PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : oyun programlamak

findik
21/08/2003, 13:49
Selamlar,
Ben c++ ye yeni başladım.Çünkü oyunların çoğunun c++ ile yazıldığını öğrendim ve ben oyun yazmak istiyorum ama oyun programlama ile ilgili hiçbir kitab bulamadım.Bana yardım ederseniz sevinirim.

Algorismus
21/08/2003, 13:59
www.gamedev.net adresine baksan ,open gl ogrensen iyi olur.

ee++
21/08/2003, 15:22
Su an sorunluymus ama ayaga kalkinca yararlanabilirsin:

http://www.oyunyapimi.org/

acemi
21/08/2003, 16:31
Universite sinavina hazirlanmaya basla.

findik
22/08/2003, 14:58
acemi asıl adın ne senin?

fizikçi
23/04/2004, 01:48
Merhaba. Benim web siteme bir göz atmanı istiyorum. C++ ile VGA grafik programlama anlatılıyor. Orada birçok şey bulabilirsin.

http://programcininkutusu.com

ratrex
23/04/2004, 08:53
fizikçi siten hosuma gitti doğrusu ama eksiklerin var en kısa zamanda tamamlarsın işallah

vadumor
23/04/2004, 09:59
Su an sorunluymus ama ayaga kalkinca yararlanabilirsin:

http://www.oyunyapimi.org/

oyun yapımı.org sitesinde herhangi bir sorun yok. biz kullanıcılar sadece yeni gelenlere oyun yapımının, programlama ile bir alakası olmadığını ve oldukça zor bir uğraş olduğunu açık ve net bir biçimde anlatıyoruz. bunu ağır buluyorlar ama o kadar çok örnek varki oyun yapıcam diyen sonra ortalarda gözükmeyen. biz böyle insanlar görmek istemiyoruz o yüzden biraz sert oluyoruz. istiyoruzki insanlar isin ciddiyetini kavrasin.

arkadas C++ da yeniymiş ve direk oyun yapımına girişmek istemiş. ne kadar yanlış bir durum ben 2 yıldır c++ öğrenmeye çalışıyorum. pointer'ları öğrensem bile tam anlamıyla kullanamıyorum..

findik eğer c++ da yeniysen 1 yil c++ öğrenmeye ayırcaksın ondan sonraki 1 yıl oyun sistemleri hakkında bilgi edinceksin. sonra 2 yılda oyun yazabilirsin... öyle armut piş 2 ayda oyun ol durumları yok yane.. oyun yapmak bir ekip işidir zaten. ben hobi olarak yapıyorum. yapabildiklerimi kendim (kodlama,sesler, kaplamalar) yapamadıklarımı internetten buluyorum (model,skybox vs..)

kısacası oyun yapmak çok zor bir iş. bu konuda türkiyedeki en bilgili insanlar(ben bilgili değilim ama ordayım) www.oyunyapimi.org adresindedir..

HunTER
23/04/2004, 11:38
Bu konuda bı tur manıfesto yazmaya ne dersınız? Baslıgı "Nasıl oyun programcısı olunur" olabılır.. Bu sayade heveslı gencler daha dogru kanalıze edılır..

Kabul edersenız ben bu ıs ıcın vadumor, protocol-x ve fatihhood'u onerıyorum..

protocol-x
25/04/2004, 13:32
Bu konuda bı tur manıfesto yazmaya ne dersınız? Baslıgı "Nasıl oyun programcısı olunur" olabılır.. Bu sayade heveslı gencler daha dogru kanalıze edılır..
Kabul edersenız ben bu ıs ıcın vadumor, protocol-x ve fatihhood'u onerıyorum..

Hunter, güvenin için sağol ama ben kendimi insanları yönlendirecek kadar donanımlı bulmuyorum, Bilgisayar Müh mezunu olacam ama cidden programlama yapmak hiç hoşuma gitmiyor, grafik işlerini seviyorum ve ileriki hayatımda da programlama değil, grafik ağırlıklı çalışmayı istiyorum.
Oyun geliştirme konusunda deneyimli biri değilim.

Oyun bittiği zaman en azından programlama konusunda yorum yapabilecek duruma geleceğim(ağlamama neden olacak sinir bozucu hatalar eşittir bolcana deneyim:), zaten oturupta ciddi anlamda C/C++ kodu yazmışlığım
yok!

şuan biraz bunalmış durumdayım zaten, oyunumun grafik işlerini de kendim yapacağım(sonuçta asıl geliştirmem gereken tarafım), dolayısıyla programlama kısmı biraz güdük kalacak gibi bir his var içimde, umarım 15HAziran günü elimde bitmiş birşey olur.

ama madde madde bu işe atılmak isteniyorsa nelere dikkat edilmesi gerektiğini,
nelerin yapılmaması gerektiğini anlatan bir yazı hazırlayabiliriz herhalde :)