiniz nedir?(@eslem1)
mesela şu an telefonumda "Hayirli Kandiller" gibi yazması değil
bu dürüst bir söz değil
zira bir kurumunla İslamın aleyhinde döktüreceksin
Sonra da mübarek günlerinde onlara "Hayirli...." diyeceksin
________
bu arada konuyu başka bir sayfaya mı? taşısak
milleti rahatsız etmesek ?
mesela şu an telefonumda "Hayirli Kandiller" gibi yazması değil
bu dürüst bir söz değil
bence bukonuda çok karamsar ve haksızsınız dinin ve paranın kimde olacağı belli değildir.
bu arada konuyu başka bir sayfaya mı? taşısak
milleti rahatsız etmesek ?
ewet konudan bayağı uzaklaştı ama bu cevizde olan birşey.
taşıma fikri iyi..
Siyasal yükseliş her zaman için sorunları getirmiştir. Heleki Osmanlınınki gibi olan bir yükseliş, ve izlenen yöntemlerin çarpıklığı...
Benim bildiğim olgunluk dönemlerinden sonra sorunlar çıkmıştır
yani insanlara rahatlık batınca sapıtmışlardır
rahatlaığa ulaşıncaya kadar çabalamışlardır
değil mi ?
ayrıca izlenen yöntemlerin çarpıklığı konusunda bilgi sahibi değilim
burayı anlayamadım
Ki bu bir süre sonra "Haber edin padişaha benim zürriyetime güvenip savaş açmasın" şeklindeki başkaldırılara sebep olmuştur.
bu konuyuda bilmiyorum açıklarmısınız ?
Demek ki o dönem bir olgunluk devri değildir. Olgunluk devirlerinde herkes mutludur. Huzurludur.
bir de konuya bakışımızda farklılıklar olabilir
ben bu insanlara bakıp onları düşünüyorum siz farklı bir açıdan bakıyorsunuzdur
mesela Asr-ı saadet açısından baksam o zaman Osmanlı'ı hakkında farklı bir yorum yapabilirdik
hele o zamanki avrupaya baksaydık daha da farklı olurdu
değil mi ?
bence bukonuda çok karamsar ve haksızsınız dinin ve paranın kimde olacağı belli değildir.
Ben onlarda din olmadığını söylemedim
zira dini olupta fasıklarımızda çok aramızda değil mi ?
şimdi şöyle yapalım
elemanın dinini boşverelim
bilmediğimizi farzedelim
peki her fırsatta islamiyet hakkında konuşan bir kişiyi sonra islamiyet'in bir mübarek gününü tebrik etmesi sizce mesela "Efendim değişik görüşlere saygıdır" mı yoksa ikiyüzlülükmüdür yoksa normal bir hareketmidir.?
ewet konudan bayağı uzaklaştı ama bu cevizde olan birşey.
taşıma fikri iyi..
:) evet çok olan bir şey
Medeniyetler bir insan gibidir. Doğar, büyür, gelişir ve ölür.
ve hatta doğurur.
Osmanlı buna en güzel örnek. Çok sancılı bir doğumdan sonra Türkiye doğmuştur. Ve bu doğum dünya tarihine damga vurmuştur.
Geçmişimizden sorumlu olup olmama konusuna gelince şöyle düşünüyorum.
Bizim şuan Musul ve Kerkük üzerinde hatta bir çok tarihi eserde hak olduğumuzu iddia ediyoruz. Ama nedense ermeni soykırımını yada kurtuluş savaşı sonra avrupa tarafından 100 lira (yanlış hatırlıyor olabilirim rakamı) padişahlarımızın naaşlarını kabul etmiyoruz. Eğer sorumluysak ve hak ediyorsak bunu iyisi yada kötüsüyle kabul etmeliyiz.
Konu bayağı dağıldı bunun için kusura bakmayın.
Ben onlarda din olmadığını söylemedim
zira dini olupta fasıklarımızda çok aramızda değil mi ?
yo bende dinsiz olduğunu kastedmedim sadece itikadının ne derecede olduğunu bilemeyiz dedim.
peki her fırsatta islamiyet hakkında konuşan bir kişiyi sonra islamiyet'in bir mübarek gününü tebrik etmesi sizce mesela "Efendim değişik görüşlere saygıdır" mı yoksa ikiyüzlülükmüdür yoksa normal bir hareketmidir.?
ben buna sözde müslümancılık diyorum. hele bir de topsakala karışıp dinden dem vranlara deli oluyorum bu tür insanla ülkemizde çok olup cehaletin bir meyvdesidir. ben bu tür müslümanlara kılık kıyafet müslümanı diyorum.
Belki dine karşı tutum içinde olanların bu tür günlerde bir çıkarı vardır. Mesela kartel medya gibi. Lafa gelinci din hakkında öcü diyorlar daha sonra ramazan ayında adını kirlettikleri alimlerin kitaplarını yada kuran dağıtıyorlar.
Bence bunda çıkar var çıkar.
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5295
Mingitau
28/08/2003, 16:44
Ermeni soykırımı konusunda bir şey diyemiyorum. Çünkü konu araştırma halinde İngiliz İstihbarat Servisinin yayınladığı The Blue Book haricindeki kaynaklara dayanan çalışmaların %90' lara yakını soykırım olayı olmadığını söylüyor, "ben" değil Harvard Tarih bölümünde yapılan çalışmalar. Ayrıca o zaman yayınlana dergi ve gazeteler nedense Ermenilerin Müslüman Katliamını haber veriyor.
Bölgede Ermeni Sorunu çıkması ise yine ilginçtir Rus Çarlığının Kafkasya Güneyine inmesiyle çıkmıştır. Bu da ilginç bir noktadır.
Bence şu an en ilginç olay ise Rus Osmanlı ve Batılı kaynakları açıkken Ermeni kaynakları açıklanmamakta ve türkleri suçlu gösteren tüm çalışmalar atıflarını ya buraya ya da The Blue Book a yapmaktalar. Bu konuda yakında oldukça fazla sağlıklı bilgi verebilecek hale geleceğiz, zira tüm kaynaklar yeniden taranıyor.
Şu 100 lira ve naaş konusunu açsanız, şu an Osmanlı Hanedanından sadece isteyenler Türkiye' ye defnediliyor. İlgili yasanın çıkma nedeni ise malumdur: "Son halifenin kendini saltanat sahibi olarka görmesi"
Mingitau
28/08/2003, 16:46
Ansugo Baci bu konunun ilgili mesajlarını diğer konuya taşırsan iyi olur ;)
Ha, Hö, Pö? Neyi nereye taşıyorum yahu, neler oluyor? Ben bilmem ondan. Yani konuyu sil mi demek istiyorsun? :)
Mingitau
28/08/2003, 18:52
:D Ansugooooooo.... Yapma.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Şu köşe yazsını bir getir de inceleyelim güzelce.
Gerçi kaynak olarak köşe yazılarını kabul etmiyorum ama gene de eğlenceli şeyler çıkabilir.
"Ha" ise bir soru sözcüğü. Çok kullanırım. Ben Ha diyorsam bilesin ki efendim diyorumdur.
Maalesef ben kaynağımı bulamadım ve herhalde bu gidişle de bulamayacağım. Çeçenistan hakkında olan yazılarım için özür dilerim.
@sessiztetik;
İlgimi çekti sadece,
senin içinde olduğun her konuda din içeriğine rastlıyorum..
Yazdıklarında ise hep din tanrı ile kul arasında olmalıdırı filan vurguluyorsun. İnsanların özgür düşüncelerine karışılmamalıdır müdahale edilmeden saygı gösterilmelidir diyorsun.
Bence bu işte bir gariplik var. Yani bunları söyleyen bir insan, meyilli her konuya girip yorum yapmalı mı? (Yanlış anlama lütfen, bu forumdaki herkesin buraya yazma hakkı var tabii. Demek istediğim düşünce ve sonuç anlamında.. Cause and affect de diyebiliriz :) )
Burada devam edeceksin.. Ama ben yine de hatırlatayım;
http://forum.ceviz.net/private.php?s=&action=newmessage&userid=120
Orjinal mesajı gönderen EAN
Burada devam edeceksin.. Ama ben yine de hatırlatayım;
http://forum.ceviz.net/private.php?s=&action=newmessage&userid=120
:confused:
Anlamadım .
Ama neyse olayı ben özel mesajla açıkladım.
kolay gelsin.
Maalesef ben kaynağımı bulamadım ve herhalde bu gidişle de bulamayacağım. Çeçenistan hakkında olan yazılarım için özür dilerim.
Gereksiz şeyler için özür dileyenlerin ağzına lazer güdümlü MG76 roketlerimden atıyorum haberin olsun :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.