PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Microsoft Visual C++ 6.0 derleyici kullanımı

zombi
01/01/2008, 17:19
Arkadaşlar merhaba ben bir yazılımcı değilim olmayada çalışmıyorum bi merakla var olan örnek kodlar ile bi çalışma yapmaya çalışıyorum sanırım 3 gündür..

Önce Microsoft Visual C++ 6.0 derleyici nasıl kullanılır onu çözdüm kendi kendime daha sonra var olan örnek kodları alarak kendim o projenin aynısını yapmaya çalıştım derleyince hep aynı hatayı aldım;

fatal error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header directive

Kodlarda bi sorun yoktu sorduklarım hep header dosyasında yanlış yaptığım yorumlarını getirdiler ancak ben hep bu sorunun proje üzerindeki derleyicide bir ayar yapmadığım için aldığımı düşünüyordumki sanırım tahminim doğru çıktı çünkü örneği veren kişi şöyle yazmış açıklamada

REMARKS:
* With VisualC++, disable 'Use Precompiled Headers'

sanırım proje açıkken Microsoft Visual C++ 6.0 derleyicinde yukarda yazdığı yeri yada ayarı disable etmek yani kapatmak gerekiyor ama nasıl onu bulamadım lütfen Microsoft Visual C++ 6.0 derleyicisine hakim olan yada bilen biarkadaşımızın bu sorunumu halletmesi için rica ediyorum tarif edilen yeri nerden kapatmak gerek acil yardım arkadaşlar..

quasimodo
01/01/2008, 19:23
Kodun basina bunu koyarsan duzelebilir.
#include "stdafx.h"

zombi
01/01/2008, 19:33
Kodun basina bunu koyarsan duzelebilir.
#include "stdafx.h"

dostum kodun başında #include "stdafx.h" var sorun bence kodlamadan kaynaklanmıyor sanırım proje açıkken derleyicide bi ayarı kapatmak gerekiyor. Örnek kodları veren kişi uyarmış zaten * With VisualC++, disable 'Use Precompiled Headers'

acehreli
02/01/2008, 04:56
Iste proje ayarlarinda bir yerde oyle bir ayar var. Bende Visual Studio 2005 var. Proje ayarlari altinda

C/C++ -> Precompiled Headers -> Create/Use Precompiled Headers

6.0'da da benzer bir yerde olabilir.

Ali

zombi
02/01/2008, 15:54
Iste proje ayarlarinda bir yerde oyle bir ayar var. Bende Visual Studio 2005 var. Proje ayarlari altinda

C/C++ -> Precompiled Headers -> Create/Use Precompiled Headers

6.0'da da benzer bir yerde olabilir.

Ali

Sağolasın dostum ben baya baktım bulamadım gene bakayım ... İnşallah gözden kaçırmışımdır bulurum kafayı yemek üzereyim..

zombi
02/01/2008, 16:37
ya yok yada ben bulamadım :(

zombi
02/01/2008, 23:37
Arkadaşlar yeni birşey daha buldum bende Microsoft Visual C++ 6.0 derleyicisi var ancak kendime örnek aldığım proje Microsoft Visual C++ 7.0 derleyici ile yapılmış yukardaki aldığım hata bu versiyon farklılığından olabilirmi ben şimdi bunu anlamak için Microsoft Visual C++ 7.0 derleyici bulmam gerek forum kurallarına aykırımı bilmiyorum ama bildiğiniz bir link varmı Microsoft Visual C++ 7.0 derleyici yi indirebilceğim. Varsa çok sevinirim çok hayır işlersiniz benim için çok önemli bu proje.