Tam Sürümünü Görmek İçin : Rs232 - Usb
Darkstar
28/12/2007, 09:46
Merhabalar,
Elimde seri port (RS 232) cikisi olan bi gps cihazim var. Benim laptopumda seri port olmadığı için mecburen seri-usb adaptörü (çeviricisi) kullanmam gerekiyor.
Visual studio 2005'in hazir seri port componentini ya da kütüphanesini kullanacağım.
Programımı normal seri port kullanıyor gibi yazsam, seri-usb adaptörü bunu algılayıp otomatik olarak usb portundan cihazın seri portuna aktarabilirmi ve aynı sekilde cihazdan gelen konum bilgisini almak için ben normal seri port receive metodlarını kullanmam yeterli olur mu?
KamilORS
28/12/2007, 15:25
program seri portun adresine bilgi göndereceği için mantıken olmaz gibime geliyor.. anca gps sürücülerini yükler ve api olarak da kullanabiliyorsanız (dll ler büyük ihimal ile dökümanları vardır) olur. ama programı tamamen dll 'leri kullanarak yazıcaksınız. seri port ile bir alakası olmayacak. Kesin bilgim yok sadece mantık yürüttüm.
Darkstar
28/12/2007, 16:46
Malesef dll v.s. gibi driver bulunmamakta. Daha önce zaten seri portu olan PC'den cihaza bağlantımız vardı ve RS 232 üzerinden dll kullanmadan haberleşme yapıyorduk ancak şimdi laptop'da RS 232 olmadığı için USB arayüzünü kullanmamız gerekiyor. Dolayısıyla önerdiğiniz çözümü mümkün olmuyor.
lektroon
01/01/2008, 22:13
Merhaba,
Ben VC++ 2005'te bir seri port uygulamasi yapiyorum. Bir porttan digerine seri hattan veri gondermeyle ilgili.Bilgisayarimda tek seri port oldugu icin, diger portumu aynen sizin yaptiginiz gibi USB-RS232 ceviricisiyle olusturdum. Driver'i kurduktan sonra, herhangi bir COM port gibi kullanabiliyorsunuz. .NET Framework 2 ile birlikte seri port bileseni framework'e eklendi. Ben onu kullaniyorum. MSDN'de System::IO::SerialPort class'ini ararsaniz hersey orada mevcut.
Darkstar
02/01/2008, 10:22
Re: lektroon
Anladığım kadarıyla bilgisayarınızın usb çıkışına bir usb -to-serial converter takıp kabloyla yine aynı bilgisayarın seri portuna takmışsınız. Bu benim adarığım çözüme benziyor, bende aynı converteri kullanarak başka bir cihaza bağlayacağım.
Merak ettiğim hangi converteri kullandınız? Driver olarak converterın driverini mi yoksa özelbir driver mi kullandınız? (Bu arada ben de aynı sekilde .NET framework 2 ile gelen seri port bileşenini kullanacağım)
lektroon
02/01/2008, 20:35
Evet aynen dediginiz sekilde bir uygulama yapiyorum. Ceviricinin markasini hatirlayamiyorum cunku is yerimde su anda. Ancak kendisinin CD ile gelen driver'ini kullandim, sisteme kurmak icin. Device Manager'da diger COM portlarin yaninda gorunuyor. Ancak bazi ceviricilerde sorun olabildigini duymustum. Driver'i kurduktan sonra, iki portu (ayni veya farkli makinalardaki) cross baglayip (birinin Tx'i digerinin Rx'ine gelecek sekilde ve ground'lari ortaklanmis) hyperterminal'den karsilikli verip alip verebildiginizi test edip, ondan sonra kodunuzu yazmaya baslamanizi tavsiye ederim. Baudrate'lerin, bit sayilarinin (start ve stop bit), flow control mekanizmalarinin, vs. ayni olmasina da dikkat edin tabi.
Kolay gelsin...
Darkstar
04/01/2008, 09:49
ok. çok teşekkürler
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.