Tam Sürümünü Görmek İçin : vmware kurmadan bridged modda çalışan sanal network adaptörleri oluşturmak
arkadaşlar merhaba vmware workstation kurduğumda sanal olarak yaratmış olduğu network adaptörlerine sanal makinalarım içinde farklı ip adresleri atayabiliyorum. yapmak istediğim şey tam windows xp yüklü bir makinaya vmware kurmadan sanal bir ethernet adaptörü yükleyebilmek ve bu sanal adaptöre networkümden farklı bir adresi atamak. benzer tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
teşekkürler.
Zamanında yapmıştım, 3. parti programlara ihtiyaç yok bildiğim kadarıyla.. Ama tabi ne gibi işlemler için kullanacağınızı bilmediğimden size ancak çok spesifik olmayan çözüm önerileri getirebileceğim..
- Mevcut ağ kartının XP üzerindeki TCP/IP kontrolü bölümüne yeni ipler ekleyemiyor musunuz ?
- İsmini şu anda Microsoft Loopback Adaptor olarak hatırladığım bir ağ kartı yükleyip sonra buna istediğiniz kadar ip adresi tanımlayamıyor musunuz ?
- İstediğiniz kadar Microsoft Loopback Adaptor sanal donanımı oluşturamıyor musunuz ?
alias tanımlamak istemiyorum ekstaradan yeni bir ethernet adaptörüne ihtiyacım var.
ikinci sorunuz için loopback adaptörü kurup mevcut ethernet kartımla bridged olarak çalıştırmayı denedim ancak sonuç alamadım.
ek olarak vmware içerisinde windows.iso dosyasının içinde vmx driver larını göstererek ethernet kartı eklemeye çalıştığımda uyumlu aygıt listesi boş geliyor. yani aygıtı ekleyemiyorum.
amacım oluşturduğum sanal ethernete gerçek ethernet aygıtım gibi yeni bir ip adresi atayabilmek. ve birçok pc ye vmware kurmadan bu işlemi gerçekleştirmek istiyorum.
O zaman anladığım kadarıyla siz sanal ağ kartları arasında köprüleme (bridging) yapmak istiyorsunuz, o zaman şöyle bir yöntem (http://wiki.pearpc.net/index.php?title=Bridging_for_Windows_XP/Vista) var..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.