Tam Sürümünü Görmek İçin : iki string dizgisinin esit olup olmadigini kontrol eden fonksiyon
iki string dizgisinin esit olup olmadigini kontrol eden hazir fonksiyon varmi varsa paylasirmisin iz
arastirdim bulamadim bende kendm yazdim sadece kod uzamasin diye istemistim ;)
acehreli
05/01/2008, 18:27
C'de <string.h> basliginda strcmp var:
if (!strcmp(benimki, seninki)) /* ... */
C++'ta normal '==' ile karsilastirabilirsin:
if (benimki == seninki) /* ... */
veya std::string::compare fonksiyonlari var:
if (!benimki.compare(seninki)) /* ... */
Hatta std::equal gibi algoritmalar da olur.
Ali
amacim stringlerin uzunluklarini kiyaslamak deil dizginin elemanlari esitmi deyilmi
if("aliali"=="tuncay") gibi bi kiyaslama
acehreli
06/01/2008, 00:45
Benim yazdiklarimda uzunlukla ilgili hicbir sey yok. Senin aradigin strcmp...
Uzunluk icin strlen var...
Ali
strcmp iki stringin boyunu kiyasliyor birinci buuykse 0dan kucuk ikinci buyukse 0dan buyuk esitlerse 0 deger donduruyo
acehreli
07/01/2008, 03:52
tujix, senin hemen strcmp'in ne is yaptigini arastirman gerekiyor. :) Evet, uc degisik deger dOndUrur ama o degerleri uzunluklarina gore degil, dizgilerin siralamadaki onceliklerine gore dOndUrur. Eger iki dizgideki karakterler ayni ise, sifir dOndUrur. Onun icin
if (!strcmp(/* ... */))
seklinde, '!' ile birlikte kullanilir. Boylece esit olduklarinda if bloguna girilir.
Umarim bu ucuncu mesajim seni aradigin fonksiyonun strcmp olduguna ikna edecek veya hic olmazsa arastirma yapacak kadar ilgilendirmistir. :)
Ali
acehreli, strcmp iki dizginin karsiliklikli ayni indisteki karakterlerini aliyor kiyasliyor ve buna gore deger donduruyor desen bende hemen anlasam ne guzel olurdu:D
tskler ilgilendigin icin
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.