PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : nihayet

JARGON
22/08/2003, 17:41
bugün bir telefon geldi telekom subesinden, bir kadindan;

tt: alo kiminle gorusuyorum
?: ben xxx siz kimsiniz
tt: telekomdan arıyoruz, internetiniz geldi gelip sozlesme imzalamaniz gerekiyor
?: ne interneti geldi
tt: adsl geldi
?: ciddimisiniz
tt: evet ciddiyim
?: iki yildir bekliyorumda biraz heyecanlandim
tt: hayirli olsun ozaman gelip sozlesme imzalamaniz gerekiyor
?: pazartesi gelebilirmiyim
tt: olur efendim
?: tsk ederim
....

Mingitau
22/08/2003, 18:26
Anaaaa Hayırlı olsun ;) Güle güle kullan...

HunTER
23/08/2003, 09:37
iki yildir bekliyorumda biraz heyecanlandim

:)

yemre
23/08/2003, 11:43
aman dikkat arkadaş benim bi tanıdığım vardı ameliyat günü aldı 2 yıl sonra ameliyat günü verildikten sonra gitti adam... rahmete kavuştu

Mingitau
23/08/2003, 14:07
Yunus yapma şimdi :D

Adrenalin
23/08/2003, 14:29
ADLS iyi ama kabloların eski ise bence hiç geçme yeni ve iyi olmalılar :)
Benimkiler eski idi yeniletene kadar öldürdü internet beni. Şimdi iyi şükür :p

JARGON
23/08/2003, 14:51
yemre arkadaşına allah rahmet etsin. Adsl i görmeden gidersem gözüm açık giderim..

---

adrenalin dur mubarek ya. hele bir adsli alalim da kablosu poku pusuru onemli degil.

---

axion tşk.

MEHMET
25/08/2003, 11:06
walla bizede yeni geldi ama ben hala başvurmadım. Eğer başvursam 3 yıl sonra gelir. ben en iyisi şimdiden başvurayım

JARGON
25/08/2003, 14:57
adsl imi aldim yarin modem alip test edicem. eki eki.. :garip:

MEHMET
25/08/2003, 16:21
modem fiyaları 100 dolar civarındaymış acaba modem olayını bedevaya getireceğimiz yada ucuza getireceğimiz birşeyler yokmu?

Mingitau
25/08/2003, 18:04
Kendin yap :p

ASA
25/08/2003, 21:46
:aglama: :aglama: :aglama:

JARGON
25/08/2003, 22:34
Hızlı bağlantı bekleyenlerin neler hissetiğini çok iyi anlıyorum. İnşallah telekom tez zamanda bitirirde çalışmalarını, herkes kavuşur hızlı bağlantıya.

--

Modem olayına gelince , ikinci el alabilirsiniz ucuz istiyorsanız. Ben ikinci el sağlam birşey bulabilirsem alacağım bulamassam 100 $ ı gözden çıkarmam gerekecek iyi bir modem almak için.

ASA
26/08/2003, 04:39
Amin.

:cool:

JARGON
28/08/2003, 23:53
Bugün bağlandım adsl e. max 15 kb download gördüm.

yanlız internet ile işim bittiğinde bağlantıyı bilinç altı kesmekten kurtulamadım daha. bir türlü açık bırakamıyorum şu bağlantıyı be :D

henüz sabit ücretle bağlı olduğumun farkına yeni yeni varıyorum..

ilk büyük downladım jackass the movie olmak üzere. 130 mb bitti şimdidden..

indirmek isteyipten indiremediğiniz büyük dosyalar varsa söyleyin bana :D

Ali Sarı
29/08/2003, 00:26
Orjinal mesajı gönderen JARGON
indirmek isteyipten indiremediğiniz büyük dosyalar varsa söyleyin bana :D

İndirdikten sonra cdye yazıp ardese postalayacaksan, indirilecekler listesini hemen göndereyim :P

JARGON
29/08/2003, 00:45
cd-writer im bozuk malesef :)

Zerzevat Adam
29/08/2003, 01:08
O zaman ne anlamı var diyelimki sen onu bir yere upload edeceksin sonrada biz oradan çekeceğiz :p

Bu arada eğr adsl dahada sağlamlaşıp dahada ucuzlarsa yada fiyatı biraz artıpta hızlanırsa bende geçerim ama 3-4 sene sonra...

Şimdi kablonet var üniversiteye kadar kablonet :)

Yahu benim sevindiğim şey en azından para 66 milyon başka yok öyle 130-140lar neydi aman aman aman...

Ve 24/7 birisi gelipte OĞLUM İNTERNETİ KES TELEFON EDECEZ

ya da YETER SAATLERDİR PARA YAZIYOR

Bitti benim için...

Ve bursa'da adsl var bizim mahallede de :)

Ali Sarı
29/08/2003, 01:33
@JARGON: Canın sağolsun :)

Artık GPRS devri :P

MEHMET
29/08/2003, 08:32
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
İndirdikten sonra cdye yazıp ardese postalayacaksan, indirilecekler listesini hemen göndereyim :P ben sizin istediğiniz programları çekebilirim. siz programları indirebileceğim adresleri ve posta adresinizi yazın bende size yollayayım. bari bir işe yarayalım.
Bağlantımla sizin isteklerinizi 1 saatte halledebilirim.

Ali Sarı
29/08/2003, 17:05
Teşekkürler sessiztetik. Öylesine söylemiştim ben onu :)

ayşenaz
29/08/2003, 17:10
Orjinal mesajı gönderen sessiztetik
ben sizin istediğiniz programları çekebilirim. siz programları indirebileceğim adresleri ve posta adresinizi yazın bende size yollayayım. bari bir işe yarayalım.

senin varlığın bize yeter sessiz

aBSoLuT-BuLL
29/08/2003, 17:10
adsl neeeeeee :confused:

Ansugo
29/08/2003, 17:39
AliCan();

Sen iste yeter ki, tüm Karanfil sokak Cd'cileri emrinde :P

( Esmesen de gürleyeceksin değil mi ama? :))

Ali Sarı
29/08/2003, 21:16
Gürleyeceksen de eseceksin, sözünde de duracaksın. Anlayana :P

Ansugo
29/08/2003, 21:59
Söz yiğidün kamçısıdır, benim gibi katıra bol gerek :)

Ali Sarı
29/08/2003, 22:57
İnsanın kendini bilmesi güzel bir şey olsa gerek :)

Ansugo
30/08/2003, 11:37
Yiğit kendin bilmezse ha bu nice okumaktır? :P

MEHMET
30/08/2003, 19:03
arkadaşlar ben yardım konusunda herzaman beklerim. bana fazla bir külfet oluşturmaz yani çekinmeyin.
FreeBSD yada linuxsun herhangi bulamadığınız sürümü varsa yollarım.

Ali Sarı
30/08/2003, 21:08
Bu sıralar da okuyacak kitap bulamıyorum ya. Hani bir arkadaşın kitap göndereceğini bilmesem, gidip en yakın kitapçıyı basacam ama bekliyorum hala. Yoksa vazgeçsem mi? :P (Diiippp: Anlayana)

LEthaL
30/08/2003, 21:58
ben sizin istediğiniz programları çekebilirim. siz programları indirebileceğim adresleri ve posta adresinizi yazın bende size yollayayım. bari bir işe yarayalım.

Sessiztetik:

http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=5305

Şu konuda yardımcı olabilirsin sanırım :)

Ansugo
31/08/2003, 13:23
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
Bu sıralar da okuyacak kitap bulamıyorum ya. Hani bir arkadaşın kitap göndereceğini bilmesem, gidip en yakın kitapçıyı basacam ama bekliyorum hala. Yoksa vazgeçsem mi? :P (Diiippp: Anlayana)

Sabır müslümanın altınıdır :)

MEHMET
31/08/2003, 19:25
Orjinal mesajı gönderen aBSoLuT-BuLL
adsl neeeeeee :confused:
ADSL kısaltmasının açılımı Asymetrical Digital Subscriber Line'dır. Güzel dilimize bu kelimeleri "Asimetrik Dijital Abone Hattı" olarak çevirebiliriz. ADSL DSL ailesinin asimetrik bir versiyonudur. DSL'lerin genel özellikleri kullanıcıya adanmıº hat (dedicated line) olmalarıdır. Yani DSL'lerde bir hat, sadece hangi kullanıcıya ayrılmış ise o kullanıcı tarafından kullanılabilir. DSL'lerin bu özelliği bağlantı hızlarının sabit olması sonucunu doğurur. Bantgenişliği anlatılırken hep araç yolu benzetmesi kullanılır bizde bu kuralı bozmayalım ve DSL 'ler için şöyle bir benzetme yapalım: Şehir dışından İstanbul'a(Internet ağı) gitmeye çalışıyorsunuz ve İstanbul'a gitmek için sadece sizin arabanızın gidebileceği bir yol var. Bu yol geniş duvarlarla üç bir yandan kapalı kimse giremez.

ADSL'in DSL ailesinden farkını teşkil eden "A" harfi yani asimtrik olmak ise upload ve download hızlarının birbirinden farklı olmasından kaynaklanıyor.Türk Telekom'un ADSL tarifeleri kısmında görülen 128/32, 256/64 gibi hız ifadelerinde ilk yazılan download hızı(kbit) ikinci yazılan ise upload hızıdır(kbit). Yine otoyol örneğine dönecek olursak İstanbul'a gidişinizdeki yolunuz ile İstanbul'dan evinize dönüşteki yolunuzun büyüklüğü aynı değildir.

ADSL kullanan tanıdığınız varsa veya biraz araştırma yapmışsanız ADSL'in bulunduğu telefon hattından aynı anda Internet bağlantısı ve telefon görüşmesinin yapılabileceğini duymuşsunuzdur. ADSL bağlantı yöntemi, abonenin Internet'e bağlanması için telefon hattındaki boş olan yerleri kullanır. Telefon görüşmeleri belirli frekans aralıklarında yapılırken telefon hatlarının diğer frekansları normalde kullanılmaz. ADSL bu boş frekansları kendi ihtiyacına göre bölerek Internet bağlantısıyla telefon görüşmesinin karışmasını engeller.Bir bağlantıyı frekanslarına göre bölme yöntemi olan FDM(Frequency Division Multiplexing=Frekans Bölmeli Çoklama) ülkemizdeki ADSL bağlantısının kullandığı yöntemdir.Bu yönteme göre telefon görüşmeleri için ayrılmış frekans aralığı dışındaki frekans aralığı da upload/download'lar için birbirine eşit olmayan iki parçaya bölünür. Yani FDM ADSL'de aynı anda telefon görüşmesi, download, ve upload yapılabilir.Ülkemizde kullanılmayan bir diğer ADSL frekans bölme yöntemi de Echo-Channeled ADSL'dir. Bu yöntem upload ihtiyaçlarının genellikle kullanılmadığını varsayarak download frekans aralığının ihtiyaca göre upload aralığını da kullanabilmesini sağlar. Ama tam tersi geçerli değildir yani ihtiyaca göre upload download alanına giremez. Bu frekans ayırımları kısaca aşağıdaki gibidir.

http://www.demoyaz.com.tr/images/adsl-01.gif

(POTS: Telefon hattının kullandığı alan; Upstream:Upload alanı; Downstream:Download alanı)

Yalnız, telefon hatlarıyla çakışmayan ADSL, fax sinyalleriyle karışabilmektedir. Bir hatta ADSL modem, telefon, ve fax paralel olarak bulunuyorsa fax'ın açık olduğu durumlarda telefon hattına dışarıdan yapılacak bir aramada ahizeyi kaldırırsanız fax sinyalini duyacaksınız ve ADSL Internet bağlantınız kopacaktır.

ADSL için herhalde bukadar çıklama yeter..