PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : notpad++

darkhorn
05/01/2008, 02:56
notpad++ 'da yazdığım c++ kodunu nasıl çalıştıracam?

acehreli
05/01/2008, 04:31
Visual C++ veya Dev-C++ gibi gelistirme ortamlari daha rahat olur.

Yine de, notepad'de yazilan programi once derlemek gerekir. Bir derleyicinin oldugunu ve adinin g++ oldugunu varsayarsak; komut satirinda su yazilabilir:

g++ kaynak_dosya.cpp -o program_ismi

Ali

choldax
05/01/2008, 16:16
tavsiyem MinGW kullanmam. Ben onu kullanıyorum. İkisi birden çok lezzetli oluyor :)

portalturks
05/01/2008, 16:39
Dev C++ kullanımı kolay...

darkhorn
06/01/2008, 02:25
önce derlemem gerektiğini biliyorum da notpad++'de tuş muş yok mu bunun için? her derleyicinin menüsünde olur, bundakini bulamadım.
Bir saniye, notpad++ 'dın kensi derleyemiyor mu?

Bir de, diğer programlara; visual c++ 'a falan bakmak istemiyorum, kurulum için kesin yönetici hakkı isteyecek, ki bende olmayan bişey. notpad ne güzel; zip'in içinden çıkarttım çalıştı da işte derleme tuşunu bulamadım, run var ama neyi run etmem istediğini soruyor bir de "g++ kaynak_dosya.cpp -o program_ismi" gibi şöyle bişey yazacaksam ben başka programlara bakayım...

choldax
06/01/2008, 12:52
Notepad++, bir text editor. Visual Studio, Dev-C++ gibi programlar ise compiler. Notepad++ senin tüm dillerde yazılmış kodları okumanı sağlar. Derlemek için ayrı bir compiler gerekiyor.

darkhorn
06/01/2008, 12:54
Notepad++, bir text editor. Visual Studio, Dev-C++ gibi programlar ise compiler. Notepad++ senin tüm dillerde yazılmış kodları okumanı sağlar. Derlemek için ayrı bir compiler gerekiyor.
hmm, sağol

HaokaH
06/01/2008, 13:22
Dev C++ kullanımı kolay...

hemde ücretsiz.. notpad++ ile c++ 'ları karIştIrmIşsInIz sanIrIm. notpad++'da html ve php gibi markup kodlamalari yapabilirsiniz, kavram karmaşasI olmuş.. Console bir uygulama ise DevC++ Down: www.bloodshet.net
win32 yani WindowsForm uygulamasi ise Visual C++ edinmeniz gerekir.

bluekid
07/01/2008, 09:36
CodeBlocks Studio, Dev-C++ compiler değil IDE dir
IDE = Editor + Compiler + Debugger