xsee
06/01/2008, 01:17
mrb
ben random fonksiyonuyla 20x20 lik ve tüm elemanları 0 olan bir matrisin elemanlarını birer birer arttirmaya dayali bir ödev üzerinde çalısıyorum
baya bi ilerledim kendimce 20x20 lik matrisı ve tüm elemanlarinı 0 yaptım .
kullanıcıdanda scanf le bir x ve y noktalari aldım bu x ve y yi matris[x][y]=1 dedim de şimdi randomu kurmaya baslayacagim.
random matris[x][y] ini birer kare komsularını sece sece arttşracak ama nasısl randomu kurucam ve hangi döngünün içinde olacak ?
matriste 0 olan eleman kalmadıgını nasıl denetliyecek?
ve random koseye kadar geldiyse ordan sonra 1 er arttirma deil azaltarak ordann cıkacagini yani if--- else denetimlerini nereye koyacagim ?
örnegin
0000
0000
0000
0000
matrisimiz olsun kullanıcıdan bi terimi ilsteyelim oda matris[x][y] olsun onu 1 yapalim mesela
0000
0000
0010
0000
şimdi random bu 1 in cevresindeki ve kendisi de dail 9 terimden birini secip 1 arttircak mesela sol üstü seçmiş olsun
0000
0100
0010
0000
bu şekilde butun 0ları yok edene kadar donecek
takildigim nokta
random u nasıl kurmaliyim ?
if else denetimlerini ( kosedemi kenara mi geldi ) nerede kurmaliyim
ve asil problemim HANGİ DÖNGÜYÜ KULLANMALİYİM ?
benim aklima
do
{
if else denetimleri
random fonk kullanım
}
while ( )
geldi ama burda while nin içinde nasıl matrisi taratip hiç 0 eleman kalmayinca domgüden cık dicek
while içinde for düngüsü kullanılırmı?
ben random fonksiyonuyla 20x20 lik ve tüm elemanları 0 olan bir matrisin elemanlarını birer birer arttirmaya dayali bir ödev üzerinde çalısıyorum
baya bi ilerledim kendimce 20x20 lik matrisı ve tüm elemanlarinı 0 yaptım .
kullanıcıdanda scanf le bir x ve y noktalari aldım bu x ve y yi matris[x][y]=1 dedim de şimdi randomu kurmaya baslayacagim.
random matris[x][y] ini birer kare komsularını sece sece arttşracak ama nasısl randomu kurucam ve hangi döngünün içinde olacak ?
matriste 0 olan eleman kalmadıgını nasıl denetliyecek?
ve random koseye kadar geldiyse ordan sonra 1 er arttirma deil azaltarak ordann cıkacagini yani if--- else denetimlerini nereye koyacagim ?
örnegin
0000
0000
0000
0000
matrisimiz olsun kullanıcıdan bi terimi ilsteyelim oda matris[x][y] olsun onu 1 yapalim mesela
0000
0000
0010
0000
şimdi random bu 1 in cevresindeki ve kendisi de dail 9 terimden birini secip 1 arttircak mesela sol üstü seçmiş olsun
0000
0100
0010
0000
bu şekilde butun 0ları yok edene kadar donecek
takildigim nokta
random u nasıl kurmaliyim ?
if else denetimlerini ( kosedemi kenara mi geldi ) nerede kurmaliyim
ve asil problemim HANGİ DÖNGÜYÜ KULLANMALİYİM ?
benim aklima
do
{
if else denetimleri
random fonk kullanım
}
while ( )
geldi ama burda while nin içinde nasıl matrisi taratip hiç 0 eleman kalmayinca domgüden cık dicek
while içinde for düngüsü kullanılırmı?